Баскетбол: Авторитетна победа в града на шоколада

* „Чавдар” прегази домакините от „Спортист” с 99:86 * Над всички – двамата плевенчани в нашия тим Николай Балев-Машината и Петър Христов, и двамата с „дабъл-дабъл”

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

БАСКЕТБОЛИСТИТЕ НА „ЧАВДАР” (ТРОЯН) биха „Спортист” в Своге и потвърдиха прогнозата ми за сигурна победа, заявена в предишния материал. Как стигнахме до успеха? В малката, изпълнена до краен предел градска зала в Своге (начало 17:15 ч.), нашите излязоха в състав: Петър Христов (32 точки, 10 борби, първи „дабъл – дабъл” за сезона), Николай Балев (24 т., 19 б., пореден „дабъл – дабъл” и изключителен коефициент - 34% ), Венцислав Кукенски (6 т., 5 б.), Юлий Арабаджийски (7 т., 5 б.), Йордан Църов. По-опитният и ръстово превъзхождащ противника троянски отбор беше дошъл за победа в града на шоколада и я постигна с добре преценена тактическа постройка, която, за радост на наставника Петър Петров, беше изпълнена много добре.

„МАШИНАТА” БАЛЕВ се настани комфортно в пространството под и над двата коша и хегемонията му беше абсолютна. Властелинът даде самочувствие и на останалите си съотборници и те заиграха освободено и резултатно. Страхотен мач направи другият плевенчанин в нашия тим Петър Христов, за чиято ефективност този ден нямаше преграда. Първата четвъртина 17:30 за „Чавдар”.

ВТОРАТА ЧЕТВЪРТ на мача премина отново под диктовката на троянци, разликата набъбваше в тяхна полза, за да стигне на полувремето до 24 точки разлика - 33:57 за „Чавдар”. След почивката нашите продължиха да „мачкат” домакините и в средата на третата част разликата дори надхвърли 30-те точки. За всички стана ясно, че мачът е свършил, предстоеше само оформяне на крайния резултат. Частта беше отново наша 20:23. В четвъртата заключителна част три минути преди края, когато таблото показваше 96:67 за „Чавдар” и нашия треньор бе вкарал резервите на терена, „Спортист” се окопити и реализира една изключителна серия от 19:3, но за повече от почетна загуба нямаше време. Краен резултат – 99:86 за „Чавдар” (Троян).

ЕТО И ПРИНОСЪТ НА ДРУГИТЕ действащи лица в нашия отбор: опитният център Красимир Коев - много добър мач (12 т., 5 б.); Тихомир Гечевски - с втори добър мач (11 т.); Петър Лалев (5 т.)- още не е в онази страховита форма от миналия сезон, когато заби именно на „Спортист” 35 точки; Герман Гачевски (2 т.). От „Спортист” на прилично ниво игра единствено Златко Запрянов (20 т.).

С ТАЗИ ПОРЕДНА ТРЕТА ПОБЕДА и двете загуби в началото загуби „Чавдар” се нарежда на 6-то място във временното класиране на „А” РБГ от общо 11 отбора. Следващата среща на „Чавдар” е в неделя (5 декември) от 18:00 ч. в троянската зала срещу непобедения досега отбор на „Дунав 2007” (Русе). И както стана традиция (въпреки критиките на ръководството) прогнозата ми е: „Сърцето казва - победа, но разумът - не !”. Надявам се да познае гласът на сърцето! Айде наш`те!!!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

*****

Останалите резултати от VI кръг на "А" РБГ:

„Евроинс – Черно море 18” (Варна) „Рилски спортист 2” (Самоков) 77:70
„Академик” (Благоевград)НСА (София) 81:102
„Дунав 2007” (Русе)„Берое” (Стара Загора) 94:85
„Балкан 2” (Ботевград)„Видабаскет” (Видин) 83:73
Отборът на „Академик” (Пловдив) почива


Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Браво на момчетата браво на спонсорите ,НО каде е гъзоблизеца и специалста по шейнички другаря Стоименов,

Анонимен каза...

Браво на момчетата!!!А Кольо Стоименов е типичен персонаж от оня стар социалистически виц:"....при бомбен атентат от човека останали само едни уши и дупе,но нашите опитни хирурзи шили,кроили и....успели да направят един чудесен Профпредседател-само пърди и се ослушва дали дават заплатата...." АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Петров каза ...Браво 1 и 2 кефите ме, личи си , че сте истински троянци , хубавото обичате , лошото мразите. Що се отнася до баскетболистите - Евала-а-а-а ! С Дунав да е на хаирлия.

Анонимен каза...

Но моля Ви господа!
Вие навярно говорите за Общинския служител отговарящ за Спорта в Троян?
Онзи същия който за да оближе дядо минковото дупе ,прекръсти най-нагло заводския футболен турнир в "Купата на Кмета"!
Същия този другар дерибействаше на вилата на Общината на Беклемто,сякаш си е в бащинията!
Че му се и плаща заплата на всичкото отгоре!

Анонимен каза...

Точно за него става дума,Два нескопосани турнира на малки врати и някой краднат лев в джоба , Това е работата на лизача СТОИМЕОВ

Петров каза...

Моля моля за баскетбол или за футбол е темата , той добре се справя както пише Радев оправял футбола с шейнички . Оставете дайте за Финта нещо, само той е надеждата на спорта в Троян......

Анонимен каза...

Темата е Троян и спорта, така че прави са тия, които коментират Стоименов, защото такива некадърници нямат място в троянския спорт - достатъчна ни беше Цона, дето Минко Акимов я направи почетен гражданин, за да не разсърди неговите настоящи партньори от БСП.

Анонимен каза...

Е как да няма място - нали синчето му, дето има вид на олигофрен, е някакакъв в ГЕРБ. Няма как дедо Трибестан да не му угоди, нали се напъва да е кандидат догодина!
А неговите способностти да минава през "трупове", само и само родата и той да са добре, са известни!

Анонимен каза...

Не познавам този Стоименов,но очевидно е "допринесъл много" за спорта.Айде нека да си почине,а и спорта от него.Незаменими хора-айде бе.

Анонимен каза...

По добре че него познавш,Полендка Стоименов най добре се справя с лизането на угодните за него заднци,Пък и троянци помнят каква длъжност заемаше жена му в бившия Елпром,

Анонимен каза...

Искам да кажа,че не харесвам баскетбол,но....
Зала пълна,емоции,отбора май започва да побеждава!

Анонимен каза...

Хора оставете го г-н Стоименов, все пак сега ще почва купата на "КМЕТА" ще има атракция в баскетболната зала,ще бъде пълна от зрители очакващи поредния футболен бой и караница люспейки семки в краката си.Най-атрактивни са футболистите неиграли години от години и записали се на "кметското шоу" да ритнат някой талантлив младок!
Също така интересно каде заминават вноските на всички отбори за участие и входовете от залата.КАто нарая да замажат очите на всички раздадат 500лв награди.Но както и да е това е работата на г-н Стоименов.
Наистина хората искат атракция,но на това му се вика САИР.Показателн беше сътворения сайр миналата зима със боя на финала.Явно е трябва да се дава пример на децата,че е хубаво да се бият садии!!!

Анонимен каза...

А ти си ебати неграмотното животно!
И къде отиват парите,ами в джоба на Стоименов отиват,граматико!
А това че се бият,е щото на всичките участници акъла им е колкото твойта граматика...

Анонимен каза...

Стефан Генков каза: Няма по-голяма радост замен от това да виждам препълнена зала с млади хора и възторжена публика. Дано успехите на отбора подканят повече деца да тренират баскетбол. Безпокои ме единственно липсата на квалифицирани млади треньори за работа с подрастващите. А без резерв от долу докъде?

Анонимен каза...

12- ти Напълно си прав.,Но умствените възможности на лизача Стименов са само за срам и САИР за троянци.

Анонимен каза...

Ей , вярно бе откъде се пръкнахте и вие 12-ти и 15 -ти ? С тая граматика убивате рибата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |