Мотокрос: Машината – двоен шампион, отличен за организаторите

* Браво и за други наши – Валентин Матеев, Калин Лесидренски, Сико * Румен Петков връчи на кмета Акимов плакет от Световната федерация * Министър Свилен Нейков пристигна за стартовете в Троян

13-ГОДИШНИЯТ МАЙКЪЛ ГРИША ИВАНОВ – златното момче на троянския и българския мотокрос, представител на СМК „Троян Моторспорт” и спортист №1 на Троян за 2009 г., не остави никакви съмнения в превъзходството си в поредния старт от Източноевропейския и Републиканския шампионат, кръг от GRAND PRIX BULGARIA 2010, чийто домакин бе троянския мотополигон (10 октомври, класове МХ65, МХ85, МХ1, МХ2, МХ3 и АТV).

В ПЪРВИЯ МАНШ (клас МХ85 куб. см) Майкъл, с традиционния №97, стартира устремно и поведе от самото начало. А до края само увеличаваше преднината си, поставяйки своеобразен рекорд – затвори с по една обиколка всички свои конкуренти. С победата си в първия манш Майкъл си осигури предсрочно републиканската титла.

ВЪВ ВТОРИЯ МАНШ „номерът” се повтори и Майкъл отново бе над всички, което му донесе и титлата Източноевропейския шампионат. И двата манша русокосият летящ троянец, чийто спортен прякор от известно време е Машината, спечели класациите за най-висока средна скорост и най-бърза обиколка.

ПРИ 65-КУБИКОВИТЕ пръв стана румънецът Роберт Томпа; и в двата манша втори бе троянецът Валентин Матеев (№43), втори и в общото класиране. В елитния клас МХ1 очаквана победа извоюва Петър Петров, следван от Николай Куманов; в клас МХ2 много добро класиране записа нашият Кристиан Ангелов (№225) – четвърти. В клас МХ3 победител е Петър Варошкин, а неостаряващият 50-годишен ветеран Мирослав Христов-Сико (№2) от Троян остана шести. При АТВ-тата най-добър бе Николен Кушев, като на почетната стълбичка и тук имаше троянец – Калин Лесидренски (№28), трети.

НА ОТКРИВАНЕТО на стартовете в Троян присъстваха председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, председателят на Организационния комитет на GRAND PRIX BULGARIA Румен Петков, областният управител Николай Нанков и заместникът му Сашо Данков, народната представителка д-р Станка Лалева, троянският градоначалник Минко Акимов и ловешкият му колега Минчо Казанджиев, зам.-кметът Мариян Балев, председателят на СМК "Троян Моторспорт" Камен Ангелов-Кардаша и др. По-късно на трасето се появи и спортният министър Свилен Нейков, пристигнал директно след откриването на традиционния софийски маратон.

ПРЕДИ ОФИЦИАЛНО ДА ПРЕРЕЖЕ ЛЕНТАТА Румен Петков връчи на кмета Акимов Плакет за престиж и сътрудничество за изграждането и провеждането на кръг от световния шампионат МХ3 от Световната федерация, получен неотдавна на церемония в Денвър (САЩ). „Трасето, което събира най-много публика у нас - поздравления”, заяви на микрофона г-н Петков. И занапред Община Троян ще подкрепя мотокроса, бе отговорът на троянския градоначалник.

Т21

38 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

А ти си пълна трагедия по Български!
И пак леля Станка се кипри на една от снимките.
Тая женица не я ли досрамя поне малко?!?!??!
Къде има софра и ръкостискане е първа,но ако я попитам какво свърши като депутат от Троян...

Бай Бочо каза...

№1 май го е яд на троянските успехи в мотокроса...

Анонимен каза...

Към №1:Къде пише ,че Кристиан е син на Кардаша?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Няма и да го направи,просто защото е некадърна.
Но статията е много много полезна,та всеки човек вече ще му стане ясно феодалите в Троян как се забавляват,и как на този на който му плащат мандата се отблагодарява.
Точат зъбки за нов мандат и разпределение,нещата са нагласени и разпределени,само пропускат че хората имат своят кандидат за кмет,и няма кой да го спре!Тогава да ги питам феодалите ,кво прайм?

troyan21 каза...

Припомняме, че има две правила и призоваваме да се спазват:

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското;

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

troyan21 каза...

До №1/№5: Наистина беше допусната грешка, благодарим за сигнала. Извиняваме се на Кристиан (и на татко му); както се казва - нищо лично, и пак поздравления за четвъртото място.
П.П. Съгласни сме - аман от NEGRAMOTNICI, и от анонимни "разбирачи".

Анонимен каза...

И кой е кандидата за кмет на хората?

Анонимен каза...

Както викаше крадливия цар,като му дойде времето ще се разбере.Тия сегашните хубаво си правят сметката, само че тоя път без кръчмар.Няколко феодала като Дочков,Радевски,Топалски и братя Данкови си мислят че ще раделят Троян помежду си, но ще останат много много изненадани!

Анонимен каза...

Такива грешки не бива да се допускат според мене . Недопустимо е това да става в днешно време .Осъзнайте се Троян 21.Първо мислете,а после пишете каквото и да било.Продължавате да имате грешка относно класовете МX1 и МХ2,които наистина бяаха пуснати по отделни класове,а не заедно.

Анонимен каза...

Питам, защото хората май не го и знаят, че да го подкрепят. Чух за Бойко Пъдарски, но за него няма да гласувам поради ред причини.
Бих подкрепил кмет с ясна и реална програма и представен добър екип, но не виждам кой може да напише такава и да я изпълни. Нямаме си такива хора май. А кадърните и умните с политика не искат да се занимават.

Анонимен каза...

Г-н Д.Енкин ще е новия стар кмет !

Анонимен каза...

Пишуркате си пълни глупости-Енкин,Пъдарски???
Я се осъзнайте бе народе!Що,искате пак снимки от старите ленти ли да гледате още мандати?????

Анонимен каза...

Троянци осьзнайте се.2ри мандат няама да има за батя Минка Акимов.

Анонимен каза...

Четвърти мандат за Енкин ще е краят на Троян,хора бдете...

troyan21 каза...

Към №12: Брав си ,бате, благодарско.

Анонимен каза...

Единственото,което може да обедини и обнадежди Троян е мина,затрупани общински кмет и съветници,диета,сондаж и капсула.....хепиенд!Но нямаме нито мина,нито технология, нито другото....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

4ти мандат на Енкин като 2ри мандат на Миня-катастрофа..

Анонимен каза...

Нямам думи !Кажете само какво стори бате Минко за нашия град ? А Д.Енкин....?

Анонимен каза...

Долу олигарсите деба!!!!!!!

Анонимен каза...

И двамата са доста тъпи но единият ни докара другият а догодина ще стане обратното.Гласуваш за Миню получаваш Дилянчу...

Анонимен каза...

Има нещо вярно в това,но мисля 4е по-добрия вариант е Дидко да ни оправлява

Анонимен каза...

До 24-ти- в ред ли си бре ненормалник!!!!!!!!!
Да досъсипе що е останало общинско,да доизкусури апартаменти и хотели и т.н.Ти мозък нямаш ли да упражняваш някаква мисловна дейност,бре глупако.

Анонимен каза...

До № 10. Как да не знаеш кой е кандидата на форумците? В.Букарева бе човек. Тя ще ни оправи в пряк и преносен смисъл. Смях.

Анонимен каза...

Има време, догодина всичко ще се разбере.
И тогава наистина много хора от сегашната власт, доволно потриващи се по шкембака ще останат замислени!
Понеже са много прости и забравят по какъв начин спечелиха предишните избори, забравят фактора наречен "ИЗБИРАТЕЛ",а на всеки му е ясно че Миньо и компания са пътници.
Но както казва дядо Цар, като му дойде времето...

Анонимен каза...

№ 26, що не изчакаш да видиш, пък тогава да пишеш? Аман от прости хора. Както беше писал един - дай на народа форум и му гледай простотията.

Анонимен каза...

Аз пък дочух, че Георги Николов от Първа Инвестицшонна го гласят за кмет или поне бил мераклия.Млад,банкер,икономист-става.

Анонимен каза...

Аз пък дочух че Банчо Бръснаря гласят.Улегнал,информиран,бизнесмен-става.

Анонимен каза...

казват,че и Ангел Балев имал голям апетит!

Анонимен каза...

Някъде някой спомена за тия форумците.Гледах им сайта оня ден и ми направи впечатление че са пуснали питане до кмета относно пътната настилка в Троян и качеството на извършваните ремонти.
Миналия ден минавах по Опълченска и гледам някой се е захванал да оправя уж ремонтирания вече път.
Явно има ефект от ръчкането им към дядо Минчо!Видное че той с нищо не се занимава,та хората са решили да не стоят безучастни!

Анонимен каза...

За пияницата Балев е ясно че се точи да направи всичко възможно за да запази шефското място в Общинския съвет!

Анонимен каза...

Аз бих попитал кмета да даде един отчет какви са разходите по провеждането на това велико и така важно състезание за Троян?
Какви са приходите за Троян,реални постъпления в хазната,заетост на хотели,места за хранене и прочие...
Че нещо ми се струва нагло цялата троянска общественост да плаща за кефа на синчето на прислугата на Светльо Дочков!

Анонимен каза...

Вьв всеки един коментар има нещо истинско,но коментара на 34 е много верен!Няама спор в това че Маикал умее да кара в нашето пьрвенство,а питам се аз ,какви са му успехите на ервопейските трасета????

АРВи каза...

Не мога да разбера какво искате, 34 и 35 от това безспорно талантливо дете Майкъл. Какво значение има на кого е син? Кави са тия безсмислени питания за хотелите и реалните постъпления в тях. Вие не сте ли наясно, че самите хотелиери няма да дадат тази информация, та камо ли кметът.Той от къде да я вземе?
Какви пари да е дала троянската община?
Кмете за тези твърдения тук, поне следва излезете с официална информация!
В Троян, явно не трябва нищо да става! Това е. И тогава пак ще "клепеят" хората, на които не им изнася дадено събитие или информация. (Тук умишлено не използвам думата "плебеи".
Ха със здраве! И ви напомням, че истините са толкова, колкото са и хората и се променят постоянно и са често противоречиви във времето.

Анонимен каза...

АРВи, обаждаш се неподготвен !
Казвайки че кмета нямало откъде да вземе информацията за заетостта на хотелите, показваш колко невеж си.
Според закона заетостта на обектите за настаняване се извършва от Общината(в случая длъжностно лице), но е друг въпроса че поради сблъсък на интереси в Троян никой не прави нищо.
Ще ти дам едни пример върху който да помислиш и ако решиш да ни осветлиш.
Филмът за града ни "Троян-Планината отвътре", завършва с една интересна статистика.
За 2009-та година през Троян са преминали около 85 000)осемдесет и пет хиляди) души. Туристическата такса за тази година е около 30-35 000(тридесет-тридесет и пет хиляди лева).От всеки турист дали пренощувал или не в цената която плаща за посещение на обект или заплатил нощувка според закона се отделя по 0.50 лв или един (1) лев , който трябва да постъпи в Общинската хазна.
Е кажи ми как тогава при 85 000 туристи ,туристическата такса е близо 3 (три) пъти по-малка?
И казваш че кмета нямало как да знае....?

Ха със здраве! И ти напомням, че истините са толкова, колкото са и хората и се променят постоянно и са често противоречиви във времето.

АРВи каза...

На вниманието на 37. Това дали съм неподготвен, си е мой проблем, но ти както го казваш звучи малко нагло, но признавам, с необходимата "вещина". БРАВО. Ами разясни проблема, по който си се изказал, преди да критикуваш. Но нищо, няма да ме разбереш, съдя от тона ти на общуване, който си приел за твое амплоа в сайта.
Ти си се хванал с тези нищожни приходи от курортни такси и раздаваш правосъдие и демонстрираш дебелашко превъзходство.Тези приходи, които са в полезрението ти са капка в морето приятелю. Нямах точно тях в предвид в постинга си. В контекста на твоите разсъждения приемам, като обосновани твърденията ти, относно таксите, приходите и т.н.,но тези приходи не са чак толкова важни, в смисъл, като преки приходи за хората в града, като реални доходи.
Паричните потоци са съвсем друго нещо при тези мероприятия,аз тях имах в предвид, но няма да спорим, защото ти спориш с мен сякъш аз съм кмета и тоз от когото зависи всичко.
Нищо не казваш обаче по другите въпроси поставени от мен, които не са маловажни. Или каквото си баба знае това си бае.
Ти, да не си бил шофьор при Св. Дочков и да си обиден нещо, а? Затова ли тава неуважение кам постигнатото от Майкъл?
Това което ме питаш, не е за мен драги, питай кмета за това, аз също съм му задал въпрос.
В яда си си пропуснал нещо важно в третия абзац "Според закона заетостта на обектите за настаняване се извършва от Общината(в случая длъжностно лице)". Но нищо, безгрешни хора няма.
И те моля да слезеш малко по ниско, към тревата както се казва, стига с това нашенско високомерие и приказки в стил "AXE". Аз не съм целял да те обидя, само питах. Нищо по-вече. И разбира се нищо лично към твоята особа.Бъди здрав!
До тук общувах с теб в мъжки род и ме извини ако си дама.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |