Бил Гейтс помага на още три троянски библиотеки

* Общо девет стават читалищата в общината, включени в програмата „Глоб@лни библиотеки - България” - в Троян и селата Бели Осъм, Врабево, Голяма Желязна, Орешак, Борима, Дебнево, Черни Осъм и Шипково

ОЩЕ ТРИ БИБЛИОТЕКИ в община Троян са отговорили на предварителните изисквания и са одобрени за включване в поредния етап на програмата „Глоб@лни библиотеки – България”, научи Т21. Това са читалищните библиотеки в селата Бели Осъм, Врабево и Голяма Желязна, които ще получат безвъзмездно нова компютърна техника и ще могат да предлагат на своите потребители безплатен достъп до интернет и ползване на компютри; с други думи – значително ще разширят потенциала си на информационни центрове за местната общност.

ПРЕДИ РЕАЛИЗАЦИЯТА предстои подписване на четиристранно споразумение между партньорите – съответното читалище, управителния орган на програмата, Министерството на културата и Община Троян. Така библиотеките в община Троян, включени към „Глоб@лни библиотеки - България”, стават общо девет, като първите шест (в Троян и селата Орешак, Борима, Дебнево, Черни Осъм и Шипково) вече предлагат новите услуги на гражданите.

ДОСЕГА „Глоб@лни библиотеки - България” е осигурила информационно и телекомуникационно (ИТ) оборудване, както и интернет връзка за посетителите в 900 обществени библиотеки из цялата страна и се стреми да мобилизира средства за ИТ оборудване в още 700 библиотеки. Общият бюджет на програмата възлиза на 48 милиона долара, като $ 15 млн. осигурява фондацията „Бил и Мелинда Гейтс”, за $ 18 млн. са даренията на софтуерни продукти от компанията на Бил Гейтс „Майкрософт” и $ 15 млн. е съфинансирането от държавния и съответните общински бюджети.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Всичко е добре,ама само кампютрите и софтуерите да не бяха хамерикански.Ние си искаме савецки-на твърдо гориво и с висока проходимост.

Анонимен каза...

И ЗАЩО???????????В тези села има по 10деца...или някой чиновник му трябва работа
аааааааа за изборите

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |