„Пристигащо(то) кино” на Андрей Слабаков пристига в Троян

* Кой ще е филмът, който ще гледаме на 2 март, решавате вие 
АНКЕТА  

ТРОЯН ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ПРОЕКТА „Пристигащо кино”, реализиран от режисьора Андрей Слабаков и неговата фирма „А.С. Филм” (София), научихме от зам.-кмета Мариян Балев. Идеята, по думите на самия Андрей Слабаков, е българските зрители да се върнат в киносалоните, а резултатите досега („Пристигащо кино” стартира на 6 юли 2008 г.) дават надежди в тази посока. Другата важна цел на проекта е да лансира българското кино и да даде шанс на родната публика, залята в последните години от американски екшъни, да гледа и български филми – стари, нови и най-нови. Всичко това пък е особено важно за общини като нашата, където преходът затвори киносалоните (в Троян кино няма от средата на 90-те, а някогашния модерен киносалон бе продаден на частна фирма и в момента е в руини; кино от няколко години няма и в „кинаджийския” Ловеч – бел. Т21).  

В ОФЕРТАТА СИ Г-Н СЛАБАКОВ ПОДЧЕРТАВА, че 72 общини в България вече са подкрепили проекта, откупувайки прожекции, гледани досега от над 88 000 души. „А.С. Филм” предлага пакет от 40 нови и предпочитани стари български филми; осигурява и цялостна техническа обезпеченост, позволяваща качествено представяне на филмите както в зали и салони, така и на открито. Допълнителна екстра (по желание на клиента) е среща на публиката на живо след края на прожекцията с актьор, участвал в съответния филм.  

„ПО НАШЕ МНЕНИЕ „ПРИСТИГАЩО КИНО” е нещо много добро и решихме да подарим на троянци една прожекция в навечерието на 3 март”, коментира г-н Балев. Киното ще бъде в големия читалищен салон и ще се състои непосредствено след тържеството по случай Националния празник (2 март, 18:00 ч.). Входът ще е свободен. „Ако интересът е добър, би могло да има и следващи издания на „Пристигащо кино” в Троян”, прогнозира зам.-кметът.

А КОЙ ДА БЪДЕ ФИЛМЪТ за прожекцията на 2 март, ще кажем всички ние. Начинът е да посочим едно от предложените в анкетата по-долу шест заглавия. Анкетата ще е само тук (в сайта на Т21) и ще върви до 15 февруари, когато мненията ще бъдат сумирани и филмът, събрал най-много гласове, ще бъде откупен от Общината.

*******

Кой филм избирате?

(предпочитанието си заявете в коментарите под материала; за повече информация за филма - кликнете върху заглавието)

•    „МИЛА ОТ МАРС” (2004 г., драма)реж. Зорница София, с участието на Весела Казакова, Асен Блатечки, Залатина Тодева, Зуека и др.

    „МАЙМУНИ ПРЕЗ ЗИМАТА” (2006 г., драма)реж. Милена Андонова, с участието на Филип Трифонов, Стефан Мавродиев, Асен Блатечки, Тончо Токмакчиев, Мартина Вачкова и др.

    „ПАЗАЧЪТ НА МЪРТВИТЕ” (2006 г., драма)реж. Илиян Симеонов, с участието на Ицко Финци, Малин Кръстев и др.

    „ЛЕЙДИ ЗИ” (2005 г., драма)реж. Георги Дюлгеров, с участието на Руси Чанев, Иван Бърнев, Павел Паскалев, Анелия Гърбова и др.

    „ХИНДЕМИТ” (2008 г., комедия) реж. Андрей Слабаков, с участието на Ернестина Шинова, Деян Донков, Петър Слабаков, Тончо Токмакчиев, Малин Кръстев, Нети и др.

    ПИСМО ДО АМЕРИКА” (2000 г., драма) реж. Иглика Трифонова, с участието на Филип Аврамов, Ана Пападополу, Петър Антонов, Анди Барет, Мая Новоселска и др. 

16 коментара:

Анонимен каза...

Като чуя ново българско кино и се обривам. Все пак на 2 март съм в читалището, избирам комедията "Хиндемит" на режисьора Андрей Слабаков, и дано не се е изложил много.

Анонимен каза...

,,Писмо до Америка'' е филм,който наистина си заслужава да бъде видян.Един от наистина стойностните филми в новото българско кино.

Анонимен каза...

"Хиндемит"

Анонимен каза...

"Маймуни през зимата" или "Мила от Марс"

Анонимен каза...

„ПИСМО ДО АМЕРИКА” :)))

Анонимен каза...

и шесте филма са добри, но избирам Хиндимит, защото предполагам, че режисьорът му Андрей Слабаков ще бъде на прожекцията. А защо не и Ернестина

Анонимен каза...

Pismo do Amerika

Анонимен каза...

Филмът, който си заслужава да се види на голям екран е "Писмо до Америка". Невероятна история, невероятна родна природа и силата на една българска песен... Просто е задължителен за голям екран. Иначе "Мила от Марс" е приличен филм, "Хендемит" е уникална комедия, която за мен не е подходяща за голям екран, макар да е филм, който задължително трябва да се гледа... А "Пазачът на мъртвите" е страхотен като филм, но е прекалено тежък като емоционална натовареност и описанието "драма" е твърде елементарно за него. Лично аз виждам като красив и уникален филм "Писмо до Америка".

Анонимен каза...

Гласувам за "Хиндемит" и приветствам идеята за възраждането на киното! Браво на Андрей Слабаков за този проект!

Анонимен каза...

Андро Слабаков е най-добрия режисьор в Б-я.Гласувам с две ръце за филма му "Хиндемит",защото отдавна го търся, но не все удрям на камък.Подкрепям и идеята за кино в Троян,а и не само в Троян, защото скапаните малки и невзрачни градчета, като нашия, са още по СИВИ и МРАЧНИ без никакъв културен живец у тях.

Анонимен каза...

пффф така като гледам новата вълна бозави Бг филми никой не ги иска и другаря Слабаков е тръгнал лично да ги предлага.как един се не сети,че само глупости правят и опита им за копиране и нагаждане на американски простотии с Бг действителността е абсурд?
Препоръчвам на всеки който има възможност да гледа "Трака Трак" и всички филми правени ДО 1992 година....

Анонимен каза...

hindemit

Анонимен каза...

''Писмо до Америка''е прекрасна история,от която всеки може да научи много.Гласувам за него

Анонимен каза...

Гледал съм "Маймуни през зимата" и бих искал отново да го гледам.

Анонимен каза...

Pismo do Amerika

Анонимен каза...

Pismo do Amerika

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |