„Елма” и „Кауфланд” не се разбраха?

* Евгения Банева: „Не успяхме да постигнем съгласие. Няма да има сделки със земята на „Елма” * Подготвя се „сделка с предмет – недвижим имот в гр. Троян, на значителна стойност”, четем пък в документ за предстоящото общо събрание

ПРЕГОВОРИТЕ НА СОБСТВЕНИКА НА „ЕЛМА” (ТРОЯН) Николай Банев с немската търговска верига „Кауфланд” са се провалили. Това е потвърдила пред в. „Дневник” (21 октомври) Евгения Банева – половинката на набедения за роден олигарх приватизатор на бившата гордост на троянската икономика. Припомняме – миналата година „Елма”, някогашният най-голям производител на електромотори в България и на Балканите, хлопна кепенците, а в момента машините и всичко останало се разпродава (включително за скрап). Изявлението на г-жа Банева било направено по повод предстоящото одобрение на сделки с активи на предприятието, което трябва да стане на общото събрание, насрочено за 11 ноември.

„НЕ УСПЯХМЕ ДА ПОСТИГНЕМ СЪГЛАСИЕ. Няма да има сделки със земята на „Елма”. Нищо няма да се продава”, заявила още госпожата. По-нататък в материала на „Дневник” обаче се цитира документ за предстоящото общо събрание, в който се казва, че все пак намерение за продажба на имоти на „Елма” има. По-конкретно - че е подготвяна „сделка с предмет – недвижим имот в гр. Троян, на значителна стойност, с купувач, който не е заинтересувано лице, която цели да покрие изцяло изискуемите задължения на дружеството и да балансира финансовото му състояние, без това да рефлектира върху основната му дейност”. Тоест – излиза, че въпреки изявленията на Банева, сделка с „Кауфланд” се подготвя.

ПРОТИВОРЕЧИЕТО (между цитирания документ за предстоящото общо събрание и казаното от Евгения Банева) е очевидно и не става ясно какви са реалните намерения. В материала си „Дневник” цитира и друго изявление на г-жа Банева, направено наскоро пред в. „Труд”, което пък буквално ни хвърля в оркестъра. Височайшата съпруга твърди за „Елма”, че „предприятието е единственото работещо на територията на Троян”. Тази опашата лъжа обаче ни подсказва, че и казаното за провалената сделка с „Кауфланд” също може да е „партенка”. И в крайна сметка продажбата да се осъществи, а шансовете на Троян да се сдобие с хипермаркет на голямата немска верига да не са изгубени?!

ПОДОЗИРАМЕ И ДРУГО. Неотдавна в авторитетния икономически сайт www.investor.bg бяха цитирани данни, че загубата на „Елма” (Троян) за първото полугодие на 2010 г. е намаляла с цели 40%. Пак там бе цитиран и бомбастичният извод от междинния доклад за дейността на дружеството: „Имайки предвид прогнозите за излизане на страната от кризата, през втората половина на 2010 г. се очаква постепенно увеличение на производството и реализацията…”. Споменатият по-горе материал в „Дневник” пък завършва с оценката от последния отчетен доклад на ръководството на „Елма, която напълно се припокрива с извода от междинния отчет.

НА ТЕЗИ РОЗОВИ „ИЗВОДИ” И „ПРОГНОЗИ” за светлото бъдеще на издъхналата „Елма” (Троян) и професионалният лъжец барон фон Мюнхаузен би завидял; но едва ли те са случайно изпуснати. Какво точно се цели с тях обаче, не е ясно. Както не е ясно дали сделката с „Кауфланд” има реален шанс.

Т21

65 коментара:

Анонимен каза...

Казале, рекле, лъгале, имале намерениа, изфърлили съ кат чекиа на песък... Мама ви мръснишка некадърна!
2е2о 5ко

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Тия ебалници ще ни баламосват винаги даите някаква свястна кандидатура/за кмет/ за по нататък за да останат хора в този град и млади да останат щото тук само дърти останаха и вижте колко гробища имаме.Тотална чистка и в общинските съветници трябва и същевременно да им се търси отговорност за изминали събития.

Анонимен каза...

Колкото и "свястна" кандидатура да измислите... качи ли се човек на поста става друг.

Анонимен каза...

Не е вярно ..най- вече зависи какъв се качва,има ли качества е едно и ако е баламурник друго.Мога да дам доста примери а и сигурно вие се сещате.

Анонимен каза...

Мммм, не се сещаме... Явно или по-скрито всички, които се докоснат до власт, се възползползват от това, рано или късно.

Анонимен каза...

Миню,ти мръсен комунистически изрод!
Ти и другия селяндур от желязна съсипахте този град и продължавате да го разпилявате!
Ега умреш връз секретарката си импотентна мумия такава!

Троянец каза...

Защо никой нищо не казва за капиталиста комунист и пръв мошеник на държавата Николайчо с майбаха и женичката му Генчето дет ръси простоии наляво и надясно мамицата им крадлива комуняшка...

Анонимен каза...

Кво да се каже,като всичко е видно!
Уродите дето ни "управляват" в Троян, се правят че не виждат нищо, а и за кво да правят , като не е тяхна работа!
АКо ние хората от Троян не направим нищо за да спасим града ни, никой ама никой няма да си мръдне пръста!
Миньо,Енкин и всички общински служители-МАРШ В КАМБОДЖА, мамичката ви прогнила!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

КЪМ ВСИЧКИ ФОРУМЦИ!

Заради отправени заплахи и клетви към някои хора (няма значение кои) се наложи да изтрия двата коментара под №2 и №10. Правя го не само заради елементарната приличност и етика. Убеден съм, че подобни грозни неща съсипват нормалната дискусия; това не е спор, това са шамари и удари с чук. Това не е свобода, а точно обратното.

Поемам цялата отговорност за изтриването на споменатите два коментара и не смятам, че с това си действие нарушавам заявената пълна свобода на словото в сайта на Т21. Тази свобода е и си остава основен наш принцип!

С уважение към всички форумци: Генадий Маринов, гл. редактор на Т21

Анонимен каза...

Ако са биле към банев и сие не е требвало да ги бришеш. Мръсника и на скраб да продава ще е на печалба.
2е2о 5ко

Анонимен каза...

Излезте бе хора,излезте и го вижте гада енкин с жена му как се разкарва по улицата която ремонтират!
Имали изобщо някакви журналисти в този град,има ли изобщо ня някой който му пука от пумията в която живеем !?!?!?!?
Не клетви и убиди по тия,а тояги и кръв трябва да се лее!

Бай Бочо каза...

Гласуваш за Акимов получаваш Енкин!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Видох ги по гуглесателито, ама нали сега плюем банев
2е2о 5ко

Анонимен каза...

Към № 13, който сигурно е автор и на № 10 и № 2, които са изтрити:
Простако, не забравяй, че клетва се връща.....

Анонимен каза...

Не забравяй и че няма анонимност в Интернет!

Анонимен каза...

Някой може ли да каже наистина повече относно присъстивето на фамилията енкин в ремонта на улица "Димитър Икономов"?
А тия престъпници на снимките горе, отдавна трябваше да са в затвора!
А тоя 17 , де разправя че нямало анонимност да се застреля!
В цяла Европа хората скачат срещу управляващите, а ти простако прости си седнал да заплашваш!
И аз се присъединявам към по-горните!Бой само ги оправя тия престъпници!

Анонимен каза...

Само Литекса оле!

Анонимен каза...

Абе 17- ти, кой си пък ти бе мишок!
Що не си бием една среща да ми покажеш колко си ербап,а ?

Анонимен каза...

Само с това овчедушие и роптене, няма да стане. Затова чужди ни взеха заводите и ги преивърнаха в скрап, затова нашите деца мият дупета и сменят чаршафи, а са с две висше образувания. Затова простият европеец си живее , а ние казваме, че Европа е в криза, но за каква криза говорим: дали няма с какво да се нахранят или да почиват в чужбина. Е за това става въпрос! Затвориха ни заводите, чуждите банки ни взеха спестяванията, зарибиха ни с кредите , а сега ще ни вземат и единственото жилище. Като в джунглата ще живеем в бараки, ще ядем ядки и треви и банани, ще сме неграмотни, защото нямаме пари за училище, ще плащаме осигуровки за пенсии докато умрем, а няма да получаваме такива и т.н. Е това е Европейски съюз. Затова ни вкараха, защото им трябвахме: сметище сме на Европа, пазар на тяхната икономика,наркотици и проституция. А баровците си живеят, те имат жилища и в Европа, независимо какви са : червени, сини,жълти и какви ли не. Тежко на този народ, оцелял с писменост и книжовност през турското робство и само с един данък- десятък. А сега: плащайте до като Ви изтръскат и последния грош!

Анонимен каза...

А какво остава , що ми местните почнаха да ни обират до шушка?
Не допускат инвеститори,няма конкуренция,няма динамика,папат само едни и същи лица!
Аз на теб-ти на мен,убиват всеки който дръзне да възроптае !
Кажи ми какво остава ?

Анонимен каза...

Ако са останали мъже в този град, съберете се и вървете начупете главите на де кого сварите в общината - сини, червени, зелени, пембени... щото са едно племе. Останалото е ясно.

Анонимен каза...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=296444

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=306642

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=307443

Анонимен каза...

Абе 24, ти пък откъде се появи,и за какво по дяволите го плесна това?

Анонимен каза...

24,Какво е това бре човече,какво искаш да ни кажеш?И ние си купуваме вестници и знаем че е новина от преди няколко месеца.

Анонимен каза...

Предупреждава негови "колеги" , че ги ловят и да търсят нов начин да задоволяват извратените си желания!

Анонимен каза...

24 казва
Напишете нещо за тероризъм и пуснете секундомера.

Анонимен каза...

Какви олигарски са тия бе? Даскал по руски с циганка!!! Ходи в Сандански в кръчмата на хотела с бална рокля, а капута до нея по спортен екип. Чудя се как още не са го обесили тоя!!!

Анонимен каза...

Ха, никога не съм вярвал, че ще дойде момент в който ще защитавам приватизатора на над 100 ликвидирани вече предприятия. Днес обаче ще се опитам да го защитя. Като знам какви лумпени тъпи и смешни има в екипа по "експанзия" на магазините "Кауфланд" и "Пени маркет" ми е ясно, че никога няма да успеят да купят терен в Троян. Никога няма да има голяма верига магазин тук, докато в екипа,който отговаря за нашия град са хора като тях. Те сигурно са искали Банев да им даде голям терен с лице на главната, да построи магазина, а те да му дадат някой лев.
Е няма да стане така! Пък и кмета нещо не го виждам да се интересува от тази важна за града бъдеща инвестиция. Но на него му е простено той си е катаджийче или по точно бивш надзерател в Ловешкия затвор.

Младежа

М.Х.П. каза...

Хей Младеж,
не се заблуждавай, това не е соц.организация на принципа те си мислят, че ми плащат, аз си мисля, че им бачкам или нещо такова. " Кауфланд ", " Пини " и т.н. са от " Загниващото Капиталистическо Общество " - мултинационални компании, които се сработиха с целия " бял " свят, а дори и с много градове в България, но само тук, в Троян, не могат. Дали е случайност или....!!!!????
Как може екипите " експанзия " на всички потенциални и стратегически инвеститори, да " пропускат ", прекрасният ни град? Дали е случайно? Може би горепишещите имат право, да са обидени и сърдити, защото администрацията, на общинско ниво е отвратителна и отблъскваша. Иска ми се и на мен нещата, да са по-различни и нормални доколкото може, но Троян е като феодално имение - никаква промяна, десетилетия подред, лицата се сменят от време на време, но действителността НЕ / или приказката, за бардака със старите..... /.

М.Х.П.

Анонимен каза...

Всички сте малоумни

Анонимен каза...

М.Х.П,
абсолютно съм съгласен с теб. Прав си! Аз дето доскоро плюех против ГЕРБ сега политиката на Бат Бойко взе доста да ми допада. По-предната седмица докара международен инвеститор да "изсипе" милиони в Южна България, предната седмица направи първа копка на фармацевтичен завод в Разград, днес подписа с Hewellet Packard споразумение, с което ще бъдат разкрити поне още 2000 нови работни места. Дал е заповед да не затварят ТЕЦ "БРИКЕЛ" и организацията около тях, която въпреки че замърсява малко въздуха все пак осигурява препитанието на цял град- Гълъбово.

Нашият Миню какво прави? Ако иска да отиде на частни уроци при кметовете на Ловеч, Габрово, Севлиево и да се понаучи наш Миня как се прави инвестиционна политика. Нещо което му е доста непознато.


Младежа

Анонимен каза...

Ха ха какви Ловеч, Габрово, Севлиево , той трапчанския направо ходи на уроци в Пассау. Скъпи уроци плащани от нашите данъци . Но мисля че по скоро баварците ще затворят техните заводи отколкото да научат нашия как да облекчи работата на инвеститорите в Троян .

Анонимен каза...

Право е момчето! Само Литекса! И бира Каменица!!!

Анонимен каза...

Младежо,поздрави от АЙса,но искам да те попитам-ти споделяш ли максимата:"Целта оправдава средствата!"И житейският извод,плод на многогодишен изстрадан опит:"Е да,ама никой не иска да яде дренки с мечка!"Ако искаш,свържи ги с името на премиер- министъра,а може и с каквото си поискаш.Ако ми отговориш,най-вероятно ще размишлявам върху отговора ти заедно със сътрешното ми кафе,което обещавам....А ако не ми отговориш-също ще размишляам. АЙ с-с-с-с....

Von Burg, Teddy каза...

Kam redaktora na vestnika:
Smiatam che triabva da se napravi izkluchenie za balgarite ziveesti v chuzbina otnosno pechataneto s balgarski bukvi. Cheta Troyanskite novini pochti ezednevno, i mi e bolno che ne moga da uchastvam v nito ena diskusia. Vse pak nie si ostavame balgari, i eventualno ste sikarame starinite s amerikanki ili evropeiski pensii v Troyan. A pak i moze da spodelim vse pak nesto koeto sme vidiali i nauchili po shirokia sviat. Az lichno ne moga da pisha na kirilitza ot rabotnoto si miasto. Takiva ekstri sa blokirani f offica. ne niotriazvaite taka samo zastoto si mislite che sme si upravili zivota v chuzbina. Topim se kato maslo na slantze, kato natzia. Ne pravete taka che daniama nisto koeto da ni svarzva s Rodinata, s rodnia grad. Nie ne sme prestaptnitzite. Nie sme zertvi na politicheskata sistema sato kato vas. Ziveem v zlatni kletki, dalech ot blizki, roditeli i priateli, i komunikkirame chesto s detzata si na chuz ezik. Kakvo po-golilamo nakazanie za edin roitel? Grazdanin na 2 darzavi, ne znachi blagoslovia i kasmet che sme izbiagali ot Bulgaria. Dvoinoto grazdanstvo, vsasnost e prokliatie.

Пол..... каза...

Von Burg, Teddy,сигурна съм,че редактора ще се съобрази с вас,но влизайте с този ник,за да се знае.Изтриват се нецензурните коментари и анонимната латиница.Иначе е много добре,че и от далече се включвате и ви е мило за родината.Поздрави!

Анонимен каза...

МОЖЕ ДА СЪМ ТЪПА,НО КАКВО ОБЩО ИМА КМЕТА С ПРОБЛЕМА ЕЛМА-КАУФЛАНД.ТОВА ЧЕ НА БАНЕВ НЕ МУ Е ИЗГОДНО НЯМА НИЩО ОБЩО С МЕСТНАТА УПРАВА.И КАТО ИМА ТОЛКОВА УМНИ ГЛАВИ,КОИТО РЪСЯТ МИЛИОН ПРОСТОТИИ ПО ТЕЗИ ФОРУМИ,МОЛЯ ЯВЕТЕ СЕ НА ИДВАЩИТЕ ИЗБОРИ,СТАНЕТЕ КМЕТОВЕ И ЗАМ.КМЕТОВЕ,ХОДЕТЕ ПО ОБУЧЕНИЯ КЕФ ВИ В ЛОВЕЧ,ГАБРОВО ИЛИ СЕВЛИЕВО И НАПРАВЕТЕ НЕ ЕДИН А ДВА КАУФЛАНДА В ТРОЯН.АМА НАИСТИНА НАПРАВЕТЕ НЕЩО,ЗАЩОТО НАЙ-ЛЕСНО Е ДА СЕ ПЛЮЕМ И ХАПЕМ,НО НИКОЙ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ЗА ДРУГИЯ.ВСЕКИ ГЛЕДА СОБСТВЕНИЯ СИ ЗАДНИК.ЛОШОТО Е ЧЕ ВСИЧКАТА ТАЗИ ЗЛОБА Я ПРЕДАВАТЕ И НА ПОКОЛЕНИЯТА СИ..........И БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ КОИТО ИДВАТ СЛЕД НАС....ПОДРАСТВАЩИТЕ........А МОЖЕ БИ КМЕТА Е ВИНОВЕН ЧЕ ДЕЦАТА НИ ПИЯТ,БИЯТ СЕ И СЕ ДРОГИРАТ. НЕКА ПОГЛЕДНЕМ ПЪРВО САМИ СЕБЕ СИ И ПОСЛЕ ДА СЪДИМ ДРУГИТЕ,ЗАЩОТО Е ЛЕСНО ДА ЗАКЛЕЙМИШ НЯКОГО, НО КАКВООООООООООО Е ТОВА КОЕТО ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ПОСТИГНАЛИ????
НЕКА ПЪРВО ДА СЪДИМ СЕБЕ СИ И ТОГАВА ОСТАНАЛИТЕ.......А ЗА ПРЕСТЪПНОТО СЕМЕЙСТВО НА БАНЕВ..........Е ТАМ ВЕЧЕ НЕ Е ВИНОВЕН КМЕТА,ЧЕ НЕ СА В ЗАТВОРА НАЛИ.......

Анонимен каза...

АЙса му се ще да рече на №39....Скъпа госпожо или госпожице,страхувам се,че предположението относно собствената ви особа,с което започвате изложението си,вече се е сбъднало.Поне на мен така ми се чини,след като внимателно прочетох гневното ви слово.От него излиза,че от лошите българи,които учат децата си да пият,бият и се дрогират вие изключвате само Кмета и,разбира се,себе си.Да не би и вие да сте от Трапето,защото очевидно само там генетиката е отсяла безценните гени на мъдростта и дарбата да "оправяш" работите,които останалите само забъркват.Е,разбира се малко от тези безценни гени Господ Бог е благоволил да ръсне и в Банкя и Шипково,щото не знам дали разбрахте,че се оказа,че бабата на Тетка Цачева била оттам.Но като нищо може да се е преселила от Трапето-ей го къде е,по дола,по дола та там.А относно "престъпното семейство на Банев",както вие го наричате-дали не бъркам,ама не беше ли им семеен приятел помпиер-министъра Бойко Борисов,не отиде ли той лично да бракосъчетае Банев преди 2 години за 3-ти път?И не беше ли виден гост на сватба за над милион,на която се подаряваха яхти и скъпарски возила,докато в същото време работниците от Елма нямаха пари да си купят и въже да се обесят от мъка,неполучавали мизерните си заплати от месеци?А на следващите избори не знам кой ще се яви,но кажете из Трапето да си траят-накъртихте ни вече като блажна баница.И друго-"гледали сме си били само собствения си задник"!Ми публикувайте вашия,па да го погледаме.....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

До номер 37, Von Burg, Teddy.
И аз вярвам, че редакцията ще прояви разбиране. Но не мислете, че тукашните битки за кирилицата са от завист към живеещите в чужбина. Кирилицата е застрашена ТУК, на родна територия.
А текстът ви е много хубав!

М.Х.П. каза...

Госпожата, сама си прави, коментар, за " капацитета " си, не може ли да се усети, какви ГЛУПОСТИ пише?
Какво да гледаме себе си? Та нали като не сме от " обръча ", нямаме шанс, колко хора и инвеститори бяха отказани, от " многоуважаваните " от госпожата и другарите и, местни управници? Или и е удобно, да не се сеща! Амнезията е диагноза. То само в Троян децата са покварени, навсякъде другаде всички са безупречни, защото родителите им са най-работливи, кадърни и си показват или по-скоро, дават задниците под път и над път.
Щом са били и са толкова кадърни кметовете и общинарите ни, как допуснаха, такива велики инвеститори, да е.....м..... на всички големи предприятия, града ни да става от развит, до потънал отвсякъде в момента! Да " инвеститорите " са за съд, заедно с техните услужливи домакини-подлоги,дано се сещате, кои са. Нека сме реални и си кажем, че докато Троян се управлява от " обръч " то нещата, ще са си същите, независимо дали въпросният " обръч ", ще се цани на БСП, ГЕРБ, СДС, РЗС, .....и т.н. Така че никой няма да пусне кокала, без бой. Нормално е кучката, да си пази кученцата и територията! Ето защо се чува лаят и.


М.Х.П.

Анонимен каза...

Здравей Ай-сс,
абсолютно прави си както винаги. Освен това което си написал ще добавя че за юбилея на Коко Банев премиера му изпрати специална картичка с пожелания.

Иначе какво е виновен Николай Банев,че някои господа са му "дали" над 100 предприятия в ръцете. Какво е виновен Банев, че преди години производството в България на релета, стругове и ел.мотори е било печелившо, а днес не е. Бъдещето е в компютрите, ВЕИ централите, туризъм, екопродукти, електромобили и т.н. Утре и те няма да вървят и ще фалират, защото ще бъдат изместени от неща които ще бъдат актуални.

Относно госпожата, която пита какво общо има кмета с търсенето на терен за магазин и привличането на чужди инвестиции в Троян няма да отговарям, защото е безмислен въпроса, тъп и не заслужава внимание.

Младежа

Н.И.Б каза...

Към АЙса, аз съм 39.Искам само да поясня,че не съм от Трапето и нямам намерение нито да защитавам, нито да нападъм който и да било. Че държавата ни е пълна с некадърни оправници...то я очевадно,че всичко е шуробаджанащина също.Исках просто да кажа че на всеки включително и на мен ни е по лесно да хапем и търсим вината в другите. Ние така сме свикнали явно да ни тъпчат. Но понеже тук има доста коментари относно това какво трябва и не трябва да се направи в Троян,за това си позволих да призова онези от Вас които знаят кое е правилно и смятат че могат да направят нещо за града ни да заповядат на следващите избори. Подкрепям всички коментари,че града ни наистина се нуждае от стабилни и амбицирани хора, които да работят за това да излезем от дупката в която сме.Но да го направим всички заедно, а не да се дърпаме по форумите един друг,защото само с обиди и клевети в нищо не си помагаме.Не изключвам и себе си!!!

Анонимен каза...

Драги Н.И.Б, призиви от сорта :"дайте да направим нещо заедно" са се чували и друг път тук във форума. Но я ми кажи какво става ако някой поиска реални действия от тук пишущите? Слюнка и злост хвърчат и пръскат близко и далечно стоящи. Започват да се задават въпроси - тоз кмет ли иска да стане или да? тоз иска ли да краде или да?Защо, аджеба, тоз се е загрижил за нас? Защо , аджеба, тоз не се е загрижил за нас? Никога и по никой повод не е излязъл един анонимковец и не е казал аз съм едикой си и заставам зад думите си, аз сам съм виновен за положението, в което се намирам.
БАща ми ми разказваше една история, че по времето на най- дивия капитализъм в САЩ се появил един политик, който обещавал, че ще направи така, че в САЩ няма да има милионери и всеки, който има повече от 4 млн., горницата ще му ще бъде конфискувана и раздадена на осталите. Един човек го попитал, защо над 4 млн., нали е каза че не трябва да има милионери?Политикът се обърнал към него и казал: Защото и аз мога да стана милионер един ден.
Всички ние сме като този политик. Не искаме мътната вода да се избистри, защото и ние можем да половим малко риба в нея. Нищо, че там, в нашия мътен язовир, риба отдавна няма.
Затова първо трябва всеки да признае първо пред себе си. : Аз бях този, който не сигнализираше за нередностите на политици, полицаи, комшии, познати и непознати, защото и аз вършех същите магарии. Когато признанието стане факт и осъзнаем, че всички сме един дол дренки, когато промяната започне от нас самите, тогава ще излезем от дупката. А не, извинявай,както ти смяташ като сменим прасетата в кочината. Ако не сме готови и да я изчистим преди това, тя пак ще ни усмърди гуденцата.
Поредния Анонимковец

Анонимен каза...

Браво на 45!!!!!!!

Анонимен каза...

Как човек да си напише името тук?
Някой ще го вземе да си върши своя работа.
Нали видяхте какво направи някой с Айса.
Абе, кьорчо, кога Айса е слагал запетая посред псевдонима си.
Ако тук си напишеш името трябва постоянно да обикаляш и да го пазиш.

Анонимен каза...

Айса рече на Н.И.Б....А така,а така,я виж как напипа мекия брус!А вчера едва ли не ни изкара нас,дето пишем във форума,виновни и за парниковия ефект.Само дето не разбрах отношениетоэ ти към Баневи,към семейния им приятел помпиер-премиера,към Кмета?И кой в края на краищата носи вината за това,че такива комсомолци-милионери,рожба на масовата приватизация продължават да си веят пръднята на всички приеми и коктейли на т.нар. президент Гоце,а някои му бяха и съветници,преди да ги гръмнат?Такива ми ти работи,г-жо...АЙ с-с-с-с...

Пол..... каза...

Няма нищо страшно да не си анонимен,разберете го.Слагайте по един Ник или както ви харесва,но това да не сте анонимни не бива да ви плаши.Има доста хубави коментари,за които съжалявам че са анонимни.И мен са ме заплашвали и обиждали,но ей го не ме е страх,пък и още не са ме набили:))))

Н.И.Б каза...

Айссс аз казах вече, че всичко е шуробаджанащина,яли пили и се веселили, а ние искаме после да застанат един срещу друг. Мнението ми за Баневи и Бойкови е същото като твоето. Всичко е игра приятелю........

Анонимен каза...

ЦБА играят май голямата роля тук! А общината лиже чужди гъзове. БравоС!

Анонимен каза...

Най после някой(макар и анонимен) си позволи да изтъкне истинската и единствена причина в град Троян да няма представител на големите вериги магазини. При положение че дори и в селца като Луковит и Исперих(5000-6000 жители) има та даже и по две.

Причината е една единствена и е трибуквена.
ЦБА или СВА или както искате й казвайте.

Анонимен каза...

По интересното обаче е каква роля играе любимата ви кметица Мининка Акимова.

Анонимен каза...

Що не изплюете камъчето-някой там има дял ли,що ли?

Анонимен каза...

Е как каква,взема едни пари и гони всички мераклии дръзнали да стъпят у троенско!
Евани се гали по тъмбъка,сега ще става и ресторантьор и може би в един момент всички по-големи заведения в Троян ще затворят изведнъж...цъфналата ръж...кокала дръж...не се прави на мъж...
Да добавя към изброените населени места и Омуртаг,дето има Кауфланд.Почти празен стои ,но го има!

Анонимен каза...

Оле.ле.е, като го гледам това квазимодо, тръпки ме полазват? Абе как може Първанов, това плашило да води със себе си по света? Та ние нямаме в страната джунгла, та да имаме такива екземплари мутирали като себеподобни човеци.Ами жена му? Сватбената и рокля за 50000 евро неможе да засенче разплутата и цигансска физиономия./ да прощават красивите циганки/.Тя трябва да е голяма проститутка, че да може да легне до това квазимодо? Да бе, тарифата и под 50000 евро непада по-надолу.Ей, елпромци и машстройци ХАК ВИ Е? ДЕТО ГЛЕДАХТЕ И ТЪРПЯХТЕ КАТО ОТРОВЕНИ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ТЪРПИТЕ ДОКАТО БОНИТО НЕ УНОЩОЖИ И ПОСЛЕДНАТА МАШИНА ЗА СКРАБ,купена с вашите пари и този дето гледа като прасе пред Коледа не ви напълно унощожи. Да дойде от майната си този тракиец и да сложи всичко под нож що се е пръкнало в Балкана? Хак ни е? Четете последните пари, които са ви останали още, но незабравяйте, че идват застраховки , венетки ,доплащане на тримесечни данъци и т.н. до последния данък до април.Ами ако се развали нещо в къщи, а? Тогава кое по преди,а?А на тези дето банката им чука всяка сутрин да си погасят заемите, а те са безработни от една година? Май разрешението е въжето? Ако убия първо един от тези мръсници и после мен, то на негово място ще дой де друг още по алчен.Затова няма въже или хапчета, ще се боря докато мога. Няма да им правя кефа да намаля бройката на социалните помощи. Ще искам и за мен поне трохички от общата трапеза. А въжето или хапчетата? Може би когато имаме закони, на тези изедници ще трябва да отслужа? ВРЕМЕННО ОТЧАЯНИЯ

Анонимен каза...

26-ти,много истински коментар!

Анонимен каза...

Тъпия пита - що така бе хора? Да не мислите, че е лесно да се управляват фабрики? Сигурно е искал да спечели човека. Просто не е могъл. Като премине кризата и фабриката заработи ще се извините ли на човека?

Троянец каза...

№58 ти в ред ли си???Това комунистическо мекере и ДС кадър никога не е мислил да развива производство -целта му е била да ошушка до дупка подарената му фабрика...Тъй стана с всичките му фабрики,курорти и други...Тези момченца с куфарчетата са заченати в ЦК на БКП още пре 80те години-това са туморни разсейки от спукалия се червен цирей...!!!!!!!! За това не дрънкай глупости че кризата като отмине и фабриката на комунистическото мекере Николай Б. ще заработи...

Teddy Von Burg каза...

Ne moga da razbera kak zakupuvaneto na zemiata ot Kaufland i otvarianeto na ogromen magazin ste pomogne na troyanskata ikonomika? Veroiatno ste dade rabota na 10-15 prodavachki i 2-3 shofiora, 2-3 chistacki. No tova ne reshava problema na troyantzi. Osven tova, podobni korpuratzii se sazdavat da smuchat beznakazano ot zakona mestnia chovetchetz,kato ubivat srednia i dreben bizness koito ne moze da bade konkuretnosposovben na ogromni verigi ot sorta. V Amereica korporatziite gubiat vse poveche populiarnost prez polsednite godini. Te sponsoriarat kandidaturi na nekadarni, abitziozni i alchni politizi koito pak ot svoia strana prokarvat zakoni v kongresa koito obsluzvat verhushkata i silnite ne denia. Omagiosan krag ot koito niama izlizane.
Drugoto, koeto ne razbiram zasto na parvo miasto darzavata e prodala tzennni obekti na chastni sobstvenitzi koito si miamat ideia kak s pravi bizness i niamat iasna kontzeptzia kak ste vazrodiat proizvodstvoto na zavoda??? Zasto ne sa go dali na leasing za 10 godini, pak ako se spraviat toklova blestiaasto, im razreshete da go kupiat. Ne moga da poviarvam kak sadbata na tzial edin grad zavisi ot sobstvenika, koito dori ne iska da obiasni na sagrazdanite si kakvo po diavolite stava? Ne moze li da se osadi sobstvenika, City of Troyan v. Banev v Bruksel???? Ako biah advokat stiah da se varna da go napravia lichno pro bono. za chest i slava,i dobra karma. Ta toi zadarza ravitieto na tzelia grad i okolii po tozi nachinn, samo zastoto na nego nesto ne mu iznasialo. Tova e dotsta izkriveno miselne. Niakoga tozi chovek da e chuval za lichen kompromis, koito moze da oblagodetelstva 20 000 dushi? Nad lichnite interesi stoiat natzionalnite!!! Sega ne e vreme da gubi vreme v chakane na po-dobra oferta. tia triabva d ase tarsi, i ako ne se nameri, da se dade schans na niako drug da napravi nesto za zavoda i grada i da se pomogne na tezi otchaianii i obzvereni troiantzi. I ne na posledno miasto, tazi lelia na snimkata, s tezi torbichki pod ochite prilicha na chovek koito iako prekaliava s alkohola. S takiva hora na Zapad i USA nikoi ne iska da pravi bizness. Tuk na moda sa hora koito sportuvat, prekarvat vremeto na svez vazduh sas zdrav ten. Ne iskam da si pomislia kakvo stava kogato takiva strini si otvoriat ustata i zableiat na razvalen angliiski s debelashki akcent. Kato se kombinira i s dekolte tip BG pop pevitza, i stava iasno zasto niamame magazin na Kaufland v Troyan. S takiva hora koito ne umeiat da podarzat sobstvenia si vid, nikoi ne iska da pravi buzness. "S evtini hora buzness ne se pravi."

Teddy Von Burg каза...

A drugoto koeto iskam da vnusha e che na Bulgarina ne mu triabva da se tapche s polufabrikati ot Kitai. Triabva da se otvoriat poveche fermi iz Troyanskia Balkan i selitsta naokolo i da se proizvezda lokalno, kakto sega e modata po sveta. Organichna hrana, tipichna za sezona, sveza, bez himikali i prochie gadosi. No balgarina malko se strahuva da si iztzapa ratzete s kal, i se strahuva da ne se izpoti i da ne zamirishe na selianin, osven ako ne e na brigada v chuzbina. Ubedena sam che mogat da se nameriat investitzii. Ako ima dobra ideia, nikoi profesionalen buznesman niama da izpusne sdelkata. Badesteto sa solarni paneli, elektricheski koli, veche, taka populiarni v West Europe and USA. Taka i kmeta niama nuzda da spira toka na horata prez nosta i te da si chupiat krakata v tamninata, za da moze da se spesti. Mezdudrugoto-tova e misleneto ne bednia chovek-da spesti... Ot tova, ot onova. Miselneto na bogatia e kak da napravi pari? Kakvo se tarsi sega? Kakvo e tova ot koeto horata imat nuzda, che az da im go proizveda i predostavia??? Pravilino mislene, pravilni deistvia, pravilniu navitzi, pravilno povedenie i uspeh, a ne obratnoto. Tarsete investiitzii. Vseki koito govori ezitzi i boravi s Internet moze da napravi nesto. Ne chakaite na kmeta i prochie darzavni sluziteli. Sigurna sam che ako mozeha siaha da donesat taka mechtanta promiana, no i te gorkite ne znaiat kak, i ot kade da ia zahvanat. Ami samo im vizte misleneto. Da zagasim toka, za da spestim. Te prosto ne znait che ima i drugi nachini. Te kako mozeha i znaeha kak, niamshe da propusnat vazmoznost da se napraviat na geroi i da se narediat do legendarnite imena v istoriata ni. investitzii triabva da se nameeriat. Koito iska, namira nachini, koito ne iska ili ne znae kak, namira prichini. Tam kadeto ima volia, ima i pat. Ako niama, go sazdaite. I ne zabraviate. Vie pishete istoriata na Bulgaria sega. Natzionalni predatelii ili spasiteli? Vie pishete istoriata dnes, a utre tia ste pishe za vas... Nadiavam se ne s priakora Predatelia, Alchnia, Razsipnika na Troyan i prochie gnustni priakori do vasheto ime...

Т21 каза...

Правим компромис. И няма да трием коментарите на латиница на нашата читателка Teddy Von Burg - съобразяваме се с молбата й (подкрепена и от други читатели) и с обяснението й, че е в чужбина и на компютъра в работата си няма кирилица. Има и друга, по-съществена, причина - явно далеч, г-жа Teddy Von Burg си остава с нас, в Троян и България, и е безкрайно загрижена за случващото се тук. Има и трето - казаните умни и интересни неща. Нашите поздрави за г-жа Teddy Von Burg!

Заб. Този единичен компромис в никакъв случай не отменя двете правила - че коментари на български език, написани на латиница, и коментари само с главни букви ще се изтриват.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

М.Х.П. каза...

Проблема е частен, но илюстрира цялостното положение в Троян и околията. Та нима евентуален инвеститор / в случая Kaufland /, ако иска да влезе в града, то опцията му е само Елма??? Но не би-очевидно целият град е в Елпромско положение, за което вина носят гостоприемните домакини, приели Баневи и такива подобни " инвеститори ". Затварям очи и си припомням следната отсечка; Родопа, Сердика, Хемус, ХФЗ, Машстрой, Елма, Болшевик, Смирненски. Ако всичко бе наред и бяха работещи предприятия, към днешна дата, щяхме да дискутираме, как да се оправяме с транспорни проблеми тип София-часове пик 16,30-18,30, защото имаше и такива времена, а нямаше да се чудим, защо няма големи магазини, защо няма бизнес в града, защо ресторанти, магазини, кафенета, улици и т.н. пустеят. Всичко опира, до капацитет и администрация, с която не можем, и не можем да случим ( Изберем )

М.Х.П.

Анонимен каза...

Няма да има просперитет, докато ни управляват комунисти, милиционери и некадърни бюрократчета, невиждащи по-далеч от носоветв си.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |