Цар Футбол: „Литекс” с трета титла – честито!

* „Оранжевите” от Ловеч сгазиха като валяк „чорбата” и „батковите”, печелейки всичко, което можеше да се спечели в сезон 2009/2010

КОМШИЙСКИЯТ „ЛИТЕКС” (ЛОВЕЧ) - въпреки кошмарното отпадане от евротурнирите от мижавия беларуски БАТЕ – Борисов през миналата година и песимистичното начало на сезона – убедително триумфира с третата в историята си шампионска титла на България. Триумфира като истински №1 – мощно, със самочувствие, мачкайки измислените столични „грандове” и всичко живо по пътя си, с 12 точки преднина пред „чорбата” (ЦСКА), 13 пред „батковите”
(„Левски”) и цели 18 пред вечния и вечно нереализиран фаворит за титлата „Локо” (София). Триумфира, печелейки всички възможни класации: за най-яка защита, най-резултатно нападение, най-добър футболист (Ивелин Попов), голмайстор на шампионата (французинът Уилфред Нифлор, който с хеттрика си в последния мач срещу „Спортист” - Своге записа в сметката си общо 19 попадения), най-добър чужденец (Дока Мадурейра)...

ОТ НАС – ЧЕСТИТО НА ДОСТОЙНИТЕ ШАМПИОНИ! Честито на "незабележимия" треньор Ангел Червенков, успял да оправи бакиите на прехваления Мъри Стоилов и да сглоби сред изгонването му истински бояк тим. Честито на собственика Гриша Ганчев – най-големия и най-успешен меценат в българския спорт. Честито и на многобройните троянски фенове на „оранжевите” и на „ултрасите” от учредения не толкова отдавна троянски Фен клуб на „Литекс”.

Т21

П.П. За патриотично настроените нашенци - които никога няма да признаят, че нещо ловешко е по-добро от троянското – ще припомним славните години, когато ловешкият „Кърпачев” („Осъм”, предшественикът на днешния „Литекс”) и троянският „Чавдар” стояха на едно ниво в националната „Б” група. И сблъсъците между двата тима бяха нещо грандиозно, истинско футболно дерби, мачове между равни. Някога беше така. Някога и троянският стадион не бе по-лош от ловешкия, напротив – беше по-добър. Някога, но не сега, както пееха в една своя песничка Катя и Здравко от дует „Ритон”…


15 коментара:

Анонимен каза...

След тази статия,безплатните автобуси от града на мъртъвците към Троян ще се увеличат многократно.Микренския знае че на мачовете на Кърпачев повече от 4-5 хиляди местни индианеца няма да се съберат,та ако ще и пари да им дава.Остават платените викачи от околията.
Кирчево,Галата,Градешница,Торос,всичкото ултрас!
Ако се разкара от Ловеч и отиде в Търново,Русе или Стара Загора този проблем няма да съществува,но пък и няма кой да му подари един цял град :)

ARVi каза...

Гена, браво! Много точно си напипал основното, и много добре си го поднесъл, особено в послеписа. Не бива в никакъв случай да умаловажаваме у спехиге на съседите. Честита шампионска титла на Ловеч! Те поне достойно защитават присъсгвието на региона в обичаната от мвого от нас игра - футбол.

Анонимен каза...

По неграмотно май не можеш да пишеш?
И кво си ги захвалил фламингите дето се сцепват да се надуват и ни се подиграват колко сме зле?
Ама така е ,когато ние си нямаме нищо,но пък и малкото което имаме не оценяваме дори сме готови да го унищожим и с кеф правим ихтибар на околните...Троянска работа...

Анонимен каза...

Браво,Литекс!"Като не можем да имаме това,което обичаме-ще обичаме това,което имаме!".Все пак сме троянци.Та,спорт без спортна база няма.Това важи и за футбола.На троянския стадион нещо започва да се прави,но пак предлагам на Генади да попита и напише какво става със хубавия някога орешашки стадион,защо му няма терена,какво става със договора с Лучано/май!/,има ли го-няма ли го,какво да очакваме в бъдеще-стадион или парцели,мястото е апетитно,докога Орешак ще играят в Калейца и т.н.Мисля,че това интересува доста хора,но отговор няма! Ай с-с-с-с.......

Анонимен каза...

И друго си мисля за спорта-ще има ли кой да го практикува?Ей сега прочетох,че и Португалия е узаконила ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ,като гледам-и ние сме на път!Май ще гледаме само как дърти еднополови двойки,с къси розово шортички си джиткат федербал и се мляскат през мрежата!Ако съм жив! По-добре да не съм.....Ай с-с-с.......

ARVi каза...

Когото имате претенции кам грамотността на някой, погледнете първо себе си. Кмета на Ловеч май е от Терзийско, ако не се лъжа. Но те му дадоха възможност да управлява и се чува, чена всичко отгоре е и успешно неговото управление. Ловчалии в не малка част го уважават. А в ръководството и в експертния състав на ловешката община е привлякъл и 5-6 души пак наши хора, от Троян.
Не съм съгласен по никакъв начин с Вас, че трябва да умаловажаваме успехите на околните. Злобейте, като искате, проблема си е Ваш.

Анонимен каза...

Ти чуваш ли се какво пишеш изобщо?
Кво общо има кмета на Ловеч със случващите се неща там?Ти чувал ли си изобщо за Гриша Ганчев?
Имаш ли си на идея че появи ли се желание на Гришата цялата община се нарежда в редица и козирува,или си въобразяваш че кмета е движещата сила и Ганчев си дава парите ей така щото на кмета му се прищяло?
Кво трябва да ни занимава тоя другия с Орешак,при положение че в Троян стадиона е под всякаква критика?
И престанете да пишете глупостите си тук и опитите за хитри коментари на по-горния.
Спорт всеки практикува под една или друга форма ,било то на стадиона,в махалата,в залата ил ив парка.

ARVi каза...

Ти май си много упорит. Боже господи, какви хора има. Ами не те карам да четеш написанитe от мен "глупости". Пропускай ги. Ти да не мислиш, че като имаш някакво мнение, което разбира се уважавам, то е безупречно, всички трябва да се съобразяваме с него, да го удобряваме, че май и да ти козируваме. Всичко зависи от кой ъгъл ще погледнеш мненията. Твоето ми намирисва на параноя.
Относно Гриша Ганчев, нашият Г. Ганчев къде е? Той поне прави нещо и не му пречат в Ловеч.
Разстоятието от неговото село Микре е почти едно и също до двата града, Ловеч и Троян. Запитвал ли си се някога, защо той е в Ловеч, а не в Троян, а?

Анонимен каза...

И по-добре че не е в Троян,защото досега да сме се превърнали в гето пълно с помаци.
Добре де съгласявам се ,появява се някой "луд" и почва да налива пари в местния отбор,който за последно игра във "В" група преди 13-14 години,а помнещите "Б" група са малцина.
Колко публика ще се събира,колко време ще се задържи ,какви цели се гонят?

ARVi каза...

В Ловеч да не би да ходят на мачовете по-вече хора? А Ловеч не е пълен с помаци. Нали Ловеч по население е почти колкото Троян. Не гледай какво пишат в статистиките. Но мисълта ми беше, че ако се намери този "луд", ние на драго ръце ще го опнем на "бесилото" и него. Ние в Троян болшинството сме изключително негативни, невярващи хора, самовлюбени, вярващи само в своето АЗ и гледайки на това, което се случва в града и по света, изключително само от своята камбанария. Постъпките ни в повечето случаи са продиктувани от това, което казва Пушкин "Все для тихих радости желудка!"

Анонимен каза...

Искам да те помоля и теб и другите които говорят в множествено число да не го правите!
Ако Вие се имате за такива,аз не съм,а съм сигурен че и много други не са.
На въпросното бесило Гриша Ганчев попадна отдавна,след него мина и Петър Хубчев,ако не се сещаш за какво говоря попитай Дилян Енкин!

ARVi каза...

Значи спирам комуникацията с теб. Ти не четеш какво пиша, а си позволяваш да съдиш. Ако отговоря на твой коментар за в бъдеще, ще е защото си изцяло анонимен, което прави комуникациата безсмислена. Не мисля да се оправдавам, считам, че точно се изразявам и не съм засегнал никого, включително и твоята персона. Аз не се наемам да ти давам оценка, каквато и да била. Пожелавам ти успех! Дерзай!

Анонимен каза...

Сега се и сърдиш,че те помолих да внимаваш когато слагаш в кюпа повече от един!?!?
Няма нищо,все пак е по-лесно да се нацупиш и избягаш отколкото да приемеш критиката и да се извиниш...

Анонимен каза...

Авторът, БАТЕ-БОРИСОВ, не е мижав отбор. Бъджетът му е колкото на БФС, а отборът дори игра в групите на УЕФА, направи равен с Юве и се представи достойно. Колкото до мача между Литекс и БАТЕ-то, беларусите все бяха жгужшнали букета, ако Ст. Стоилов не предаде мача, отказвайки в 86 м да извържши три смени и двубоят приключваше в полза на тима от Ловеч.
Така че не пиши глупости, човек не може да е професионалист във всяка област, затово по-добре е да замълчи там, където е неподготвен!
Коллкото до футбола в Троян, каквото да говорим... По-добре да си бърборим за баскетбола!..

Анонимен каза...

Правилно,футбол тук няма,нека говорим за това което има.
Пък и кво ми дреме за Куинса,заедно с цеца от панчарево след оная анална свадба 8:0 само и само сините да не станат шампион,ако ще и вселенски шампион да станат,все тая...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |