22-годишен моторист уби 80-годишен троянец

* 750-кубиковото „Сузуки”, управлявано от 22-годишния М.К., помело стареца на Главната (ул. „В. Левски”) в Троян недалеч от дома му

В СЛЕДОБЕДА НА 27 СЕПТЕМВРИ, вторник, около 16:20 ч., на Главната в Троян (ул. „Васил Левски”) в близост до кръстовището при ресторант „303” моторист уби 80-годишния троянец Димитър Пандурски. Възрастният мъж, живеещ наблизо, пресичал улицата, лек автомобил намалил, за да му даде път (по разказа на очевидец), но идещият отзад мощен мотоциклет „Сузуки 750 Р”, управляван от 22-годишния М.К. от Троян, профучал покрай колата и помел пешеходеца. Старецът бил откаран в троянската болница с множество фрактури и други наранявания, но въпреки животоспасяващата операция ден по-късно починал.

ВОДАЧЪТ Е ПРАВОСПОСОБЕН, кат. „А”, а проверката на място с техническо средство не е установила употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Т21

*****
Бележка на редактора

Не сме ние, които ще кажем кой и в каква степен е виновен при този трагичен пътен инцидент, отнел човешки живот (не е изключено своята "заслуга" да има и потърпевшият). Едно обаче е безспорен факт – из града ни, включително в най-натоварените и невралгични пътни участъци, редовно летят някакви млади бабаити с мощни двуколесни. И въпреки наказателните актове и немалкото некролози из района, резултат от подобни бабаитлъци, продължават с моторджийските си изстъпления.

Пресен пример – миналия вторник (23 септември) привечер пътувахме със служебната „Джета” за шоуто на археологическия обект Состра; в участъка преди мелница „Техра”, движехме се с около 80 км/ч., покрай нас профуча мотор поне със 140 км/ч., изпреварвайки арогантно и тъпо колона от близо 10 автомобила и цяло чудо бе, че не се случи нещо страшно. Че подобни малоумници са готови да си разбият главата – техен проблем, но тези пътни самоубийци не рядко се превръщат и в убийци, на невинни хора. Затова всички трябва да ги спрем, полицията сама не би могла да се справи. И няма да е честно да виним единствено нея.

Генадий Маринов

32 коментара:

Анонимен каза...

Само да добавя, че на въпросното шоу,нямаше нито една полицейска кола и цяло чудо бе, че нямаше катастрофи!
Да живее ГЕРБ,вива Минко Акимов!

Анонимен каза...

И пак ви казвам - варварите са вече тук,около нас,вътре в нас ! И това е най страшното.....
АЙ с-с-с-с.....

АРВи каза...

АЙ с-с-с-с.....,извини ме, но мисля, че допускаш малка неточност. Варварите не са вече тук, ние сме си такива от време оно! Просто през соца не се проявяваше варваското в обикновенния народ, защото той имаше "тясна вилка" на врата си от варварите управлявали страната ни тогава. Сега варварите се проявяват защото негово "превъзходителство"-българинът криво разбира демокрацията като слободия!
За управляващите изменение няма!!! И тогава и сега са все едни и същи - тунеядци, гниди, паразити и какви ли не още твари!

Анонимен каза...

При бай Тошо по-можеше нещо да се направи. Сега тъпи копелета летят с блеснал налудничав поглед и изплезен език и избиват невинни.
"Забравени от власт и бог!"
Няма власт! Няма и да има. Който не вижда надалеч, не може да бяга бързо и да се пази като на война изобщо да не пресича главната улица.
Джунгла!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

полицията наистина не си върши работата.вечер след 22.15ч като изляза от ХФЗ по пътя е пълно с малоумници които на правия участък изпробват колите си.отделно таксиджиите и те не спазват никакви правила само и само да докопат някой клиент повече.

Анонимен каза...

също така сутрин пред ЦДГ 8-март има поне десетина неправилно паркирали коли дори и на пешеходната пътека

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

За пореден път изниква въпроса : Къде е полициятя?

Анонимен каза...

Толкова глупава статия не бях чел до сега......... вие изкарахте моториста че е карал със 100 по главната така ли ???? Мисля че има доста свидетели които са били до магазин"Влади" и са видяли как кара моториста.....

Анонимен каза...

....дори моториста е карал с 20 км, автомобила пред него е спрял неправилно, а стареца сам е скочил под колелата...утре като сгазят теб, или твой роднина, дали пак ще плещиш същите глупости?

Анонимен каза...

Мотористите са ти виновни, малоумен редактор.

А журналистиката трябваше да е безпристрастна уж?!

Анонимен каза...

Знам, че не е по темата, но ужасно се дразня. Явно този голям и ярък червен банер в ляво точно до моя пост, не чак толкова голям и ярък..... До кога ще си мислите, че сте много интересни, като пишете на маймуница? До кога ще ми се налага да чета за " ....тап народ - тапа дарйава......"?! Явно наистина е много "тап" тоя народ..... Имало е едно време едни хора, които са измислили славянската азбука, за да не ни се налага сега да пишем вместо Ч и Ш - 4 и 6....
А сега що се отнася до убийството, напълно съм склонен да вярвам, че е така. Вчера, съвсем пресен пример, на пешеходна пътека от детска градина до блока на автогарата, спирам, за да минат три жени с колички. В момента в който те бяха на средата на пътеката, аз изтръпнах, защото видях в огледалото, че Ауди и джип ме изпреварват......Добре че жените не се движеха много бързо.....
Направо ме е страх да спирам на пешеходна пътека! Тези жени бяха големи и могат да преценят, да се вардят..... Ами когато спрем да мине едно дете, то ти вярва безрезервно......... Като дете!
Колев

Анонимен каза...

За жалост е така Колев.Доста години не бях в Троян и сега се връщам и имам наблюдение, че когато дам предимство на пешеходец той ме гледа с почуда, а хората в колите зад мен набиват спирачки, защото карат с над 50км/ч и ме псуват, и по същия начин ме псуват когато с предимството си на пешеходец стъпя на пешеходната пътека.
Тука проблема не е до полиция.С токова полиция и камери в София и солени глоби дори и там промяната е незначителна, но все пак е някакво начало.Проблема е в манталитета!

Анонимен каза...

Поздравления Колев,12-ти олигофрен такъв, когато попаднеш под колелата на някой такъв, друга песен ще пееш!

Анонимен каза...

13 и 14 Абсолютно прави и с точни наблюдения.Това е тъжната истина и манталитета е на първо място но без камери на всяка права отсечка и пешеходна пътека няма да се справят с малоумниците и 100 полицая още да назначат.А и няма нужда след като Ичев беше казал,че трябват някакви си 120-130 хиляди да се сложат камери в целия град.Колко е тази сума половината на едно кръгово от което почти никаква полза няма да има.Дори и двойно да струват и само един живот да спасят пак са нищо. Но налиНАШИТЕ ХОРА и техните наследници първи ще останат без книжки пък и ще им се наруши самочувствието като се наложи да спазват правилата.Така ,че умната по улиците докато се намери умен кмет да отдели тази смешна сума за благото и безопасноста на НЕбогопомазаните.

Анонимен каза...

Аплодирам трезвомислещите по темата!
Не очаквам нито Ичев, нито Акимов да вземат каквито и да е мерки.
Съвсем скоро, ще започнем саморазправа с подобни убийц,и неспиращи на пешеходни пътеки и каращи като изроди насред Троян!

Анонимен каза...

Е значи не е без файда дето дадохме 4 милиона за пистата на Калеешкото-ето,че вече резултати има!Е,старецът го няма,но натрупаният опит и пенсионен фонд-остава!Така че,всъщност тези пари бяха прахосани за социални цели,както и мно-о-ого други за Луври,стадиони и пр.Лечков-кмет, Стоичков - президент или почетен консул,простотията цъфти,олиото-5лева!
Май прав ще излезе проф.Боян Биолчев със своята прогноза:"Държава,пълна с магистрали по всички европейски стандарти,свързващи големи градове,пълни с простаци по всички световни стандарти!"
Ай с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Право думаш мъдри Ай с-с-с-с...Ама друга една натрапчива мисъл чопли болния ми мозък.
На последната воеводска сбирка, баш Ангел войвода речи , че ще връщал достойнството троянско(кой мискинин го отне?).
Ама малко след туй рече, че добре си партнирали с Минко войвода от гербовата чета, и на едни проценти изпълнили програмата( а сега де)!?!?!?
Та се сетих за оня виц, дето бабата завела внучката при геноколога да я види, че един мискинин и бил откъснал цветето!
Ибреее войводи,рече Тумбака....

Анонимен каза...

Анонимен каза...
Не очаквам нито Ичев, нито Акимов да вземат каквито и да е мерки.
При бай Тошо беше по-добре и можеше нещо да се направи.
Те и техните началници така мислят изглежда:
http://e-vestnik.bg/12556/idiot-nachelo-na-gdbop-s-takiva-li-mvr-bori-mafiyata/

Анонимен каза...

Затвор за копелето!

АРВи каза...

21, като го затворят, какво? Пак ще си лапка нашите и твоите пари. Или ти тях не ги смяташ за твои.
Аман от неразбиране. Вече не се чудя, защо стават тези неща с нас, с града ни, с държавата. Ние не сме подготвени за нищо. Постоянно го доказваме с писанията си тук. От тях личи тотална неадекватност.
Съжалявам, че ви занимавах до сега с писанията си, и ви се извинявам, на всички, за загубеното време, докато сте ги чели.
Останете със здраве и ви пожелавам успехи и добър живот, ако успеете да си го осигурите.
Пожелавам го на всички троянци.
И въпреки всичко, обичам града си и вярвам в светлото му бъдеще!!!!!!
BASTA!

Анонимен каза...

Ей сега ще си разплета чорапите че умнуту Арви си тръгва

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Шофьор съм, карам кола по троянските улици всеки божи ден от петнадесетина години. Описаната ситуация ми е много позната. Не веднъж и на мен ми се е случвало да спра и да дам предимство на пешеходци на пешеходна пътека (или не), а след мен някой да тръгне да ме изпреварва, и то не "22-годишен моторист", ами баш бабаити с доста по-голям житейски, а очаква се и шофьорски опит. Според мен решението е свързано с нагласата ни - да излизаме на пътя с чувство на отговорност и с толерантност, с мисълта, че трябва да пазим себе си и другите на пътя, защото сега жертва е този възрастен човек, но утре друг ще е наред - нашите бащи, деца или самите ние...

Анонимен каза...

Тумбак,като те знаем вече кой си,що дириш да коментираш Ачо Балев?Ти,който имаш мнение за всичко и всички,де с Тумбак,де анонимен,знам че се дразниш,когато някой откаже да плюе по друг.И аз бях в залата,като наблюдател,но ми направи впечатление,че единствено той и партньорите му отказаха да си правят пиар акция за сметка на опонентите си.И предполагам че,това ви е подразнило.Нямаше гръмки обещания като жалкото клипче на Акимов какво ЩЯЛ да направи КАКВО ЛИ НЕ в Троян.Имаше точни отговори за това,кое може и кое НЕ МОЖЕ да стане и ЗАЩО.Нямаше замазване на очите,белким някой се излъже.Интелекта,възпитанието и УМЕРЕНОСТТА в изказванията му винаги лъхаше,за което го поздравявам и знам,че той е от хората,които няма да посегнат на някои нечисти сделки.В един коментар прочетох,че кмета ни трябвало да бъде богат човек за да не краде и че нямало такъв.Балев не е беден,но никога не е парадирал с нещо,членува на много места и е честен като човек.Сигурен съм,че няма човек,който да го обвини че нещо е откраднал или се е възползвал,но за интрижката всички плювачи тук все ще измислят нещо.

Анонимен каза...

26-ти,като прочетох коментара ти и за сетен път се убедих ,че сайта не е анонимен.Нямам представа кой е Тумбака,нямам представа и ти кой си,но си спомням онази особа Пол/Полендачката/ и останалите и имена как яростно обясняваше ,че знае кой е АЙса и т.н.Освен това считам,че и администратора знае кой кой е от анонимните.

Анонимен каза...

Как гласува Ангел Балев при дебатите за кредита от 4 милиона лева?
Колко пари плаща наем за тенискорта на Община Троян?

Един задаващ въпроси....

Анонимен каза...

27-ми и Тумбака и АЙса ги разконспирираха няколко анонимковци.В края на краищата нищо не може да се докаже дори и от админа,но не съм чул някой от споменатите да е оспорил.

Анонимен каза...

Каква вечер,а?Не знам дали забелязахте,че лятото свърши,дренките окапаха,а щурците още праскат парчета като изоглавени !Аз съм Айса,ама наистина,щото имаше и опити.....Не се връзвайте,според мен,на конспирации и подмятания форумни,не се занимавайте с интриги.Човекът,лош или добър,си личи - даже и по думите!И по делата,разбира се!Но тук,както господ Бог Майкрософт е отредил,са ни подвластни само думите - "ти си ми бога,ти си ми царя",както понякога припявам със любимата ми стара като мен китара.И точно това,думите, беше подтикът ми да се включа тук,още повече,че установих,че интересът и участието на троянци беше.....слабо.Обичам думите,обичам словото,особено писаното и си въобразявам,че то може да променя хората!Наивник - вероятно ще възкликнат много от вас и вероятно имат основание!Обаче,гледам,има и други наивници....
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

В началото бе Слово, нали, Ай-с-с-с...

Анонимен каза...

Воистина в началото бе Словото,31-ви,поне при човеците би трябвало да е така!
Е,виждаш,че има и други схващания....
АЙ с-с-с-с......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |