Погнаха данъчните за неплатени глоби, да се готвят държавните служители

* Ако имаш неплатени глоби, отказват ти услуги в НАП

НА ВСИЧКИТЕ 117 СЛУЖИТЕЛИ от офиса на Националната агенция за приходите (НАП) в Ловеч е била извършена проверка за неплатени глоби към различни държавни институции, научихме от PR-ката Радосвета Коева. Резултатът - само двама ловешки данъчни се оказали с неплатени задължения. От следващия понеделник започва такава проверка на всичките 7700 служители на НАП в страната, обясни г-жа Коева. След анализ, направен в агенцията, станало ясно, че има хиляди държавни служители, включително и служители в приходната агенция, които не си плащат глобите. Със събирането на тези дългове до края на 2009 г. се е занимавала Агенцията за държавни вземания, но резултатността била слаба.

ПРЕОБЛАДАВАЩАТА ЧАСТ ОТ ДЪЛГОВЕТЕ са за нарушения на Закона за движението по пътищата, а изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е дал гратисен период до петък (5 февруари 2010 г.) на служителите си платят всички просрочени глоби. Ако задълженията не бъдат уредени до края на седмицата, сумите ще бъдат удържани от заплатите на инспекторите. От НАП обещават, че следващите проверени за неплатени глоби ще са служителите на Министерството на финансите, а след това и хората, работещи в държавната администрация в цялата страна.

ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2010 Г. Агенцията за държавни вземания се вля в НАП. С това в приходното ведомство премина събирането на неплатените в срок глоби. След промяната всеки клиент на НАП, който иска удостоверение за платени данъци и осигурителни вноски, задължително се проверява за неплатени глоби към различни държавни институции. Удостоверенията за платени данъци и осигуровки се изискват от много държавни органи по различни поводи – например за участие в обществени поръчки, при кандидатстване за банков кредит, при издаването на разрешителни за оръжия и много други.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

А кога ще проверят лекарите и техните семейства дали имат изрядни здравни вноски?

Анонимен каза...

Не ставай свешен, смешко. Ти си внасяй твоите вноски, защото глобите са големи от тук натък!

Анонимен каза...

Явно си от системата на здравеНЕопазването.

Анонимен каза...

Не съм смешко, дори скоро наринах сумати му и пари за неизплатените си здравни вноски. Но за разлика от теб аз не мрънкам, а изпълнявам каквото се изисква от мен като гражданин на Република България. Хайде смешко дерзай !

Анонимен каза...

Аз пък няма да ги внасям, защото винаги, когато отида на лекар си плащам или ми искат да си платя!Брей....изненада ме, вече знам, че има един изряден гражданин на Република България и той е в троянския край!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |