„Нарича се любов“ на Надежда Христова в троянската галерия

* На 1 март от 18:00 ч. в залите на втория етаж на галерия „Серяковата къща” в Троян се открива изложбата графика и керамика на художничката Надежда  Христова, озаглавена е „Нарича се любов“

Надежда Христова
Престоящо

НАДЕЖДА ХРИСТОВА е родена в Русе. Известно време живее там, след което се премества в Троян, родния град на баща й. От малка има слабост към рисуването затова учи в Художествената гимназия в Троян. След завършването започва работа като точар в местна керамична фирма. През 2000 г. се ражда дъщеря й Преслава - едно необикновено дете (със специфични потребности) и Надежда се отдава на грижите за нея за дълъг период от време. Въпреки трудностите, Преслава е тази, която научава майка си да е  силна, да преследва целите си и да вярва в мечтите си.

Керамични творби на Надежда Христова
ЕДНА ОТ ТЕЗИ мечти се сбъдва през 2006 г. и Надежда си създава свое собствено ателие. Започва работа там, създава собствени модели, участва в различни общи изложби, включително международни. Участвала е и в демонстрации  на керамични техники, в различни празници и прояви. В момента е председател на Задругата на майсторите на народни художествени занаяти в Троян. Гордее се с  благотворителните базари, които организира с помощта на колеги и приятели.

С Наби Масуми в Националното изложение в Орешак
Надежда и Преслава
СЕГАШНА ИЗЛОЖБА е поредната й сбъдната мечта - да открие самостоятелна изложба с рисунки и керамики. Изложбата ще открие Наби Масуми - преподавател по персийски език в Иранския културен център в София, доктор по будистка и индийска философия, поет, лектор. С Надежда се запознават миналата година в Националното изложение в с. Орешак и се сприятеляват.

СЪС СВОИ ТВОРБИ в изложбата на Надежда ще присъства и дъщеря й Преслава Петрова, в момента ученичка в троянската Художествена гимназия (НГПИ „Проф. Венко Колев“). Изложбата ще продължи един месец, до 2 април.

Галерия „Серяковата къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |