103 години от рождението на Иван Хаджийски

ДНЕС, 13 ОКТОМВРИ, се навършват 103 години от рождението на Иван Хаджийски. Един от великите българи. Авторът на вечната българска книга „Бит и душевност на нашия народ”. Човекът, бръкнал дълбоко в същината на българското и казал ни неща за нас, които никой друг не ни е казвал. За наша чест – съгражданин, троянец и по рождение, и по дух. Друг е въпросът доколко заслужаваме тази чест.

ЗАЩОТО посмъртното звание „Почетен гражданин на Троян”, което му връчихме миналата година, музейната почит и напъните (засега само на думи) най-после да му вдигнем паметник в родния град едва ли са достатъчни; но това е отделна тема. Тема за нас, а не за него. Неговото величие не зависи от нас. Ние се нуждаем от него. Дали сме го проумели?

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |