Нашите с две титли и два „бронза” от Държавното

* Емилия Йорданова безапелационна и в двете дисциплини, Ради Пълевски – с две трети места * В събота и неделя (9-10 октомври) Троян е домакин на Държавното първенство в малките възрастови групи

ТРОЯНСКИТЕ БИАТЛОНИСТИ започнаха убедително новия състезателен сезон. В първия голям старт – Държавното първенство по летен биатлон (възрастови групи – мъже и жени и юноши и девойки старша възраст) бегачите на „Аякс” (Троян), водени от амбициозния треньор Цочо Терзиев, постигнаха доста класирания в призовата десетка и спечелиха общо четири медала – два златни и два бронзови.

ГОЛЯМАТА НАДЕЖДА на българския женски биатлон Емилия Йорданова (21 г.) бе безапелационна и в двата старта – спринт и преследване, и записа в актива си нови две републикански титли. Ради Пълевски (16 г.), който бягаше при „батковците” от юноши старша (18 г.), също направи много силно бягане и в двете дисциплини и се окичи с два бронзови медала. Силно се представи и Стефани Попова при девойките, постигнала две четвърти места. При мъжете Николай Петров, който от миналата година се присъедини към троянския тим (преди това е живял и се е състезавал в Русия) се класира на 6-то и 7-мо място. С 6-то и 7-мо място е и Веско Василев при юношите.

ЗАПОЧНАХМЕ МНОГО ДОБРЕ СЕЗОНА и вярвам, че така ще е и в следващите стартове, коментира пред Т21 мениджърът на клуба Цветан Цочев-Куршума, който специално открои добрата треньорска работа. Г-н Цочев сподели, че в момента всички сили на клуба, чийто президент е бизнесменът инж. Минко Топалски („Вектор” ООД), са насочени към организацията на Държавното първенство в малките възрастови групи, на което Троян е традиционен домакин. Стартовете са на 9 и 10 октомври (събота и неделя) на познатото трасе към мах. Длъжковска (района на старото троянско гробище).

Т21

П.П. На сесията на Общинския съвет в Троян на 30 септември единодушно бяха одобрени номинациите на Цветан Цочев-Куршума и на неговите възпитаници Емилия Йорданова и Владимир Илиев за почетните отличия „Златен герб – Троян” и „Почетна значка – Троян”.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |