Ваканцията свърши, от утре – на училище

* Заболеваемостта в цялата област спада, в Троян – над пет пъти по-ниска отколкото в последната седмица на януари
 
НА СВОЕ ЗАСЕДАНИЕ В ПЕТЪК, 4 ФЕВРУАРИ, Оперативното бюро на Областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания взе решение да прекрати грипната ваканция на територията на Ловешка област. С други думи – от понеделник, 7 февруари, тукашните школари, които изкараха неочаквана 5-дневна ваканция (към законния ваканционен ден между двата срока – 31 януари, се прибавиха и 4 „грипни”), трябва да са в класните стаи.

ОСНОВАНИЯТА ЗА НОВОТО РЕШЕНИЕ – заболеваемостта в периода от 31 януари до 3 февруари във всички общински центрове на областта е спаднала под или малко над епидемичната граница от 200 заболели на 10 хил. жители, като засегнатите са предимно от възрастовата група между 30 и 64 години (в Троян е било отчетено ниво от 79 болни на 10 хил. души, а седмица по-рано, на 24 януари, тук бе регистрирана заболеваемост от 436,8 на 10 хил.). Припомняме – на 31 януари комисията обяви грипна епидемия в цялата Ловешка област и разпореди прекратяване на учебните занятия във всички училища на територията на областта.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |