Отличиха три акушерки на Бабинден

* Румяна Лазарова, Пенка Чернокожева и Стефана Саралиева получиха благодарствени грамоти от името на общинското ръководство

АКУШЕРО-ГИНЕКОЛОГИЧНОТО ОТДЕЛЕНИЕ на МБАЛ – Троян, считано за №1 в областта, по традиция посрещна важни гости на професионалния си празник – Деня на родилната помощ, по-известен като Бабинден (21 януари). Да изразят уважение и признателност към хората, даряващи живот, в АГ отделението дойдоха двамата зам.-кметове на община Троян Недка Топалова и Мариян Балев заедно с шефа на болницата д-р Пенко Бамбов. Както се полага, гостите не бяха с празни ръце – а наред с поздравителния адрес, подписан от кмета Минко Акимов и връчен на завеждащия отделението д-р Мишо Василев, имаше и специални отличия за три презаслужили троянски „баби”.

ДЪЛГОГОДИШНИТЕ АКУШЕРКИ Румяна Лазарова, Пенка Чернокожева и Стефана Саралиева, в чиито ръце са проплакали стотици троянски бебета, получиха благодарствени грамоти (плюс огромни букети) от името на общинското ръководство; мотивите - за „дните, изпълнени с отговорност, човешка топлота и всеотдайност”. На почерпката след официалната част пък стана дума и за някои актуални проблеми на родното здравеопазване, които не отминават и троянската болница (обявена от здравния зам.-министър д-р Валерий Митрев през януари м.г. за една от четирите най-добри общински болници в страната – бел. Т21) и в частност АГ сектора.

Т21

35 коментара:

Анонимен каза...

На втората снимка в ляво е застанал касапинът,заради който много жени в Троян,може никога повече да нямат деца.
Касапинът който те привиква в кабинета си да за оправите финансовата част и чак тогава прави каквато и да е лекарска намеса...

Анонимен каза...

Отрицателни хора - като цяло - съсипали не един и два човешки животи и съдби

Анонимен каза...

А точно пък третата цитирана като наградена - Господ да пази да не попада човек в ръцете и. Трябвало да попитатпрепатили от нея и после да я награждават. Да не попада жена в нейната смяна

Анонимен каза...

Ужас бе хора. Няма ли на кого да се дадат тези награди? На някои достойни хора? Като са толкова кадрни, защо все повече жени минават километри за консултации и раздания в Плевен? Защо на профилактичните прегледи само се отчита дейност и не се открива нищо, а камо ли да се получи адекватно лечение? Защо все извън Троянската болница опира да се ходи за тези неща? Какви награди? За какво? Кой ще отговори?

Анонимен каза...

Не мисля като горните. Огромни благодарности към АГ отделението!

Анонимен каза...

Не знам защо но имам лошо мнение за докторите,те станаха рекетьори напоследък,мислят само за пари!!!Съжалявам не трябва да е така

Анонимен каза...

Да не искате да кажете,че при докторите има също корупция?В Плевен при проф.Горчев пък преди операция даваш 1,2,3.....хиляди и то при напълно редовно здравно осигуряване и планирана предварително операция.Отделно плащаш и за предварителният/те/ преглед.Няма прошка!По-скоро смъртта би ти простила,отколкото някои наши доктори.И всички го знаят,знаят,че не е законно и продължават да го правят.Е,прокуратурата не знае,разбира се.

Пол..... каза...

Ако извикате „Пожар”, идват пожарникари, ако извикате „Крадец” идват полицаи, а когато извикате „Вселената е в опасност” идват само санитари.Защо така?! Ако имате раздвоение на личността, един немаловажен проблем е, че сутрин пред банята се струпва опашка. Надявам се някакъв ред да се въведе в тези неща през уикенда…:))))
Надявам се все пак някой да ме разбере какво искам да кажа.
Винаги под всеки пост има и отрицателни коментари.Аз пък харесвам целия екип на АГ отделението и ги поздравявам за празника.Нека бъдат все така всеотдайни,да помагат на хората така както винаги са помагали и на мен.Двете ми деца са пили първо в техните ръце,после в моите.Благородството на тази професия е голямо.Да са живи и здрави,много лични и професионални успехи им желая!

Един, дето не може да се начуди на някои работи каза...

Тия дни е на мода да се плюят докторите. И сред тях има всякакви. Но да се молим Господу да не стане тъй, че след време да няма никакви. Колко още лекари и медицински сестри ще минат еднопосочно през терминали 1 и 2? А да сте чували напоследък да има много кандидат-студенти за медицина? И друго. Свидетел съм как пред кабинета на един национален специалист едни хорица, докато чакаха, приказваха разбрали-недоразбрали как си бил измислил титлата. Човекът е последната надежда за близките им, ама те му оспорват титлата на няколко български диалекта.

Фейсбук фен каза...

Към Пол - хубаво е като се цитира някой, в случая Любен Дилов-син, да се споменава автора. Иначе прилича на присвояване на чужди мисли.

Пол..... каза...

Да точно така.Обожавам Любен Дилов-син и често съм го цитирала и тук.Даже съм казвала че са негови думи.Но се боях да не отключа нова дискусия и да се очерни този невероятно способен и умен човек.Поздрави:))))

Анонимен каза...

Пол,като гледам колко фенове имаш само стой и гледай какво ще се отприщи.Иначе и аз много харесвам Любен.Поздрави и от мен.

Анонимен каза...

"Мълчанието,ако не доказва наличие на ум,поне доказва липса на глупост"-цитат.

Анонимен каза...

Че касапи не са неса.Но че са калпави(Василев),е точно такъв.Щеше да съсипе и моето.Но в Плевен са далеч по добри.При тоя "доктор"раждат само мангали че не му дават нищо щот нямат.Като цяло това Отделение трябваше да бъде закрито оттдавна.

Анонимен каза...

O Santa Simplicita!Коментарите ви ми звучат като отрицателното мнение на чужденците за нас българите съставено въз основа на деяния на мургавите ни съ-Паспортници.Така заради няколко некадърни лекари излиза лошо име на болницата.
Първо троянската болница е образец като интериор, хигиена, оборудване и пр (благодарение на чуждите и местни дарения, спечелени евро програми, както и добрия мениджмънт) .
Второ персонала в нея работи за смешни пари за труда им ( тук имам предвид всички от санитарките с 240лв заплата до началниците на отделения и директора ) ако въобще си ги получат.
Трето в МБАЛ-Троян работят висококвалифицирани професионалисти заради, които много хора точно от плевенско идват за манипулации в Троян.
Четвърто ( до 6ти ) ако някой те рекетира обърни се към съответните органи, мадиите и т.н.
Пето - специално в АГ отделението последните години има раждания колкото в ловешкото, което е показател за работата му.
Мога да продължа с 6-то,7-мо и т.н. но няма кой да чете толкова.
С Благодарности на Докторите Маринов,Бамбов,Найденов и целия екип на хирургията и интензивното отделение.
Й.Димитров

Анонимен каза...

Към"9":Впоследните години наналяват кандидат-студентите по медицина,защото съвременните деца не обичат трудните неща.Медицината,обаче иска ум,труд и голямо сърце...А,относно изтичащите през терминал 1 и 2 те са не само лекари.Ако така вървят нещата скоро България ще бъде държава само на циганите!

Анонимен каза...

Към 1 и 2
Аз съм родила детето си при д-р Василев и съм му безкрайно благодарна!

Анонимен каза...

Ти си една голяма късметлийка в такъв случай.Де да можеха и други жени да кажата същото.

Анонимен каза...

Имам две деца - първото изродено от д-р Ценова, второто - от д-р Василев. Благодаря и на двамата и им пожелавам да са живи и здрави! Не съм плащала и съм получила помещ и добро отношение. От акуршерката Стефана Саралиева обаче не съм видяла човешка топлота, за каквато е удостоена с награда - твърдя, че това е една груба, недодялана жена, която по-скоро втрещява и без това стрестнатите родилки, отколкото да им помага. Въпреки това пожелавам повече бебета на Троян и живот и здраве на всички!

Анонимен каза...

Благодари на съдбата. Ако ти беше останало дете с увреждания живота ти щеше да е съвсем друг. И отношението също.

kimi каза...

И двете ми деца са родени при д-р Василев.Благода-ря на него и на целия му екип за прекрасните грижи и отношение,които държа да подчертая бяха безплатни.Бъдете живи и здрави.

Анонимен каза...

Относно изказването на 19. Подкрепям напълно мнението за Саралиева. Тази жена не е за такава работа, ама хич. Има отвратително отношение и е абсолютна грубиянка. Много точни са думите, затова ги повтарям.Тя не заслужава награда, а напротив. Някой да се поинтересува от потърпевшите и да я изгонят от там, за да не стряска повече жените, които и без друго раждат децата си в мизерията и животинската среда - да не влизам в подробности точно тук, че може и мъже да четат тази статия...

Анонимен каза...

И трите са пенсионерки, но май няма кой да роботи там.И трите са най-доверените на д-р Марин василев, който много отдавна е превърнал отделението си в частно и за всичко където може да се вземе пари е № 1.Другите лекари винаги са били второстепенни.Там всеки работи сам за себе си.За да вземат пари от пътеките,като ги правят на пътища, те ни водят като патологична бременост, но си стоим вкъщи.

Анонимен каза...

Към 4:Мислите ли че ако родите в Плевен ще ви е по комфортно.Аз смятам ,че и в САЩ да родя първоначалната болка и неудобство си остават за мен, но си заслужава нали?

Анонимен каза...

Много е права №24. Защо си мислите, че в Плевен или някъде другаде е по-различно? Може би в частни клиники, където си плащате няколко хиляди да е така, не знам. Като материална база троянското родилно е много добре. Вероятно не сте гледали репортажите по националните медии за мухлясали и мръсни стаи в родилни отделения. Родих децата си в Троян, доволна съм от отношението към мен и държа да подчертая, че за нерегламентирани плащания не е ставало и дума и при все това отношението беше много добро. И най-вече благодарна съм, че децата ми се родиха живи и здрави. Вярно е, че бременните имат нужда от повече внимание и може би тези, които коментират отношението на някои акушерки имат право, не знам, за радост не съм попадала в подобна ситуация. И тъй като материалът на Т21 е по повод празника - Деня на родилната помощ - държа да изкажа своето възхищение от една прекрасна акушерка с голямо сърце и изключителен професионалист - Ценка Бояджиева!!!

Анонимен каза...

Василев е бил наистина добър през 80-те години,но сега е просто още един бизнесмен в бяла престилка!!! Просто е желателно да се закрие това отделение,не го казвам за да плюя някого,а защото съм минала през ръцете им - за жалост!!!

kimi каза...

Към 26:Първото ми дете е родено 2000г., а второто 2007г.и не смятам ,че д-р Василев е бизнезмен в бяла престилка.Преди известно време ходих на свиждане в АГ-Ловеч,препоръчвам ви да видите там какво е и тогава да изказвате мнение за АГ Троян.Разликата е огромна.

Анонимен каза...

Уважаема №27, ние неговорим за материалната база на отделението.Д-р Василев отдавна го направи да изглежда по европейски.Ние говорим за професионализма и обслужването на жените.Докторът отдавна живее в Троян, тук започна своята трудова кариера и познава хората много добре.Някой майки са родени при него и при тези акушерки,/ даже те работят в оделението преди него, защото са по-възрастни,/ а сега израждат децата им.Та той добре знае от кого може да изкопчи пари в кабинета си.Това, което той прави, не е от сега.От както стана заведущ практикува и този занаят.На времето без бутилка с квалитетно уиски от Кореком неминаваше и някоя суха пара, а сега същото и най-малко 1000 лв. може и повече-според човека.За персонала навремето с пити,мед, луканка, сирене и комбинизони и др. подаръци кой каквото имаше ги даряваше, но такива бяха времената. Сега пари и то много лично за него, за останалите, ако има почерпка и китки.Раждайте и не се притеснявайте.Избирайте си екип.Платете 900 лв. на касата и отделно на ръка на Василев.Само той е акушер-гинеколог в болницата.Другите доктори са подчинени и негледат на началството в канчето.Една жена родила и двете си дъщери при него и......

Kimi каза...

Към 28:Да наистина материалната база на АГ Троян е доста добра за Общинска болница.Тези 900-1000лв.за които се говори на мен лично не са ми искани.Второто ми дете се наложи да се роди със планирано секцио и представяте ли си беше напълно безплатно.Естествено имаше почерпка за персонала,която се изразяваше във пита с мед,луканка и сирене,но нима не бихте почерпили поне и с това хората, които са ви помогнали да чуете за първи път гласа на детето си.Много е лесно да се критикува.Всеки ден слушаме ,че големи и извести болници рекитират пациентите си, че и там се случват непоправими неща.Аз си имам една максима ,че ако има да се случва нещо ,то се случва независимо къде.Благодаря на Господ ,че ме дари със две здрави и прекрасни деца.Благодаря и на хората, които ми помогнаха да се случи това д-р Василев и д-р Илиева.

Анонимен каза...

През далечната 1997г. се наложи да извикат д-р Василев в събота, заради моето раждане. След няколкочасово раждане, накрая доктора каза - провалихте ми почивния ден. Коментар няма да правя, факт е, че го чух и запомних. Слава-богу, синът ми и аз оживяхме, въпреки почти неадекватните мерки около раждането, в подробности няма да навлизам.
Въпреки всичко пожелавам на акушерките и лекарите много здраве и живи и здрави бебета и майки!

Анонимен каза...

az rodih minala godina prez fevruari pri doktor ilieva i sum ujasno blagodarna ot neinata pomost da rodq edno mnogo krasivo i zdravo bebe

Анонимен каза...

Благодарности кам аг и докторите!А вие майки бадете истински Майки откакто родите тогава намирате кусори.

Анонимен каза...

Към 28-ми: Аз родих през 2010 година при доктор Василев. Имах уговорка с него той да води моето раждане и не съм плащала никакви 900 или 1000 лв на касата нито пък на ръка съм давала някакви пари. В деня на раждането на моето дете Д-р Василев имаше няколко операции, но въпреки всичко между всеки две операции идваше при мен и ми обръщаше необходимото внимание в предродилна зала, една акушерка (за съжаление не запомних името и) седеше неотлъчно до мен и ме държеше за ръката през цялото време, като ми обясняваше какво ше се случи и какво се очаква от мен във следващия момент. Когато настъпи същинското раждане Д-р Василев си свърши работата перфектно. Плюс това аз съм с отрицателна кръвна група и трябваше след раждаето, ако детето е с положителна кръвна група да ми поставят инжекция Anti D imunoglobulin. Детенцето ми е с положителна кръвна група и ми поставиха инжекцията също АБСОЛЮТНО БРЗПЛАТНО!!!
Огромни благодарности на Д-р Василев и целия персонал на АГ Троян.

Анонимен каза...

Da sa jivi i zdravi i da pomagat na hujdaeschite se

Анонимен каза...

Хвалите и благодарите, защото късмета е бил с вас, ама ако е имало нещо лошо да става тежко и горко на вас и децата ви. А, няма по-голяма мъка на този свят, от тази да виждаш, че живота и здравето на детето ти зависи от комерсиални хора, хора без морал и ценности, да не говорим за професионализъм. Заради липсата на адекватно обгрижване и наблюдение по време на бременността ми, а иначе си плащах всеки месец ехография, за да е всичко наред, накрая се оказа, че не могат да ми помогнат и да отивам някъде да се "оправям". Защото, поради някаква инфекция, която никой не разбрал, а как да разбере (никой не ми обръщаше внимание, д-р Василев знаеше само ехография) бебето трябваше да се ражда...Бях в седмия месец, бебето беше около килограм и вместо насърчение и успокоение, че някъде все пак може да ми се помогне, аз чувам думите на една от акушерките - "бебето е около килограм, сигурно няма да оживее"... Слава на Бога в Плевен, при истинските доктори - хора и професионалисти, всичко се оправи, помогнаха на детето ми да оживее и не само това, а и да порасне пълноценно дете, но само аз знам колко пъти минах през ада и се върнах, колко пъти душата ми изгаряше да гледам малкото си бебенце надупчено, със кабели и маркучи, да не го докосваш месец и да не знаеш ще оживее ли... А, д-р Василев дойде, но не премина прага на стаята ми, защото за него бях вече случай от който нищо не можеше да се вземе... Така, че хвалете ги и им благодарете, но първо благодарете на Господ, че е бил с вас!!!!!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |