„ФорумЪТ” попита кандидат-кметовете

* Трима – Донка Михайлова, Бойко Пъдарски и Илиян Пеевски, отговориха; останалите не реагираха – от горделивост или страх,
не се разбра
Местни избори 2011

ГРАЖДАНСКОТО ОБЕДИНЕНИЕ „ФорумЪТ” излезе с любопитно предизвикателство към 8-мината троянски кандидати за кметския пост на Местни избори 2011. Обединението подготви 29 въпроса, които бяха предоставени за отговор на претендентите.

ПИТАНИЯТА БЯХА ТВЪРДЕ „ШАРЕНИ” – от на пръв поглед лековатите и „безобидни” като „Разкажете един любим виц” или Хемингуевото „Кажете с 6 думи защо искате да станете кмет” до изискващите сериозно познаване на материята, например „Кой е най-големият проблем на Троян и как смятате да го решите?”, „Поемате ли публичен ангажимент да премахнете незаконните постройки, независимо от етническата принадлежност на живеещите в тях? Ако да - в какъв срок? Ако не - защо?”… Или уж страничните – „Кой филм сте гледали повече от един път?”, „Коя е последната книга, която прочетохте?”, до директните и „недипломатични” - „Някога направили ли сте нещо "на ползу роду"?”, „Какво ще работите, ако не Ви изберат за кмет на Троян?”, „Какви са "специалните" Ви умения, които ще Ви направят успешен кмет на Троян?”… Или пък провокативните – „Защо напоследък много троянци наричат Троян село?” и т.н.

ОТГОВОРИХА ТРИМА: Донка Михайлова (БСП), Бойко Пъдарски („Дясната коалиция”) и инж. Илиян Пеевски („Атака”), който впоследствие се разсърди и си изтегли отговорите. Защо останалите не реагираха – дали решиха, че да се занимават с някаква си гражданска структура е под нивото им или пък се изпоплашиха от въпросите и се притесниха да не им лъсне (не)знанието – кой да ти каже?! Интервютата бяха публикувани в сайта на „ФорумЪТ” (www.forumat-troyan.blogspot.com).

  • Отговорите на Донка Михайлова - виж ТУК
  • Отговорите на Бойко Пъдарски - виж ТУК
  • „Отговорите” на инж. Илиян Пеевски - виж ТУК
Заб. Малко по-късно своите отговори изпрати и кандидатът 
на коалиция „Избор за Троян”.
  • Отговорите на инж. Ангел Балев - виж ТУК
Т21

82 коментара:

гласоподавател каза...

Мисля, че ако Бойко Падарски стане кмет, това ще е 100% гибел на Троян! Ми чета му измишльотините сега в оная пародия ,, ФорумЪТ" и направо съм потресен. Пиянски писаници, това е. Нищо логично, нищо смислено, най- добре щеше да е да не пише нищо, а да продължава да си пие биричката както досега по заведенията, било то по обяд или не, едва ли го е бъркало някога.

Анонимен каза...

Е само 100 процента ли,дай да ги направим поне 150,а?
Той тоя Пъдарски е виновен, че в Троян всичко върви наопаки.
Но виж кака Донка баш Троянка, заедно с новите лица-Колю,Дидко и Роза, знаят как...

Наздраве от мен!

Анонимен каза...

Такива като 1-ви са виновни за хала на Троя. Ти лично какви имаш срещу Бойко, ти бира не пиеш ли, доколкото знам това не е порок.

Анонимен каза...

Троян

Анонимен каза...

Герберски нещастници,

ако Акимов стане кмет след 4 години ше сме село. Ще гласувам за който и да е само да не е Миню АКимов.

Анонимен каза...

Пъдарски обещал ако стане кмет да вдигне алкохолната граница от 0.5 на 1 промила, че да можел да пие по 2 бири повече ...
DRINK AND DRIVE !!!
GO FOREST GO !!!

Анонимен каза...

аз мисля че като цяло няма стойностен кандидат.пак много хора ще гласуват "против", а не "за".който и да спечели половина общински съветници ща са същите стари муцуни.

Анонимен каза...

3-ти, не е порок, когато пийваш умерено. А колкото до Троян, повярвай, не е заради мен на тоя хал, ма хич!

Анонимен каза...

Има тук един палаш,дето даймата кляфа по Пъдарски,че пиел бира-абе,аланкоолу,че откога това е грях,бе?Аз не знам дали той наистина пие или не,но знам,че през моя живот съм виждал мръсници всякакви-и пиещи и непиещи.Привърженик съм на максимата,че "прекаленият светец и богу не е драг" и лично съм се убедил,че е вярна.Убедил съм се и друго-че когато човек наближи 70-те и не може вече да дава лоши примери,започва да дава добри съвети!И да пие....хапчета....
Явно по този начин онзи отгоре му подсказва да си натиска парцалите и да се събира редовно с наборите на лаф-моабет...С тия,които са останали!
И друго си мисля по въпроса за пиенето-че е по - добре да изпиваш от време на време по едно за твоя сметка,отколкото да изпиеш кръвчицата на една община като я заробиш със 7-8 милиона заеми,които не се знае как ще изплащаме!?!
Чудя се и друго-не знае ли сайбията на тоя палаш,тоя,дето го рани,че "умно куче в мъгла не лае" и че "куче,дето не знае къде и как да лае-само вкарва вълка в кошарата"!
И тогава-кеп файда от кляфането....
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Айс-с-с,казал си го право в десятката!
Прочетох преди малко какви обещания дава Д.Михайлова - много хубави,направо розови облаци,ама как ще станат без пари като общината е заробена с тези заеми и то в тази задълбочаваща се криза? Пък и зад нея един куп кърлежи,жадни още да смучат.Че Енкин не пиеше ли - пък изкара три мандата....

Анонимен каза...

Ай,ай,ай....ужас....АЙ с-с-с-с...разпенил си се като голяма топка сладолед на малка чашка с кока кола. Драги ми смехурко, не ги разбираш тез неща, но пък имаш мнение, което е хубаво. Не заставам, нито за Пъдаря, нито зад Донка, нито зад Акимов. Объркал си рейса, пич. Както имаше навремето една такава реклама. Но нищо, все пак изказа мнението си, отбеляза се. Сега спокойно можеш да продължаваш да зараждаш в главата си новите си бисери за друг пост.

Анонимен каза...

Нищо лошо човек да попива добре. Нищо лошо на човек това да му е най-силната черта, най-сериозното качество. НО. Тежко му на града, който би имал кмет, чието единствено качество е, че пийва добре.
Освен доброто пийване, конфликтността, възползване от служебно положение и привилегии, не разбрахме за други качества на този кандидат. Не може да го изберем за кмет, понеже никой не иска да го вземе на работа.

Анонимен каза...

Анкетата е несериозна при положение, че въпросите е писал Б.Пъдарски и си я е "натъманил" както му е угодно.А.Балев и М.Акимов да не са "улави" да участват.

Анонимен каза...

И как реши, че анкетата е писана от Б. Пъдарски, драги ми смехурко?

Анонимен каза...

Нищо не съм решавал.Не се прави на интересен, даже не е и тайна чии е форум-ЪТ.

Тихомир от Кози вир каза...

13ти -чи те въпросите за Донка "по-натъманени" изглеждат...уточни кой ги е писал Бойко или Донка или разни мухи бръмчът в твойта глава:)Ако А.Балев и М.Акимов ги е страх от една анкета втасахми я:):)

Анонимен каза...

Стига бе кой ви взима на сериозно за да ви дава отговори тук.

Анонимен каза...

(17) Който е умен той...

Анонимен каза...

Ужас, Троян потъва като Курск, а двамата смешници дето ги спрягате за кметове плюс марионетката на Енкин могат да доведат единствено до подмяна на няколко пътни знака указващи вида на населеното място. Стягайте си куфарите!

Анонимен каза...

До 23-ти Октомври, е обявен код "Пимпян".
Очакват се истерични прояви на територията на цялата Община!
Нищо чудно, скоро да прочетем и за жертви от предизборната треска.

Анонимен каза...

19-ти, аз съм ги стегнал.Имам билет за Метковец, ти накъде си?

Анонимен каза...

21, аз ги стегнах през 91-ва, след като завърших гимназията, по-късно кмет стана един художник пияница и оттам насетне все по-зле става.

Анонимен каза...

АЙ-с-с-с,защо толкова мувярваш на Пъдарски?Ще споделиш ли нещо мотивиращо за него,освен това,че е млад?

Анонимен каза...

на ай-с-са жена му е в листата на пъдарски.затова го защитава толкова.аз го знам кой е но честно казано кото планинар повече ме кефеше отколкото като защитава бойко

Анонимен каза...

Брей,този сайт нали беше анонимен? Как става така,че се знаят не само пишещите тук ами и съпругите им? Помня как администраторът пишеше,че за да се разберат имената на пишещите трябвало да се пита в Гугъл....

Анонимен каза...

Характерното за местните избори е,че палашите си кляфат,а керванът си върви.

Анонимен каза...

Нещо не разбирам...Да не би писането по форуми да е нелегално?
И кое повече чопли болния мозък, кой пише или какво пише?

Анонимен каза...

11 ти, ужасно тъп, повърхностен и заядлив коментар!!! Научи се да се изразяваш, ПИЧ! Добре, че Айса пише нещо смислено, та да има за какво да се захване убитото ти самочувствие, защото, явно ти само това можеш да правиш! Нали си наясно, че само силните са благородни. От тук е просто обяснимо защо така яростно се хвърляш безпринципно с анонимнният си и арогантен опортионизам, срещу него и срещу други пишещи смислено тук ! Много просто, завиждаш, драги или драга. Защото когато гроздето е твърде на високо, обикновенно се осказва кисело. При късопишковците и плитко путковките е така!!!! Моля за извинение за изразите които използвам, но ме принуждаваш да го сторя. Доброто в случая е, че късото и плиткото личи толкова фрапиращо, че нищо не е в състояние да го прикрие!!???!!
АЙ с-с-с-с....., ти мълчиш, вероято защото си прекалено възпитан и толерантен, но аз не мога да си затварям повече очите за такива "екземпляри", които всячески се стремят да подтиснат смисленото, градивното и обективното, което се ражда на страниците на сайта и ще продължа да го правя, но тези хора за жалост са твърде хлъзгави и лигави за да се води с тях смислен диалог.

Йоан Граматик каза...

12 сигурно не си глупав, ама в една дума да правиш 3 /три/ правописни грешки - "опортионизам"?!Сигурно става дума за "ОПОРТЮНИЗЪМ":-):-)

Йоан Граматик каза...

Извинявам се на 12 коментара ми е към 28

Анонимен каза...

29, това да не е литеротурен сайт, та да е чак толкова важно стриктното изписване на думиите. Грешката не е на 12 а на 29. За мен по-важно е смисъллово какво се пише, явно, че не сме литературведи. Не бъдете чак такива перфекционисти.

Анонимен каза...

Виждаш ли 31, въпроса на 28 за гроздето е актуален?!!! Важното е да намериш кусур, това е преоритет, не кой какво мисли, важното е да сме велики, да правим забележки, да критикуваме. Боже Господи, защо не дойдеш и да си прибереш верисийти!!!!

Анонимен каза...

Аз съм 28 ми. Няма да правя разбор на написаното от Вас. Но грешките във вашите две изречения, само на пръв поглед, като граматика са поне три. За мен по-важно е да общуваме, а не да чакаме някой да сгреши и да го "обезглавим"!
Вярно е, че съм сгрешил, признавам!

Анонимен каза...

Тук 11ти- Аз,аз. До 28-ми и 33-ти. Мен наблюдавам те, внимавай :))))))))))))))))

Анонимен каза...

Разбира се, че се знае, кой пише тук. Не защото Някой е проверил Ай пи-тата, а защото някой пишещи използват непрекъснато едни и същи изрази, който са си техни, авторски. И като сметнеш 2 и 2, става 4. Поне за грамотните. На този принцип можеш да познаеш постовете на един от кандидатите за кмет.

Анонимен каза...

Като може да се провери кой какво пише, защо Пъдарски не заведе дело за обида към тези, които го обвиняват в действия извън закона(доколкото ми е известно, карането в нетрезво състояние е подсъдно). Това е тежка клевета, за един кандидат за кмет. Ако може да докаже, че това не е вярно, да заведе дело. При това, не е проблем да се идентифицират авторите на клеветите. Пъдарски доказа, че не се притеснява да завежда дела- справка, когато трябваше да запази работата си, която иначе никак не иска.

Анонимен каза...

Ако ще ги избираме по хубост,Пъдарски е най-хубав,ама нали трябва и да ни управлява,а не само да ни.....тъй де,сещайте се.

Анонимен каза...

Ха здравейте ,значи,скъпи Патиланци!Чух,че много вчера мене сте търсИли,ама бях далеко,преко три могили и не сварих даже компа да си включа-Баба Цоцолана беше скрила ключа.....
Като ще ме кръщавате Смехурко,рекох да започна в стила на Ран Босилек и неговото Патиланско царство.Благодаря ви,че ме сетихте-наистина живеем в такова царство,а Тетка Цачева наистина бая мяза на Баба Цоцолана....Но в горният ми пост аз визирах нашето Троянско царство патиланско и никъде не защитавам никого.Просто ви споделих мои мисли ,съмнения,опит и опасения.Върху тях-нито дума от ваша страна!А аз,за разлика от повечето българи,винаги допускам и да не съм прав!Бих се радвал да споделите своите-нали за това е форумът!Даже някой разкри една моя дълбоко крита тайна-да,даже и аз съм женен,ама още няма 40 години!!!
Един друг,а може би същият патиланец ми откри и друго-че Пъдарски имал листа с общински съветници!Е това вече истински ме изненада и развесели!Друго си е,когато човек,който не е наясно с политическият живот в Троян,като мен,чете такива постове от грамотни и ориентирани в политиката люде!Но,който трупа познания - трупа тъга.....
Ваш приятел вечен:
Весел Патиланчо АЙса

Анонимен каза...

28-ми,нямаш право да обиждаш тук пишещите,които изразяват мнение различно от твоето.Дори и АЙ са го казва в горния си пост.Всеки има право на мнение,всеки има право да пише каквото си иска,само да е на кирилица.Ако те дразни някой коментар то твоя не дразни ли други?Раздаваш правосъдие като бог,ако беше нещо повече от анонимен плювач,нямаше да виждаме постовете ти тук.Ха със здраве и не се сърди :)И не си прави труда да познаваш кой пише.Тук има доста коментари които си приличат,но са от различни хора.

Мisis N каза...

Както се казва, надеждата умира последна.
Децата се надяват да видят истинския Дядо Коледа, циганите - като отворят контейнера да намерят я лев, я парче салам, а българите, като дойдат избори, се надяват отнякъде да се появи
красив, честен и смел юнак, който да ги управлява.Как да стане това, уважаеми троянски мечтатели?Как да се случи това в един град, в който под носа на всички ни съсипаха предприятията,окрадоха толкова много неща и никой не каза "Стига!"?Троян се превърна в град от страхливи,мързеливи хора, вечно недоволни и очакващи някой да им направи живота.Ако се уважавате вижте въпросите от форума, на които отговориха някои от кандидат- кметовете и си отговорете на тях.Ако сте по-умни и можещи,да сте се кандидатирали!Какъвто народът-такива управниците/изтъркано, но вярно/.

Тихомир от Кози вир каза...

Misis N моите поздравления за безпощадно точния коментар!

Анонимен каза...

"...Ако се уважавате вижте въпросите от форума...". Видяхме ги. Какво е това форума? Не ми става ясно от сайта му. Ако може някой да отговори, моля.

Анонимен каза...

До 42-ри, от блога на ФорумЪТ:

Учредителен ПРОТОКОЛ

Днес, 1 юли 2010 година, се учреди доброволно гражданско обединение със следните публични цели:

1. Създаване на активно гражданско общество в гр. Троян като полезен коректив на общинското управление;

2. Подпомагане действията на Общинските власти при обсъждането и вземането на приемливи решения, тяхното коректно изпълнение и прозрачно отчитане;

3. Улесняване на достъпа на гражданите до управлението на града.

Обединението е доброволно сдружение на граждани, имащи желание да излязат от апатията и да помогнат за излизането на Троян от кризата. Учредителите приемат обединението да носи името „ФорумЪТ” като естествено продължение на родилата се идея в коментарната рубрика на Т21.

Обединението не е политическа формация, няма намерение да взема участие в бъдещи избори като политически субект или в коалиция с друга партия или коалиция, но си запазва правото да задава въпроси в интерес на гражданите.
Това гражданско обединение ще бъде:
• Мястото, където всеки жител на община Троян, който плаща данъците си на територията на общината, да може да зададе въпрос по проблем към общинската администрация и да очаква получаването на отговор и явен резултат;
• Мястото за свободно споделяне на идеи, предложения, виждания за развитието на общината, за дискутиране, синтезиране и реализация на добрите идеи за бъдещото ни общо развитие;
• Формата, чрез която ще се мотивират гражданите за активно участие в управлението и развитието на общината и упражняване правото им на свободно изразяване на мнение и критични бележки;
• Организацията, която ще работи за осъзнаването на троянци като фактори за собственото си развитие в 21-и век и ще предоставя място за мнения, където няма страх, а възможност хората да станат по-компетентни относно правата си като граждани, желаещи да ги упражняват свободно и гордо в съответствие със законите на страната.

Гражданско обединение „ФорумЪТ” е отворено за всички добронамерено настроени хора, желаещи да поставят новото начало в развитието на община Троян. Целта ни е да съберем приятелите на Троян, почитателите на нашия град, фенове, които ще потърсят други такива с единствената цел този град да възвърне поне част от миналото си достойнство. Гражданско обединение „ФорумЪТ” е отворено за млади и стари.

В нашата дейност ще търсим помощта и партньорството и на други неправителствени организации за осъществяване на целите. Ще съдействаме на гражданите за изпълнение на техните идеи, за законосъобразен отговор на въпросите им по някои проблеми, за достъп до обществена информация и за справедлива защита на всички техни права съгласно Конституцията и законодателството в Република България.
Обединение „ФорумЪТ” ще прави своите срещи всяко 1-во число от календарния месец на предварително определено място. Обединението ще се представлява от координатор, а дейността и ръководството ще се осъществяват съобразно волята на участниците. В действията си ще обръщаме внимание само на основателни идеи, молби, въпроси и мнения, като си запазваме правото преди нашата реакция да дискутираме съвместно нашите бъдещи действия.

Нашето мото гласи: „Всички граждани трябва да са информирани за политическите промени. Те трябва да бъдат в състояние да преценят по какъв начин отделни предложения ще се отразят върху тяхното благосъстояние и така да решат коя политика е в името на общественото благо. Нещо повече. Те трябва да имат справедливата възможност да предлагат алтернативни идеи за обществена дискусия” (Джон Роулз, Теория на справедливостта)

Учредители:
Валя Букарева
Михаела Димовска
Петя Цоневска
Бианка Павлова
Федя Цанкова
Красимира Коларова
Генадий Маринов
Момчил Влаховски
Дочо Минков
Красимир Христов

Анонимен каза...

Да, прочетох учредителния протокол, но не намерих информация с какви проекти се занимавате и колко още хора са се присъединили към вас. Предварително благодаря за информацията.

Анонимен каза...

АЙ-с-с-с,аз съм 23,зададох ти смислен и дружески въпрос!Отговор не видях!Защо не искаш да споделиш или да ме убедиш в правилността на своя избор?

Анонимен каза...

Аз тези хора не ги познавам, техните имена нищо не ми говорят, за мен са безлични свидетели на разрухата в Троян през последното десетилетие, вземайки в предвид поста на Misis N.

Анонимен каза...

Вземайки изнавпредвид поста на номер 46 се питам дали ако си глупав не е за винаги?

Анонимен каза...

Към 44. Освен учредителен протокол няма какво друго да намериш. Защото дейност няма. Освен, дето викаше един да "кляфат". В началото, когато Букарева се изявяваше, всичко изглеждаше таман. Но тя заряза тая работа, а нали се сещаш, че нито един от другите (с изключение на Коларова и Маринов)даже не могат да формулират свястно въпрос.Та, кой да им се върже? Естествено, че Пъдарски, и Михайлова. Пъдарски, защото не се е усетил, как влиза в капан, а Михайлова, защото като стар комунист може всичко да извърти по такъв начин, че да лустроса и най-голямата глупост.

Анонимен каза...

Айса до 45-ти....
Виж,приятелю,наистина не знам откъде и защо си решил,че аз съм направил своя избор - та истинската предизборна кампания тепърва предстои!По принцип могат да се очакват изненади,силни ходове,политически драми и изневери.Аз скицирах по-горе,под №9 , моите разсъждения по един конкретен повод.Освен това аз съм човек,който окончателно се е убедил,че светът е цветен,а не черно - бял,хората-също!Не познавам чак толкова Пъдарски,но чест му прави факта,че ЕДИНСТВЕН обяви 2 месеца преди изборите екипа,с който ще работи след евентуалното му избиране .За мен това е безспорен знак за почтенност-нещото,което така много липсва на държавата и тия,които я управляват напоследък!Бъди жив и здрав,задавай въпроси,но най-добре би било да ги зададеш на кандидатите за какво ли не,а такива-дал бог напоследък в изобилие!
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

към 48ми
Илянчо ти ли си бе готин?А така мойто момче,пак само ти си ги разбрал нещата:)..и оня другият от съседната стая дето сетрите и докторите го мислят за пълно куку:)))))))

Анонимен каза...

"...Не познавам чак толкова Пъдарски,но чест му прави факта,че ЕДИНСТВЕН обяви 2 месеца преди изборите екипа,с който ще работи след евентуалното му избиране..." И добре го оповести. Иначе можеше да изпаднем в заблуда, че екипа му може и да го спаси. Една Кристи само дето си разбира от работата. Но, нейсе... Добре стана.

Анонимен каза...

Не знам 47, ти ли да си глупав или да те управляват още по-глупави от теб, то на 23-ти ще стане ясно, тогава въпросните учредители какво ще коментират? Така умнико, налягай си парцалите на село и вегетирай.

Анонимен каза...

А къде са екипите на останалите кандидати,51-ви,че да коментираме?Или те ще управляват като Кралят-Слънце и за останалите ще остане единствено привилегията да изхвърлят нощното му гърне?

Анонимен каза...

На сегашния кмет, предполагам, сегашния му екип е и бъдещ. Остава ми утехата, че при тези, дето не ги казват, може и да има някой, който си разбира от работата.

Анонимен каза...

Не намерих информация с какви проекти се занимавате в този форум и колко още хора са се присъединили към вас.
Вярвам, че като организация, която публикува сведения, претендиращи да бъдат сериозни, все има някой от вас, който се интересува от коментарите тук? Ще очаквам да ме запознаете с дейността на "Форума".

Анонимен каза...

Остави ги завалиите!

Анонимен каза...

Че той Влаховски от Форумът не е ли с Бойко Пъдарски?

Анонимен каза...

Да Момчил Влаховски e с Бойко Пъдарски и Дясната коалиция,а Бианка Павлова е с Ангел Балев и Избор за Троян.

Анонимен каза...

В такъв случй това гражданско движение ли е, люпилня на местни политици ли е или фирмен сайт на Актавис?

Анонимен каза...

Трети път: Не намерих информация с какви проекти се занимавате в този форум и колко още хора са се присъединили към вас.
Вярвам, че като организация, която публикува сведения, претендиращи да бъдат сериозни, все има някой от вас, който се интересува от коментарите тук? Нали това са вашите въпроси... Ще очаквам да ме запознаете с дейността на "Форума". В противен случай какво излиза? Че сте обединение на непризнати "кляфачи", група нищонеправещи, безидейни, непожелани от никого драки. Разбира се, с изключение на тези, дето са намерили още по-нищонеправещи от тях, за да ги припознаят политически. Хайде, моля, опровергайте ме!

ФорумЪТ каза...

Кой си ти №60,кажи си името, излез от дупката на анонимността и тогава задай загрижените си за гражданското общество на Троян въпроси. Форумците сме излезли с имената си, срещите ни са открити и е нормално да водим диалог при подобна откритост и от другата страна,а не с анонимни мижитурки, правещи се на "голямата работа". №60, заповядай на срещите ни, както казахме - те са отворени за всеки желаещ, и там ще можем да поговорим по-нашироко,както и да получиш желаните отговори.

ФорумЪТ

Анонимен каза...

Дайте с две думи най-важните проекти, по които работите и най-значимите хора, които участват с вас. Или кажете, че сте тези 10 човека, и не работите по никакви проекти.

Анонимен каза...

Най - значимият проект, по който ще работим, е да прехвърлим Община Троян с нейните "спечелени" европроекти на Асанката - той ще поеме всички кредити, задължения и бъдещи санкции. Разбира се срещу безплатен ток, вода и активи от вилната зона.
Така че той е най-значимият партньор на ФорумЪТ. :)

Нели Генкова каза...

Абе стига с тези проекти, анонимен № 44, 55, 60! Защо свързваш гражданските сдружения задължително с кандидатстване по проекти и къде в учредителния протокол видя такава цел? Относно присъединилите се хора, аз съм такъв. И преди да се коментира семейното ми положение (защото в този махленски клюкарник, в какъвто често се изражда коментарната рубрика на сайта, това се подава като неунищожим аргумент), нека поясня: не бих членувала в партия, а не мога да търпя много неща наоколо и въпросното сдружение, в което има готини хора, е един вариант да си гражданин. Да ти кажа, не ти дължа подобни изповеди, но пиша заради споменатите готини хора - модерни, различни и борбени. Знаеш ли какво ме впечатли най-много от отговорите на въпросите във форумската анкета? Че според социолози никъде другаде нямало толкова страх, колкото в Троян. Звучи ми достоверно. И като толкова драпаш да питаш за проекти - моят личен проект е да има по-малко страх в този затънал отвсякъде град. Един от начините ми да реализирам личния си проект е, като се подписвам под изреченията си - нещо, което ти поне три пъти си пропуснал да направиш. А защо ФорумЪТ ти е трън в очите - можем да гадаем и даже почти разгадаваме... Пожелавам ти приятен ден, в който да направиш нещо смело и полезно!

Анонимен каза...

Освена страха, трябва да се преборите и с еснафлъка, най-деградивната сила и културна особеност в Троян.

Анонимен каза...

Генкова, чест ти прави, че излизаш и заявяваш позиция. Това е същото, като да заявиш, че си фен на партия:))). Не се подписвам, защото нито обиждам, нито хваля. И ще продължа да се придържам стриктно към това поведение, няма нужда да се старая, аз така си се държа. Интересувам се. За да не се луташ между почти и съвсем, да ти кажа, защо ме интересува "форума"(би могъл да ми е трън в очите, ако е забележим, просто възбужда любопитството ми). До преди 2 дни, не знаех, че има такова нещо. След като се поинтересувах, разбрах, че то е проект на един сериозен човек, който се е поотдръпнал. Разбира се, оценявам Маринов и Коларова като позитив на това сдружение, но се съмнявам, че имат време да работят за него. И какво остава? Ти. Смятам те за сериозен, отговорен и т. н. човек, да не навлизам в клиширани словоизлияния. И не виждам нищо лошо, един човек (ти), да се интересува от това, как ще отговорят кандидатите за кмет на въпроси от лексикон. Даже не виждам нищо лошо това да е занимавка на хората, които посещават сайта. Странно ми се струва, да се опитваш да насаждаш мнение за значимост, когато всичко, което правиш, е да "кляфаш". Много възпитано помолих да ми се обясни какво прави този форум. Но, уви, за сега впечатлението е, че само приказва. И прости ми, не приказва добре. За това едва ли е нужно да ти подавам сигнал. Не ми се вярва да одобряваш коментар 28, или по-скоро се надявам да не го одобряваш, учителко любима. Този коментар е направен от един от учредителите на "Форума". Ха, сега, дерзай, да се сетиш, защо ли не ми харесва това, което виждам тук...

Анонимен каза...

66- ти, освен , че и ти "кляфаш" можеш ли да четеш? защото на сайта на форумците, те всичко са си написали... ама от къде толкова акъл...Анонимко....Анонимко....Анонимко....Анонимко....Анонимко....Анонимко....Анонимко....
А и си и пъзльо...

Нели Генкова каза...

Здравей, анонимен № 66 (ти нарочно ли си избираш еднакви номера: 44, 55, 66?) Продължавам да поддържам публична кореспонденция между нас, защото темата ФорумЪТ си заслужава, а и защото, ако преди подозирах кой си, сега вече съм сигурна. (За любителите на конспиративни теории: в Троян не е трудно да се открие анонимен автор не защото Биг Брадър знае всичко, а защото сме шепа хора, някои от които можем да събираме 2 и 2).

Като начало - не, не ми харесва част от речника в коментар 28 и, повярвай ми, не спирам да говоря срещу допускането на грозен език в коментарите на сайта. Това, плюс анонимността, създава една среда, която допълнително храни страха (страх на порядъчния провинциален човек от омаскаряване). Разбира се, искането за излизане от анонимност драстично би понижило писмените обиди, но пък би отключило друг вид страх. Дълъг разговор.

Щом за два дни си събрал толкова съдържателна (макар и не съвсем точна) информация за ФорумЪТ, значи за него се говори и той "възбужда любопитството" на не един човек, а това е добра новина за хора, опитващи се да пораздвижат блатото.

Предполагам, че си чел форумските анкети и така си помогнал посещаемостта на форумския сайт да се вдигне за няколко дни с главоломните 106% - статистика, която показва, че не само един човек (аз) се е интересувал от отговорите на кандидатите.

И последно - ако "кляфането" не е анонимно и е по конкретни въпроси (защо в Троян движещите се каруци нямат номера; за нерегламентираните сметища и още нещо; качеството на ремонтите на улици и кърпенето на дупките след ВиК; има ли необходимост от МОЛ в Троян; анализ на организацията на движение в Троян; обсъждане на Бюджет 2011), е по-добро от обикновеното "кляфане" и още по-добро от мълчанието.

Остани си със здраве, а някой път ела на събиранията на ФорумЪТ - може пък да ти хареса.

Анонимен каза...

Изгледът за модерен Троян е нова градска тоалетна!!! Ще се пръсна от смях!

Анонимен каза...

Ще се пръснеш от комплексарщина 69!!!

Анонимен каза...

Не мога да си обясня защо толкова критикувате коментар № 28. Нали всички сте за свободното мнение? Нали всички имат право на мнение?
Или може би пък някои от нас да припознават в себе си късото и плиткото, което е използвано в коментара, а всички знаем, че истината не просто обижда, а най - вече вбесява!
Вярно, че коментара е краен, но го приемам като мнение, като начин на виждане, като позиция! Но не го виждам и като нещо непознато и като табу, не присъщо за коментарите тук! Поне пишещия защитава по свой начин позицията си, въпреки че ми е чужда, но е факт. Нали знаете всички, че истините са толкова колкото и хората. Не мислите ли, че много често сме склонни да се държим като ощипани госпожици по редица поводи, вместо да приемем реалното!
Какви безобразия стават в родината ни и в родния Троян и не ги анатемосваме тук, а открито често критикуваме мнението на някои пишещи тук, когато написаното от тях не се вписва в нашите разбирания, въпреки че в много случаи мнението им обощава манталитета и житейскитят нагон на цяла група пишещи на страниците на сайта и на голямагрупа от нашето общество.
Може да се пише много, но спирам! Това е моята позиция по въпроса за коментар 28. А иначе, там се казват и много истини, макар и силно пиперливи. Не е коректно да отричаме всичко.

Анонимен каза...

Коментар 28 е железен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

67, вярно всичко са написали. Точно там е бедата, че няма друго, освен това, което са написали. Поправи ме, ако греша.

Анонимен каза...

Уважаема Генкова, от "страхотното" повишаване на посещаемостта на сайта/форума, само един човек ми отговаря. Ти. Не мислиш ли, че това е показателно за красноречието на форумците (Изключвам този, 28 и репликите му 71 и други, не ми се четат всички, да анализирам. Но той, права си, си личи.). Показателно е и за смелостта им. Такива "красноречиви и смели" хора, дали са нужни на града ни? А иначе, за едно си права. Посещаемостта е добра за повишаване цената на банерите.

Анонимен каза...

Това кухо кречатало 44,55,60,66,73,74 не спря да скрибучи като приклищено от два дена.Тоя ще да е някой от партийните клакьори!!!Писна ми от тъпоъгълници покрай тея избори..

Анонимен каза...

простащината в този форум не е от сега. Тук пишат хора с ниска интелигентност и нисък морал. Аз от доста отдавна не съм писал и не влизам тук, защото не ми е приятно да чета простотии. И сега пак виждам и чета само простащини. В началото на създаването на форума можеше да се прочетат доста хубави изказвания и да научиш нещо наистина добро, но за съжаление вече това не е така. Поздрави на всички

Анонимен каза...

Прав си, 76, и аз спирам. Ще ги оставя да си подават реплики, да си се питат сами, да си отговарят сами. Наистина, никакъв смисъл от културна реч, никакъв смисъл от аргументи.

Анонимен каза...

Аз съм 71 ви, и въпреки, че по същество 76 ти и 77 ми не следва да сте прави, тъй като има и достойни за уважение коментари и мнения, съм принуден на практика и по същество да се съглася изцяло с вас. Въпреки че не касае никого, заявявам и аз най категорично, че спирам с коментарите си в сайта!!! Анонимността не помага на никого и тази анонимност отключва според мен простащината и цинизма.

Анонимен каза...

За кого ще гласувате на изборите за кмет в Троян
КОМЕНТАРИ (0) ГЛАСУВАЙ ЗА АНКЕТАТА
21.09.11 / 643 гласа


За кого ще гласувате?

Легенда:
36.55% - Бойко Пъдарски (Дясна коалиция)
35.92% - Донка Михайлова (БСП)
12.18% - Минко Акимов (ГЕРБ)
11.39% - Ангел Балев (ВМРО-НИЕ, НДСВ и др.)
2.53% - Стефан Мичев (РЗС)
1.42% - Илиян Пеевски (Атака)
http://anketi.dir.bg/anketar.php?id=292
Айде бе,троянци кой кво мисли???

Анонимен каза...

79-ти,не гледай анкетата,там на всеки 24 часа може да си гласуваш.Всеки кандидат кмет кара свои хора да гласуват за него и един,примерно,гласува всеки ден.Това не е реална анкета,а само анкета за вдигане на самочувствието.Истината е на 23 октомври.

Анонимен каза...

Стига сте го мислили ,Донка е новият кмет и без анкети.Всички бабички и старци по селата ще гласуват за нея,вече са омагьосани и част от градските селяни.Така,че честита нова победа на комунягите и в частност на старият играч Дилян Енкин.

Анонимен каза...

Жалко, няма подготвени хора за кмет на Троян.Твърде вероятно е Донка Михайлова да бъде избрана.Язък!!!Не толкова заради нея, колкото заради нейната свита/Енкин и Русенова, които никак, ама никак не стават!!!Хора без морал, ламтящи за пост и придобивки./Тъжно!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |