Община Троян с потвърден кредитен рейтинг, перспектива - стабилна

* Актуализираният рейтинг е важен инструмент за измерване на риска за българските и за чуждите инвеститори

ЗА ТРЕТИ ПЪТ АГЕНЦИЯ „ГЛОБАЛ РЕЙТИНГС” потвърди кредитния рейтинг на Община Троян: местна валута - дългосрочен рейтинг ВВВ+, краткосрочен а-1; чуждестранна валута - дългосрочен ВВВ+, краткосрочен а-1. Перспектива - стабилна.

ДОКЛАДЪТ НА АГЕНЦИЯТА
разглежда финансовото състояние на община Троян и се базира на данни за периода 2008 г. – 2009 г. А като основни положителни фактори, повлияли върху рейтинга на община Троян, са отбелязани:

• Доброто изпълнение на бюджета – отчетът за 2009 г. сочи изпълнение 102 %, което е много добро ниво за българските общини;

• Добри бюджетни показатели – положителен краен баланс, високи стойности на наличности на парични средства;

• Висока ликвидност.
Няма просрочени задължения;

• Значителни приходи от донорски програми.
За двете години община Троян е спечелила проекти на стойност 24 млн. лв. Една част от проектите са реализирани, други са в процес на реализация. „Глобал Рейтингс” отчита за много важно умението да се генерират алтернативни приходи в бюджета в период на ограничени бюджетни средства;

• Висок потенциал за развитие
като туристически и културен център в сърцета но Предбалкана, привлекателно място за обитаване, личностна изява, бизнес, туризъм и спорт. Наличие на резервати и добре организирани хотелски комплекси.

ТОЗИ РЕЙТИНГ ДАВА ОЦЕНКА на кредитоспособността и надеждността на Общината да обслужва задълженията си точно и навреме. Освен това актуализираният дългосрочен и краткосрочен рейтинг е важен инструмент за измерване на риска за българските и за чуждите инвеститори.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

15 коментара:

Полендачката каза...

Ето това е много добра новина.Сега остава,на фона на тази добра картина,Кмета Акимов да запретне ръкави и да стегне общия облик на Троян.Да се започне с основните ремонти на пътищата/без никакви кърпежи/.На първо място входа и изхода на града ни!!!!

Анонимен каза...

Въпросната АГЕНЦИЯ или този който е изготвял доклада или е пиян или е надрусан!?!?!?!

1.Град с умиращи функции и ужасяваща емиграция на жителите.
2.Липса на каквито и да е инвеститори.
3.Тотално разбита инфраструктура.
4.Изкривена представа за понятието ТУРИЗЪМ и съответното му развитие,идващо от хората командващи общината и тотално(от преди месец)абдикиране на държавата да даде рамо на Троян да се развива в туристическа насока.

PR-ката на общината да подаде оставка и да ходи да пасе патки....

Анонимен каза...

До горния. недопустимо е така да се плюят хората. Познавате ли я тази жена анонимни писателю? Поне застани с името си, като си толкова негативен и долен.
Невена Костадинова

Анонимен каза...

До "горния,който така плюе хората-не плюй,не е възпитано!Аз тази жена я познавам/pr-ката/-ТЯ ПАТКИ НЕ МОЖЕ ДА ПАСЕ.Тя цял живот е чела КАКВОТО И НАПИШАТ/и в случая е така/.И за това се искат качества......Се ла ви!Ай с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Вие не сте достойни граждани. Всяко нещо, което се прави - било то хубаво или лошо е оплюто и омерзено от Вас. Срам ме е, че има такива хора. Недостойни. Пишете си имената и тогава хвърляйте жлъч и кал.
Михаил

Калина каза...

Анонимната критика си е най - обикновена немощ.Интресно е какви са делата на анонимния "плювец". Тя PR*е с името си и носи отговорност.А анонимния може всичко да казва. Ако е достатъчно смел и обективен да си напише името- да видим, като другите не могат той какво може.

Анонимен каза...

Първо:За анонимността-абе Мишо,кажи все пак ти Михаил Белчев ли си,или Саакашвили-да не объркам нещо международното положение,все пак!Второ:За другарката,според която "pr-ката е с името си и носи отговорност"-то оставаше и да е анонимна!Ами как ще си вземе заплатата,бе другарко?Ти да си чула на мен да ми плащат?Аз мисля,че Маргарита Генкова не може да пасе патки-поне досега не съм я виждал!Ти това не го оспорваш.Не оспорваш и това,че тя до сега е чела само това, което и напишат-и по радиоточката и т.н.Ами че тя и Ани Салич прави същото и също за това и плащат.И накрая да ви кажа какво прочетох в сайта на Лила Георгиева-сега вече е консул в Чикаго!Помните ли я,с онези разкрепостени снимки в същия този сайт,специалист по Протокола във Външно,политология и международни отношения учила в Католическия университет-Лисабон.В сайта си наша Лила дава определение за ДИПЛОМАТ:"Това е онзи,който ти казва да идеш на п.....а си майчина по такъв начин,че нямаш търпение пътуването да започне".Какъв финес,а ? АЙ с-с-с-с-с-с-с-с-с......

Анонимен каза...

Снощи гледах Волгин. За една група хора той употреби израза "интелектуални инвалиди". Хареса ми. Заради тях няма да изляза с името си.Ай с-с-с-с, казваш, че познаваш тази жена, но от това което пишеш мога да кажа, че изобщо не я познаваш. Маестро Генков - баща й е мой любим учител. От него е взела и финеса и интелигентността, които притежава. На всеки празник аз съм на площада и за повече от 20 години всяко тържество на общината благодарение на нея е издържано и много стойностно.
Просто го може жената.
Веднъж присъствах в общината на сватбен ритуал - та го водеше. Изненадах се, че и това прави. Повярвайте, разплака хората. Не знам в други общини пиарът да прави всички тези неща. НО ТЯ ГО ПРАВИ, ЗАЩОТО ТОВА СЪЩО Е ПИАР-ПОЛИТИКА. И е добре, че общината има такъв човек.
А пък че говори каквото и напишат - това е пълна глупост.Да не мислите, че когато някой от ръководството произнася слова или излиза с името си във вестниците, са си го написали те. Тя го прави, защото това е работа на всеки пиар.
Но хайде стига. на кого ли говоря.. Може да продължавате с помията..

Анонимен каза...

Хора този ай сектир вече ми омръзна с простотиите си. Тук влизам за да чета информация и поздравявам Г.Маринов за хубавия сайт, но....... Съжалявам, че има такива хора като този въпросния, които да правят страниците на сайта досадни. Наистина съжалявам....
С уважение
Пенка Ст.

Анонимен каза...

Еееее по-кротко Айса е едно от най-свежите неща в този сайт.Той е находчив,остроумен,острорек. Писаното от него е всичко друго но не и простотий,а че дразни някои с оценките си нормално е,но почитателите му са много повече.Дръж се Айса!

Анонимен каза...

Скандализирах ви-то си е очевидно!И,признавам си,това беше една от целите ми за да започна да пиша в този форум преди има-няма месец.Защото наистина отдавна ми е писнало да гледам как Троян и цялото ни общество постепенно се превръща във вонящо блато,из което спокойно се разкарват няколко по-едри и по-дребни алигатори.Необезпокоявани от никого те прилапват каквото и когото си рекат,цялата останала фауна се набива дълбоко в тинята и наличието на някакъв живот единствено личи по изпускания от време на време анален метан/от страх/.Над блатото гордо стърчи Х........та на Паметника и изтъбушената кула на Машстрой с избелелия надпис "FOR SALE" и диаграмата на КРЕДИТНИЯ РЕЙТИНГ на ОБЩИНАТА,чиято перспектива била СТАБИЛНА.Това на български значи,че посоката на графиката се запазва-тоест НАДОЛУ.Ето това ви казват чрез устата на Маргарита Генкова,която иначе наистина е приятна и сладкодумна жена.Аз наистина познавам и нея и предишния и съпруг Крум и настоящия Кольо-свестни хора.....А относно простотиите-аз ви пиша кой ги е написал в сайта си.Значи не ви възмущава това, че наша Лила е работила в ПРОТОКОЛА на Външно,че Боко я издига за консул в Чикаго,че голата и дупара се развявя из Нета за радост на воайорите,а се тресете от възмущение когато ви я цитирам.Има точна българска дума за това и тя е ЛИЦЕМЕРИЕ!Затова накрая пак ще ви цитирам наша Лила,която е била и Секретар на посланика ни в Лисабон със звучното българско име АЛЬОША Неделчев.Та тя пише за впечатленията си от живота в Португалия:"Ще започна от манталитета на местните жители.Те не отговарят на общата представа за студен и консервативен тип западно общество.Португалците са точно обратното на това-виждат те и в този момент започват да те прегръщат, да те целуват,да ти задават лични въпроси,да навлизат в твоя личен свят.Човек бързо се поддава на това,решава,че може да им се довери за всичко,да свали всички бариери.Точно в този момент се натъкваш на изключително двонствена природа,изпълнена с интриги и скандали."Това казва наша Лила за португалците,нещо да ви напомня?"Фламингите" не знам защо ви викат "белгийци",аз пък ви казвам-ЗДРАВЕЙТЕ ПОРТУГАЛЦИ! АЙ с-с-с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Някак си много възмутен остана този лицемерен троянски народ.
Написах го и пак ще го напиша.
Другарката Генкова да подава оставка и да ходи да пасе патки!Защо обаче...
Защото ако поне малко не я срам да чете всичките тези глупости ,ще се махне от измисления пост и ще се хване с друга работа.
Или ние жителите на Еснафбург,взехме да жадуваме за титли и ни е срам от работа ли?
Лично аз ако съм на нейно място бих се възроптал срещу това да застана зад горната публикация.
Но явно и тя като останалите не и дреме особено,че Троянската крива в уравнението сочи надолу...

Анонимен каза...

"Белгиици" идва от белгия,вид камък използван за брус/за точене на коса /, а не от държавата.
Ходи си на село и не ни учи на акъл.

Анонимен каза...

Към белгиеца:Белгиец идва от белгия,а белгия със сигурност идва......от Португалия,нали гражданино!А иначе аз СЪМ си на село и не давам акъл,а задавам въпроси,преди всичко на себе си.Само че империалистите така оплетоха света с жици,че аз като си задавам селските въпроси на село-вие гражданите веднага ги четете у градо.А дано някога стане обратното.Знаеш ли какво рекъл по тоя въпрос Буров,банкера:"Който и гражданин си отвори килера,ще види там да висят цървулите на дядо му!"Ти килер имаш ли?АЙ с-с-с-с......

ARVi каза...

Само за протокола, без да засягам никого ще отбележа, че не се изписва "белгия" а "билгия" и ударението е на второто "и", което значи - инструмент за финно заточване на режещи инструменти, ножове, коси и други(брус). Срещал съм го и под името Критски камък, в последно време има и изкуствени абразивни инструменти с керамична връзка между абразивните частици.
Мисля че именно бруса имат в предвед "фламингите", а не държавата Белгия, от чието население май сме доста в страни и назад. Нали четете в сайта как се обиждаме и се "минаваме" почти винаги с "бруса" особено анонимните ни събратя.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |