Посети ни зам.-министърката на екологията

* Ивелина Василева разгледа как върви изпълнението на втория етап на пречиствателната станция за отпадни води на Троян (биологичен цикъл)
* На немските изпълнители бе обърнато внимание, че изостават от графика

ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ на околната среда и водите Ивелина Василева посети Троян в края на миналата седмица. В проведената среща с общинското ръководство бе обсъдено изпълнението до момента на обект “Първи етап на интегриран проект за водния цикъл на гр. Троян”, в частта проектиране и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – ІІ етап, биологично пречистване.

НАБЕЛЯЗАХА СЕ И ПРЕДСТОЯЩИТЕ СТЪПКИ за успешното завършване на обекта, чието изпълнение бе отчетено на 97%. Средствата, инвестирани в целия проект, възлизат на 7 млн. и 882 хил. лв., като в инженеринга (проектирането и изграждането) на пречиствателната станция са вложени 5 млн. и 916 хил. лв. Финансирането е осигурено по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на ЕС.

ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО на зам.-министър Василева бе обърнато внимание на немската фирма изпълнител за ускоряване на строителните дейности, тъй като се изостава от графика. В хода на разговорите бе разгледан и пряко свързаният въпрос за предстоящото кандидатстване на Община Троян с проект за реализирането на Втори етап на интегрирания воден цикъл на Троян. Общото становище бе, че е целесъобразно отпадните води от селата Орешак и Черни Осъм да бъдат отвеждани в пречиствателната станция на града (а не да се строят локални пречиствателни станции – бел. Т21).

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |