Баскетбол: Яко парти в подкрепа на „Чавдар” (Троян)

* Равносметката от благотворителното събитие – 3121 лв., „американски” водещ (Стефан Генков-Лимона), много настроение, ясно заявена подкрепа от спонсори и управленци * Кой откупи фланелките на Финта, Кукенски и олимпийския шампион Ясински (Русия)? * Айде наш`те!

3121 ЛЕВА СЕ СЪБРАХА от благотворителния коктейл в подкрепа на възродения мъжки баскетболен отбор на „Чавдар” (Троян), който за втори сезон е сред 8-те тима в националната А-група. На партито, домакин на което бе Ирландският ресторант в Троян (5 октомври), бяха дошли много от емблематичните фигури на троянския баскетбол – бивши и настоящи играчи, треньори, ръководители, спонсори, съмишленици, фенове; като всеки бе платил предварително куверт от 25 лв., а след това повечето се включиха и с допълнителни дарения за каузата на любимия спорт и любимия отбор.

РАЗБИРА СЕ, ТУК БЯХА и най-важните хора: играчите от отбора, който ще брани баскетболната чест на Троян през сезон 2010/2011, начело с новия треньор – плевенчанина Петър Петров (202 см), бивш национален състезател на България, играл в някои от най-силните родни клубове; ръководителите на отбора братята Димитър и Никола Пиронкови, както и президентът на клуба Иван Макариев. Баскетболното парти уважиха също градоначалникът Минко Акимов и шпикерът на местния парламент инж. Ангел Балев.

ВОДЕЩ НА ВЕЧЕРТА ПЪК БЕ известният треньор от близкото минало, а отскоро и летописец на троянския баскетбол Стефан Генков-Лимона, който „поамериканчи” партито с много шоу и атрактивни коментари, от което спечели както настроението на присъстващите, така и размерът на дарителските постъпления. В началото г-н Генков припомни раждането на великата игра – през 1891 г. в Масачузетс (САЩ), от една случайно закачена на стената кошница, в която започнали да вкарват топката. Припомнено бе и българското начало, както и някои любопитни моменти от троянската баскетболна биография през годините и от последния сезон (например - че само в един мач нашият нападател Петър Лалев вкарва осем /8/ тройки, което е своеобразен национален рекорд).

А ГВОЗДЕЯТ НА БЛАГОТВОРИТЕЛНОТО СЪБИТИЕ бе томболата, вещо дирижирана и „подклаждана” от водещия; и още – търгът, на който след оспорвани наддавания бяха разиграни състезателните фланелки на двама от най-големите в троянския баскетбол – Минко Лалев-Финта и Пламен Кукенски, и на олимпийския шампион от 1988 г. Ясински (Русия), завършил кариерата си в нашия „Ямболгаз” и станал шампион на България през 2001 г. Фланелката на легендата Финта откупи бизнесменът Дако Даков - редовен помагач на троянския баскетбол. Трикото на знаменития Кукенски, играл и в младежкия национален отбор на България, отиде при собственика на туристически комплекс „Острова” и бивш баскетболист Тони Йорданов; а на олимпийския шампион Ясински – при бившия президент на „Чавдар” инж. Милко Вачев.

В КРАЯ НА ОФИЦИАЛНАТА ЧАСТ думата взе треньорът г-н Петров, който най-напред поздрави своите състезатели и всички приятели и помагачи на баскетбола в Троян, след което очерта най-важната цел, задачата на задачите – да се привлекат в залата и да се приобщят към баскетбола и към спорта изобщо колкото се може повече троянски момчета и момичета.

ПЪРВИЯТ МАЧ на „Чавдар” (Троян) от новия сезон 2010/2011 г. на националната мъжка А-група е на 24 октомври – гостуване на „Берое” в Стара Загора. Айде, наш`те!

Генадий Маринов

Още снимки от благотворителния коктейл - виж ТУК


0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |