В Орешак: Откриха реконструираната ул. „Хемус”

* Градоначалникът Минко Акимов и кметът на Орешак Христо Терзиев прерязаха лентата * Стойността на реконструкцията – 170 хил. лв. целева субсидия от Републиканския бюджет

ДЕНЯТ НА СВ. МИНА, покровителят на семействата (11 ноември), бе избран за откриването на поредния обновен участък от пътната мрежа на община Троян - ул. „Хемус” в с. Орешак. Извършената реконструкция е на обща стойност 170 хил. лв. – целева субсидия от Републиканския бюджет (РБ) за изграждане и основен ремонт на общински пътища.

РЕКОНСТРУИРАНАТА УЛ. „ХЕМУС” е един от 11-те пътни обекта на територията на община Троян, реализирани изцяло със средства от Републиканския бюджет. Размерът на общата субсидия, която Общината усвои за тях, възлиза на 485 370 лв. Други 10 пътни обекта - улични и тротоарни настилки, бяха реконструирани през настоящата година на територията на общината, като средствата за тях, общо 350 хил. лв., бяха осигурени чрез съфинансиране от Републиканския и Общинския бюджет.

ЗА ДОБРИЯ ИЗГЛЕД на Орешак вече ще допринасят и обновените тротоари в една от най-представителните части на селото - от Националното изложение на художествените занаяти и приложните изкуства (НИХЗПИ) до Троянския манастир. Реконструираните тротоари са с обща площ 800 кв. м, а изразходените средства - 30 хил. лв., осигурени от общинския бюджет. Изпълнител и на двата обекта са фирмите „Пътприбор” ООД (София) и „Виагруп” ЕООД (Плевен).

ЛЕНТАТА на изцяло обновената ул. „Хемус” прерязаха заедно кметовете на община Троян и на с. Орешак – Минко Акимов и Христо Терзиев. Отслужен бе и тържествен водосвет.

11 ноември 2010 г.
Пенка Райковска, Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |