Пакети с храни от ЕС ще раздават на бедните в областта през юли

* На човек се падат по около 12 кг продукти – ориз, грис, нишесте, спагети, консерви, вафли; 5858 получават по списък, ще има и втори транш

ПАКЕТИ С ХРАНА – ориз, грис, нишесте, спагети, консерви със сарми, вафли – ще раздават на бедните в Ловешка област през м. юли, съобщиха от Областния съвет на Българския червен кръст (БЧК) в Ловеч. Продуктите идват по програма за разпределение на интервенционните запаси на Европейския съюз, предназначени за социално слаби хора в общността. Помощта е навременна и ще изиграе своята роля, но едва ли звучи като комплимент за страната ни, че за четвърта поредна година получаваме подобни дарения.

ОБЩО 5858 ДУШИ В ОБЛАСТТА ще получат от европакетите, като на човек се падат по около 12 кг продукти. В списъка са хората, които са получавали енергийна помощ от дирекция „Социално подпомагане” за отоплителния сезон 2010/2011 г. Но тъй като нуждаещите се са далеч повече, се предвижда втори транш за раздаване на хранителни продукти, в който ще бъдат включени семейства с болни деца, осиновители и самотни майки.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

На вниманието на Европейските институции! В Троян има много хора, които не могат да се регистрират в социалистическото "Бюро по труда" и не получават помощи.Намерете начин да помогнете на тези хора! Живеем в мизерия и нека Европейските институции да знаят това. Кажете ми, има ли партия в EU, която да плаща 130 EU на месец за PR?

Анонимен каза...

Помощите вероятно ще бъдат раздадени предимно на циганите.

Анонимен каза...

Хранете циганите те са вашите избиратели................

Анонимен каза...

Първи, да не би да бълнуваш?
Въобразяваш си, че говориш с Европейски институции!
Оправи се,потърси помощ!

Анонимен каза...

Пазете циганти.Те са ваште избиратели.

Анонимен каза...

ЕМ/SI:Европейският съюз раздава помощи във формата на храни в РБ. Така погледнато акта на ЕС е изключително хуманен, но….. това са помощи от нашите/български/пари. Вноските които РБ прави ежегодно към Брюксел се връщат в РБ под формата на средства за усвояване по различни оперативни програми/няма да ги изброявам/, също и във вид на помощи. Процента на усвояемост на средствата/напомням че са нашите пари/ към момента е 13%. Защо е така е друга тема по която имам отново особенно мнение. При положение, че става дума за около 1 милиард лв. годишна вноска, аз възразявам и казвам, че при така правещата си самореклама, ЕС би трябвало да упоменава източника на средствата които се пренасочват, за да е ясно, че става въпрос за нашите пари. Също така искам да е ясно, че с нашите пари е платено производството и транспорта на фирми от ЕС/западни фирми/. По този начин с нашите пари се стимулира икономиката на западна Европа. Не можеше ли ЕС да каже-ето тези пари Ви предостявяме, те са част от Вашите пари от вноските които правите и Вие ще направите необходимото/чрез конкурс по ЗОП примерно/ Ваши фирми/от РБ/ и Ваши храни да достигнат като помощи за нуждаещите се във Вашата страна. Това, че помощите ще отидат в 90% за циганите ми е ясно, но искам да е ясно и на мангалите, че не ЕС/големите и велики хуманисти/, а България ги храни. Въпрос към Т 21: Имате ли информация дали домовете за стари хора ще получат такива помощи? Там настанените са предимно българи и ако има предоставена такава помощ, лично за мен ще е по-справедливо.

Анонимен каза...

Изключителен коментар.ЕМ/СИ не изневери на себе си нито веднъж.Той е от много малкото тук пишещи,които са с бистър мозък и върл противник на простотията.Поздравления ЕМ/СИ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |