Дни на талантите и интересите 2010

* Над 600 участници в 13 конкурса * На 11 май е големият концерт „Талантливите деца на Троян поздравяват Европа”, гостуват – сестрите Тоника и Ивелина Андрееви от Тетевен, призьори от фестивала „Златната монета” в Болоня

В ДНИТЕ ОТ 26 ДО 30 АПРИЛ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ се проведоха Дни на талантите и интересите в Троян. Читалищната библиотека, с подкрепата на Община Троян, преди осем години постави началото на детския празник. В партньорство с Общинския педагогически център и всички училища в общината Дните на талантите и интересите вече са устойчива традиция.

КОНКУРСИ В РАЗЛИЧНИ ОБЛАСТИ на изкуството, литературата, информационните технологии, изложбите на колекции, домашни любимци и кулинария, отново предизвикаха интереса на троянските децат. В 13-те конкурса и изложби бяха регистрирани над 600 участници. За пръв път тази година с постановката „Писмо от Париж” се представи и средношколската студия „Театър” при Общински педагогически център. Всеки ден деца от цялата община демонстрираха своите таланти пред публиката, обменяха опит и идеи с връстниците си и се забавляваха заедно. Истина е - Седмицата се превръща в незабравим празник, провокира творчество, дава възможност на всички деца да се изявят и да преоткриват себе си.

НА 11 МАЙ ПРИЗЬОРИТЕ от различните конкурси ще участват в концерта „Талантливите деца на Троян поздравяват Европа”, който се организира от Община Троян, „Европа директно” (Габрово), Народно читалище „Наука” (Троян) и Общински педагогически център (Троян) по случай Деня на Европа - 9 май. Специални гости  за концерта ще бъдат сестрите Тоника и Ивелина Андрееви от Тетевен - носители на  наградата на публиката Telezecchino от Детския песенен фестивал Zecchino d'oro (Златната монета) в Болоня (2009 г.), и Вокална студия "Усмивка"  при НЧ ”Наука” - финалисти в българския финал на Детска Евровизия (2008 г.).

Ваня Давидова, 
Читалищна библиотека - Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |