Антимафиоти атакуваха троянския офис на „Булком 2000 Инвест”

* Фирмата е обвинена в предлагане на пиратски филми и музика и нарушаване на закона за авторското право * Образувано е досъдебно производство по чл. 172а от НК, собствениците Дачко и Борислав ги грози затвор до 5 години * Доста троянци останаха без интернет и кабелна телевизия, няма яснота ще се възобнови ли доставката

В СРЯДА, 27 АПРИЛ, ЕКИП НА ГДБОП (Главна дирекция за борба с организираната престъпност) – София, от отдела, занимаващ се с компютърните престъпления, подпомаган от служители на РУП – Троян, е извършил проверка в троянския офис на фирма „Булком 2000 Инвест”, научи Т21. „Булком 2000 Инвест”, позната в Троян като „СитиНет”, е едната от двете местни фирми (другата е КТИ „Оптиспринт”), доставчици на интернет и кабелни телевизионни програми на територията на община Троян. Акцията била реализирана в тясно сътрудничество с Българската асоциация на музикалните продуценти и БУЛАКТ (Българско сдружение за борба с незаконното използване на защитени произведения).

АНТИМАФИОТИТЕ ОТКРИЛИ И ИЗЗЕЛИ основния компютър (сървъра) на интернет доставчика, който бил добре прикрит, както и друга техника и материали (според официалната информация в сайта МВР „Иззети били 30 компютърни системи, съдържащи копия на нелицензирани специализирани софтуерни продукти, 164 оптични носители с нелицензирани копия на музикални, аудиовизуални и други обекти на авторското право. Открити са 23 хардуерни устройства, чрез които се осигурявал достъпът на клиентите на доставчика до защитени обекти на авторското право, както и 4 информационни носителя”).

АТАКАТА Е ПО СИГНАЛ за нарушаване на закона за авторското право и предлагане на пиратски филми и музика; като според официалната информация откритите пиратски продукти са с големина 30 терабайта, равняваща се на 43 000 DVD-та. „Разработката бе на колегите от ГДБОП – София, ние само помагахме, но образуваното досъдебно производство по чл. 172а от НК е в Троян, тъй като престъплението е извършено на наша територия”, коментира пред Т21 началникът на РУП – Троян главен инспектор Марин Ичев.

ЗА СПРАВКА – чл. 172 а от НК гласи: „(1) Който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава, или използва по друг начин чужд обект на авторско или сродно на него право, или екземпляри от него, без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право, се наказва с лишаване от свобода до 5 години и с глоба до 5000 лева”. С други думи – ако вината на собствениците на фирмата се докаже, ги грози затвор.

ФИРМА „БУЛКОМ 2000 ИНВЕСТ” е дружество с ограничена отговорност (ООД), регистрирано в гр. Козлодуй (област Враца), с предмет на дейност: „Търговия на едро и дребно с цел продажба, далекосъобщителна дейност, доставка на данни по интернет, интернет телефония, телевизионна дейност, хотелиерство и др.”. Собствениците са двама – троянският зет Йордан (Дачко) Стефанов и Борислав Банчев, и имат равен дял по 50% от уставния капитал на дружеството, възлизащ на 5000 лв.

СЛЕД АКЦИЯТА и изземането на сървъра на доставчика на интернет и кабелна телевизия доста хора в Троян и района останаха без тази услуга. Но някои от клиентите на „Булком 2000 Инвест” са си предплатили за половин или цяла година и с основание се питат какво ще се случи и ще бъде ли възстановена доставката. За съжаление нямаме отговор на този въпрос, но сигурното е, че до приключване на досъдебното производство и евентуалното съдебно дело иззетата техника ще остане на разположение в полицията.

Т21

59 коментара:

Анонимен каза...

Хайде следващите да са и Оптиспринт.
Верно, махнаха сървъра с филми и прочие, но продължават да излъчват незаконно ТВ канали.
Честито на Дачко!

Анонимен каза...

Редно да да претръскат и Оптиспрнт.Първо защото си плщаме а получаваме качество нула.Пък и те не са много чисти.

Анонимен каза...

Даката още от едно време с касетите си играе по въжето.Ама то и да искаш няма как по законен начин да забогатееш в България,те баницата са си е разделили тези където командват ГДБОП и всички други които се опитат да е опитат ще духат супата.

Анонимен каза...

Оптиспринт са мноооооого по напред с материала от Дачко и сигурно са си ги купили или си плащат яко на отдела, занимаващ се с компютърните престъпления за да и живеят спокоино.Пък и може и те да са инициатора на тази акция ,все пак сега остават без конкуренция.

Анонимен каза...

Ооо ново явление се задава в Троян...Мръсна игра между конкурентите...
Дачко да върне жестта като пусне смс на Булсатком когато Оптиспринт предават незаконно футболни срещи, за които само Булсатком имат права...
Разровете се и открийте телефонни номера, на които да подаввате сигнали срещу некоректни троянски бизнесмени!
Давайте смело да им гледаме сеира!

Анонимен каза...

Както 4 каза, Оптиспринт са по-напред с материала. И то от доста време. Научиха се. Евала на админа Милен.

Така че не ми е ясно 2-ри какво се пени. Като не му харесва - да е отишъл при СитиНет. А колкото до това дали са чисти Оптиспринт или не - доколкото съм запознат, за съдържанието на интернет мрежата им няма какво да се желае. Техни сървъри няма. Така че те са чисти.

И в крайна сметка... Ако някой не е бил доволен от Оптисптинъ или от СитиНет - да е отишъл при Виваком. А като и там не му хареса - вече незнам...

Анонимен каза...

едва ли е редно тук да си даваме мнението, без да сме компетентни... факт е, че не е хубаво за града, но така е по света и троян не е отделна планета...

Анонимен каза...

5 години за надутия папуняк Дачко!!!

Анонимен каза...

То от така написаното ще излезе че всички сме за затвора.Но доколкото ми е известно на мен,по законите български човек може да си запише музичка или филмче,когато си е за негово ползване и не го предоставя срещу заплащане на трети лица,или да прави прожекции.Понеже в цената на съответния носител си е включен съответния данък.А вече дали държавата си го взема от когот трябва,мен хич не ме е еня.

Анонимен каза...

АМи че то е ясно че шефчетата на ОПТИСПРИНТ от Плевен имат пръст в тази история, край с конкуренцията. Сега ще станат монополист и ще искат 30лв. на месец за кабелна.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Казват че до ден два ще възстановят нета

Анонимен каза...

До 10...

Не съм клиент нито на едните, нито на другите, но ходя напред-назад из града и виждам тук-там някой кабелджия. А и поназнайвам това-онова... А това което поназнайвам е че Сити от много време губеха клиенти които искат интернет и са преживели фазата на гледане на филми от сървърите.

Нека сме честни - това което те предлагаха беше т.нар. нелегално съдържание плюс някакъв интернет. На това основно се крепеше клиенткста им маса. Не може да им е добър интернета ако един и същи файл в Добродан през Оптиспринт се сваля със 150к, а в Троян през СитиНет с 13к.

Ситинет колкото и да се опитват да се изкарат че са велики, по мое скромно мнение все не се получава.

Те никога не са виновни.

Нямаш интернет - охооо... ами ти си си изключил рутера от електрическата мрежа и са ти се прецакали настройките. Дай 5 лв да ти го настроим. И ти го връщат непипван, защото просто не е в рутера ти проблема...

Нямаш интернет - охоо... я да видим какъв е този рутер тук? Ама той не е наш... Е... заради него нямаш. Я да ти сменим паролите за интернета пък ти си търси този който ти е продал рутера и му кажи че рутера му не работи. И когато този който го е продал отиде и въведе новите пароли - интернета тръгва веднага?! Пак защото проблема не е бил в рутера а в тяхната мрежа...

Да не говорим че рутер който при тях струваше 140 лв си го купих за 90-100...

Да... Има логика Оптиспринт да са го направили, но лично аз не вярвам. Поради изброените по-горе причини. В крайна сметка, сървърите на СитиНет бяха публична тайна. Всички знаеха за тях, така че всеки може да е "пуснал" новината извън Троян.

Не е ли възможно например, служител на БУЛАКТ да е бил на гости у някой троянец и да е видял какво съкровище си имаме?

Изобщо - варианти най-различни... В крайна сметка има правила и е повече от пожелателно те да се спазват.

Не съм фен на Дачко и компания, но и не ги мразя. Така че от сърце им желая да се разминат с по-малко наказание. И от сърце пожелавам след като се разминат да слязат на земята...

Анонимен каза...

За да подкрепя горното си твърдение че всичко се вижда и не е необходимо някой от оптиспринт да е в основата на нещата, попитайте чичко Гугъл за следното:

site:troyancity.net троян каталог 2011

Най-показателно е второто предложение... Говорим си за филми в каталога, в средата на февруари 2011 г.

За по-недосетливите за какво говоря, ще дам жокер... Тъй като сървърите на Сити не работят, не кликвайте върху линка отгоре на предложението, а върху текста "Кешщирана версия" в края му...

Говорим си за филми. Средата на февруари 2011 г.

Анонимен каза...

браво нр 13,много е важно да слязат на земята,особенно тоя Дачко.Евала Ичев,мачкай наред такива престъпници!

Анонимен каза...

Много гадно е това, което се случва. Това трябва да се оцени от местните управници. ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ИЗ НАШЕТО ЗАГУБЕНО СЕЛО ДА СЕ МЯРКА ВСЕ ОЩЕ НЯКОЙ МЛАД ЧОВЕК Е ПРОЗОРЕЦЪТ КЪМ СВЕТА НАРЕЧЕН ИНТЕРНЕТ. Сега едната половина на това прозорче е затворена. Ако тука бълваме глупости и срещу Опти - сами ще затворим и второто крило. Срещу сегашните доставчици на интернет могат да си позволят да говорят само хора, които НЕ СА БИЛИ КЛИЕНТИ НА ЦИФРОВИ СИСТЕМИ Варна (въпреки местните старания)!... Мъка. Сити трябва да ги има, за да има конкуренция на пазара... С бензина виждате какво е. Ако останем само на БТК - тежко ни! Освен това за всеки влак си има пътници.
Няма основание да се мисли, че акцията е инициирана от Опти, защото сегашното щеше да се случи много отдавна - още когато те спряха своите машини. А след това беше просто въпрос на време кога и Сити ще спрат, по един или друг начин. Това не се случи и единственото, което можем да си мислим е, че са били много сигурни, че няма да бъдат ударени, което е ТЪПО при положение, че имаме нов шеф на полицията, който прави кариера, а кариера не може да се прави, при положение, че в града има такова нещо...

гадно и жалко ... за всички нас, но очевидното се случи по най-лошия начин...

Анонимен каза...

За мен като потребител основно ме интересува дали цялата тази патаклама и екшън ще подобрят условията за ползване на интернет в Троян и общината?Иначе държавата да си защитава интересите,затова си има органи,но моите,нашите интереси.....Някой може ли да съпостави условията тук с други градове-това би било интересно.Аз не съм наясно,признавам си!АЙ с-с-с-с...

Анонимен каза...

Ако и Сити удари капаците - още хора ще напуснат града. Колко са местата за такива специалисти... Просто и те ще последват хората от машстрой, елма, хемус, смирненски... Ще останат пълначите на възглавници. Ужасно - Сити няма да пълнят възглавници!
Убийството на града продължава...

Анонимен каза...

Крайно време беше - тъпаците, предлагащи некачествено нещо, което наричаха "интернет", ползващи клещи за кримпване, струващи 5 лв крайна цена, не знаещи каква е разликата между FTP и UTP, да не говорим що е това заземяване и има ли почва в БГ, взимащи по 5 лв на посещение за повреди, които се дължат предимно на техни си мрежови проблеми (а не на клиента)... После клиентите се чудят защо като има светкавици, горят дънни платки през LAN порта, защо прекъсва интернета заради лошо кримпнато RJ-45 и ред др. малоумщини, дело на технически неграмотна пасмина.

Анонимен каза...

Цяла София е разделена на квартали. По най-безпощадния начин. Няма 6-5! Режат се кабели и играе дървото БЕЗМИЛОСТНО! Цените изобщо не са по-ниски, а и скоростите не са съществено различни. Прехвърлянето на трафик между съседи се наказва безмилостно и СКЪПО! Изобщо - питайте първо и после приказвайте...

Анонимен каза...

адиос сити нет,здравей ловешки затвор.

Анонимен каза...

Тенденцията се затвърждава, няма търговски вериги, читави бензиностанции, съответно и телеком/интернет провайдъри. Градът вегетира!

Анонимен каза...

http://www.iusauthor.com/Normata-na-chl.172a-ot-NK.-%D0%A2eoriya-i-sadebna-praktika.-Komentar.html
http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2011/04/01/1068790_copyright_i_copywrong/
http://nellyo.wordpress.com/2011/04/20/lessig-3/
http://pressboard.info/article/132083
http://www.svobodata.com/page.php?pid=4869&rid=34
http://theplamen.blogspot.com/2010/08/blog-post_30.html
http://nellyo.wordpress.com/2010/12/19/29-2001/

Анонимен каза...

Ей, МАХАЙТЕ ТАЗИ ГНУСНА НЕЧОВЕШКА ЗАБРАНА от НК чл.172а, че тия ПОЛИЦАИ, не ходят да трошат коли БЕЗ ПАРИ! Ние данъкоплатците, дето ровим в кофите за боклук, НИТО ГЛЕДАМЕ КИНА, НИТО ФИЛМИ ПО ИНТЕРНЕТ! Защо ни ЗАДЪЛЖАВАТ ОТ БЮДЖЕТА да ги и плащаме?!?!?!!? Намаляват ни възможността за СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ така! Да си ги СЪДЯТ ПО ОБЩИЯ РЕД ТИЯ! А не полицията да прави ЦИРКОВЕ и ЗОЛУМИ и ДА ХАРЧИ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТ! Това ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ от НК и да НЕ Е БЕЗПЛАТНО ЗА гениалните ТЪРТЕИ, измислили нещо си! Това е МЪРЗЕЛА ИМ! Да си го защитават с ПЛАЩАНЕ НАПРЕД, чрез СЪДЕБНИ ДЕЛА, а не с тия момчета ... били те и полицайчета жални!!! ТЪПУНГЕРИ СМЕ и това е!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Максималните 5 години и за двамата собственици,има закони,а те са за всички.

Анонимен каза...

Монополни постановки пичове, монопол. Близу са още по-голям такъв! Само конкуренция требва...

Анонимен каза...

Сега спокойно могат да заповадят други интернет доставчици...

Анонимен каза...

СитиНет възобнови интернета!

Анонимен каза...

Ситито си го има и ще си го има.И нали знаете че това,което не ни убива , ни прави по силни.Защо ли на другия ден след тараша,от опти тръгнали с макари и жици да пускат клиенти от сити?Може би това за тях е въпрос на оцеляване.Важното е ,че хората не са толкова прости и не бързат със заключенията.Съжалявам ги оптиспринт.Какво ли не правят за да оцелеят.

Анонимен каза...

Ти виде ли ги с макарите и жиците?
А и е крайно време някой да им покаже колко са измислени и двете "компании"...Законът казва че кабелите им трябва да са под земята,а те опасали все с жица, като минно поле в Камбоджа...

Анонимен каза...

Няколко реплики...

До 16-ти и думите му за Цифрови системи... Не можеш да сравняваш несравними неща. Времената тогава бяха други. Технологиите бяха други. Цените бяха други. Просто в онези години всеки доставчик в град като Троян беше обречен на да не предоставя качествена услуга.

Незнам а и не ме интересува от къде дойде финансирането на Сити, но въпреки немалкото пари които изсипаха в мрежата си в началото, услугата им си беше некачествена. Опти също бяха под всякаква критика. И двата доставчика се дънеха Но с годините и нещата се промениха и се понаучиха.

До 18-ти... Не мисля че опъването на кабели е висококвалифициран труд. Нека бъдем обективни... В един интернет доставчик цялата мрежа се крепи на няколко висококвалифицирани специалисти. Между 1 и 3 броя. Така че бройката работещи в ситинет не е определяща за заетостта в Троян.

А колкото до "пълначите на възглавници" - просто нямам думи... Нали се сещаш че тези пълначи и още други хора с престижни и не чак-толкова професии, по един или друг начин хранят теб, мен и и много други хора покрай себе си. За съжаление не сме областен град за да имаме 2-3 000 държавни служители.

И евала на 19-ти. Много правилно го е казал. Защото не може да кримпваш само тънките жички на кабела без да му хванеш изолацията и да казваш че полагаш основи на качествена услуга. Защото тези тънки жички се жички се пречупват лесно. Макар че като се замисля, това е една възможност да изкараш 5 лв от посещение при клиента... :-)

Анонимен каза...

Към 19 - Кой си ти и какво ти позволява да обиждаш хората,които работят във фирмата с думите тъпаци и пасмина?Нали знаеш за обида до къде можеш да стигнеш.И като те гледам си много вещ по техническите въпроси.Що ти не вземеш да си купиш едни клещички от 5лв и да те видим какво можеш.На думи всичко е много лесно,но да работиш с хора и техника не е чак толкова.Първо си дай самооценка на себе си и след това обиждай хората и си позволявай цинизми.

Анонимен каза...

Към 31 Да видях ги.И ми стана смешно и едно временно тъжно.Това за сетен път доказва,че в БГ няма лоялна конкуренция.Което е трагично за наща малка държавица.

Анонимен каза...

Е бати смешните доставчици опти - не знам кво си, няма ли Spectrum, Bulsat, blizoo, interbild и т.н., ми то като квартални магазинчета!?!

Анонимен каза...

От цялата работа,единствено ми е болно за хората които работят и в двете фирми.Особено за момчетата които висят като маймуни по диреците.
Имам познати и в двете т.н. "компании" и знам за какви невероятни доходи в пек и дъжд 6 дни в седмицата се катереха.
Пожелавам съвсем искренно, след Сити и Опти да ги поотупат малко, че наистина се самозабравят в този град някои т.н. бизнесмени!

А това,че ние не си знаем правата и не ги търсим е отделен въпрос.
Още веднъж призовавам всеки, който плаща за дадена услуга да си търси правата, и да подава сигнали към съотвените инстанции!

Анонимен каза...

Към 34-ти.. Ама ти като ги видя само ги видя или се опита да разбереш и нещо друго? Като например дали съвсем случайно клиентите ви (нарочно пиша така, защото съм повече от 90% сигурен че пише някой от ситинет) не са могли да стоят без интернет и са се обадили на опри да отидат да им пуснат? Вие ще стоите ли със скръствени ръце в такава ситуация?

Ако аз съм клиент на опти и поради някакъв проблем от тяхна страна остана без интернет, като ви звънна за да стана ваш клиент вие какво ще кажете: "Амиии.. То ние таковаа... Амииии... хайде да изчакаме няколко дни да видим дали няма да тръгне пак конкуренцията... Пък ако не тръгне - разбира се че ще дойдем да ви пуснем кабелите..." :-) ROFL

Ама буквално ще умра от смях...

Вижте сега какво ще ви каже един по-възрастен вас човек. Който на всичко отггоре е достатъчно компютърно грамотен... И вие, и опти си знаете кусурите. Но освен всичко друго, се съобразете с факта че освен вас ги знаят и немалко ваши клиенти. Така че вземете си седнете на седалищните части и си оправете нещата за да ви вървят мрежите като хората. И клиентите да са доволни и вие по-малко да ги лъжете когато проблема е при вас. Защото като ги лъжете, сами сривате имиджа си. А той и без това (както всички виждаме от дискусиите тук) не е много висок. И на Сити и на Опри.

КАЗАХ!

Анонимен каза...

Съгласен с горният коментар!

Няма път в който да съм имал проблем с Опти, и обаждайки им се да не кажат че проблема не е в тях.
Последният път от една буря имаше изпокъсани кабели,обадих се и някакъв моментално каза че проблеам не е при тях а при мен.
Чак на третото обаждане ми смотолеви, че наистина имало скъсани кабели...

Анонимен каза...

Към 37 Не не работя нито пък съм работил там.Но ги видях и минавайки чух разговора им.И това ме възмути.Малко работата стана рибата в морето пък тигана с олиото гори.Но явно в нашия край само някои искат да съществуват с определен бизнес.Все едно че няма място за други,които със собствени средства гледат да отворят работни места за хората в нашия район.И без това безработицата е толкова голяма.защо трябва да се радваме на нещастието на хората,незнам.Аз в такива случаи казвам - Бай бабо да те не стига.А не се подигравам на това кой ще лежи и къде и т.н.Разни хора,разни мнения,разни идеали.Не напразно го е казал нашия велик писател още едно време.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Е, не м@йК@м* стара всичко е дошло от ОптиСпринт на 100% съм сигурен, че те са пропяли пропадняците ... ,защото при CN всичко вървеше супер точно и всички бяха супер точни, докато Опти са ... да не казваме, че Опти нямаха такъв сървър нали ... айде де не на нас тия, и те със сигурност имат въпроса е защо са се раздрънкали ... или пак започнаха да вилнеят малките душици и да раздават правосъдие на ляво и надясно ... браво нека полицията се нагледа на порно дано ... а дано останете доволни от свършената работа ... Опти така няма да привлечете клиенти, а само повече ще ни отблъсквате ... а да не отварям темата за телевизийките и каналчетата на Опти, че съвсем са го закъсали горките, то няма на къде повече и виж ги как подлло играят ...

С Уважение,

Банков подкрепям те на 100% :)

Анонимен каза...

Браво на ГДБОП !!!

Васил Митков каза...

Следващите редове са от днешния "Стандарт":


Малките градове без интернет



Без интернет ще се окажат и жителите на градове с над 10 000 души население, които ползват услугите на доставчици с незаконни кабели. От Дирекцията за национален и строителен контрол ще проверят всички такива градове за въздушни кабели. Мрежите за телефония и интернет, които не минават по подземни трасета, са незаконни, заяви шефът на ДНСК Милка Гечева. Вече са премахнати всички незаконни кабели в центъра на столицата. Милка Гечева се извини на столичани за причиненото неудобство. Малките оператори обаче предпочитат да възстановят незаконната мрежа, защото дори глобите, които могат да получат, са по-малки от сумите, които БТК им иска за използване на подземните трасета.

Анонимен каза...

5 години затвор ама друг път. 5,000 лв. глоба е таванчето. Най вероятно около 3 хилядарки ще свършат работа. И двете момчета са неосъждани.
Голяма акция - голямо чудо!!!
Бат Боико си вкарва по 50 контеинера с цигари и алкохол на ден подобно на Кенеди-те през 30 години на 20"ти век. Е докато е Премиер ще вкарва а после следващият...
Ако в БГ има закон гласящ, че за да си депутат 6 месеца - трябва след това да лежиш в затвор 6
месеца, повярваите ми нито един няма да напусне.
Най вероятно ще кажат, че не напускат за наше добро и доврото на родината и че няма кой друг да ни управлява така мъдро.Същото важи и за министри, митничари, общински + държавни служители и т.н......
Да са ни живи и здрави. Тояга трябва и то дрянова.

Анонимен каза...

Към 41-ви... Понеже е много сигурен от къде са дошли нещата...

Прочети отново 14-ти пост, и попитай Google за това което пише там (
site:troyancity.net троян каталог 2011). За твое сведение все още резултатите се пазят в сървърите на търсачката. Защо си мислете че групата на Явор Колев (шефът на сектор “Компютърни престъпления” в ГДБОП) са головодници и работата им е кротко да си хрупат тревица или пък ядат доматите със все колците?

Там са наети специалисти, които знаят какво и как да търсят. И след като информацията я има в интернет (както е написано по-горе), просто няма начин да не се стигне до нея.

Нали сте чували за едни програми дето им викат вируси и за разновидностите им троянски коне? Нали за да ползваш каталога на сити, трябваше да си махнеш защитната стена на Windows-a. Защото едно време по незнайни причини някой техен специалист реши така. И си сложиха една програмка на сървъра която проверяваше каква машина иска да се свърже със него. И за да можеш да имаш достъп до този сървър, сложиха инструкция на сайта си как да си свалиш защитната стена. Какъв е проблема при свалена защитна стена да ти се мушне (ако искате четете го като "От ГДБОП да ти мушнат") едно троянско конче на компютъра, което да следи какво става в мрежата? И като отидеш на т.нар. каталог да сигнализира където и каквото трябва...

За мен истината е че сити разчитаха на този каталог за запазят клиентите си. Или поне част от тях. Защото мой познат преди време се оплака от интернета им. И на въпроса ми защо тогава стои там, ми отговори че е заради каталога който в опти го няма...

Нека сравним и мрежите им. Не мисля че най-дългото жично кабелно трасе на опти надвишава 500м. Пуснаха си хората оптика още отдавна, направиха нещата почти както трябва. И като падне светкавичката не гърмят компютри от горни до долни край, а нещата се локализират в тези 500 метра. Защото напреженията от светкавиците, по оптиката не искат да вървят.

Дали са така нещата със сити? Да. Знам че и те пуснаха оптика, но като че ли е доста по-слабо развита. Или пък ако все пак са успели да я развият - от кога са така? Колко време след опти? Колко им е дълго най-дългото трасе?

Ще ми се да мога аргументирано да коментирам нещата и откъм брой клиенти, но тъй като тук данните са много несигурни и се базират преди всичко на информираност от разговори с познати и приятели, ще предпочета да замълча.

Анонимен каза...

Господин Генади,
какво стана с изискванията да не се пише с големи букви?Аз лично поради незнаене на изисванията писах два коментара с големи букви и веднага бяха истрити.Или изискванията важат само за някои?

troyan21 каза...

До №46: Сега влизам във форума, видях въпросните коментари, трия веднага (явно АдминЪТ г-н Борджуков също е пропуснал да ги изчисти).

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Васил Митков каза...

За съжаление не работи и единствената уебкамера показваща на света центъра на Троян.

Анонимен каза...

То пък едно показване беше.... :-)

Анонимен каза...

Благодаря на Сити Нет, че успяха от невъзможното да възстановят интернета за най- кратки срокове. Благодаря , че помислихте първо за нас клиентите, независимо какво Ви е коствало.

Анонимен каза...

Никой не е казал, че пътят към високия стандарт ще хареса на всички. Нашия проблем е, че искаме всичко. наведнъж и по възможност не само безплатно, ами и да ни се плати. Искаме хубави пътища, ама друг да ги плати, искаме високи заплати и пенсии, ама друг да се гърби и да плаща данъци, искаме гениален интернет, ама по 20 кинта и вътре да има целокупния софтуер, филми, игри, изобщо всичко, ама без пари. И не прекомпилирани с троянски коне, които само админа на мрежата си знае за кво ги ползва... Е, полека лека нещата се наместват, понякога от едната крайност, понякога в другата. Но накрая всичко си идва на мястото. Средно положение демек. СитиНет си е имала времето и ако не може да се адаптира, ще замине. Това не е повод да злорадстваме и сипем хули, защото малко хора са съвършени и безгрешни. Аз поне не съм. Бъдете цивилизовани-добротата и лошотията са заразни и ако ги разпространявате, яе ги и среяате по-често. Избирате сами.

Анонимен каза...

Опитвам се да разбера какво искаш да намекнеш и признавам не вдявам,.Сигурно защото съм тъп!
И сигурно защото съм тъп искам срещу данъците които плащам, да се движа по асфалтирани улици а не по лунни пейзажи!
И то сериозни данъци!
А когато плащаш за дадена услуга, логично е да получиш срещу парите си и качество!
Но понеже съм тъп, явно само аз си мисля така, а истина е друга...

Анонимен каза...

Аз пък не схващам в контекста на дискусията за коя услуга говориш и по-точно каква е принципната ти позиция по случая. Защото принципно трябва да получаваш услуга "Достъп до интернет" и към нея няма добавка няколко десетки терабайта комерсиален софтуер, филми и музика...

Ако не ти харесва услугата "Достъп до интрнет" - сменяш доставчика. Нали така...

Жалкото е че ако не ти хареса услугата "Улици без дупки", трябва да смениш държавата... :-(

Анонимен каза...

Говоря за началото на поста...Искали сме улици,ама друг да плащал?
Е аз и за улиците си плащам, и за интернет достъпа си плащам!
Интернет ползвам от Опти, и да бъда коректен ще кажа, че не съм доволен.Ето и доводите ми.
А завали дъжд,интернет няма.Но никой не ми приспада от таксата, времето в което съм нямал интернет!

Анонимен каза...

Аз пък от много време не ползвам нито опти, нито сити. И съм повече от доволен. Но съм доволен защото не съм имал чести проблеми (за може би 5 години - 3 или 4 пъти).

Не отричам обаче, че когато съм имал понякога ми е идвало да се пресегна през телефона и да удуша поддръжката на Виваком по същия начин както съм имал желание да го направя с другите ми предишни доставчици. Но все пак за мен избора ми е правилния. И на сегашния етап няма сила която да ме накара да мисля по друг начин.

Анонимен каза...

Радвам се, но се връщам пак към началото на поста ти,ако е ти си автора разбира се.

Искаме улици и си плащаме за тях, видно е данъците ни къде отиват!

Анонимен каза...

Искрени и дълбоки адмирации към всички, които си плащат почтено и коректно данъците. Но с риск да разводня темата, колцина са те? Колко продажни митничари, съдии, чиновници, крадци на ДДС и друга паплач стои срещу всеки един коректен? Когато чуваме за стотици милиони еврофондове за магистрали отпуснати от ЕУ, какво си мислим, откъде идват те? И мислите ли че ако някой мен ме беше питал "Абе аланкоолу, какво избираш–вместо от 25000 евро годишно да ти прибираме 12500 данък и да караш по супер трсета или да караш по разбити пътища и данъка да е колкото дадеш?" дали щях да избера хубави пътища за този и онзи които са ми на 2000 км далеч?! Така че айде малко по-полека със сериозните данъци, поне докато спрем да висим на копанята на ЕУ. Само едно не ми е ясно, пътищата у нас са кошмарни от 20 години. Сега тъкмо нещо се оправя от толкова време насам, и веднага се намират критици, а къде бяха те досега? На Марс? Когато последните 20 години се асфалтираше с 3 качество асфалт а се осчетоводяваше като първо, къде бяха критиците? Така че проблема с манталитета си остава-не да кензаме 364 дни в годината и да чистим 1, а по възможност обратното. Другото е безмислено.

Анонимен каза...

номер 1: Относно темата ми има си закони и колкото и да не им се иска на някой трябва да се спазват! Всякакви коментари относно това кой крив кой прав са излишни, в случая държавата е права хванала е нарушител :)

номер 2: Към 54! Единственият начин да ти прекъсва връзката при промяна на времето е да си с Wi-Fi свързване, което при покритието на кабелната мрежа на Опти и на Сити означава, че си на м***ата си от град или село в околията! Така че не виждам за какво въобще го правиш на въпрос :)Плюс това както казват всички като не ти изнася на едно място се местиш на друго :)

Анонимен каза...

Всеки ден купувам бикове от liviacoins.com и няма по-добро обслужване.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |