Дочко ни съди?!

* Собственикът на „Дикс Глобълсърдит и обиден заради „Троянският „ОВ 4444 АР, иска 10 бона обезщетение * Питали работниците му: „Къде ви е овчаря, еба ти тъпака да дава пари за името „ОВЧАР”

НЯКЪДЕ (по-надолу ще стане ясно къде) бях написал, че животът е по-шарен от измисленото. Оказа се дори повече – че е много по-шарен. Но да не бъда голословен.

В БР. 17 НА В. „ТРОЯН 21” (Т21) от 4 май 2011 г. и в сайта на вестника (www.troyan21.com) от 29 април 2011 г. публикувах статията „Троянският „ОВ 4444 АР”; запомнете датите – 4 май и 29 април. Там ставаше дума за един троянски автомобил, марка „Мерцедес”, с любопитната регистрация „ОВ 4444 АР”. Снимка на возилото с въпросната регистрация радва посетителите на сайта Сеир.бг (www.seir.bg) още от 2008 г. Оттам (от Сеир.бг) научих и аз и, признавам си, много се смях, даже най-напред помислих, че е някакъв майтап (колаж); но после на живо видях „ов4444ар”-ското возило, паркирано на ул. „Христо Ботев” в централната част на Троян (до Дрянската чешма). И просто нямаше как да не зарадвам читателите на Т21 с тази светска новинка – че из града ни джитка такъв забележителен автомобил.

В СТАТИЯТА „ТРОЯНСКИЯТ „ОВ 4444 АР” дадох и малко фонова (пояснителна) информация – че „лъскавият „щутгарец” с кодошлийската номерация е собственост на симпатичния и успешен троянски бизнесмен Д.Д., който съвсем не е от категорията на онези мутроподобни бабаити, надули чалгата зад волана на скъпарското си четириколесно със задължителния „еднакъв номер”. В края на споменатата статия, там където по правило са обобщенията, в случая имаше едно двоумене – дали „комичната подредба на буквичките и цифрите е търсена умишлено – за майтап и с интелигентна доза самоирония” или пък „в КАТ са се изгабаркали с нашия човек и той, без да се усети, се е бръкнал повечко, за да стане за смях”. Толкоз. Това бе нещото, което ме доведе до извода, че „живият живот е по-шарен от измисленото”.

СЕГА ЗА ПРОДЪЛЖЕНИЕТО, което ми доказа, че животът не е по-шарен, а много по-шарен от измисленото. На 17 юни 2011 г., забележете – месец и половина след публикацията в Т21, аз – Генадий Маринов (гл. редактор и издател на Т21), получих призовка, че трябва да се явя като… подсъдим по дело за клевета (по чл. 148, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 147, ал. 1 от НК), повдигнато по разпореждане на председателя на троянския Районен съд Сийка Сеизова въз основа на тъжба на Дочко Дочев, собственик и управител на дружество „Дикс Глобъл” (Троян).

НАЙ-НАПРЕД ПОМИСЛИХ, ЧЕ НЯКОЙ СЕ БЪЗИКА С МЕН, но всичко си беше както пише по книгите – призовкарката (разносвачката), младо момиче, леко притеснено, наред с призовката ми връчи и въпросното разпореждане на съдия Сеизова, както и Дочковата тъжба с иск за 10000 (десет хиляди) лв. обезщетение. Мотивите на г-н Дочев: „с инкриминираното си деяние подсъдимият Генадий Маринов ми причини сериозни неимуществени вреди, като създаде ирония и сарказъм към личността ми с нищо не предизвикано от мен голословно тълкуване на регистрационния ми номер като „ОВЧАР”. Което пък го довело до „тежко преживяване на това клеветническо твърдение” и до „изнервеност, безпокойство и други негативни преживявания”.

ЩЕ ОТМИНА КАТО МАЛОВАЖЕН ФАКТА, макар от юридическа гледна точка едва ли трябва да е така, че статията „Троянският „ОВ 4444 АР” е подписана с инициалите „Г.М.” и би било редно тъжителят да се поинтересува (със запитване до вестника) кой точно е авторът на въпросната публикация; защото може да не е „Генадий Маринов”, а примерно „Георги Милчев” или „Григор Мушитрънов”, или друг някой. Но нищо от това, както пееше в една своя песничка Тодор Колев.

СЕГА ПО СЪЩЕСТВО. В тъжбата си Дочко Дочев се оплаква, че „този иначе добър за мен журналист (моя милост – бел. Генадий Маринов) си прави свободни, иронични, жлъчни и саркастични интерпретации по повод регистрацията на „Мерцедеса”. Нещо повече: „Генадий Маринов прави странни и злепоставящи ме в обществото изводи, изхождайки от регистрационния ми номер „ОВ 4444 АР”, като незнайно защо го разчита като „овчар” и разгласява на широката аудитория на вестника, че и аз съм такъв…”.

ТЪЖБАТА ПРОДЪЛЖАВА с описание на следния факт: Как и защо съм коментиран след тази статия ще установявам със свидетели пред Вас, като искам само да отбележа, че няколко пъти различни лица са питали работници, назначени на работа при мен: „Къде ви е овчаря, еба ти тъпака да дава пари за името „ОВЧАР”. (Логично е, мисля си, г-н Дочев да заведе дело срещу онези, дето му викали „еба ти тъпака”, ама това не е моя работа – бел. Генадий Маринов).

ДОЧКО ДОЧЕВ КАТЕГОРИЧНО ОБОБЩАВА, че „по този начин главният редактор на „Троян 21” Генадий Маринов разгласи позорно обстоятелство за мен, като разчита и тълкува (незнайно защо и по коя азбука) законната регистрация на собствения ми автомобил като „ОВЧАР” – престъпление по чл. 148, ал. 1, т. 2 във връзка с чл. 147, ал. 1 от НК”. И още по-категорично заявява очакванията си от съда: „Моля да осъдите подсъдимия да ми заплати сума в размер на 10000 (десет хиляди) лева, ведно с лихвата от датата на увреждането, за причинените ми с деянието неимуществени вреди, изразяващи се в описаните по-горе негативни преживявания от мен”.

И НАКРАЯ – две думи на подсъдимия (моя милост – бел. Генадий Маринов) по цялата тази смешка, която изуми доста хора, с които я споделих, включително и юристи, и то не какви да е.

ПЪРВО. Всеки, който има джиесем и е писал есемеси и всеки, който е сядал пред компютър и е влизал в интернет, ще разчете „ОВ 4444 АР” по споменатия селскостопански начин; точно затова написах статията и, както и майтапчиите от Сеир.бг три години по-рано, поместих снимка на „троянския щутгарец с кодошлийската регистрация”.

ВТОРО. Дори погрешно да съм разчел „ОВ 4444 АР” като „овчар”, питам се защо тази професия, възпята с толкова любов в толкова народни песни, а днес смятана за достойна част от гилдията на млекопроизводителите, да е обидна?! Аз уважавам овчарите, даже когато минавам през Беклемето, винаги си купувам овче мляко; а защо г-н Дочев смята професията им за обидна – не знам.

ТРЕТО. Надявам се, г-н Дочев не счита за клевета твърдението ми в инкриминираната статия, че е „успешен троянски бизнесмен”, който „съвсем не е от категорията на онези мутроподобни бабаити, надули чалгата зад волана на скъпарското си четириколесно със задължителния „еднакъв номер”.

ЧЕТВЪРТО. Искрено се надявам зад атаката срещу мен, която, разбира се, е и атака срещу в. „Троян 21”, да не се крие нещо друго – атака срещу свободата на словото и опит за сплашване на една независима частна медия; и някой друг. Но дори да е така (за което имам определени подозрения) държа категорично да заявя, че този номер няма да мине.

ПЕТО, но не по значение. Чл. 148, т. 1, ал. 2 от НК, по който съм обвинен, гласи следното: „За обида, разпространена чрез печатно произведение или по друг начин наказанието е глоба от 3 хил. до 10 хил. лева и обществено порицание”. А свързаният чл. 147, ал. 1 от НК: „Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от 3 хил. до 7 хил. лева и с обществено порицание”. Чудя се каква обида, позорно обстоятелство или престъпление съм нанесъл/приписал на Дочко?! Кой, кой ще ми каже, се пееше в една друга песничка.

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Още по темата:

76 коментара:

Анонимен каза...

Ами едва ли някой смее да каже,да не би Дочко талянеца да му предяви и на него някой иск,за съучастничество или подбудителство например.

Анонимен каза...

РРРррррррррррррррр бееееееееееееееееее

Анонимен каза...

Гена,по закон ,ако не си осъждан за същото преди,би трябвало да те осъдят за 3000 лв/ако те осъдят/.Уважавания бизнесмен,май се цели в самата сума,не в несъществуващата обида :)И от мен съвет-събери цялата овчарска гилдия,дето си купуваш от хубавото им млечице и дружно го осъдете за това,че той смята професията "овчар" обидна.Ще е пито платено.И сеира ще е пълен...както впрочем бизнесмена се напъва да го направи.И защо не вземе да съди всички,щото и преди статията, като минаваме му се смеехме/ми като си имаме долно и мръсно подсъзнание :)/...

Анонимен каза...

О,пардон,аз съм 3-ти.Забравих да се подпиша-ПИ6666КА

КО3333АР каза...

Към ОВ4444АР-браво брато!!!!Съди ги до дупка дет та ебават,аз съм с теб!
КО3333АР

Анонимен каза...

Не виждам защо се чудите,сега пък обяснявате колко престижна е професията Овчар.Ами,ако Вас някой засегне по същия този начин,сигурен съм,че пак така ще реагирате,нали??След като Ви харесват подобни публикации в seir.bg,защо не си пуснете една страничка с rss,директно от там.Аз лично никак не се учудвам на реакцията на собственика на този автомобил,дори си мислех,че материала,който беше публикуван по повод на рег.му номер е съгласуван с него.

Анонимен каза...

Ма-а-а-алей-й-й-й,колко мъка има по тоя свят,боже!!!Неслучайно от време на време повтарям,че ако си глупав - това обикновенно ще е за дълго!А когато е придружено и с лакомия,както е в случая......
Накрая,Генадий,да ти припомня една мисъл на разкошния майтапчия Марк Твен: "Хайде да благодарим на глупаците! Ако не бяха те,за останалите би било значително по-трудно да се доберат до успеха!"
Успех,Генадий.... АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Аз не виждам нищо обидно в това да те наричат овчар.Едно по друго тълкование за овчарите.
Овчарите са хората, приели Исус в сърцата си. За разлика от собствениците на страноприемници и ханове във Витлеем – нямало място за бременната жена и годеника й. Подслонени сред сеното на обора, неканени – без предварителна резервация.
Първите гости, дошли да се зарадват на раждането на бебето били овчарите. Тези хора, свикнали с пустощта и живота на път – точно те приели новороденото. Изисква се стъпка на приемане, стъпка на вяра и приемане от това да чуеш за раждането на „Спасител на света“ и действително да отидеш да го посетиш.

Текстът ни казва, за това, че овчарите отишли във Витлеем. Напуснали полето където нощували и тръгнали да търсят Месията. „Дойдоха бързо … видяха…разказаха“. Действия извършени от овчарите – действия с които, те възвестяват на света около себе си „благата вест за раждането на Месия“. Тази личност, за Която е пророкувано хиляди години преди това, тази нощ е в плът и кръв пред очите им.

Овчарите не се бавят. Не се съмняват, не си организират дебат – дали ангелското войснтво е халюцинация или сега е правилното време в годината за раждането на спасител на света. Овчарите действат! Овчарите търсят, намират и разказват!

Някои от слушателите на новината разпространена от овчарите са реагирали скептично. Всички са се зачудили. Мария запомнила думите на овчарите в сърцето си и размишлявала над тях. Възможно е точно тези думи да са привдигнали вярата й. Да са били светлинка в тъмния и миризлив обор. Тези думи да са били потвърждението, на обещанието, че тя ще е майка на спасителя на света!

Овчарите се върнаха на полето. Нощта бе все така тъмна, звездите все така високо, огънят в огнището угаснал. Но добронамерените им сърца били стоплени от видяното. Ангели хвалещи бога, чудни обещания и едно бебе. Носещо надежда за милиони хора.

Днес, хиляди години по-късно ние сме също обикновени хора. Повечето от нас вършат задълженията си ден след ден, също както овчарите. Но и както тях, знаем една вест. Една новина, която ни изпълва с радост и с мир. Вярата в силата на Спасителя на света ни прави по-добри. И не знам дали заради зимната картина навън, дали заради празнината атмосфера или заради повечето почивни дни … имаме сили да действаме.

Да търсим, да намерим, да разкажем, да помогнем … Да донесем усмивка на нечие лице, да утвърдим вярата на обезкуражените, да насърчим тези, които хвърлят много труд, но не виждат плодове.

Сега е подходящ момент да действаш! Сега е момента да си „овчар“!А Ти Овчар“ ли си?

И накрая по-добре овчар в България, отколкото инженер в Англия!
http://www.google.bg/#hl=bg&source=hp&q=%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D1%80%22+&btnG=Google+%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&oq=%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D1%80%22+&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=0l0l0l2578l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=1&biw=1280&bih=673

Анонимен каза...

Тука има нещо гнило,то ако за такива приказки могат да те осъдят то тогава всички безработни ще могат да вземат по десет хиляди лева от най-компетентния човек в държавата – Бойко Борисов, нашия премиер.Поне така ,ако съм безработен ще го изтълкувам аз.

""Бойко Борисов изнесе лекция пред студенти във Варна, като част от проект за развитие на селските райони.Вие сте млад и образован, но от малко населено място, което ви обрича на безработица, ако останете да живеете в него.То тогава безработните да грабват гегата и да стават овчари каза премиера.""
http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B2%D0%B0-21647

Анонимен каза...

фен
явно този не е вече "успешен" бизнесмен и е решил да се пробва за по лесни пари :))). но наистина е интересно с каква лекота "другарите" се опитват да сплашват всеки независим глас, много полицейско бе:). вярвам, че няма да им мине номера. Делото ще е показателно за това доколко в троян има промяна в ценостната ни система или още си живуркаме във феодализЪма. Аз се подписвам като "фен" защото свалям шапка пред това което прави Генади и екипа му и защото мисля, че това е адки необходимо на троян за да се слува добрата промяна в коравите ни троянски глави. Успех Гена:)

Анонимен каза...

Браво, нали всички инженери станаха овчари, защото няма заводи, овчарите станаха управляващи, а народа все си е стадо.

Анонимен каза...

Словото е велика сила. Абсолютната свобода на словото е като абсолютното право на по-силния. Свободата свършва там, където накърняваш правата на другия. В противен случай би следвало да оправдаваме, когато някой по-якичък ступа друг по-хилав. Истина, не всеки има чувство за хумор, не всеки има силата да се надсмее над себе си(и едва ли разбира, че това го прави по-силен). На мен ми се струва по-вероятно, това действие на обидения човек, да е инспирирано от недолюбване на Т21, или конкретно на Генади. И случая е бил подходящ.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

И двамата сте овчари. Не ти е правилна постъпката, Генадий, и аз да бях щях да се обидя, не бива да се шегувкаме по този начин с хората. Да не говорим как лижеш гъзове и ти.

Анонимен каза...

Хей, къде сте всички, които пишете нецензурно, обиждате личностно и си измисляте какви ли не простотии скрити зад "Анонимен"? Генади поне застава с името си, и е готов да понесе последствията, каквито и да са те.

Анонимен каза...

Генади,
Поздравления за статията и кураж! Този явно се обижда, защото иска да бъде наричан "оператор на биологично единца" - по стар комунистически обичай!
Защото, като минеш оттам /а и от твоите снимки се вижда ясно/, виждаш, как въпросния бизнесмен е паркирал овчарското возило нагло върху тротоара, точно пред вратата си, защото е важен, не е кой да е, а на отсрещния тротоар е паркирал джипа си!
А пешеходците - да се "жалят" на кмета, който е много "ЗА" законността!
На приказки, по избори!!!

Анонимен каза...

Четох в една статия как Слави Трифонов загубил едно дело срещу вестник,защото имал притенции за 100хил. лв.,но ...трябвало да се обясни как точно си е изчислил сумата за моралното обезщетение.
Сега като прочетох за тази сума от 10000лв и се чудя - как точно е определена тази сума,ами ако "щетата" е за 600лв или за 10лв.Когато се говори за пари трябва да се докаже начина на изчисляване.Считам,че в Троян има достатъчно добри адвокати които ще решат проблема,това ще е добра реклама за тях.

АРВи каза...

Гена, така е, човекът Дочко Дочев, явно не притежава необходимият минимум от себеуважение, чувство за хумор, благородство и широк поглад върху коментара, защото когато си е купувал този "изчанчен" номер е целял да избие комплекси, които нито с "мечок", нито с баварец, нито с мазерати, ферари или бентли се постига. Това скъпо возило не му е стигнало за да се индетифицира, ами му е бил необходим и номер с четири четворки, които да замажат чувството му за малоценност. Явно Дочко е комплексар, че дрънка, може и да се лъжа, но щом ще те съди, явно е такъв. Тъкмо му давам провод да стори това и с мен. Мен лично би ме било срам да си изтипосам името по такъв повод. Такива хора от този тип, без колата и без номера, са нищо, просто нямат идентификация и жалкото е, че те подсъзнателно го усещат но не го признават, а дръзват да съдят, заплашват и може да прибегнат и до саморазправа.
Та в този ред на мисли, я вземи Гена да изпревариш по пътя някой такъв "юнак"?!?!! Тежко ти и горко! А ти си писал за него! За мен това писане е перфектна шега, не груб майтап, която ако беше за моята кола, щях да ти благодаря за това. Но клетият комплексар за жалост не мисли така. Аз все пак мисля, че шегата ти е напълно комуникативна, адекватна и перфектна. Мисля също така, че не е написана със злоба и не си целял с нея неговото унижение! Но такива хора за жалост не прощават и ще береш горчиви плодове. Мисля, че ще се справиш. Вярвам все още в българското правосъдие и изцяло заставам зад теб с огромната си подкрепа.

Анонимен каза...

Няма какво да се обижда, та толкоз му е ума - мрази да мисли и не може да помни. Затова си е платил за такъв номер, за да го познава лесно.Иначе, как ще го забрави, като не може да го запомни.Само като му видиш усмивката, глупостта му няма край!

Анонимен каза...

Който поне малко познава Дочо Дочев , знае че той е ГОЛЯМ ОВ4444АР .

Анонимен каза...

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-08-06&article=377223

лузър

Прочетете горната статия и осъзнайте, че господинът е поредният лузър. Кой му е виновен, че има повече пари от акъл и си е купил номер, а не е можал да си го прочете. А защо не е успял да го прочете - сетете се сами... Гадното е, че темида е масово представена от ограничени и закостенели хора и Гената може и да си го отнесе...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво Дочко, добра реклама. Ето, аз вече знам, че Дочко произвежда шперплат и то качествен. И за чужбина изнася. Ако реша да си шия гащи, ще си купя шперплат от Дочко!

Анонимен каза...

Калифорниецо,това нарушение го виждаме всеки ден.Нещо което няма как да видиш е че,освен на тротоара той редовно си паркира и баш на пътя а се намира до сами завоя,та си представи ние шофьорите с какво напрежение го заобикаляме,щото няма видимост и не знаеш когато тръгнеш да ги заобикаляш,какво ще изскочи от другата страна.Това и Ичев и кмета го виждат,да не говорим за полицаите,но нали си е платил за номера,а може и за друго него фишове не го стряскат.Освен по пътя сега видяхме и другата му простотия,но така ще си и остане,а на Гената мога само да стискам палци на съдията да не му е платено и да му се размине,щото аз така и не видях подигравка от негова страна.

Анонимен каза...

Ще си умра от КЕФ, ако Стандарт или 24 часа или някой друг от централните вестници излезе в понеделник на първа страница със заглавие с големи букви: "ОВ4444АР" СЪДИ МЕСТЕН СЕДМИЧНИК

Простотията ще придобие НАЦИОНАЛНИ размери!
Джумбиш! Тъй вика един приятел!
Ама пък после какви пари ще му вземе на тоз гнилак със знаменит номер! Всички овчари на републиката ще го замерят с пачки, начело със земеделския министър!

Анонимен каза...

неделя сутрин... пия си кафето... а тук голяма веселба! Благодаря на всички, че ме развеселихте с коментарите! Златни сте, безценни и неповторими! Наистина се смях от сърце! Генадий, съжалявам, че в това напрегнато време ще се занимаваш и с тези глупости! Ако трябва...направи подписка в твоя подкрепа!

Анонимен каза...

А един ЗЛАТЕН СКУНКС на задното стъкло на тоя мерцедес знаете ли как ще го отваря... и ще му дигне още 5% в цена...

Анонимен каза...

"Когато бях овчарче
и овците пасях,
бях много благодарен,
макар и сиромах.
Щом пукнеше зората
изкарвах ги навън
и свирех из гората,
подпрян на някой пън.
И времето бе кратко
със шарен ми кавал
и никога тъй сладко
не съм ни ял,ни спал.
И днес,когато виждам
ОВ4444АРче малко аз,
не знам защо завиждам
и охкам си без глас."
Дочко,мама,когато Иван Вазов напише такъв текст за произвадителите на шперплат-Ела ми се Обади и Генадий одма го вкарвам в кауша за 10 години,десет тояги на голо и десет хиляди сребърника за теб-да си разшириш вилата във вилната зона на Орешак/един прител,който също живее там и вика "Квартала на бедните и честните"/.
Кадията

Анонимен каза...

Добро утро.И аз така като №26 пия си кафето и преглеждам пресата,чета юноши младша спечелили,а само 8 коментара,после открили църква в с.Балабанско-5 коментара и най-отгоре "Дочко ще ни съди".Викам си?- какво сме му направили на Дочко,че ще ни съди, пък то опряло му на Генади шило у гъзило и сега голям рев.Ами Генади, това се вика свобода на словото-ти си говориш свободно ама като обидиш някой той има свободата да те съди.И,защо викате на човека /Дочко/ комплексар,че си е сложил еднакви цифри на номера на колата???Ами другите?Ще спомена само тези,за които съм сигурна-Пламен Данов,Айгюн,Камен Кардаша,малкия син на Гърков,че не му знам името и ако седна в "Тифани" до обед мога да напълня едно тефтерче.А пък какво ми прави впечетление-комплексари/според вас/ама безнесмени...ама и с пари...И аз съм страшно против спирането на тротоара,но защо никой не вижда онези на тротоара пред данъчното при наличието на толкова паркинги около тях,ами как се включвате в движението от моста на "Елма"на ляво от колите спрели пред "турското "кафе?А пък Генади като не иска да се занимава с по-сериозни теми като "Как се започва работа в Общината без да си роднина на някой?"или"Как се провеждат конкурсите за работа в Община,Социални,Данъчно и др.и каде се обявяват?"или"Върши ли някаква работа "Бюрото по труда или само взимат заплати платени от нашите данъци?",ами се занимава на Дочко с четворките...Ето на това викам аз жуналистика!

Анонимен каза...

29 май не схваща за какво става дума...

Анонимен каза...

Абе,29-ти,един Трон-21 остана и ти, какво,искаш и него ли да затворят,или да гръмнат главния редактор?Което,всъщност си е едно и също...
А че този Дочко си е "комплексна" личност - то си е видно отвсякъде,ама това не значи,че няма и още много други подобни в Троян.Изброените от теб са само част от тях,както ги наричаш ти "комплексари....ама с пари".Въпросът е-ти такива за пример ли ни ги даваш?Ако е така-е,благодаря!

Анонимен каза...

Добре,искам да попитам всички Вас/и повярвайте ми не се заяждам с никой-просто изразявам мнение/.Защо никой не коментира откриването на църквата в с.Балабанско или някой да попита къде се събират дарения? И защо заглавието на статията е "Дочко НИ съди"?Кои нас?И защо темите за държавните учереждения да се маловажни,като там се харчат общински пари т.е.наши пари,а се коментира номера на колата на този господин,за който си е платил с лични средства?За какво му се обръща внимание като не е само той,ами включете и другите!И искам да попитам,ако вие имате възможност да си купите подобни автомобили нямаше ли да си платите за такъв номер?Ама честно?Ище ви кажа за какво става въпрос-манталитета на всички ни е еднакъв.

Анонимен каза...

Препоръчвам горещо на г-н Дочко на прочете "Парвенюто" от "Бит и душевност" на Хаджийски.Сигурен съм,че не го е чел и може би ще му бъде интересно!Хм-м-м,родени са през 5 къщи,а сякаш са от различни биологични видове....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Ох,защо ли драйфам тъй обилно при вида на тоз мазний богатир.

Анонимен каза...

То да му е само номера на колата,фирмата му се казвала "глобални пишки",хаха ...

Анонимен каза...

Дочко,мама,не така,от Гената ли ще печелиш.Ми по глупаво нящо не съм чувала.Ми съди seir.bg,там и пари ще припечелиш и слава.Представи си само как ще гръмнат националните вестници че само наш Дочка осъдил тези дето правят почтените комплексари на сеир.И ще си известен и пари ще имаш и всички ще си купуват шперплат за рокли...хахахаха...

Анонимен каза...

Не е проблема, дали този човек съди Генади. Защото, ако няма обида, няма да има присъда. Само ще направи реклама на вестника.
Интересно ми е, кога на някой от открито обижданите във форума хора, ще му дойде в повече и ще даде под съд "анонимен", който открито го обижда, ама истински, не с тълкувателни изрази (вероятно знаете, че при такъв случай доставчика е длъжен да разкрие ползвателят на съответния интернет протокол).
Така че, се надявам, да се получи като резултат, един по-цивилизиван диалог, без цинизми и гнусни обиди. Което ми се струва, ще е в интерес на по-интелигентната част от пишещите тук.
А иначе наистина селянин, овчар, и др. подобни квалификации, не би следвало да се приемат като обиди. В противен случай, браншово обединени, овчарите би трябвало да дадат под съд гореописания бизнесмен.

Анонимен каза...

Според изказванията тук, всеки успял човек, е комплексар.... Друго си е наперен пич с голф 3-ка с продънени ламарини :)))))))

Анонимен каза...

В този град нищо не остана - нито телевизия,нито кино, нито шадраван,нито колеж,нито...градски тоалетни - хайде сега съсипете и единствения вестник,че хептен да заприличаме на село.После пуснете коне и крави да пасат в градинката до общината и спокойно ще си паркирате върху тротоарите,защото няма да има на кого да пречите...

Анонимен каза...

До 29
Подкрепям ви 100%. Трябва да има и Троян 21 също.
Не знам защо Дочко е реагирал така? Познавам го и
съм сигурен, че и тои го знае,че дори да осъди Генади,няма да е за повече от 200-300 лева. Най
вероятно наистина се е обидил. Приятел съм и на Генади, но Генчо може би трябваше да го попиташ
преди да пишеш? Цялата работа е цирк и половина,
който развесели всинца ни тук във форума.
Дока, прояви повече чувство за хумор!
Генчо послушаи № 29 и наистина отговори ако можеш
С какви конкурси,кога и къде се обевяват тези "конкурси" по какви критирий, се избират
служителите в горепосочените от № 29 службички???
Ако не знаеш как става(в което силно се съмнявам)
поинтересувай се, да видим до къде ще я докараш?
Тогава и ако разкриеш истината, която повечето от
тук участващите знаят, ще те призная за опозиция и буден журналист па макар и от Траянски мащаб.
Ако такова разследване е толкова трудно - направи
друго. Някои писа по-повод наследственоста на тези служви в градчето ни. Ние се познаваме. Направи един справочник на служещите там с наследсвения елемент.
Ако имах пари и можех,сигурно щях също да си взема еднакви номера. Щом са решили хората да си харчат парите за това-да си ги харчат. По добре от хазарта. Хаиде по живо по здраво!

Анонимен каза...

40 що не се скриеш с глупостите си и фукните си)-:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Аз съм 29.Точно за това говоря-в България има правила и закони-кои добри,кои лоши,но ако съответните органи отидат и глобят Дочко 2-3пъти един след друг по съответния ред 50,300,1000лв.мислите ли ,че ще спира там,както и тези пред Данъчното?Кажете ми хора как ще отидем в Европа там хората не прощават,затова има и дисциплина,но ние там спазваме всички правила...ето за това говоря.Ако е виновен Генади съда ще реши.И каквото реши-това.Но ако го осъдят всички ще ревнат:"Дочко има пари и е подкупил съдията"А в Европа каквото каже съда е правилно,а ако има подкупи добри журналисти като Гената водят разследване и го доказват.

Анонимен каза...

Тъпанарят, обект на статията даже си е платил за за масрафа в КАТ и сега се чувства прекаран. Куха селска пръчка!!!

Анонимен каза...

тоя дочко е много прост.а дали са го глобили за неправилно паркиране?като го видя спрял пак на пътя ще взема на баща ми дванайстака и ще го намеля здраво.поне ще разберем коя ламарина е по-здрава 38-годишна руска или 5-6 годишна немска

Анонимен каза...

Аз не виждам с какво г-н Маринов е обидил притежателя на лъскавото возило. А защо ли Дочев си е платил-и то не малко пари за еднаквите цифри?
За да не го закачат корумпираните ченгета разбира се.

Анонимен каза...

Много ми е смешна реакцията на № 41.
Намирисва ми, че е служител/ка и дете или внученце на някои от потомствените службогонци от коментираните по-горе учереждения. Пазете си другари службичките, че за друго явно не ставате.
Разбрали сте го и вие. Разбира се по реакцията ви

Анонимен каза...

Дълго се посмях на случилото се. Не мога да бъда съдник и да отсека кой прав, кой крив. Хубавото е , че нямам това право, а и нямам желание да го имам. Само ще кажа аз как виждам нещата.
- Плащаш 1000 левУ, за ,, баровски номер" с идеята, че като няма да кажем -55555-66666-7777- и така нататък, ще се задоволиш с 4444. И си толкова наивен да си вярваш, че никой няма и да направи прилика с троянски или дори ловешки овчар, макар и само визуална. Само да вметна, че това с овчаря, хората в Троян го знаят от години, няма нищо общо нито публикуваната снимка в сайта за ,, Ъпсурди", нито Г-н Маринов е открил топлата вода. Просто е дал гластност на едно недоразумение. На въпросният господин просто му казвам, че изобщо неговата ,, ов4арска" слава не е от няколко месеца, от години е!!! Странно е, как по- рано не е обърнал внимание на това, дето се вика да си беше поседял на тротоара един следобед, те минувачите сами щяха да потвърдят думите ми.
Другото според мен още по- смешно е следното- Иск за 10 000лв. Уж на човека са му наложени ,, сериозни неимуществени вреди" разбирам един вид духовни и психически, пък в същото влече си ги оценява на някакви си му 10 000лв. Да ме прощава собственика на лъскавото возило, ама аз когато кажа, че някой е накърнил името ми, егото ми и прочие не оценявам вредите, които са ми нанесени с пари, защото то е безценно! Щях да променя коренно становището си по този случай, като страничен наблюдател за другата страна- Дочко димек, ако беше пуснал иска на стойност 1лв. Това вече щеше да е нещо супер възвишено, дето се вика, щях да си кажа- Ето един наистина разумен и предвидлив, достоен за уважение човек. Ама с тези 10 000лв. - смееех. Има и още нещо, последно! Дето се казва, ми щом той ще съди за клевета, за нещо, което първо не е такова, и второ той сам си го е насадил, ми защо пък ние хората на града, защо не и ловешка област не пуснем също един иск срещу него, ама за 1лв. - въпрос на чест! За това, че излага с ппс нас жителите на този регион с лъскавата си лимузина?
Чакам с нетърпение как ще се разреши този казус!
На останалите потребители, които обиждат, я г-н Маринов, а Дочко, ще кажа, че е просто жалко!

Анонимен каза...

45-ти смях се с глас,казусът е интересен,но не съсипвай 12-така,яки коли са пък и работа вършат.

Анонимен каза...

Ще очаквам с интерес развитието на тази ситком. Малко ми заприлича на серия от "Адвокатите от Бостън":
Тъжителят доброволно е избрал своя номер (за което има платежен документ) с цел да покаже своя важен статус в обществото. Но нещата се объркват и вместо слава и уважение получава емоционално разстройство на стойност 10 000 лв. Дали има наистина документ за тази сума!?
Ами какво да кажат господата от Даймлер - Бенц! Те дали също са обидени от този "срамен" номер!?
Ако някой творец нарисува карикатура по случая, той също ли е подсъдим??
Ако е толкова обиден, защо Д.Д. не е сменил този номер о'време. Има нещо гнило в Троян и то не е в "Троян 21". Трябва ли обществеността тук да търпи подобно поразяващо лицемерие!!
Толкоз!
ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

А колко по-романтично е било да речем през 17-ти век - засегната ти е,да речем ,честта/поне така ти се струва/!!!Отиваш в редакцията,пляс-пляс през суратя с ръкавиците и заминаваш да тръкнеш шпагата на шмиргела....Секундантите пият студена бира в "17-ти ВЕК" и уговарят условията,булките и от двете страни се надяват на промяна някаква,маалата иска seir.bg и обикновенно го получава.Почти всички са удовлетворени,а сега - само адвокат Чонов и още един....
АЙ с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Делата са скъпо нещо. Хайде ние-приятелите на Троян 21 да подпомогнем ситуацията и ако има банкова сметка да дадем по нещо - който колкото може.

Анонимен каза...

Ей, ама Генади равен няма, като реши да изтипоса някой със снимка......

Анонимен каза...

Че откъде ли му я е избрал,да не би Дочко да му е позирал за фотосесия?

Анонимен каза...

Значи Генади - местният вестникарин си е направил опит за майтап на чужд гръб като , е "разчел" както му е било удобно обикновен номер с четири четворки. Защото едно е просто да публикуваш номера и доста по-различно да правиш внушения за чужда сметка.И сега надава вопли че някой си нямал чувство за хумор.Щото майтап, майтап ама за чужда сметка.

Анонимен каза...

Този номер е известен из интернет пространството от години бе драги,не е зле да се осведомиш малко преди да блееш,гугъл го ...
Хеле ако ти е проблем е ти линк http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=2&t=79469&start=75&view=print
2008-ма година са постовете видно е.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Този призив явно е за приятелите на Г.М.Защото се вижда че той не си подбира приказките.И сега ще излезе борец за "правдата" такава каквато на него му изнася.

Анонимен каза...

57-ми - Това трябваше да го съобщиш по-рано!Кой адвокат ще защитава г-н Маринов и кой е адвоката на г-нДочков? Нещата се решават от по-добрия адвокат...и от съдията,но то има и по-горни инстанции.

Анонимен каза...

Извинете,какво стана с правилата на сайта да се пише на български език и с малки и големи букви,а Админе?Значи според харата...или според мненията...Ах,Европа не ни чакай скоро!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До Калифорниеца - моите огромни благодарности за силната подкрепа, трогнахте ме. Запазих си коментирати ви (№22, №42) в архива, но правилата са си правила и трябва да ги изтрия, понеже са на латиница. Още веднъж - благодарности!!!

С уважение - Генадий Маринов

Генадий Маринов, Т21 каза...

До коментатора (№57), отправил ПРИЗИВА да бъда подкрепен в съдебната зала. И към него - благодарностите ми!!! Но и в този случай, колкото и да не ми се искаше, трябваше да изтрия - правилата са си правила.

С уважение - Генадий Маринов

Ст. Борджуков каза...

До 60: Аз не разбирам защо си мислите, че постоянно висим, като ... и чакаме с трепет някой да изтърси нЕкоя простотия та да я изтрием веднага?! Когато имаме възможност - тогава ще трием е едва ли ще ни казвате к'во да правим и кога?! Гледайте си в боба и бъдете живи и здрави и ако не ви кефим - преместете си боба!

Ст. Борджуков каза...

пропуснах!

без уважение - Борджуков

Анонимен каза...

Хей,г-н Борджуков,
направо ме разочаровахте.Вие учител,педагог,наследник на известна Троянска фамилия,мисля,че трябва да сте авторитет за пример.Направо ме изненадахте с реакцията Ви и най-вече с правописа.Вие би трябвало да сте за пример и да сте над тези дребнави задявки и да реагирате по-интелигентно.Понеже редовно следя новините и коментарите ми е правило впечетление,че много бързо реагирате за спазването на правилата.Направо си смених мнението за Вас.Мога само да съжалявам,че още един уважаван от мен човек ме разочарова.Това може да не е важно за вас,но е важно за мен.А,може би и за други...

Анонимен каза...

Съдът се произнесе.....ПРИЗНАВА Генадий Маринов за НЕ ВИНОВЕН!!!
Браво!!! А кой е "овчар" и кой не....нека всеки прецени сам за себе си!!!
Според мен, дори небезизвестният адвокат на г-н Дочков е наясно с изхода на въпросното дело, но....нали трябва да прибере хонорара!!!:))) Нека Дочков да си плати сега, пък да видим до къде ще стигне с високата морална оценка за себе си :)

Анонимен каза...

Абе той съдът тъй,ама ний ОВ4444АРите сме упорити и ще обжалваме пред по-горна инстанция,та и кой не е чул,да чуе.И сакаме пари,оти ни е засегната честта.С пари и чест се купува,а-а-а-а!

Ст. Борджуков каза...

До 65:
Спрял съм да търся одобрението на околните още откакто съм женен, а това беше отдавна! А, че съм простак е известно също отдавна, и фамилията ни се държи просташки вече почти 150 години из общината. В едно обаче не можем да бъдем обвинени, като фамилия - че сме имали да кажем някому нещо и не сме му го казали, независимо дали е началник, политик или друг.
Така, че - ГЛЕДАЙ СИ "БУНДАЛАТА КЪЛКА" и не се разправяй с мен...

Анонимен каза...

Божееее,Боже!Аз не съм номер 65,но когато прочетох коментар 68/ от Ст.Борджуков/ и направо се изумих!Много уважавам и Генадий Маринов и Диана,но....това по-горе е самозабравяне!

Анонимен каза...

И най-умният може да се изложи,важно е да се сети кога да спре....!

АРВи каза...

Г-н Борджуков, звучите ми много неадекватно на фона на интелигентната забележка на № 65, която навярно сте взел като груба намеса във Вашето амплоа. Надявам се това да е спонтанна реакция и временно състояние на Вашата личност, която уважавам.
Не Ви съдя, това е просто моето мнение.

Анонимен каза...

тоя борджуков за какъв се мисли?цял град знае какви пари вземат за уроци а не са декларирали и 1лев.на всичкото отгоре баща му стария даскал редовно минава против знака по каравелов към центъра.явно и тоя е по-гражданин или пък е с 2 гъза

Анонимен каза...

ех,стоянчо-много известна фамилия,особено даскал борджуков-старши.

Анонимен каза...

73-ти Можеш да си известен с хубаво,но можеш да си известен и с лошо.Човек който казва - аз съм простак и семейството ми е от простаци,който казва ,че учителите са прости хора и повече от това не могат да станат и т.н. и т.н. опити за оригиналнечене - това на каква известност ти прилича?Между учител и преподавател има разлика - учителят провежда учебно-ВЪЗПИТАТЕЛЕН процес,но за тази цел самият учител трябва освен знания по предмета да има и нужното ниво на възпитание.
Преподавателят е във висшите учебни заведения - изнася лекцията и си тръгва.Даскалът - така са казвали на учителите преди 100г,но те са учили в чужбина,обличали са се по френски образец и нивото им на възпитание е предизвиквало респект към околните!
Изводите оставям на Вас!

Анонимен каза...

С това дело, Дочко пояснява, че му къс скоростния лост на Мерцедеса с номер ОВ4444АР. Вместо да купи 1000 овце и да започне и нов бизнес с безплатна реклама.
М.М.
/Макс и Мориц/

Анонимен каза...

хахахаха скоро не се бях смяла така! Не съм руса но не разбирам какво го бърка Дочко да бе искал нямаше да измисли по- ефектен номер

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |