Миро Нанков show в Хималаите


* Троянец скочи от 160-метрова хималайска пропаст в Непал; споко – с бънджи, третото най-високо в света

ЗЕМЛЯКЪТ (макар да живее от 20 години в София, винаги се е броял за троянец), приятелят на Т21 (даже кум на гл. редактор), патологичният пътешественик, изръшкал над 60 държави по всичките континенти, собственикът на столичната агенция за приключения „Адвенчър Плюс” (отскоро с ново име – „Адвенчър Клуб”), предлагаща най-екзотичните пътешествия в бранша у нас, неостаряващият и непоумняващ (казвам го ласкаво) Миро Нанков (49 г.) в събота, 25 септември, се завърна от поредната си разходка, начело на българска група туристи, из планината на боговете Кайлас в Тибет.

ДВА ДНИ ПО-РАНО – в Деня на независимостта на България, 22 септември – Миро прави поредния си екшън и доказва, че няма равен сред българските гидове. На връщане от Тибет, в съседен Непал - там някъде из хималайските чукари, нашият човек, без да му мигне окото, се мята от третото най-високо бънджи в света – 160 метра (!). А преди да полети, се майтапи, сякаш е на чашка троянска сливова в „хасиендата” си в с. Добродан до Троян.

САМИЯТ ТОЙ НИ ОБЯСНИ, че имало едно по-високо бънджи в Швейцария и друго в Южна Африка, но пък това, непалското, било най-високото за „суинг” - когато летиш напред, а не право надолу, като при същинското бънджи. „Бънджито е по-яко”, категоричен бе Миро, който има опит и в двата стила.

Г.М.
Начало
Бележка на админа: Оригиналният файл с ТОП-качество можете да си свалите от ТУК в mp4-формат. Ако гледате на YouTube - превключете си на 480 точки!

Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

Браво Миро,браво Нанков!Завиждам ти!И не съжалявам,че няколко дена газихме преспите из Балкана да те търсим, през зимата на 88-ма май беше.Слава богу,нас шантавите и господ ни обича и пази!Пожелавам ти здраве и късмет,много нови приключения.И аз бих се метнал от там,проблема ми е как да стигна до Непал,па и до Тибет.Много скъп рейса за Тибет.....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

АЙ с-с-с-с ,грабвай раницата и тръгваме на стоп до там.Оставаме в Тибет като монаси!

Анонимен каза...

А дано, ама на дали... ще ни лишите от присъствието си тук.

Кочо Козарев каза...

Дайте да оправим Троян пък после си дигайте чукалата към Тибет, чи тук нещата яко се сговниха и замязахме на село.Абе що не викнем г-н Нанков кмет да ни стане,кво мислите по въпроса?

Анонимен каза...

И да води туристи от Тибет ли?
Мммм неее драги мои,никой няма такива намерения от троянскиет чужденци.
Видя се и на срещата на "земляците" в София,колко им пука за Троян(ът).

Анонимен каза...

А-а-а,№ 2,тамошните монаси не са като нашите.Там,за да станеш монах трябва да си гол като пушка,никакви раници.А иначе-аз вече почти съм готов да дам обет за целомъдрие,ама за тебе не знам.....А на бай Кочо Козарев бих казал,че за Миро бих гласувал,но проблемът с такива като него и мене е,че обичаме планинските ветрове да ни свирят в ушите,а не мажоретни буфосинхронисти.Задуха ли фьона/южен вятър,който духа по северните склонове на планините и "яде" снега,увековечен в една от любимите ми песни "Дуйни ми,дуйни бел ветре"/ хората от нашата порода трудно се задържат под покрив.А да слушат с часове глупости от кибици-общински съветници,да съпреживяват два пъти месечно Донкини вълнения и Пеевски врещения-изключено!По-добре да скочиш без ластици на краката от Купена и да се свърши....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

И нещо не по темата,но понеже е спешно...Ана-Мария си дала оставката!Ако има из Троян безработни доктори с мерак за министър-бързо да отиват на разклона за Ловеч и София!До час-два от там ще мине линейка,която ще ги закара без пари до София....АЙ с-с-с-с.....

АРВи каза...

До Кочо Козарев.
Категорично не съм съгласен. Длъжността на Областен управител изобщо не се покрива с кмет на община. Нямам нищо против момчето, но е ужасно младо и навярно неопитно, няма и необходимия житейски опит и рутина.Та той още не е оправил себе си, имам в предвид, че няма семейство, та община или област да управлява. Иначе може да е много умен, но това не стига за кмет на община.Почти всички пишещи тук са били на 26 и знаят за какво става на въпрос.

Анонимен каза...

До №5: Аз съм от семейството на Миро и трябва да ти кажа, че той обожава Троян,планината и хората тук. Повече от неговите клиенти,след екскурзията правят такава и в Троян и на хижа Плевен, и на Ботев и най вече обича да ги води при леля Дана на Зелениковец. Малко хора съм чувала да говорят с такава любов за града си и с голямата болка от изсечените гори,замърсените реки,обезлюдения град.Винаги с много гордост е заявявал, че е троянец.А за това Миро-кмет!!! Няма как. Да го вържеш с лайняно въже в офис, ще го прегризе и ще избяга. Не може да стои на едно място, да носи костюм- около 3 пъти в живота си. За срещата в София беше поканен и щеше да иде, но беше в Тибет. Ай с-с-с-с, благодарности, за това което сте направили онази тежка за моето семейство зима /1985г/ .

troyan21 каза...

До АРВи - №8.
Приятелю, нещо си се объркал - областният е Николай Нанков (26 г.), а тук се говори за Миро Нанков, 49-годишен, завършил МИО, женен от кажи-речи 30 години,с две деца (Кристина и Павел), вече големи, студенти, и двамата ангажирани с туристическата агенция на баща си (водят групи по света)...

Анонимен каза...

АЙса към №9:Значи било е 85-та-как бързо върви времето!Тогава Миро и останалите се измъкнаха сами накрая от Южния Джендем.Затова е казано-помогни си сам,та и Господ да ти помогне.Или викай Неволята,както правят някои управници.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Сами, но в къщи, знаехме, че ги търсят и в такъв момент това беше много важно за нас! И днес като видя хората с червени пуловери от Планинска спасителна служба винаги се обръщам и им благодаря!!!

АРВи каза...

До Троян 21. Извинете ме, първо се сетих за областния. Миро е съвсем друга бира. Познавам го добре.За него ще говорим, след като го чуем какво мисли по въпроса.

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |