Във връзка с извършени ремонти в Троян

* „Ако и този път не получа отговор на въпросите си, след месец съм готов да задам нови”
До: г-н Минко Акимов, кмет на община Троян
Копие: в-к „Троян 21”
Културна дискусия
УБЕДИХ СЕ, че кметът на Троян не желае да отговори на няколкото въпроса в писмото ми до него с вх. № П04-653 от 24 февруари 2011 г., публикувано и в двата троянски вестника – „Троян 21” и „Троянски глас”, във връзка с извършени ремонти в гр. Троян. За тези ремонти само са изразходвани средства, без да има някаква полза. Затова си позволявам да задам на г-н Кмета нови въпроси, като считам, че този път ще получа отговори.

1. Минавал ли е г-н Акимов покрай паркинга
на Общината откъм източната му страна, където като продължение на паркинга има два полуострова, които някога са били засети с трева, а сега по тях личат множество коловози от паркиращите там автомобили? Наказан ли е някой водач, че е паркирал автомобила си на това забранено място?

2. Какво е качеството на ремонта на ул. „Димитър Икономов”? Визирам дупките, които се появиха пред входа на „Постоянство” и в долния край на ремонтирания участък – срещу входа на бившето лятно кино. Както и запушената шахта пред дом №15 на същата улица, която при дъждовно време прави улицата „плаваема”.

3. Като стана въпрос за киното – докога ще търпим тази грозотия в самия център на Троян?! Поне оградата да беше направена така, че да не се вижда какво има зад нея. Сега там прилича на циганско гето.

4. Кога ще започне изкърпването на многобройните дупки по всички улици на града?

Г-Н КМЕТЕ, ако и този път не получа отговор на въпросите си, след месец съм готов да задам нови подобни въпроси, на които също ще чакам отговор.

Троян, 5 април 2011 г.
С уважение: Илиян Гачев

21 коментара:

Анонимен каза...

Гачка ти нищо не разбираш.Като направят ограда на киното как ще влизат наркоманите.А циганите каде ще ходят по нужда.

Анонимен каза...

Илиянка мяташ ли още абълки през оградата по музикантите и клиентите на Войводите:):)

Анонимен каза...

Г-н Кмете, редно е ако сте човек на честта да отговорите на поставените от г-н Гачев въпроси!
П.Пенчев

Анонимен каза...

Само да припомня, че преди време г-н кмета искаше пряк диспут по проблемите на общината с хора които не са анонимни.
В момента си имаме и проблеми, и реален човек който ги повдига...

Кмете ти си на ход:)

P.S. Агиткатаоколо кмета да помага, че положението е малко конфузно, а и човека каза, чепак ще пита ако не му се отговори :)

Анонимен каза...

Присмял се хърбел на щърбел! Г-н Гечев, същото като качество на работа мога да кажа и за вас. Спомням си преди не много години трябваше да ми свържите новия бойлер, не защото аз не мога, а защото вие сте някакво си оторизирано лице на тази фирма. Та дойдохте вие, с вашето куфарче и му разкатахте играта, та и до ден днешен си спомням за извършената от вас ,, услуга", за която пък иначе прилично си платих, после пак дойдохте, защото нямаше как да викна друг, нали има гаранция та да му разкатаете окончателно фамилията. Ма нищо, не съм за един бойлер, даже не си направих труда да ви се развикам, защото просто аз си знам - В България е така! Та мисълта ми беше не се сърдете на кмета, или на която и да е институция в тази страна, просто и те като вас, това е положението!
Не, че не сте прав, напротив, хубаво е човек да отстоява някаква гражданска позиция, ама не може все едно аз да си хвърлям боклуците пред вашата входна врата, пък после да ви държа сметка, защо и вие си ги хвърляте пред моята.

Анонимен каза...

Ами тази грозотия в центъра /киното/ е като целия ни град в последните две-три години. Аз съм един от малкото млади хора, останали все още в Троян. След дълги години на размишления (родителите ми са емигранти), реших, че трябва да остана тук и да отгледам детето си тук. Да се боря с действителността, но да сме тук. Имах надежди, старах се не само да живея и работя тук, а и да доведа чужди туристи тук (работя в областта на туризма), правех го успешно и бях доволна. Но в последните две години - вярвайте, че не само нямам желание, но и избягвам да привличам чужди туристи тук - по всякакъв начин го избягвам, защото ме е срам. Работех като екскурзовод и водех групите туристи в града ни и околията, но спрях - срам ме е да им покажа града и околностите, въпреки чудесните беседи, които бях подготвила и за които са ми благодарили.....Жалко е, но вече реших - КРАЙ, няма повече да се тормозя /себе си и сина ми/, изчезваме от тук и отиваме при белите хора. Там, където всичко нормално е възможно - да няма бездомни кучета и хора, да няма дупки като ями, да няма прах след калта по улиците, да са усмихнати и любезни хората, които срещаме по улиците..........да се пазят децата като Богове - по улиците, в училищата, в обществото. Троян загина геройски и в агония в последните години, резултат от управлението на некадърния и ограничен кмет. Съсипа всичко, за което някога ми беше приятно да разказвам на туристите - на два езика /от две различни народности бяха/. Съжалявам, но и аз ще се интересувам от хиляди километри за града ни - също като Теди. И ако съжалявам за нещо е, че не направих тази стъпка преди две години...
:(:(:(

втори такъв коментар

Анонимен каза...

6, Точно в десятката! Човек влизайки в града преди Лесопласт може да направи някои изводи, пък чакайте после големите вериги - през крив макарон.

Анонимен каза...

А вие г-н Гачев, като сте толкова борец за правда, защо спирате личния си автомобил на тротоара?!? Там не е ли за пешеходци??? И не ви ли се струва, че е забранено??? Какво ви учудва, че друг като вас е спрял на трените площи на центъра???

Анонимен каза...

7ми какви вериги мислиш ,че ще доидат с тези измамници начело на градът ни.Цитат от съседна тема:
"Преди няколко години благодарение на него Владимир Младенов успя да построи фабриката на Калеешкото.
Крадеца Енкин беше поискал на собственика на завода(Контарини), 10 процента за него , за да му продаде Общински терен.Управителят (Владимир Младенов) на КОПА(демек завода на калеешкото) все пак се сдоби с терен, без да плаща собственика(Контарини) рекет на Енкин, благодарение на Сираков!""
Ако някой не е разбрал още защо нямаме магазини и бензиностанцииот големите вериги дано му е просветнало най после след този постинг.Точно в десетката!

Анонимен каза...

Гачката е голям мошеник за всичко иска пари,а от фирмите производители му плащат отделно.Преди да го повикате се обаждайте на тях и питаите какво да правите.

Анонимен каза...

Към 9 - ти :

С веригите е същата история.
Предлагани са им имоти от които съответните лица ще имат далавера.Терените са повече от абсурдни, но само от тях са можели да папнат.
И в един момент им е писнало на всички, и затова Троян е отбягван сякаш сме прокажени...
В същото време кмета продължава с малоумните си приказки как нямало подходящи терени, а истината е много простичка...

Анонимен каза...

Прав си 9ти - "и затова Троян е отбягван сякаш сме прокажени..." Чуеш ли кметееее???(:(:

Анонимен каза...

Ами,да изберем др.Енкин,да досасипи града

Анонимен каза...

Обречени сме. . .

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Чета и се смея. Човека е поставил определени проблеми, администрацията за сега си трае/не е смогнала да му отговори, а и срока за отговор на молби е- 1 месец, на жалби-2 месеца/, но и типично по български се коментират и неговите грешки и дела. Та се смея, щото се досетих за вица дето се казва, че на казана на грешния българин дявол за пазач не трябва. Само е необходимо да има 2-3 българи в казана и никой не може се издигна или да излезе от него.

Анонимен каза...

До Генадий Маринов: Изпратих Ви с обратна разписка коментар на писмото на омбудсмана до мен. Приложих и дискета със стандартите за кореспонденция в РБ. Получихте ли ги, щото аз не получих обратната си разписка от пощата/близо месец като време/ и вече имам съмнение, че най вероятно от любопитство някой служител от пощата го е отворил. Не съм си и помислил че служителя е търсил пари в писмото, просто любопитство.ЕМ/SI

Анонимен каза...

Администрацията си трае, по-точно скатава се, защото не знае какво да отговори. То и на сайта на форумЪТ има доста въпроси, отправени към тях, но и там цари пълно мълчание. Явно положението в тази община много се е сговнясало!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До ЕМ/SI: Привет! Получих всичко, но дискетата нещо бе прецакана, пробвах я на три компютъра; дано това не е някакъв проблем. А иначе прочетох отговора на г-н омбудсмана, подчертаното също.

Поздрави - Генадий Маринов

Анонимен каза...

Кметът не е пенкилер, за да отговаря на всеки, който видимо е попрекалил с джибровица!

Анонимен каза...

Кмета е точно пенкилер,по право би трябвало да бъде и сам се е кандидатирал за такъв.Значението на тази дума е "лекарство за всичко" и "човек,който се е наел да върши всяка работа".Отворете ЗМСМА и вижте задълженията на кмета-дибидюс пенкилер!Никъде обаче не пише,че е задължен да ходи на ловни моабети,да сади борчета за снимка и да опитва стари ракии,екскурзии и коктейли.Ама го прави.

Анонимен каза...

И най- умните въпроси, зададени от човек с психически проблеми /да не кажа направо луд за връзване/ нямат смисъл.Направо се изумих, че над снимката на г-на пише културна дискусия.Та този човек няма никаква култура,липсват му не само първите 7, ами направо 47 или там на колкото години е.Човечецът за култура и възпитание не е и чувал.Не дай си боже да сте клиент на т.нар. му " оторизиран сервиз " на " Елдом "- Варна, т.е. да сте си купили нов бойлер.Ще отнесете толкова псувни и цинизми, на които дори хамалин би завидял.Не си купувайте уреди на посочената фирма, защото ви чакат най-неприятните дни в живота Ви. Предстои Ви среща с този напълно ненормален човек, който ще ви разиграва колкото си иска, Вие ще му се молите да дойде да Ви свърже бойлера и съответно да му платите, той ще Ви разиграва както си иска.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |