Училище „Европа” връчи сертификати от Университета Кеймбридж

* Катерина, Гергана и Наталия доказаха отличните си езикови знания и получиха сертификата на престижния британски университет
НАЧАЛОТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА в Училище „Европа” (Троян) - 1 октомври, беше отбелязано с връчване на международно признатите сертификати на Университета Кеймбридж. Катерина Маринова Радевска, Гергана Георгиева Найденова и Наталия Иванова Йотова, дългогодишни възпитаници на езиковото училище, тази година се явиха на изпита по английски език на Университета Кеймбридж и получиха Първия сертификат на престижния университет. С което те доказаха освен своите отлични езикови знания и умения и високото ниво на обучение в Училище „Европа” (Троян) .

ИВА ЦАКОВА - директор на училището и преподавател на трите момичета в продължение на много години, не скри вълнението и радостта си от техните успехи. „Щастлива и горда съм с успехите на моите любими ученици, които през последните 10 години на обучение израснаха пред очите ми – от първите английски буквички и думи, през плахите мисли, изказани на английски език, до големите успехи на олимпиади и международни изпити; от малките усмихнати сладурани до умните и интелигентни девойки днес”, коментира пред Т21 г-жа Цакова. „Поздравявам ги за тяхната упоритост и целеустременост през годините и за високите резултати от никак нелесния изпит на Университета Кейбридж. Пожелавам им нови успехи и все така смело да сбъдват мечтите си, търсейки още по-високи „върхове”, заяви преподавателката.

СЕДМИЦА ПО-РАНО – на 24 септември, г-жа Цакова раздаде сертификатите съгласно Европейската квалификационна рамка на първите 35 обучаеми по програмата „Аз мога” (финансирана на 100% от европейската Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и администрирана от Агенцията по заетостта чрез Бюрата по труда. 35-те курсисти (23 служители на „Балканфарма - Троян” АД и 8 – на „Лесопласт” АД) се включиха в обучение по ключовата компетентност за придобиване на компютърни умения, общо 45 часа, като обучението приключи с изпит по теория и практика. Преподаватели бяха Диана Урчева, Иванка Чолакова и Емилия Андреева.

В МОМЕНТА В УЧИЛИЩЕ „ЕВРОПА” (ТРОЯН) по програма „Аз мога” 24 души се обучават по ключовата компетентност за общуване на английски език. Курсът на обучение е на три нива с общ хорариум от 300 часа. След броени дни още 49 курсисти стартират обучение по английски език, част от тях лекари и медицински сестри от МБАЛ – Троян. Големият интерес към програмата „Аз мога” се дължи на уникалната възможност заети и самоосигуряващи се лица, без значение на възраст и сфера на дейност, да повишат напълно безплатно своята езикова и/или компютърна компетентност с цел по-добра реализация и развитие на професионално ниво.

Т21

6 коментара:

Анонимен каза...

Браво на децата, на курсистите и най-вече на треньорката! Който иска - може. Малко са искащите...

Анонимен каза...

Браво на умните госпожици и на тяхната учителка.Радвам се на успеха им, но уважаеми дами и господа, обърнете внимание в какви "изискани,стилни и художествено оформени папки" са сложени сертификатите им.Вероятно са ги учили и на английска изтънченост, но с български маниер.Боли ме от факта, че много наши умни и талантиви деца получават европейски знания, и към тях лепнати като с п--мка българска простотия.Добре , че от европата дойде и ОФИС 1, та да имаме практични канцеларски материали, но те са за всекидневна употреба.Външният вид на документи придобити с много труд и старание трябва да покаже на притежателя им, уважението към него от удостояващата го институция .Едва ли в Кейнбридж сертификатите изглеждат така и потакъв начин са поднесени?????? Нали уважаеми троянски учителки по английски език !!!!!!!Леля Станка баш Троянка

Анонимен каза...

Лельо Станке, личи си, че си баш троянка: гледа, гледа и намери какво да плювнеш.

Анонимен каза...

Уважеми №3, че съм баш троянка е факт,но къде в писането ми има плювнато по тези кадърни деца и техните учителки? Напротив радвам им се от сърце.Но протестирам по начина по който се формира техния естетичен усет и се умаловажава положения труд от двете страни.Мигар нямаше една по-скопосна папка да се сложат тези сертификати.На тази папка да беше надписано поне университет "Кейнбридж"със стария готически шрифт и т. н,.а не в този найлонови джобове.Аз съм човек , който се впечатлява от дребни неща, но естетиката във всичките и форми в нашия живот не е за подценяване, защото я изтървахме и на нейно място агресивно се настаниха безвкусотията,кичозността,простотията, пошлостта и бруталността.Не се заяждам, отново с добри намерения го пиша, но защо от толкова години това доказало се училище не намери малко пари да направи отличителна униформа за своите отличници при връчването на сертификатите им, а защо не униформата на Кейнбридж.Как ли биха изглеждали тези красиви и умни деца?Представете си как би изглеждала снимката на учителките и децата така облечени? Пожелавам на училище "Европа" още по-големи успехи.Жалко, че съм възрастна и непомня вече, и аз бих се записала да уча , но вероятно щяха да питат хората какво прави бабата на децата там?

Анонимен каза...

Към "баш троянка"....Г-жо,чест и почитания от мен за позицията ви и начина и на поднасяне,което също не е без значение.Вие забелязвате ли,че езика на повечето българи нещо залиня,закрея,да не кажа нещо повече....И то българи уж грамотни,с претенции,а речниковият им запас-има-няма триста думи и вместо Ч-четири/4/...АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Стано ма! устъй де4урлигата ма! я иш даскалицата!!! иш как я изтипосал фотографина. Мълчи чи шъ тъ натиря и шъ я зема да ми 4урулика на ингилизки! Пак ми съ дужени! Их! Шъ им пратя внука!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |