Шошкова и Сираков питат, Акимов отговаря, Пеевски репликира

* Двамата съветници от десницата поискаха отговори за битака, паметника на Хаджийски, Беклемето и Малкия пазар * Градоначалникът отговори конкретно и без заобикалки, но с леко раздразнение

НА ПЪРВАТА ЗА ГОДИНАТА СЕСИЯ на Общинския съвет (ОбС) в Троян (27 януари) – по точката, разглеждаща изпълнението от общинската администрация на решенията на местния парламент, приети през изтеклата 2010 г. – съветниците от дясната коалиция „Избор за Троян” Мариела Шошкова и Даниел Сираков поискаха отговорите на кмета Минко Акимов по няколко „горещи” въпроса.

МАРИЕЛА ШОШКОВА попита на какъв етап е изпълнението на решенията, свързани с преместването на четвъртъчния битак от ул. „Опълченска” на подходящо и неблокиращо транзитния поток място и с обявения конкурс за паметник на Иван Хаджийски (тези две решения бяха гласувани от местния парламент по предложение именно на г-жа Шошкова и на политическата сила, представлявана от нея – ДСБ – бел. Т21).

ДАНИЕЛ СИРАКОВ, който е председател на постоянната Комисия по туризъм в ОбС и от години целенасочено работи за каузата на туризма в нашата община, попита на какъв етап е процедурата Беклемето да получи статут на туристически комплекс с национално значение. Г-н Сираков имаше още две питания – за хода на газификацията и за реконструкцията на Малкия пазар, където трябваше да се изгради търговски център.

ГРАДОНАЧАЛНИКЪТ стегнато, конкретно и без заобикалки отговори на въпросите на двамата съветници; макар в началото да подчерта, с известно раздразнение, че повечето отговори се съдържат в материалите за сесията и в питанията личи доза популизъм заради наближаващите избори. Какви разяснения даде г-н Акимов?

  • ВОЛЯ ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ НА БИТАКА
има и процедурата е стартирана, но неочакван „препъни камък” се оказала чуждата собственост на част от избрания от специална комисия и одобрен от ОбС терен – пътя от животинския пазар към жп гара Троян. Кметът обясни, че част от пътя е собственост на БДЖ (Железопътна инфраструктура); към жп компанията било отправено официално искане за ползване за шест часа в четвъртък на въпросния терен, имало и уверения, че разрешение ще бъде дадено, проведен бил и нарочен разговор с министъра на транспорта, който също дал уверения за положителен изход – но след всичко това от БДЖ отговорили с „не” на троянското искане. Г-н Акимов обаче изрази надежда, че вратата не е затворена окончателно и в крайна сметка ще се стигне до споразумение.

  • ЗА ПАМЕТНИКА НА ИВАН ХАДЖИЙСКИ
кметският отговор бе – паметникът ще бъде изграден, а през м. февруари предстои сключването на договор за изпълнение с творческия екип от Велико Търново, спечелил конкурса за проект. Подчертано бе, че в общинския проектобюджет за 2011 г. са заложени част от необходимите средства, а останалото ще се набира от спонсори. Преговаряло се и с двете работилници за отливки у нас, които биха могли да извършат леярската работа по паметника, да направят известна отстъпка от цената.

  • ЗА БЕКЛЕМЕТО.
Според решението на ОбС до областния управител Николай Нанков е изпратено писмо, с което се иска при предстоящата актуализация на областната стратегия за развитие в нея да залегне задачата Беклемето да получи национален статут. Г-н Акимов сподели, че губернаторът се е ангажирал с тази задача. Г-н Сираков направи уточняващо питане дали е търсено решение чрез Министерството на здравеопазването, тъй като Беклемето има потенциал за развитие на лечебен туризъм – отговорът на кмета бе отрицателен.

  • ЗА ГАЗИФИКАЦИЯТА.
През 2009 г. държавният регулатор ДКЕВР е трябвало да обяви конкурс за изпълнител на газификацията на Троян, но това не е станало и няма яснота кога и дали изобщо ще стане.

  • ЗА МАЛКИЯ ПАЗАР.
Г-н Акимов обясни, че и бил избран изпълнител, но конкурсът е бил оспорен и съдът е отменил решението. Нов конкурс пък не бил обявяван, защото в момента липсвал инвеститорски интерес към обекта.

РЕПЛИКА ПО ВЪПРОСИТЕ И ОТГОВОРИТЕ направи съветникът от „Атака” инж. Илиян Пеевски. Той обяви конкурса за паметник на Иван Хаджийски като уникален и смехотворен, защото не било посочено точното място, където да се издигне монументът (дали на мястото на остатъка от партизанския паметник или някъде другаде по площада); от този апостроф се разбра, че атакистът се съмнява в крайната реализация. Г-н Пеевски припомни, че с решението на ОбС (от 2008 г.) да се изрази предпочитание към една фирма изпълнител за сметка на всички останали, срещу което единствено той и неговата политическа сила били против, окончателно се зачеркнала възможността за газификация на Троян. „Оттук нататък ще видим газификация през крив макарон. Няма кой при днешната икономическа ситуация да се заеме с газификацията на Троян – изтървахме последния влак”, заяви инж. Пеевски.

Т21

95 коментара:

Анонимен каза...

За малкият пазар какво ще рече няма инвеститорски интерес, вие какво чакате да дойде някой с пачката под масата и тогава да дадете обществена поръчка предварително уговорен изпълните. Дами и господа управляващи всички които си имат на представа как се организират такива търгове и е щсно чер това трябва да се обяви и тогава да се появи инвеститурски интерес.
Надявам се тенекиените търговци не ви бутат както собствениците на “големият“, „червеният„ и други от картела на троянските магазинери на хранителни стоки за да отпращате веригите. Да не говорим за картела на бензенжийте в Троян. Интересно ми е как си поделяте паричките, или много ви дават, делите по равно и всички мълчат или тези дето си мълчат са големи баламурници. Това е всеизвестна тайна в Троян, но идват избори.
ВСЯКО ПРАСЕ СИ ИМА КОЛЕДА“

Анонимен каза...

Такова лицимерие от Даню не съм очаквал. Ако дойдат и извън земните, той ще е и стях, стига да има далавера.

Анонимен каза...

Даню си е такъв. През многото му години като общински съветник, облагите са само за него, за града не е направил нищо. Сега пак се готви да се залепи за някой, но е взел и колежката си от синята партия. А към кого ще се присламчат е ясно на всички.

Анонимен каза...

Втори и трети да се хванат за ръце, и заедно да скочат от моста пеейки Ода на Радостта!
Вземе и малкият мук с вас!

Анонимен каза...

№3 да каже към кого ще се прикрепят.

Анонимен каза...

Интересно какви облаги е получил въпросният господин?Дайте повече информация.
Дайте и за Шошкова информация с какво е намазала като Общиснки съветник!

Анонимен каза...

За Пеевски всичко,на което не е изобразен той е смехотворно.Затова си мисля,защо вместо Хаджийски фигурата на паметника да не бъде на Пеевски?Миналата година го видях да кара колело към Орешака,така че колелото може да остане.Само ще помолим скулптура да свали до долу седалката,за да може да стига педалите....Ма той и Наполеон е бил дребен,пък гпей как чак до Масква стигна!А наесен като го изберем и за кмет-ще си седи в кабинета,ще гледа паметника си през прозореца и .......дано миряса!Ама ние хептем ще луднем...АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Максима на Маг:
Глупак на висок пост е като човек на висок планински връх - всичко му изглежда дребно, а за всички останали той е величина.

Анонимен каза...

За пореден път се убеждавам, че в този град нищо не става! Все пречки има, все някой друг виновен, омръзна ми вече. Омръзна ми да живея в тази смърдлива и запушена обстановка. Затова градът обезлюдява.

Анонимен каза...

Споко, идват избори.
Надявам се това управление да е вече минало.
Помислете си добре дали ще се ходи за гъби или ще се гласува.

P.S. Не е ли вече време партийте да обявят по някоя кандидатура или още няма кой?!

Анонимен каза...

Гласуването не определя хода на събитията. Гласуването решава, кой ще определя хода на събитията. Джордж Уил.

Анонимен каза...

"От нашите кандидати ние не очакваме нищо добро, но се надяваме на по-добро." ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

Точно защото гласуването решава кой ще определя хода на събитията, не трябва да се ходи за гъби, а да се гласува. В противен случай се избират кандидати от електората подвластен на чалга и кебапчета.

После ни управляват... с чалга ама за нас няма и лебец та камо-ли кебапчета:)

Трябва на всички да е ясно едно: гласът на всеки един от нас се смята. В единия случай ние определяме кой е нашия кандидат и гласа ни е 100% за него. Тогава можем да псуваме с право ако се издъни.
Когато не ходим да гласуваме нашия глас се разпределя между всички кандидати. Т.е. гласували сме по малко за всички. Тогава се избира този с най-многото кебапчета и нямаме моралното право да псуваме, че се е издънил, Щото ... сме били за гъби

Анонимен каза...

Я някой да каже едно значимо за Троян събитие под управлението на ГЕРБ?
Аз се наслушах на толкова глупости,слабоумие и несвързани бръщолевенки,че ми става вече лошо!
Да, алтернатива засега не се е появила,но искрено се надявам хората тук да покажат малко доблест!
Освен нов кмет,ни трябва и нов апарат,тези дъртите от Общината да си ходят!

Анонимен каза...

Воля за битака няма, Минче! Има много други места за преместването му, ама не си го направил. Правилно постоянно те питат тия двамата. Колкото до Беклемето, ясно е на кого слугуваш, че нали там скришом си правите тайните сбирки. А паметник ще видим на куково лято.

Анонимен каза...

Как бе, 14-ти? Най-значимото е, че Минца яхна кметския стол.

Анонимен каза...

При условие, че КметЪТ показва явно, че няма да прави никакви реформи в администрацията, докато е на власт, тези хора там ще го подкрепят, за да запазят работата си. Щом не ги гони да му вършат истинска работа - то той е перфектният работодател. Трябва да са луди да идат за гъби, когато ще има цял мандат за гъбаркане. ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

Езопнатий,сигурен съм,че знаеш,че реформи се правят в първата,айде и втората година от управлението.След това взимаш заеми и гледаш да ги натресеш на следващият.Се ла ви! АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Минче не е ли време да наредиш да измият градър вече ,че се издушихме и ако се разходиш по улиците пеша требва противогаз и основно къпане после в къщи.За това поне пари не требват кои знае колко в Осъма вода колко щеш без пари.С тия умрели циганки с метли нищо не правите водица е нужна щот мизерииката е сериозна.Пък и ако и за това нема кинти ключете я обшината и кои от дет дошъл.ЕГАТИ КОЧИНАТА И МИЗЕРИЯТА В ТОЯ ГРАД С НАЙ-ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ!!!!

Анонимен каза...

Всеки народ си заслужава управниците.Явно това е нашата "награда" за овчедушието, което проявяваме. Да са ни честити!

Анонимен каза...

г-н Маринов,

като ваш редовен читател на вестника и съответно сайта си позволявам да дам един съвет.

Престанете с този въпрос "Имат ли интерес големите вериги или не към Троян". Излагате се! От "Кауфланд" крият защото имат причина, от Елма също, но са се разбрали. Разчистването на някои сгради е започнато. "ЛИДЛ", който купи "ПЛЮС"(които имат терен на ТОПЛИВО) ще започнат да строят магазин още до края на годината. А от "ПЕНИ МАРКЕТ" натискат за терена на Автогарата, но едва ли ще се получи.

Анонимен каза...

Г-н Редовен Читател,

Не виждам какъв Ви е проблема с това питане!

Анонимен каза...

Не веднъж съм казвал и повтарям - всичката сегашна измет на есен с някои ураган и да се махат.Ако това НЕ се случи,да се преговаря с Балкан фарма за по една тубичка вазелин за сметка на ОбНС.И на конвеир.Долу Гербо-бесепарско-атакиско обединение в Троян.И всякакъв подобен опит за изсмукване и на последните живителни капки в този "ГРАД"

Анонимен каза...

НА ВНИМАНИЕТО НА МИНКО АКИМОВ
minko.taslakov
Гневно
• 4
• 15:03
• 07 фев, 2011
Отговор
Мили собственици на Машстрой, защо баламосвате и пресата, та нали вие не искате завода да работи, защото печалбата ви е много малка. Итересува ви само печалба , а какво става с 6ОО-те хора които изгонихте от работа, на каква мизерия ги обрекохте тях и техните деца. Да ходят да обират трохите по другите заводи. Това което са създали техните родители вие го режите и предавате за старо желязо. Съсипвате гордостта на града с лека ръка. Нали всичко това го взехте без нищо защо да не го съсипите. Защо лъжите,че няма поръчки та нали вие ги отказвате. Защо лъжите,че завода работи в него сте оставили 20 души които рушат по ваше нареждане. Правителството ви награди с наградата РАБОТОДАТЕЛ на 2010 г. Браво заслужавате я г-жо Желева хубава работа свършихте в Машстрой скоро ще става за футболно игрище. Нови инвеститори не купувайте акции на Индустриален холдинг България, това са мошеници и лъжци. Когато гонеха лъжеха хората, че през пролетта на 2010 ще ги вземат пак на работа. Взеха ги по за 2месеца колкото да им доизкарат недовършените машини и пак ги изгониха. Господа от холдинга пожелаваме ви много здраве за да можете да харчите машстройските пари но знайте,че са напоени със сълзи

Анонимен каза...

Абе, пичове, как пък един не ви хареса? Как поне един не ви впечатли с нещо полезна и правилно? Как не видяхте нещо положително в макар и редките идеи, които някой общински съветник даве? Или разсъждавате така - абе добра идея, ама авторът комунист!... Абе става, ама той миналата година... Правилно е предложението, но тя сигурно там нещо, знае ли човек... Не драги - първото, на което трябва да се научите е да цените истински достойните неща с мярката на интересите на града.А не по това кой ви е симпатичен и кой не е! Опитите ви за оригиналничене, вместо задълбочена и умна преценка на фактите, ви пречи твърде много. И за жалост не води до нищо добро.

Анонимен каза...

25-ти,кажи ни, теб какво те впечатли?
какво позитивно,градивно,иновативно виде?

Анонимен каза...

"МНОГО"големи проблеми :битака,паметника и др.,АКО това са проблемите на с.Троян здраве му кажи.Хората нямат пари за хляб,безработицата е в небивал размер ,ами и вси4ко е по-скъпо (услуги,храни,ДАНаЦИ)нека като станем 5000жители(пенсионери)тия управници(измамници)да видим какво ще правят(ТЕ не са за мислене) един заспал РОМ ----а-илиян п.....и

Даниел Сираков каза...

Уважаеми форумци...напоследък все по активни ставаме по отношение развитието на Община Троян...по въэпроси за бъдещето на нашите деца,въпроси свързани с насъщният ни хляб,етносите,хауса с природата,липсата на стандарт постигнат от комшиите...за това кой,кой е,какво прави,какво и как е постигнал...с каква по слитическа и идеологическа принадлежност е...кой е баща му,коя е майка му,от кой род е и...КАКВО И КОГА Е НАПРАВИЛ НЕЩО ЗА СВОЯТА ОБЩНОСТ...На всички тези и други въпроси ще намерим отговор само и единствено,ако започнем открит диалог ,конкретен,честен и подписан със истенските ни имена! АЗ съм готов за срещи разговори,обмен на идеи и действия.Неискам да бъда анонимен...моля направете го и Вие...

Нели Генкова каза...

Подкрепям идеята за излизане от анонимността.

Бианка Павлова каза...

Аз също подкрепям идеята на Д.Сираков.

Анонимен каза...

Вие и двете почти не пишете във форума,а Сираков пише за пръв път и веднага-хаос с "У".Идеята,ако има такава,би могла да се обсъди.
Трай4о

Анонимен каза...

Сираков,Сираков,че как И ТИ да бъдеш анонимен-та ти си общински съветник,супер публична личност и ако освен това си направил И НЕЩО ЗА СВОЯТА ОБЩНОСТ.......И ти ни дължиш отговори,а не ние на теб,запиши си го някъде.

Анонимен каза...

Ами питай го бре 32-ри!
Като искаш отговори ,задавай въпроси!

Даниел Сираков каза...

Готов съм да отговарям на всякакви въпроси,те могат да бъдат задавани тук,на тел.0886393987,на публично договорени места и т.н. и т.н...Единственото условие е те да бъдът поставени от реални адресанти...

Бианка Павлова каза...

Трай4о,ти от къде знаеш,че ние двете ПОЧТИ не пишем тук???Нели е редовна а от мен по редовна....здраве му кажи:))))И тази идея не я дава само г-н Сираков а мнооого отдавна я предлагаме и НИЕ редовните форумци. Ти си отскоро "редовен",затова ти е простено.Ама не бързай с констатациите си :)

Анонимен каза...

ВСЯКО ПРАСЕ СИ ИМА КОЛЕДА

Анонимен каза...

Това е предназначено за кмета

Анонимен каза...

Въпрос към Сираков-Ти сега от кои си,за да се ориентирам-от Жорж Ганчев ли,от ВМРО ли/Каракачанов или Славчо Атанасов/ или от други?Какво ми прави впечатление-досега тук са писали Мариела Шошкова и Мичо Генковски от общинските съветници.Мариела си е от ДСБ,като такава се е кандидатирала и като такава е избрана.Мичо си е от Герб,но нещо замлъкна-явно има чувство за срам.Кажи ти сега от кои си и от кои ще бъдеш наесен,че явно това е целта на появяването ти във форума,пък после може да имам и други въпроси.
Марин Минков от Троян

Анонимен каза...

До г-н Сираков:

1.Защо ,като председател на комисията по Туризъм,не присъствате като представител на Общината на туристическите изложения в страната,а сме представяни от някаква частна фирма ,"Ре Марк"?


2.Какво се случи с брандът на Троян?
Кои хора от Общината го разработваха,колко струва това на данакоплатците,и в крайна сметка ,какъв е ефекта от този бранд?

Даниел Сираков каза...

Г-н Минков,през далечната 1990г.беше учредена ПП БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС БЛОК с Председател Жорж Ганчев,
през 1994г.на четвъртата Национална Конференция бях избран за Първи Заместник Председател на БББ,през 2001г.БББ беше преименувана в ПП БЛОКЪТ НА ЖОРЖ ГАНЧЕВ отново бях преизбран ,като зам.председател.През 2004г.на втория конкгрес Партията отново беше преименувана в ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ НАЦИОНАЛНО ПАТРИОТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ. На този конгрес взехме решение за отваряне на структурите към други политически партии и движения близки до патриотичната,националната и конструктивна идея за развитие на държавата.Една от тези ПП беше и ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ .След приключване на националната ми политическа дейност и замразяване на политическата дейност на Национално Патриотично Обединение с председател г-н Жорж Ганчев,активното ми участие в обществено политическия живот в моя град продължи като общински съветник /гражданска квота/ от листата на ПП ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИ.Вероятно ако продължа тази си дейност и занапред това ще стане единствено и само като кандидат на ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ.
С уважение към Вас, Даниел Сираков

Анонимен каза...

Ясно,Сираков,държиш си на лявото-ВМРО значи ориентир АБВ,значи агент Гоце,значи Троянски кон на Русия и Пу-Пу-Пу-Путин в Европа.Чакай,че нещо взех да заеквам.Значи още и "десен мигач-завивай на лево".Стар и изтъркан популистки номер,но "дребна риба и наивни шашкъни са не свършват"!Благодаря,това ми беше достатъчно.
бай Марин дето не бае

Анонимен каза...

До 39-и:
Ако искате отговори - се назовете, моля. Ако ги знаете, можете да ги споделите. Иначе Вие ще останете само с риторично питане.

Анонимен каза...

г-н Сираков, чуваме, че Вие винаги сте били лобист, като общински съветник. Вярно ли е, че като израз на това лобиране общината продаде на Ваша приятелска фирма около 200 декара на Васильов и Вие получихте 2 % от тази фирма? Стува ми се, че това решение в общинския съвет не е единственото Ви като лобист.
С уважение: Никола Колев - жител на град Троян и много милеещ за града

Анонимен каза...

Колев ,объркал си се!
Ако става въпрос за Терзиев архитекта,за когото 2-3 хилядарки са джобни пари ,или за крадеца Енкин,да комисионни се папат.
Но нямате ташаци драги за да посмеете да ги питате!
Сираков Ви е трън в очите,но ако Ви пита човек защо,едва ли ще отговорите!
Когато Сираков накара БТВ цяла една седмица да говори за Троян,не чух никой да коментира.
Не чух и никой от Вас милеещите(ама на маса) Троянци,да попитане Енкин И Стареца,колко плащат на Заричинот от НАШИТЕ данаци,да си прави частният бизнес!
А от милеене на приказка и на маса ,файда няма!
Действия трябват Колев,действия!

Поздрави,

Единственият Троянец,докарал скандинавски фирми в Троян!

Анонимен каза...

Г-н Сираков,
Защо Троян все още липсва в сайта на кампанията за вътрешен туризъм "Потърси България" - било като град /Тетевен и Тополовград са там/, било в календара на събитията през тази година.
Трябва ли да я смятаме годината за "нулева" в тази област.
Поздрави. Красимир Христов

Анонимен каза...

Това е година на избори. Кой ще ти мисли за туризъм - нали ще трябва нещо да се обещава. Весел турист !!

Даниел Сираков каза...

Като продължение към Марин Минков...ВМРО-НИЕ/НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ ЗА ЕДИНСТВО /вероятно нещо с абревиатурите бъркате лявото и дясното.Това с председател Славчо Атанасов беше на форума на АБВ,аз Ви говоря г-н Марин Минков за ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ С ПРЕДСЕДАТЕЛ АЛЕКСАНДЪР КАРАКАЧАНОВ! Готов съм да се срещнем и да Ви обесня някои пропуски в политическата Ви култура...
с поздрав ,
Даниел Сираков

Даниел Сираков каза...

Г-н Никола Колев,комисионни от подобна сделка никога не съм получавал,това,че мои приятели бяха привлечени,като инвеститори в нашия край,е тема за друг разговор.Комисионни съм получавал за недвижимостти от дейност,която фирмата ми извършваше преди години ,но като разпореждане единствено с частни имоти.Митът за лобистите в Общинския съвет е изграден от тези,които викат..."дръжте крадеца"

Анонимен каза...

Попитайте Терзиев как се купува вископроходим автомобил СУБАРУ?
Попитайте Енкин,как се купува Пежо 407,излязло на пазара след 2008-ма година и апартаменти в София?
Попитайте Акимов,как Общински служители получават хонорари за работа по несъществуващи Европейски програми?
И накрая-попитайте Акимов за заема от 4(четири) милиона лева,за какво се тегли и кой ще го връща?
Но не господа,нямате смелост,просто защото шубето е голямо!

Анонимен каза...

Господин Сираков,
просто не отговаряйте на провокативни въпроси. Ниската култура на някои питащи не трябва да Ви дава основание да слизате на тяхното ниво. Кампанията, подета спрямо Вас и г-жа Шошкова, е ясна на мислещите троянци. А останалите - за тях всеки, направил нещо за този умиращ град, е крадец. Просто отсега нататък явно никой нищо няма да пожелае да прави. Нека такива хора се радват, че ставаме село Акимово, както вече ни викат.
Ваш почитател

Даниел Сираков каза...

Г-н Христов,бих могъл да Ви отговоря единствено по този начин. Към кмета на Община Троян е създаден консултативен съвет по туризъм/като изисквание на Законът за туризъм/На последната сесия на Общинския съвет в качеството си на председател на Комисията по туризъм и околна среда,докладвах за решението и направеното предложение на този орган до кмета на общината свързан с промени в Закона за местните данъци,взето с 10 гласа "за" и един против. ,касаещ туристическия данък . Предложението беше отхвърлено и прието това на кмета Акимов.

Анонимен каза...

Г-н Сираков,ВМРО във всичките си разновидности е една креатура на Държавна сигурност,начело с доказаният агент Иван,агент на шесто управление на ДС,повече известен като Красимир Каракачанов.Ако стане от гроба Иван Михайлов или Менча Кърничева,ще ги очистят първо тях!А в Троян-нужно ли е да ви ги обяснявам?
бай Марин дето не бае

Анонимен каза...

към 50

Не село Акимово, а с. Минко Акимово

Анонимен каза...

Към 50-ти...Откъде накъде намесваш Шошкова?не видях нищо против нея,напротив!Моите поздравления-последователен и честен към своите избиратели човек!
бай Марин дето не бае

Даниел Сираков каза...

Така е, креатурата се допълва с още много имена от политическия ни живот...В този дълъг списък ще намерите и г-н Жорж Ганчев, но за мен по важното е да се върви напред...За нашата памет и историята,вероятно оценка ще направят тези,на които сега трябва да начертаем пътя на бъдещето...За Троян то е единствено в нашите ръце...в нашите действия в нашия разум...

Анонимен каза...

...и Шуши,жена или приятека на Жорж,също агент на ДС,дето ги посрещахте с Иван Христов,Георги Монев и други подобни на Беклемето,разходки с кончета в есенната гора...Г-н Сираков,подбирайте си приятелите,това мога да ви кажа,особено политическите!И наблегнете на правописа -ще звучите по-тежко някак си...Когато имате намерение да ОБЯСНИТЕ някои пропуски в политическата ми култура,никога не пишете ОБЕСНЯ!Бие малко на обесване...
бай Марин Небаещия

Анонимен каза...

Прав сте г-н Сираков, трябва да се върви напред. Но това е абсолютно невъзможно с хора, които никога не са били капацитети, а сега са пенсионери на 64, 65, 66 години.
Не може да се върви напред с хора, които уж са бизнесмени, а се въртят в позициите си повече от ветропоказатели. Не може да се правиш на велик спомоществувател, а да те интересуват само собствените интереси, а тези на града и общината да са пречупени през тях!
Не може без достойнство и принципи.
Но в крайна сметка максимата, че всеки народ си заслужава управниците, е много точна. Ако ние не проумеем какво (не)се случи през настоящия мандат, какво очаквахме и какво ни обещаваха, ако не проумеем, че сега ще започнат едни грандиозни ремонти и дейности, само и само да се покаже че много се работи, просто няма смисъл - явно Троян наистина се е превърнал в с. Минко Акимово.

Анонимен каза...

Пита: Горно или Долно Минко Акимово?!

Анонимен каза...

Абе тоя ебаещия да си погледне първо неговото правописче пък тогава а де .А бе байно така ли се пише"приятека"вместо приятелка,ей аман много бързаме тука бе

Анонимен каза...

До 58: Долно.

Анонимен каза...

ДВА ВЪПРОСА ЗА Г-Н СИРАКОВ

Г-Н СИРАКОВ,
много хора твърдят че вие сте допринесъл за две хубави инвестиции в Троян. Ветрогенераторите и фирмата на входа на града- Copahydrosystem. Ако това наистина е така браво на вас и дано наистина сте взели хубави комисионни защото в такъв случай сте си ги заслужил.

Защо не докарате някоя фирма, която да инвестира в производство и да създаде нови поне 100-150 работни места. Дори по време на криза мой близък с производство във София каза че не смогва с високите заплати които дава 900-950лв. чисти и въпреки това хората бягат защото е София и търсят още по-високи доходи. Бизнеса му в машиностроенето и той прекрасно знае че в Троян има и кадри, а ако дава 500лв. заплата ще успее да събере необходимия персонал. ПРоблема при него обаче беше че той търсеше нещо готово. Беше обиколил четирите соц.фалирали завода, но разбра че никой от тях не се продава. Затова купи цех 12000 РЗП край Севлиево за над 2 милиона и в момента за него работят около 65 човека. Дава им даже по 600лв. Случая с него беше мал шанс за Троян, но като започнем да излизаме от криза ще се появят и други мераклии. А определено общинското ръководство не прави нищо, за да създаде условия или поне да покани някой фабрикант. Вземете пример от Минчо Казанджиев в Ловеч.(Фабрика за коли, фабрика за мед. техника, а много скоро е вероятно още един шведски завод да поникне край ЛОВЕЧ.

Георгиев

Анонимен каза...

ЕТО и втория въпрос:

Защо с вашите коалиционни партньори не поканите фирма Тракия ГЛАС да инвестира в Троян. Те откриха преди няколко дни с Бойко Борисов завод за автостъкла в Търговище. Инвестицията е за 20млн. и са осигурени нови 120раб.места. Инвеститорите са казали пред премиера, че правят планове за инвестиция над 400млн. Това сигурно значи хиляди работни места и няколко нови завода. Защо да не бъде един от тях в Троян. Тука има над 1200 квалифицирани кадри от производството безработни, докато в Търговище сериозен завод за производство никога не е имало.

Анонимен каза...

И къде във и около Троян има равно място с достатъчна площ за изграждане на завод? Иначе ако първо трябва да се разрушава и почиства сметката не излиза. Просто питам, и може би това е причината да се инвестира в Ловеч.

Анонимен каза...

Някъде там под новите гробища,около 60дка,дано само пистите за мотокрос не ги обземат докато се намъдруваме!

Анонимен каза...

Следя с интерес форумът от обяд насам и ми е интересно мнението на Бианка Павлова,Нели Генкова,АРВи и други стари и активни участнички.Липсват ми определено.
Трай4о

Анонимен каза...

На някои хора,Сираков просто им е в трън в очите,но ако ги питаш за какво,отговор няма!
Аз бих ги накарал да се запитат ,как така хората от ТРОЯН го избират толкова пъти за Общински съветник,ако е такъв за какъвто го обвиняват разни индивиди!

Анонимен каза...

Верно е че местата са малко кът в Троян, но по-големите проблеми са други. Ако се сравняваме с Ловеч проблема е, че нямаме един като Гришата. Поне тогава кмета щеше да слуша само един. Нашия сега му се налага да слуша всички и да не прави нищо щото интересите им от време на време си противоречат. Пък някак трябва да се добута до пенсия.
Между другото прочетете новата статия за хипермаркетите да видите колко ни ги хвалят общинарите. Да са ни живи и здрави... ама извън общината ако може.
Тези дето питат защо не задаваме въпросите до Акимов и компания ще му обясня:
1. Кмета до колкото знам е малко скаран с техниката и въпроса трябва да го чете Анитка, пък и няма да отговори;
2. Чакам го само да му се вържат и да ги кандидатират и него и Енкин, та тогава ще им ги задам по-публично за да разберат повече хора.
Смеха очаквам да е голям ами дано да ги понапудрят, че да не им личи като почнат да се червят.

Анонимен каза...

Вървете и попитайте оня тумбак Владо Младенов,колко пари му поиска Енкин преди 10 години за земята.
И кой направи така ,че Копа(абривиатура от Контарини и Пашов),се помещава на това място!
Попитайте де...

Анонимен каза...

66, 67, Вижте отговора на веригите хипермаркети във връзка с писмото на Т21

Анонимен каза...

Г-н Сираков,ОБАМА стана президент по такива форуми ,вие сигурно се целите за кмет ?Имате моя гласссссссссссс!!!!!!!!!!!!!!ИМАТЕ ПРИЯТЕЛИ ------ УСПЕХ

Нели Генкова каза...

Уважаеми г-н Трай4о (65), благодаря за интереса, но мисля, че човек трябва да пише не на всяка цена, а когато има какво да каже. И аз следя форума и отчитам като събития от деня: заформилия се диалог между г-н Д. Сираков и форумците; написаното от г-н Георгиев, 61 и 62 (само категорично не съм съгласна със забележката му за Търговище); чувството за хумор на 58; няколкото подписани поста (поне за едно име съм сигурна, че не е фиктивно). Повтарям мнението си от снощи: подкрепям идеята за излизане от анонимността!

Анонимен каза...

Обяснете ми,г-жо Генкова,каква ще е ползата от "излизането от анонимността",както вие се изразявате и в какво точно ще се изразява тя?Според мен в Мрежата има само условна анонимност,а това всъщност не е никаква анонимност!Питайте Админът.И тази условна анонимност е само от полза на истинският диалог,в полза на преодоляването на имагинерният страх,в полза на демокрацията особено в градове със затихващи функции като нашият Троян.И в полза на Т 21-т.е. на вас.Трябва ли да ви обяснявам,че "който трябва" зорко бди за нашите имейладреси и мненията,които си позволяваме да публикуваме.Така че,моля ви,спрете с тази "анонимност".Народът казва:"Умно куче в мъгла не лае!"А мъглата,при това,май че се разсейва...АЙ с-с-с-с....

Бианка Павлова каза...

Уважаеми Трай4о,съжалявам,че си ме чакал толкова дълго време,сега се включвам.Проследих с интерес всичките коментари.Но мнението ми съвпада с това на Нели.Не на всяка цена,трябва да се включваме.Аз определено имам ли какво да кажа,влизам и го казвам и то съвсем открито и директно.Не се притеснявам и да се откривам.Не се страхувам и от нападките,като някои.В този случай обаче не се намесвам по 2 причини.Първата е,защото добре познавам г-н Сираков и знам неговата позиция.Не е нужно точно тук да му задавам въпроси.Достатъчно е това което се появява в момента.Мислите ли,че е добре?Второ:Имаше въпроси които приветствам,но имаше и коментари,които не подкрепям,които ме карат да се отвращавам,особено коментарите на Марин Небаещия.Човека/естествено,че е анонимен/показва простащината на повечето криещи се под анонимноста.Не подходи като ГРАЖДАНИН живо интересуващ се за проблемите на града а възползвайки се от човек,който смело се изправи пред всички очаквайки не леки въпроси и просто чешейки си пръстите реши да избълва повечки злобка насъбрала се с времето.Няма лошо,но тук трябваше да постъпи като ЧОВЕК със смислени въпроси и ако не е доволен с железни аргументи.Но интелигентно.По интелигентните коментари обаче са рядко тук.АРВи-то,който страшно много уважавам и съжалявам че не познавам лично ,прави такива коментари.Има още няколко които няма да споменавам тук,но съжалявам,че поради много причини влизат по-често анонимни,също са със смислени коментари.И вярвам че са се или ще се включат в диалога.Но сега,на този етап,само следя коментарите.Но ще се включа с въпроси КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО:)))И се сетих.....Айс-с-с,точно ти НИКОГА няма да си съгласен с излизането от анонимноста.Не тормози Нели с дългите си въпроси и словоизлияния.Точно анонимноста те прави смел да пускаш коментарите си тук и да се правиш на всезнаещ.Нямаше ли я, твоята гениалност щеше да секне.Човек,знаейки,че никой не го познава се развихря,но познат ли е ще се скатае,като мишка.Така че,не търси "ползата" от излизанто от анонимност.Ти никога няма да я разбереш!
Пол...

Нели Генкова каза...

Уважаеми Айс, мислех си, че по темата за ползата от коментарите в сайта на Т21 ще използвате друга граматична форма: не ВАС, а НАС. И макар че много Ви ценя, няма да се възползвам от съвета Ви да спра с тази "анонимност". Питате каква ще е ползата? Морална, ни повече, ни по-малко. Наистина ли Ви харесва, когато под прикритието на анонимността някой напада автор, застанал с името си? Наистина ли оценявате еднакво анонимния и рискувалия да се заяви гласно пред еснафската ни общност? Наистина ли вярвате, че всички са разпознаваеми като Вас? (Между другото, питала съм Админа, пък той е давал обяснения и в сайта.)Наистина ли не Ви е тъпо, когато сред коментарите се появяват такива, достойни за стените на нашенска обществена тоалетна? Писала съм и анонимно (все пак имам особен, двусмислен статут в тоя сайт), и подписвайки се - да Ви кажа, много по-добре се чувствам при втория случай. И хич не ми пука за зорко бдящите. Пука ми, че живеем в тоя малък град като плъхове. И колко толкова ще живеем, за къде толкова да се пазим? С риска да не бъда умно куче в тая мъгла и със знанието, че е предварително загубена кауза, заявявам: подкрепям идеята за излизане от анонимността.

Анонимен каза...

Всеки има право на избор да се включва или не, с име, псевдо име или аноним. Когато както поиска. Даже е почти задължително в мрежата да бъде с псевдоним. Въпросът е принципен.
Който търси показност или известност, негова си работа как да се появява. Който не дири, трябва да има начини за относителна дискретност и това е приемливо. Дори и да се промушват притеснителни изкази или писателски грешки, това е нет-форум, за това е направен. Не сме на изпит по БЕЛ или Етика.
ЕзопнатиЯ

Пол..... каза...

Апропо-Айс-с-с,свържи се с Админът и той много подробно ще ти обясни,защо не могат да се проследят коментарите и кой в даден момент пише!

Нели Генкова каза...

ЕзопнатиЯ, ние СМЕ на изпит по Етика всеки ден. За съжаление, няма голяма успеваемост. А за БЕЛ да не ти пука - и без друго почти никой в БГ вече не уважава нито БЕ, нито Л.

Анонимен каза...

Успеваемостта е правопропорционална на желанието и обратнопропорционална на колебанието. Явно математиката е над всичко.
:-) ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

АЙ с-с-с-с... Сашо Игнатовски...

Анонимен каза...

В момента форума е най-демократичен. Нищо, че демокрацията я разбираме малко криво отвреме на време. Премахването на анонимността неможе да стане така лесно както си го мислите. А и незнам дали е необходимо. В момента ако някой иска може да си напише името спокойно. От друга страна в градчета като Троян всички се познават и критиката не се приема много като градивна, а като злонамерена.
Миналото вече го чухме, видяхме и усмяхме. Лошото е, че е на наш гръб.

Я кажете чул ли е някой нещо за евентуални кметски кандидатури с февруарска дата.

Генадий Маринов, Т21 каза...

Съгласен съм с №80, че "в момента форумът е най-демократичен". Тази му формула доказа, че е работеща и даде възможността да се чуе думата на много хора. Затова ще я следваме.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Уважаема г-жо Генкова,ще използвам тази форма,понеже Вие я използвахте.Иначе не я използвам,защото не мога да забравя бай Йосиф Петров-незабравимият депутат от Великото Народно събрание.Там непримирими политически противници,които всъщност не можеха да се гледат използваха тази форма от трибуната и остроумният бай Йосиф веднъж им обърна внимание,че когато кажат "уважаеми" има чувството,че се псуват на майка.А аз във форума не си позволявам да псувам,макар че ми е идвало...Когато използвах ВАС,а не НАС,имах предвид собствеността на вестника и сайта,където,съгласете се аз участие нямам.
А за относителната анонимност -така е прието ,не съм го аз измислил и това създава,според мен,една специфична атмосфера в която можеш по-свободно да си кажеш мнението.Това е хубаво.Анонимността дава и свободата да си развихриш простащината.Това е лошо.Форумът е като една маса,всеки може да седне около нея,да поспори,даже шпаги да се кръстосат,па и някой може да го боцнат тук-там.Но на масата не е прието да има хора,които храчат,уригват се,пърдят и повръщат,с извинение.Но за целта е нужен самоконтрол,добро възпитание,култура на общуване,поназнайване на български и.......Админът.....
АЙ с-с-с-с....
АЙ с-с-с-с.....

Даниел Сираков каза...

До г-н Георгиев 61.Преди няколко месеца направихме опит да помогнем на производствените възможности на ТПК "Постоянство"Инвеститор подаде за изпълнение нулеви пробни серии.Поръчката беше изпълнена в срок и качествено.Очаквам след търговско изложение в Германия,което се провежда в момента да подновим отново разговорите за възлагане на поръчки...Успоредно с това мои млади приятели от Троян занимавайки се с търговска логистика правят опити за разширяване на този специфичен пазар идай боже да успеят.Така,че възможности съществуват,но никой не иска да строи тук,заради статута на земеделските земи,които му се предлагат.В тази насока общината трябва да насочи усилия...

Анонимен каза...

До Нели Генкова:
Щом на главния (редактор) му допада сегашното положение, или е главата на управлението, или пък отново печели математиката на админЪТ. :)) Пак ще кажа: математиката е във всичко. Нека и децата го знаят това. А пък ако искат да не се излагат като големи хора, е добре да поназнайват българския език (виж АЙ с-с-с-с-а по-горе).
ЕзопнатиЯ
П.С. Все пак админ трябва да се котка и четка.

Анонимен каза...

г-н Сираков,

ами накарайте Минко Акимов вместо да поръчва ПУП за язовира, за разни села, за разни "убити" местности. Да поръча ПУП"ЗА производствена дейност", на свободните земеделски земи общинска собственост.

Георгиев

Анонимен каза...

След 6-7 месеца когато отвърдят ПУП, поканете няколко сериозни фирми и започнете преговори.

Анонимен каза...

Търсенето на инвеститори трябва да е може би основен преуритет за Троян за да останат хората в Троян, не подценявам и много други но все пак трябва да се притеглят по важност. За тази цел трябва да се привлечат специалисти, не се опитвайте да кърпите положението с щатни кадри от Общината, понякога целта оправдава средствата.

St.Bordjukov каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
St.Bordjukov каза...

Другарки и другари, госпожи и господа, и Вие по-малки господарчета...
Не съм чел явно политическите(щом Сираков се е намесил в спора) коментари по текущата статия. Понеже съм намесен във връзка с коментарите ОТНОВО ще кажа следното:
1. Човекът, който взема КРАЙНИТЕ решения в сайта, е негов ГЛАВЕН РЕДАКТОР. Останалите имаме мнение, НО съвсем основателно само подсмърчаме наоколо. Според мен лично - така и трябва да бъде.
2. ЖЕЛАТЕЛНО е коментиращите да имат "профил" в Гугъл, с който профил да подписват коментарите си (или по-точно - профилът ще ги подписва автоматично)
3. Във връзка с горното от около два месеца сайтът на Т21 предоставя на читателите си възможност всеки да си създаде БЕЗПЛАТНА (или платена) пощенска кутия. За целта от името на Т21 кандидатствах пред собствениците на евриуан.нет и понеже имаме повече от 1000 посещения дневно - бяхме удобрени. Ако се огледате в долния ляв ъгъл на сайта ще видите входа и регистрацията на мейли от вида aist@troyan21.com, примерно. Там, малко по-надолу ще оставя линк към създаването на профил в Гугъл.

Въпреки всичко подкрепям Генадий, че всеки трябва да може (дори анонимно) да каже мнението си по всеки проблем без да му се иска сметка за това защо мисли така или по друг начин. В същото време съм против личните обиди, нападките на лична основа и т.н. Нека се уважаваме взаимно и да уважаваме мнението на мислещите различно от нас!

С уважение към всички от форума!
Ст.Борджуков

P.S. Между другото имейлът, който ще си създадете там, може да е съвсем фалшив с неверни данни за име, фамилия и т.н. и без да въвеждате ВЯРНА лична информация, ако това ви притеснява...

Анонимен каза...

Няма смисъл,петък е.Още час или два напън пред компютрите и администрацията си тръгва.
А проблемите остават.Остават и дупките по пътя.Онази на урвата към Кнежки Лъг,и онази на десният над Родопа.Идва Март,година след трагедията с жената и детето пред Рико Стил.
Гледайки тези 2 дупки се моля да не се повтори.
А онзи келеш Пъдарски,който изпреварва с бясня скорост на забранено място и псува шофьорите,по-добре да не ме среща по пътя,защото ще го бия като шкембе от дирек!

Анонимен каза...

Споко тази година има избори значи ще се позапълни някоя по-централна дупка по улиците и, ще и направим откриване.

Анонимен каза...

Даниел Сираков , може би ти единствен не се страхуваш от мнението на хората а не като братя ДАНКОВИ КОИТО МИСЛЯТ САМО ЗА ТЯХНА ИЗГОДА. Aко искаш си НАПРАВИ БЛОГ за да чуваш и нашето мнение. УСПЕХ!!!!!

Анонимен каза...

Г-н Сираков,

не крия леки симпатии към вас и партията ви. Но ще ви задам един въпрос, с който ще разбера искрен ли сте тук във форума или правите някяква ПР-кампания. Ще се радвам да отговорите.

Признавате ли че Минко АКимов е много далеко ,ама ужасно много далеко от истинските проблеми на общината и хората живеещи в нея. И въобще не трябваше да бъде издиган за кмет, камо ли пък да бъде избиран.

Георгиев

Анонимен каза...

ПРопуснах

Няма нито сиво вещество нито опит за да бъде кмет. А за "ПОЗНАНИЯТА" му в областта на Териториално и селищно устройство, ивестиционна политика, финанси и икономика и бюджет или пък здравеопазване и соц. политика няма изобщо да говорим, защото той такива няма. Като гледам общината колко важни и ключови дела започна да губи. НЕ само с манастира и с частни лица, но и ТЪРГОВИЯ ТРОЯН вече е почти изгубена. Защото адвоката от Вашингтон Минко АКимов не е дори и юрист. За какъвто се представя.

Даниел Сираков каза...

Г-н Георгиев,г-н Акимов в продължение на много години е градил професионална кариера в съвсем друга област и може би там той е много добър...Обществено-политическия маниер изисква друг подход за решаване на проблемите...Много срещи,разговори,диалог между граждани и управленци,откровение и конкретика...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |