В СОУ „Васил Левски” – за шеста година „пликчета” за абитуриентите в затруднено положение

* От училищното настоятелство – на трима по 300 лв. плюс 60 лв. за куверт за балната вечер * От училищното ръководство – на петима по 240 лв. плюс 60 лв. за куверт

ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА училищното настоятелство съвместно ръководството на най-голямото троянско училище, СОУ „Васил Левски”, връчи парични премии на абитуриенти в неравностойно положение - изгубили родител и/или затруднени материално (четвъртък, 29 април). От настоятелството, чийто председател е д-р Росица Бузева, дадоха на трима завършващи по 300 лв. плюс по 60 лв. за куверт за абитуриентската вечер, а от училищното ръководство – по 240 лв. (една минимална работна заплата) плюс още 60 лв. за балния куверт на още пет зрелостници. Средствата са от събраното на годишния благотворителен коктейл, провеждащ се по традиция около патронния празник на школото (19 февруари).

„ЗА ШЕСТИ ПЪТ СЪВМЕСТНО с настоятелството подпомагаме преди бала абитуриенти, които по една или друга причина са в затруднено положение. Сумата не е толкова голяма, но смятаме, че ще ви е от полза. Пожелавам на всички ви успешен път след завършването на нашето училище”, каза в краткото си слово директорката на СОУ-то Розалина Русенова. „Тези средства са предвидени да ви помогнат за бала, но ние няма да се „разсърдим”, ако те отидат за вашето кандидатстване и по-нататъшно образование”, заяви д-р Бузева.

НА МИЛАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПРИСЪСТВА и друг член на училищното настоятелство – бизнесдамата инж. Лилия Цанкова, която за трета поредна година с лични средства осигурява балната рокля на една абитуриентка. „Благодарим Ви!”, изрази общото настроение на осмината едно от наградените момичета - чаровна и много красива млада дама.

Т21

24 коментара:

Анонимен каза...

три лицемерни космически чудовища,които на гърба на деца в неравностойно положение си преписват абсурден и много грозен PR...

Бай Бочо каза...

Важно е какво мислят децата...Нека те да кажат как го усещат...

Анонимен каза...

Как е възможно, дори толкова мила и благородна инициатива да се коментира по този злобарски начин.

Анонимен каза...

Нали в Троян си гледаме все в пъничките. Нашите и пълни, и празни да са, чуждите са по-интересни и си ги искаме и тях. Как беше лафа - "Имам щот не съм давал а само съм взимал".

Анонимен каза...

2 изречения за децата и останалата част хвалебствени слова за "псевдоблаготворителките".
едната ще си избие парите от стоматологични
услуги,другата ще одере кожата на някой със строителство и така...

Анонимен каза...

Относно предходия коментар:

Може би си прав, че ще си ги "избият" парите, но има още мнооого хора, които могат да си "избият" и повече пари, но не биха дали и стотинка за никого... така че съветвам ви не бъдете все тъй черногледи ...това ли ви доставя радост в живота, да опорочавате и принизявате и малкото добро около нас????

Анонимен каза...

До 1вия - лично ще ди дам 360 лева ако ми се покажеш да ти видя злобното лице!!! Браво, че има такава инициатива и са дали по някой лев на децата. Едва ли има личен мотив, но дори да е реклама, печелят те, печелят и децата.

Анонимен каза...

Като няма какво друго да напишат ,с това се хвалят!Защо не оставиха децата сами да го кажат, а отново,,услужливи,,даскалици пишат.Благотворителните прояви не се афишират.Иначе наистина е грозна реклама.А колкото до Лилия Цанкова-тя трябва още да направи,за да компенсира проявите на личното си производство.За синчето и ми е думата!!!

Анонимен каза...

Хайде да не се опорочава тази благотворителност.Инициативата е прекрасна.Знаете ли какво е да не можеш да идеш на най-важния си бал,защото нямаш пари?Какви са хората нека само бог съди,а ние да продължаваме все така всяка година.
Бианка Павлова

Анонимен каза...

ее дай и на мен 360 кинта и щи права ихтибар 3-4 до минути!пък ако си женска ще ти тегля и една патка,като си толкова дашна!

Анонимен каза...

Чудя се как може да съществува образ като теб

Анонимен каза...

Не станаха ли много злобарите тук?

Анонимен каза...

Не бъдете толкова злобни!Няма нищо лошо да подадеш ръка и да помогнеш,особено на деца.Има много хора в Троян,които парадират с пари и възможности,но никога не откликват на благотворителни инициативи организирани в нашия град.

Анонимен каза...

Към автора на горния пост- точно така е,има доста троянски "баровци", които никога те са помогнали и не биха помогнали на някого.Описания жест е хубав не бъдете толкова злобни!

p.radev каза...

Абе как може да има такива злобари!!! Ей я да видим тези където казват, че е реклама това те пък какво са дали на някой. Докато има такива простаци няма да се оправим. ДО 1-я - Ти колко си дал бе брат'чед на някой да му помогнеш, а? Не си мислете че като напишете анонимен и не се знае кой си.

Анонимен каза...

Не е необходимо да се дава по този начин - съществуват по цивилизовани методи на дарителство Тези бизнес дами да платят кувертите на социално слабите учители! Срам!Само в тази гимназия със знанието на Директорката -Русенова учениците плащат кувертите на учителите!Къде ви е достойнството народни будители, или искате и тоалети да ви купим, а вие давайте частни уроци и трупайте отпуски.

Анонимен каза...

p.radev,що не погледнеш и другите коментари?май и други хора мислят подобно(злобно) на мен по темата с псевдоблагородните прояви на въпросните лица.
я да опитаме нещо друго:
дамите с благородни сърца нека се съберат,дадат квото са решили,но да го направят малко по-дискретно а не по-този начин.нека спестят неудобството на децата в неравностойно положение,нека го направят малко по-тактично,та да не остане чуството че са джълни на някой.или всичко се прави та да се чустват точно така?
бианка павлова,не следиш мисълта.
никой занимаващ се с истинска благотворителност не се изтъпанва по този начин.нали знаеш че на човек се помага не за да го накараш да се чуства задължен,а защото трябва да му се помогне.
бианка павлова и p.radev,кой плаща кувертите на даскалите по баловете-същите тези деца!!!

Анонимен каза...

По-добре "псевдоблагородните прояви", отколкото никакви благородни прояви. Голяма работа, че са си направили реклама дамите, току виж някой вземе пример от тях...

Анонимен каза...

ми аде да ти дам 5 лева и да ми викаш ЕВАЛА 2 дена?

p.radev каза...

Ами да ти кажа ли, че донякъде съм съгласен с факта , че даже и злепоставят децата така и наистина това не е най-добрия начин да се помогне на децата, но като се замисля май факта че са дали някой лев надделява върху факта че си правят реклама. Пък и с тези пари ако искаха реклама да са си платили и да я направят без дарение. Кой в града не познава Бузева например. и за какво им е на нея реклама жената баят години работи вече. И я да видим по добре ли ще е да не бяха ги давали,а?

p.radev каза...

Господина с 5лв в джоба - нямаш никакви проблеми дай 5 кинта и цял ден ще ти викам че си голяма работа....:) даже и на приятелите ти ще те похваля:)

ARVi каза...

Инициативата е похвална. Моля Ви не изпадайте в крайности. По добре, че са ги дали, даже и с мотив PR, отколкото за същия PR да платят в някоя медия за това. При трудна ситуация, в която се намират тези деца, във този важен момент за завършващите средно образование младежи сираци и в неравностойно положение, е добре, че някой се е притекъл на помощ. Това окрилява и ще им предаде положителен заряд и мощен импулс за тяхните бъдещи постъпки, действия и отношение към житейския им път за в бъдеще. Останалото е чиста проба злоба, която при нас се намира в огромни количества.

p.radev каза...

А така, хубаво го каза - ЕВАЛА един да мисли правилно.....

Анонимен каза...

Искам да изясня някои неща за /изтъпанването на тези неща/.Зная ги от собствен опит.В продължение на 10 г. аз съм ходила на благ.тържества в помощното училище на дъщеря ми.Винаги съм била канена да присъствам.Идваха англичани,американци,австралийци..и т.н.Винаги ,когато раздаваха подаръците високо и ясно се показваше какво дават и на кой/името на детето се казваше високо./Камерите и фотоапаратите бяха задължителни.Когато се интересувах защо го правят ми отговаряха,че това е абсолютно задължително,защото така трябва да има доказателства и свидетели,че дарението е осъществено.Да няма лъжа и измама.Това е правилния начин.Предполагам,че и нашие дами затова са го направили.Само наистина не съм съгласна да се показват децата на снимка,за да им се спести неудобството,че са затруднени.Съгласете се,че такива новини трябвя да има,да се поущрява благотворителноста.Също така искам да кажа,че следя мисълта и с този коментар искам да отговоря на всички.И пак повтарям/специално за анонимеца,който нарече дамите кучки/,какви са организаторите само бог съди не ние,важното е ,какво се прави.
Бианка Павлова

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |