По-малко троянски сватби през 2010-та

* 19 троянски бебета родени в странство, пет троянски момичета казаха „да” на чужденци * Гражданският ритуал се премества при купона - в заведенията

ТЕНДЕНЦИЯТА ЗА НАМАЛЯВАНЕ на гражданските бракове, сключвани в залата на Община Троян, се запазва, съобщи PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова, която от години води сватбените ритуали. Статистиката сочи, че през изтеклата 2010 г. на споменатото място са се „бракували” 81 двойки, през 2009 г. бройката е била 85, през 2008 г. – 104, а през 2007 г. – 122. Обяснението за негативната тенденция е в две посоки.

ОТ ЕДНА СТРАНА – демографските проблеми. И от друга – преместването на целия ритуал в заведенията, където е сватбеното тържество (през миналата година бракосъчетания е имало в „Шато Монтан”, „Троян Плаза”, „При Вълев”, „Острова” в с. Бели Осъм, „Балкан” в с. Чифлик и др.; сватбата на годината – между милионерската наследница Ралица Узунова и финансиста Александър Петров – пък бе на открито и избра естествения декор на живописната махаличка „Баба Стана” в с. Орешак).

ПРЕЗ 2010 Г. СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ смесените бракове, сключени в Троян и провели ритуала в общинската зала. Те са общо 5, като при всичките булката е троянка, а младоженците – чужденци (от Дания, Великобритания, Сирия, Ливан и Испания). Общо взето стабилна пък остава бройката на новородените троянчета – между 250 и 300 годишно. През 2010 г. троянските бебета са 283 (с 20 по-малко от предходната 209 г.), като 19 от тях са родени в чужбина: в Испания – 4, в Италия и Кипър – по 3, в Канада и САЩ – по 2, и в Швейцария, Гърция, Великобритания, Турция и Германия – по 1.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

За жалост и троянци намаляват и основателно. Масово младите хора напускат града и не се връщат, защото тук няма перспектива за нищо. Няма и никакви развлечения за младите хора, а и не само за младите. Много жалко. Няма постановки в театъра, няма кино, няма детски център и на фона на това искат да правят "фестивал на сливата"?!? Що за глупост?!?

Анонимен каза...

Като не се прави нищо - не е добре, като се прави опит да се направи нещо - пак не е добре. Ами предложете какво да се прави? Най-лесно е само да се оплюва и да се умува, а в крайна сметка предложения никакви.

Анонимен каза...

Трябва да"благодарим"на господина енкин,че успя от град,село да направи за 3 мандата.Това сега са плодовете от енкината политика,ама малко ви е като гледам пак ще се наредят овцете за него или за някой от неговия кръг да гласуват.НАЩО село най високо

Анонимен каза...

Напълно подкрепям номер 3!!!

Анонимен каза...

А сегашният кмет успя само за един мандат от селото да направи махала!

Анонимен каза...

и аз подкрепям номер 3!

Анонимен каза...

Аз подкрепям номер 3 и номер 6!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |