Ще правим общински план за приобщаване на ромите

* Областният съвет по демографските въпроси обсъди новата рамкова програма за интеграция на ромите в българското общество * Някой да е видял регистрирана циганска каруца в община Троян?!

НА 2 ЮЛИ, СЪС ЗАПОВЕД НА ГУБЕРНАТОРА НИКОЛАЙ НАНКОВ, бе свикано заседание на Областния съвет по демографските въпроси. В заседанието, ръководено от ресорния областен зам.-управител Пламен Огнянов, участваха представители на Регионалния инспекторат по образованието (РИО), териториалното бюро на Националния статистически институт (НСИ), Бюрото по труда, агенция „Социално подпомагане”, представители на общините в Ловешка област, както и на неправителствени организации, работещи по ромските въпроси.

В ДНЕВНИЯ РЕД БЕ ВКЛЮЧЕНА ЕДНА ОСНОВНА ТОЧКА
– обсъждане на новата рамкова програма за интеграция на ромите в българското общество, приета с решение на Министерския съвет (МС) от 12 май 2010 г. Документът бе представен от експертът в социалното министерство Николай Петков, който очерта приоритетните области – образование, здравеопазване, заетост, недискриминация и равни възможности за културна изява. Най-важното от заседанието бе взетото решение за изработване на общински планове за интеграция на ромите, на база на които ще бъди изготвен областният план. Срокове обаче не бяха посочени.

Т21

Бележка на редакцията

БЕЗСПОРНО РОМСКИЯТ (ЦИГАНСКИЯТ) ПРОБЛЕМ стои с пълна сила и пред община Троян, колкото и да го неглижираме и подценяваме. Нещо повече – този проблем ескалира! Достатъчно е да посочим разрастващите се цигански гета в града и района, нищо че на официално ниво не се говори по този въпрос. Ромските вакханалии по време на четвъртъчния троянски битак, когато няколко централни части на града ни се превръщат в катунарски сборища (старата градска баня, градинката до СХУПИ, пред блок "Къпинчо")

И, РАЗБИРА СЕ - специфичните ромски ППС-та, конските каруци, които продължават да са без регистрация и не подлежат на никакъв контрол; един вид стоят над закона, въпреки че нормативна база има. Както Законът за движение по пътищата, който важи и за въпросните ромски ППС-та, така и актуализираната Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян.

ЧЛ. 48 ОТ СПОМЕНАТАТА НАРЕДБА №1 гласи: „Собствениците на пътни превозни средства /ППС/ с животинска тяга, с постоянен адрес на територията на община Троян, са длъжни с писмена молба да ги заявят за регистрация в общинската администрация при придобиването им”. А пък § 2 от раздел „Преходни и заключителни разпоредби” постановява: „Собствениците на пътни превозни средства с животинска тяга, с постоянен адрес на територията на община Троян, са длъжни с писмена молба да ги заявят за регистрация в общинска администрация в 6-месечен срок от влизане в сила на тази наредба” (за справка – спомената Наредба №1 е влязла в сила на 31 юли 2008 г., но да е видял някой регистрирана циганска каруца в община Троян?!; значи – не липсата на добри закони ни е виновна в случая – бел. Т21).

31 коментара:

Анонимен каза...

Преди години другая Дилян Енкин успя да докара циганите от половин Северна България в Троян и да ги засели!
Сегашната власт е повече от ясно,че не знае къде се намира камо ли да се справи с каквъто и да е проблем че и този!
Автора е напълно прав за ужаса който плъзва из Троян всеки четвъртък.
И всичко това под носа на полицията ,която подминава всичко ей така.
Бившата баня и градинката до СХУПИ са само местата където се събират циганите а след тях остава само мизерия и конски лайна.

Чудя се как така кмета,комунистически милиционер от онази власт,която се справяше идеално с циганите ,сега не може да реши проблема.
Или просто цялата тази вахканалия е за да се вземат едни пари по един проект и дадени хора да отчетат дейност,а кмета да има сигурен електорат за предстоящите избори!

Кмете,какво стана с исканията в онази папка която даде на Дянков?

Анонимен каза...

И още нещо:

Какво има да ги приобщаваме циганите?
Живеят си като симеончовци,получават помощи,не плащат данъци,не плащат ток и вода,карат си гнусните каручки и не им пука,остана да ги вземем по къщите да живеят с нас!

Анонимен каза...

ром набие българин - съдят го за лека или средна телесна повреда; българин набие ром - съдят го за лека или средна телесна повреда при квалифициран състав "расизъм"

Анонимен каза...

освен всичко останало и препикават посред бял ден улиците и фасадите на къщите на същите тея хора, дето пък си плащат данъците, работят и помагат на общината. За преобщаване вече е късно, за линч, не!!!

Анонимен каза...

Гена,
чудесно е, че повдигаш отново тази тема. Само че - те са си цигани, ромът е вид алкохолно питие и нека не смесваме двете понятия. Обаче - в Наредбата е казано "Собствениците...с ПОСТОЯНЕН АДРЕС НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА" - има ли някой поне смътната идея колко цигани имат законна адресна регистрация в техни собствени жилища? Едва ли, иначе наредбата вероятно се прилага - щом каруците не са регистрирани, значи циганите нямат троянска адресна регистрация, значи Общината затова не ги е регистрирала, значи - да ги изсели!
Просто Община и Полиция да си свръши работата, новият началник РПУ и новият Районен прокурор да се самосезират!
Балканджийката

Анонимен каза...

Хайде господин Областен управител задвижи колелото по веригата.
Прочети горното съобщение и се обади на кмета Акимов и на началник Ичев и започнете да работите.
Ако на кмета не му пука ,щото внучка му е в София ,поне шефа на полицията има 2 деца ,които са в непосредствена заплаха от циганските тълпи вилнеещи из Троян.

Анонимен каза...

Че циганите трябва да се интегрират,трябва!Че това е труден процес си е вярно.Нали за това европейците дават сумати средства за да не плъзват по Европа.Мисля си, че ако институциите си вършеха работата щеше да има светлина в тунела.

Анонимен каза...

Искаме да видим Общинския план за интеграция на Миньо.
Господин Главен редактор,
ако го намерите - публикувайте го. Ще е поредната порция смях за нас.

Анонимен каза...

Господин Главния редактор да попита кмета,какво стана с онази папка с исканията които така смело връчи на Дянков!
Господин Кмета да публикува плана си за интеграция на безработните хора изгонени от Хемус и Машстрой!
Господин Кмета да публикува плана за подобряване на климата за инвеститори в Троян!
Да реши първо проблема за законните жители и данакоплатци на Троян и тогава да интегрира циганите!
А младежа от Априлци като е толкова загрижен за мангалите да си ги взима при него,в Троян не ги искаме!

Анонимен каза...

"...новата рамкова програма за интеграция на ромите в българското общество, приета с решение..."
Есенция "...в БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО.."!!!
А аз съм БЪЛГАРИН - 3* годишен, семеен, образован, работещ, плащащ си твърде високите местни и републикански данъци и такси, издържащ си семейството със собствени, немалки усилия и не виждащ с какво Общината, Областта или Държавата помага /или се опитва да интегрира /на мен и още многото нормални Българи и български семейства като мен!!!
Какво да интегрираме ?!? От какво още ще лишите децата ни?!?
*Образование - нима не им е безплатно ?!? Само че, са в училищата само за да вземат социалните плащания – а те не са ли от данъците то труда на всички ни?
*Здравеопазване - погледнете отделенията в болницата и особено детското - едно цигане да има прието целия катун е там на топло, сухо и на изхранване! Българчетата не смеят ни да заспят ни вещ да си оставят без надзор, за мръсотията няма и да коментирам!!! Какво, здравни осигуровки ли си плащат ?!!
*Дискриминация и равни възможности за културна изява - каква дискриминация, къде е ?!!
Кой българин се ползва със всички възможни социални плащания, помощи, ваучер, добавки и т.н?!!Кой е стойнал и вика дай,дай,трябва да ми се дадее - защото съм циганин?!
На кого е позволено безнаказано да прави свинщини от където е да мине и където спре?!
Културна изява ?! – изявяват се всеки ден : крещейки простотии по улиците, докато се подпират по метлите и събрали се с мръсните каруци на спомените в мненията по-горе места?! А какво се чува вечер покрай напълно незаконните гета /клоаки/ просто няма да коментирам ! Култура и мангали ...ха..ха!!
Поледнете снимките към статията....какво още трябва да им дадем ....по – големи сателитни чинии ли да им купим, не им е достатъчен алкохола с парите от детските – да им закупим още ли, не е добра техниката с която тероризират с маанета околните данъкоплатци, каруците на реглаж ли да им закараме, каишки за песовете дето ги влачат на глутници от които се страхуват децата ни ли да купим, къщи ли да им построим /за какво са ни детски площадки /,че да ги разрушат изгорят и продадат циглите...?
Мога още да пиша и всички имаме какво да добавим, но вече се вбесих – интегрирай си избирателите Кмете,а ако не желаеш да ги разкараш, въпреки всички доводи в мненията по-горе и щом смяташ ,че това заслужава града ни....интегрирай... така и така Троян загива бавно и може само те да ти останат накрая,приобщававай си ги, но... без мен ако обичаш и първо виж каквото са написали хората МВР,Прокуратура,Общински наредби,РИОКОЗ !!!
Гражданинът Д.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Гражданино Д,
много яко изказване. Ти си един от всички нас и въпроса е "Докога ще мълчим и търпим това положение". Хайде да изпратим това питане на ФорумЪТ, да видим как ще реагира обществеността, искаш ли?

Анонимен каза...

До горния:
Като каза ФорумЪТ ме подсещаш да попитам,кога ще им е следващата среща,защото на мен ми писна да стоя безмълвен а разбрах че там има кой да ме чуе!
Имам и аз какво да кажа там,и призовавам Троянското общество да спре да мълчи и да се включи в този Форум,защото става въпрос за нас и нашите деца.

Поздрави,
Георгиев,Троян

Анонимен каза...

Господин Георгиев,
следващата среща е в четвъртък, 8 юли, от 18,30 часа в Арт клуб под Серяковата къща. Всички желаещи са добре дошли при нас, скоро ще имате повече подробности за формираното гражданско обединение. Ще се радвам да се запознаем.
Поздрави,
Валя Букарева

Пол....... каза...

""Ауееейй българи поганци,ний ромити шси прайм квот си искаме,разбрахте ли на?
ША си пийм и ша си играйм дет си исками и никой нищо не може да ни каже.
Плащайте си данъците рая с рая да има за нас и циганчетата помощи.
Вий посерковци послушни,всичко ша ви вземем щот сте бъзливи и вие страх да се съберете и д ни изгоните.
И който има дъещря от вас и нея ша я таковаме и всичко ша му вземем.
Да ви са невидят и българите мръсни""


Това е изказване от един друг форум,много по надолу и аз вместо да коментирам ви го прехвърлям тук,защото няма какво друго да кажа.Съгласна съм с вас,мнението ми е същото радвам се много,че по този наболял въпрос се включват и други граждани.Но е редно като доказателство да си спомним как мислят нашите цигани тук.Повечето ги познаваме,малко ли ни висят на врата.Аз лично съм помагала на не една и две от съжаление,а сега когато отказвам,понеже и моето положение не е много розово,получавам единствено заплахи от рода на:ще ти съдерем дрехите на улицата ,защото се обличаш хубаво, и от рода на нецензурните неща,които ме опсипаха и нашите си тролчета по долу,защото не им давам пари и цигари.Така,че аз съм с вас и помнете винаги какво казва Хасен с каручката!!!!

Анонимен каза...

Зарана, като отивах за работа към 8:30, ТРИ ВОЛНИ МУСТАНГА си се движеха към ВилаВанна току пред блока на бившия кмет на Ботев. Искрено се надявам да се е изпикал някой и пред тях, както и пред нас завчера, та и на него да му смърди 2 седмици... Как да се скарам с циганката, като довечера ще ми начупят стъклопакетите?

Анонимен каза...

Сложи си тогава дървена дограма със стъкла,като те е страх да не ти счупят стъклопакетите.
Пък стъклопакетите ги монтирай по празници като има туристи да ги забележат,нали в Троян по дограмата се познавате кой е имощен!Стъклопакети майна...

Анонимен каза...

Прав е човека който пита къде е плана за интеграция на безработните от Машстрой, Елма, Хемус, Смирненски, Троямекс и повечето несъществуващи вече дърводелски(нищо,че Миню каза че те не осетили кризата).
Къде е плана за докарване на чужди инвеститори.
Докато ловешкия кмет вече денонощно обикаля Ловеч с инвеститори. ФАКТ!!!Троянския кмет какво прави???

Младежа

Анонимен каза...

Мечтае за втори мандат и мечтае на глас!
Миню верно каза че не са я усетили ама пропусна да каже че е навестил спонсорите си които му плащаха кампанията миналия път и евентуално да види глупаците как са с парсата,че идат нови.

Миньо,кога ще кажеш на данакоплатците какво стана с папката с искания които даде на ВДянков?

Анонимен каза...

Ще ми се другаря кмет да отговори на някои простички въпроси витаещи из обществото на град Троян!
Като например какво стана с обещанията му по време на т.н. предизборна кампания?
Къде му е инвестиционна политика ,щото се наслушах как само сме нямали и не ставало?
Напоследък пък се е захванал да говори за туризъм.Да вземе да понапише какви са му възгледите по темата,как ги вижда нещата в туризма в Троян,демек какво "ноу хау" е научил докато за четирийсет лева е бил в Банско?


Айде кмете,нали щеше да си различен от железненския бандит ,само дето не те виждаме да си между хората ,или това е вследствие на "прозрачната ти политика",толкова си прозрачен та чак те не виждаме!

Анонимен каза...

Значи да сравнявате Енкин с Акимов е малко несериозно. Желязненския много лъжеше, а и обичаше да прави разни работи ама поне вършеше от време на време нещо и то без да има европейски средства и програми. Нямам нищо против Акимов ако докара няколко сериозни инвестиции в промишлеността имам предвид да се кандидатира пак за кмет.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Господин Кмета дали ще ни отговори на въпросите или да почнем да пишем и звъним на Ани Цолова,както неведнъж го направихме та да лъже в ефир,великия ни кмет?

Миньо,кога ще кажеш на данакоплатците какво стана с папката с искания които даде на ВДянков?

Анонимен каза...

Ами явно няма да ни отговори. Той Миньо обича похвалите, софрите, какво очакваш от такъв човек? Но ние ще продължаваме да питаме, защото знаем, че все пак това се чете.

Анонимен каза...

Миню,

кога ще докараш инвестиции в фалиралия ни град?
кога ще започнеш да печелиш сериозни и значими европроекти???

Анонимен каза...

Господин Кмете,що не внесете малко яснота колко пари от нашите данъци отидоха за топките и пинг-понг топчетата които дарихте на затворниците?
Излиза че Вие сте загрижен повече за циганите и затворниците лежащи за убийства и грабежи,отколкото законното население на Троян,хората които Ви избраха и си плащат данъците,та Вие да си правите каквото си искате!

Срам и позор и никога повече на власт!

Анонимен каза...

Миню,

само да ти кажа че докато в селаааа като Исперих, Ихтиман, Садово и Мазово се откриват вериги като Пени маркет, Лидл(Плюс) и Т-маркет, в Троян ти нищо и по този въпрос не направи. А какво стана с привличането на някой инвеститор в производствена дейност?

Ст. Борджуков каза...

До всички от форума!

По-горе изтрих повтарящ се коментар. Ако не видите веднага коментара си - не бързайте да го публикувате отново - изчакайте миг и просто натиснете клавиш F5. Понякога базата на ГУГЪЛ се бави - не можем да се сърдим - ползваме я безплатно!
Вторият изтрит коментар беше на ЛАТИНИЦА. Въпрос на елементарно уважение към всички останали е да ползваме КИРИЛИЦА. В бъдеще без обяснение ще изтривам коментарите на латиница или тези, които са написани САМО С ГЛАВНИ БУКВИ.

С уважение към всички от форума - АдминЪТ

Пол..... каза...

Поздравявам те г-н АдминЪТ,латиницата беше трън в очите ми и обида за духа ми.Благодаря!

Гост каза...

Админът е човек на място! Крайно време беше да се въведат някакви правила за писане на коментари.

АдминЪТ каза...

Ей Гост,
може да имам нужда от ЛОШ помощник-админ ... ;-)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |