Маргрет Креклешка: „Една изключително успешна година”

* Възпитаниците на Школата по изобразително изкуство показаха най-доброто от годишната си продукция * За завършилите – свидетелства и подаръци

ПОРЕДНАТА 12-ТА ИЗЛОЖБА на възпитаниците на детската Школа по изобразително изкуство към троянското читалище „Наука” бе открита миналата седмица в читалищното фоайе. „Имахме една изключително успешна година и тази „сборна” изложба представя някои от най-добрите неща”, сподели пред Т21 основателката и ръководител на школата Маргрет Креклешка.

ЕТО И ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за успешната година: първа награда на 8-годишната Цветина Иванова от конкурса „Моето училище”, София; поощрителна награда на Мая Петкова (12 г.) от конкурса „Бялата олимпиада – Ванкувър 2010”, Силистра; грамота за колекция от рисунки от международния конкурс „Малък Битолски Монмартър 2010”, Битоля (Македония; грамоти и награди от конкурса „Бяла приказка” на Регионалната библиотека „Любен Каравелов” – Русе получиха: Теодора Моева (7 г.), Веселина Христова (7 г.), Даниела Михова (7 г.), Павел Ангелов (8 г.), Цветина Иванова (9 г.), Християна Топузова (9 г.), Петя Куцарова (9 г.) и Михаил Димовски (11 г.). Очакват се добри резултати и от конкурсите „Цветовете на пролетта”, организиран от бТВ и „Бенетон” (България), и „Ваканция с кока-кола” (Благоевград).

НАСТОЯЩАТА ИЗЛОЖБА бе съпътствана от мила церемония. Пет деца, които се обучаваха при г-жа Креклешка седем години и вече са 7-класници, получиха свидетелства за завършена Школа по изобразително изкуство и подаръци от читалището. Имената на петимата „абсолвенти” са Виктория Георгиева, Калина Конишева, Мая Петкова, Мартина Коларова и Христина Карамфилова. И от нас – честито!

Т21

9 коментара:

Троянец каза...

Поздравления за Маргрет и нейните ученици.

Анонимен каза...

Явно г-жа Креклешка ,която за съжаление не познавам,си го има онова нещо,без което не можеш да запалиш искриците на любовта към изкуството в детските душици-ПРИЗВАНИЕТО!!!Мисля,че Хипократ беше казал "МНОГО ЗВАНИ,МАЛКО ПРИЗВАНИ" по отношение на лекарската професия,но това важи според мен за почти всичко в тоя живот.И щастлив е този,който намери призванието си и му се отдаде напълно.Струва ми се,че тя го е постигнала!Пожелавам и здраве и дълъг живот,за да пали искриците на любовта към КРАСИВОТО в невинните душици.Сполай......АЙ с-с-с-с-с.....

ARVi каза...

Присъединявам се към поздравленията за г-жа Креклешка. Явно си върши работата с много любов и всеотдайност. Адмирации госпожо!

ARVi каза...

Пак ще се изкажа тук, но виждате ли къде има много коментари? Където нищо не се върши, там са най-много. Ние умираме да критикуваме.
Тази госпожа заслужава малко по-вече уважение, внимание и признателност от колкото многоуважаемия ни кмет и управляващите, защото тя показва нещо на дело и то професионално.

Гост каза...

Абсолютно вярно. Преди време се написа за едни троянски деца, които са разработили сайтове. Последва обидно подминаване на информацията, а вместо това - някакви форумски закачки. А иначе, под друга статия, имаше хора, които защитаваха младите - но по принцип. Според мен по-истинка защита е да се каже едно браво на нещо конкретно.

Анонимен каза...

Поздравления за г-жа Креклешка. Дъщеря ми посещава школата по изобразително изкуство и смея да кажа, че чака с нетърпение всеки следващ час. Наистина г-жа Креклешка се отнася с много лъбов към работата си и към децата.

Пол...... каза...

Добре,приемам забележката,макар,че тук имаше отзиви а на едно място нямаше въобще,а събитието си заслужаваше коментарите,по простата причина,че е достатъчно показателно как трябва да се действа постоянно,учат и на хуманност.
Поздравление на Марги,защото не е само прекрасен учител а е и добър човек.Познавам я,съученички сме били и виждам,че продължава да се представя достойно.А по голямо доказателство от любовта на учениците,няма!

Анонимен каза...

Просто едно голямо БРАВО!!!

Анонимен каза...

Браво,браво,браво на Маргрет,браво и на всички форумци ! Значи: - ПОЗИТИВНОТО - няма алтернатива ! Дано се обединим във всичко позитивно и в другите сфери на живота.Тогава и ще го променим ,сполай живот!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |