Две изложби за Великден в „Серяковата къща”

* За пръв път в Троян – представяне на дърворезбаря Владимир Златков, живеещ в Германия, но черпещ вдъхновение в Терзийско

С ДВЕ ВЕЛИКДЕНСКИ ИЗЛОЖБИ ще зарадва троянските ценители градската галерия „Серяковата къща”. На 14 април (четвъртък) от 17:30 ч. се открива традиционната Великденска изложба-базар на Дружеството на троянските художници (ДТХ), на която ще бъдат показани творби от различни жанрове – живопис, иконопис, керамика и др. Великденската изложба на ДТХ, представяща най-новите творби на троянските майстори, се реализира ежегодно и е с финансовата подкрепа на Община Троян.

СЛЕДВАЩАТА ПО ВРЕМЕ, НО НЕ И ПО ЗНАЧЕНИЕ изложба се открива непосредствено преди Великден – на 20 април (сряда) от 18:00 ч. Тя е на имащия европейска известност дърворезбар Владимир Златков (63 г.), който от години живее в Германия, но всяко лято за по няколко месеца е в „творческа командировка” на вилата си в троянското с. Терзийско. „Копнеж по Рая” е озаглавена първата троянска изява на г-н Златков, ще бъдат показани творби в жанровете дървопластика и дърворезба. Тази изложба се реализира по идея и със спонсорството на Ротари клуб – Троян и лично на неговия президент Христо Ковачев.

Т21

Още по темата:

2 коментара:

Анонимен каза...

Като стана дума за изложби нещо ви секна ищаха...то това нали не става за ядене

Анонимен каза...

Горният коментар е отбелязан като безмислен, а автора му като малоумен...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |