Снимка с д-р Тотев – втора на световния конкурс Canon Asia 2011

* 84-годишният троянски зъболекар събрал очите с бурни изпълнения на дансинга - на сватбата на племенничката си Ана в комплекса „Сан Марино” в Бояна
* „Толкова се бяхме разгорещили с моята партньорка, че при един от „пируетите” се озовахме на пода

 
ИЗВЕСТНИЯТ ТРОЯНСКИ СТОМАТОЛОГ и доайен на зъболекарската гилдия в града ни д-р Тотю Тотев – който утре (на 7 юли 2011 г.) ще навърши достолепните 84 години, натрупал е 40-годишен професионален стаж плюс 56-годишен брачен такъв с чаровната си и силно обичана до днес съпруга Кинка Табакова-Тотева и който, както сам ни се „похвали”, получава цели 260 лв. пенсия – неочаквано стана… световна медийна звезда.

НЕ СЕ ШЕГУВАМЕ – неотдавна се разбра, че любопитна снимка с троянския доктор, на която той ентусиазирано се вихри на дансинга с наконтена млада красавица, е спечелила второ място в световния конкурс Canon Asia 2011 в конкуренция с 1583 снимки от 29 държави от целия свят. Отличеното кадро е дело на 31-годишния столичен фотограф Тодор Цветков, а за събитието, където била реализирана фотографската сполука, ни разказа сам д-р Тотев.

БИЛО МИНАЛАТА ГОДИНА (18 септември 2010 г.), на сватбата на племенницата му Ана, софиянка, внучка на една от сестрите му. Сватбеното тържество се състояло в изискания комплекс „Сан Марино” в Бояна край столицата, а на партито присъствали над 200 души. Разбира се, д-р Тотев и съпругата му заедно с красивата им внучка (ученичка в троянското СОУ „Васил Левски”) били сред отбраните гости. „Беше много хубава сватба, богата, но по-важното – много весела и с много млади хора, радост за очите и душата”, разказа ни д-р Тотев. А когато пуснали рок, купонджийското му сърце не издържало и се впуснал във вихъра на танца – но не сам, а си поканил една приятелка на булката, 23-годишната Зорница, адвокатка, живееща в Лондон и пристигнала специално за сватбата (именно снимка на танцуващите д-р Тотев и Зорница спечелила наградата).

„БЯХМЕ №1 НА ДАНСИНГА, а в един момент всички други спряха да играят и почнаха да ни ръкопляскат”, гордо ни дообясни троянският танцьор. Даже нещо повече – почнал и да припява, без да е на ти с английския, като най-голям фурор настанал на едно парче на култовата австралийска банда AC/DC, „завършило” на… земята. „Толкова се бяхме разгорещили с моята партньорка, че при един от „пируетите” се озовахме на пода. Но другите го приеха за умишлен ефект и ръкоплясканията станаха по-силни”, допълни веселият зъболекар.

Г-ЖА ТОТЕВА, КОЯТО ПРИСЪСТВАШЕ на разговора ни, по-скоро горда, отколкото притеснена от денс подвизите на мъжа си, прибави още един любопитен щрих към случката – отначало докторът се притеснявал да излезе да танцува и тя лично го насърчила. Съпругата ни сподели и друго – че в един момент д-р Тотев тъй се развихрил, че „изпраскал” и един танц соло, в който имало някои недотам благопристойни моменти.

„НИЩО ПОДОБНО – танцът си бе такъв, затова си размахвах в такт крайчеца на колана”, разясни господарят на дансинга. Докторът дори си припомни, че преди десетина години, когато бил „едва на 74”, на сватбата на друга своя роднина, по същия начин - с ритмично-неприлично размахване на колана, танцувал под звуците на популярната „Макарена” и пак направил фурор.

И ОТ НАС - браво, докторе! ЧРД! И за много години!

Генадий Маринов 
* Снимките са дело на фотографа
Тодор Цветков, София

9 коментара:

Анонимен каза...

Не ви познавам,докторе,но ви желая дълъг живот и здраве,бодър дух/който очевидно имате в изобилие/ и чувство за хумор.Удоволствие е да срещнеш такива хора на достопочтената ви възраст-те ни дават пример и доказателства,че възрастта не е порок.АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Браво, докторе! Много те уважавам - дори за това, че имам пломби, които си ми направил преди 30 години и не са мръднали, за разлика от сегашните. Поздравявам те за младежкия ти дух.

Васил Митков каза...

Честит Рожден Ден и за много години и от мен!

Анонимен каза...

Браво докторе,ЧРД-дълголетие и здраве и все така бодър дух!!!!

Анонимен каза...

Ле ле Докторе, и аз бих паднал или по точно да ми падне тази със синята рокля на по-горната снимка.Така като гледам , май не е силиконка.Ех, Докторе, Докторе, що ги нямаше тези мадами когато беше млад и ни гонеше из двора на "Иван Хаджийски" да ни управяш зъбите.Твоите пломби още стоят, макар че бяха безплатни.Да си жив и здрав.А къде е онази прословута чанта с която ходеше на пазар.Тя също е уникална като теб - може би да има 40 години.Пази я.Твой пациент!!

Анонимен каза...

Разговарях с една моя позната на улицата преди време.Покрай нас мина Докторът, доста преведен от годинките.Поздравихме го, и след като отмина тя се усмихна и ми разказа една случка преди 28 години, когато кабинетът на Доктора се е намирал до ловния ресторант.Среща тя баща си пред ресторанта да носи едно печено пиле и бутилка бяло охладено вино.На въпроса и, къде носи тези вкусотии, баща и обеснява , че си вади зъби при Доктора/той се славеше по онова време със леката си ръка при вадене на дъби/, но по време на упойката Докторът му намекнал елегантно , че е любител на печено пиленце и охладено бяло вино.Понеже му предстоели и други хирургични намеси, той решил да изпълни намека на Доктора.
Помолил я да изчака да му ги занесе и я поканил на обяд вкъщи - бил сготвил страхотен боб.Доближавайки до къщата, още по улицата се разнасяла миризма на загуряла манджа.Баща и изведнъж се сетил,че когато тръгнал да купува почерпката на Доктора, забравил да изключи котлона.Когата влезли в кухнята, бобът вече тлеел в тенджерата на котлона.Една почерпка на Доктора ги оставила без обяд, ами щяла да се запали и къщата.Та, искам да кажа моят извод какъв е: с пиленце и охладено бяло винце се стига до 84 годи и още, а с бобец до оня свят , и двамата вече са там.Бог да ги прости, а на Доктора ЧРД и да яде печено пиленце с охладено винце по-често.

Анонимен каза...

6, животът е такъв, какъвто си го направиш.
Представям си що книги е изучил докторът, докато стигне до професията зъболекар. Иначе е голЕм слaдур на снимките :D .

Анонимен каза...

Г-н Маринов, бихте ли публикували във вестника изпратените от мои приятели снимки от шествието на Витиня и поднесените цветя от нашия фенклуб на Витиня (30-ти юни) в памет на великите Гунди и Котков. Мерси предварително! :))

Или Левски, или смъртъ...

troyan21 каза...

До №8: Разбира се!

С уважение: Генадий М.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |