Толкова ли можем?

* НСА разби „Чавдар” (110:70) в поредния мач от баскетболното ни първенство * След 7 поредни загуби нашите са на предпоследно място във временното класиране

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

ДОПУСКАХ ЗАГУБА, но с такава разлика - определено НЕ! Явно настройката за този мач при нашите момчета не беше боева и развоят на събитията в срещата срещу НСА в София го потвърждава. Още от самото начало софиянци започнаха да ни мачкат и да си правят със защитата ни каквото поискат. На епизодичните попадения на троянци те отвръщаха със серия от точки и още в първата четвъртина резултатът стана двуцифрен във тяхна полза - 27:13. През втората четвърт разликата главоломно набъбна. Частта завърши 34:17 отново за студентите и двата отбора се оттеглиха за почивка при много неблагоприятния резултат - 61:30 за софиянци.

ТРУДНО при такава разлика на полувремето някой отбор е можел да направи обрат, а и най-великия треньор едва ли би измислил печеливша тактика. Така че и нашите оттук нататък можеха само да се борят да не стане загубата смешна. В третата част донякъде успяха - загубиха я само с 24:23. А в последната четвърта част съпротивителните им възможности стигнаха до 25:17 и с това оформиха 40-точковата разлика.

НЕ МИ СЕ ИСКА ДА КОМЕНТИРАМ защо се стигна до този резултат, пък и навярно не трябва – играчите, вярвам, се срамуват, треньорското ръководство също. И с най-великите отбори са се случвали такива погроми, затова да гледаме напред. За „Чавдар” в този мач на сравнително добро равнище на фона на резултата бяха Красимир Коев (18 т.), Деян Денчев (15 т.) и Петър Христов (14 т.).

С 3 ПОБЕДИ И 9 ЗАГУБИ (от които 7 поредни – бел. Т21) „Чавдар” заема предпоследното 10-то място във временното класиране. В неделя, 13 февруари, е домакинският ни мач с „Академик” (Пловдив), атрактивен отбор с чудесни играчи и силен противник. Да бъдем в залата и да подкрепим нашите. Начало – 18:00 часа.

Стефан Генков, бивш треньор по баскетбол

Временно класиране след 14-ия кръг (от общо 22) в мъжката „А” група на баскетболното първенство на България:

1. „Дунав” (Русе) – 12 победи, 0 загуби, 24 точки (12 мача)
2. „Берое” (Стара Загора) – 9 поб., 3 заг., 21 т. (12 мача)
3. НСА (София) – 7 поб., 6 заг., 20 т. (13 мача)
4. „Академик” (Пд) – 8 поб., 3 заг., 19 т. (11 мача)
5. „Рилски спортист 2” (Самоков) – 7 поб., 5 заг., 19 т. (12 мача)
6. „Евроинс – Черно море 18” (Варна) – 6 поб., 7 заг., 19 т. (13 мача)
7. „Балкан 2” (Ботевград) – 6 поб., 6 заг., 18 т. (12 мача)
8. „Видабаскет” (Видин) – 6 поб., 5 заг., 17 т. (11 мача)
9. „Спортист” (Своге) – 3 поб., 10 заг., 16 т. (13 мача)
10. „Чавдар” (Троян) – 3 поб., 9 заг., 15 т. (12 мача)
11. „Академик” (Благоевград) – 0 поб., 13 заг., 13 т. (13 мача)

9 коментара:

Анонимен каза...

Погледнато положително, сме втори...от зад напред...

Анонимен каза...

То си е направо оптимистично :)

Анонимен каза...

Че нали трябват и отбори като нашия, кого иначе ще бият другите отбори. Важното е да сме оптимисти, с чувство, че допринасяме и ние нещо на света.

Анонимен каза...

Оня якичкия над 200кг в началото рече че шъ сме в четворката. За баскита иде реч . Пиронити че шъ сме ощи по напред. Да ги пита тоя с капелата как шъ стани тая работъ?

Анонимен каза...

Като гледам класирането, вече се оформиха няколко групички и трудно оттук нататък ще стане някакво преразпределение, освен разбира се в рамките на тези групички.

Първата група е съставена само от един единствен отбор - този на Дунав. Доста им е самотно в челото без загуба досега и с много убедителни победи и с цели 3 успеха преднина пред втория. Безспорно са най-добрият отбор в групата. Гледах ги в Троян - млади момчета са, но са отлично тренирани и подготвени. Играят много хубав и атрактивен баскетбол и правят шоу из залите в групата.

Втората група е на борещите се за място в тройката - Берое, Академик и с много компромиси Рилски спортист. Не вкллючвам НСА, защото имат доста загуби и са на трето място, защото Академик са с 2 мача по-малко. И тук е почти ясно, че Берое и Академик ще заемат 2 и 3 място, остава да се реши кой от двата тима ще вземе сребърните медали и кой бронзовите.

Третата групичка е на отборите в средата на таблицата, които ще се борят за позиция в ТОП 5: НСА, Черно море, Балкан и Видабаскет. Може би по-подходящо е тук да се намира и Рилски спортист. Доста ще е интересно между тези отбори, защото са почти равностойни.

и четвъртата група е на дънните риби: Чавдар, Своге и Академик Благоевград.

Така се получава, че разликата между отделните прослойки в таблицата е по 3 победи, което е доста.
Така че Чавдар едва ли ще има сили да се пребори за нещо повече освен да завърши преди Своге и Академик Бл.

Анонимен каза...

Генков : Браво 5-ти! Отличен анализ , личи си ,че познаваш играта , инересуваш се от отбора и виждаш правилно нещата.
На 4-ти обещавам да взема интервю с Никола Пиронков , Иван Макариев и наставника Петър Петров
за досегашното представяне и бъдещите намерения.

Анонимен каза...

Ами явно е, че толкова може отборът и това не е срамно. Само поздравления за момчетата.
Не може да се води пълноценен тренировъчен процес, но повечето от отборите в групата са така. Изключения са Балкан, Рилски, Черно море и разбира се Дунав 2007, като последните са единственият наистина професионален отбор в групата, който е близо по класа и финанси до НБЛ. Дори и Берое и Академик Пд не се готвят толкова добре и професионално. Има и проблем със селекцията. Един отбор се гради от 1-цата и 5-цата. От там се започва, защото са най-невралгичните постове и най-дефицитните като цяло. В Чавдар имаше 5-ца, която си замина, но проблемът с гарда ни тормози цял сезон. Но това са неща, които са въпрос на финанси. Явно, че в момента тва е максимумът, който може да си позволи Чавдар. Надявам се в бъдеще нещата да укрепнат още повече и отборът да се подобрява.

Анонимен каза...

Вчера и юношите на Финта паднаха на Областното от Етър със 102 :94. Напразно Петров ги обиграваше с мъжкия отбор. Светлина в тунела няма . Довечера и мъжете ги чака загуба.

Анонимен каза...

Да паднеш от старата столица на България,над 100-хиляден град,с Университет,зали и традиции не е трагедия.А довечера,даже и да паднем,ще паднем от столицата на Източна Румелия,също огромен за нашите мащаби град,също с няколко Университета и пр.За мен важното е,с кого,все пак,си мерим пишката!Пардон.....АЙ с-с-с-с.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |