Биатлон: Емилия Йорданова – силно представяне на Световното в Швеция

* Ослепителната троянка записа две 9-ти места - в дългата дистанция и спринта, и е с основна заслуга за 6-тото място на българската щафета

20-ГОДИШНАТА ТРОЯНСКА БИАТЛОНИСТКА и национална състезателка Емилия Йорданова – възпитаничка на треньора Цветан Цочев-Куршума и защитаваща цветовете на Спортния клуб по биатлон и стрелба „Аякс” (Троян) – се представи много силно на Световното първенство за младежи и девойки, провело се в Торсби (Швеция) от 24 януари до 2 февруари. Чаровната троянка, която безспорно е една от най-красивите състезателки в елита на световния женски биатлон, завърши с две 9-ти места – в дългата дистанция на 12,5 км и в спринта, и с 12-то място в преследването. Емилия е и в основата на 6-тата позиция на българската дамска щафета.

„В ДЪЛГОТО БЯГАНЕ Емилия направи три грешки в стрелбата, което й коства 3 наказателни минути. Ако бе стреляла по-точно, щеше да е световна шампионка”, коментира пред Т21 ден след завръщането на състезателката от Швеция треньорът й г-н Цочев. Но специалистът, под чиито грижи са израснали десетки майстори на биатлона, е убеден, че Емилия я очакват много големи успехи и именно в нейно лице българският женски биатлон може да намери своята втора Катя Дафовска.

******* 
Троянската връзка

Емилия Йорданова остана „на милиметри” от единствената квота за българския женски биатлон за Олимпийските игри във Ванкувър (Канада). Квотата спечели ветеранката Нина Кадева (30 г.), която също в някаква степен може да се смята за възпитаничка на троянската школа – банскалийката няколко сезона се е готвила при треньора Цветан Цочев-Куршума. При мъжете биатлонисти, представящи страната ни на игрите във Ванкувър, също има силна троянска връзка – Владимир Илиев е наш съгражданин и в момента е състезател на „Аякс” (Троян), а Михаил Клечеров в един по-ранен период от спортното си развитие също е тренирал при Цветан Цочев.

Т21 

1 Коментара:

Анонимен каза...

Вижда се че в Троян има хора които се раждат за биатлона,вижда се че има и треньора който да ги изгради!
Не сме ски център,но пък сме родени такива явно,за разлика от село Банско и напъните му...
Защо не се заговори с една нотка по-висок тон,относно по-сериозно инвестиране в биатлона в Троян!

Адмирации и за децата и за треньора им!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |