Рок и бира в центъра на Троян

* От 14-ти до 16-ти – рок академия и бирфест * В програмата – конкурс за авторска песен, творческа работилница, концерти на Васко Кръпката и „Подуене блус бенд”, „Обратен ефект”, „Antidot”, Христо Младенов
 * Водещ – Симеон Чешмеджиев от радио Z-Rock; в журито – Денис от „Ахат” * Два часа караоке, за смелчаците – безплатна бира

Предстоящо Рок академия - Троян 2013
Троянски рокаджии, генерация 21. век, якоооо; снимка - Цветан Тончев
ИДВАЩИЯТ троянски уикенд обещава да мине под знака на рока и бирата. От 14 до 16 юни (петък, събота и неделя) площадът ще бъде домакин на „Рок академия – Троян” и бирен фест с участието на „Каменица”. В рамките на тридневния празник ще бъде официалното откриване на туристическия сезон и представянето на бранд и лого на Троян. Организатор на събитията е Община Троян. Идеята за Рок академията е на художника Иван Хаджийски и е амбиция да се възроди тукашният рокаджийски площаден дух отпреди 20-тина и повече години. Основен партньор на Общината е троянската рок банда „Аntidot”.

Васко Кръпката - главният наставник в Рок академията
КАКВО ДА очакваме? Конкурс за авторска песен и творческа работилница със специалното участие на Васко Кръпката и „Подуене блус бенд”, като условието е участниците да са на възраст до 30 години. Към конкурса имаше силен интерес от цялата страна. Специална комисия допусна до участие общо 9 групи -  от Русе, Велико Търново, Добрич, Пловдив, Монтана, Дупница, Севлиево, Лом и Троян. Те ще забиват на откритата сцена на централния троянски площад, а извън конкурсната програма там ще се качат още две троянски банди. Салонът на Общината, където ще се проведе Творческата работилница, ще бъде отворен за публика. И ще си струва, защото Васко Кръпката - „един колоритен музикант, който чрез блуса докосна сърцата на свободните българи” (по думите на някогашния барабанист на ФСБ Пепи Славов) – умее да говори за блус и рок и да общува с младите музиканти достъпно и професионално, макар неговата интернет визитка да го представя като „шофьор и автомеханик по професия, музикант по душа, самоук”. 

Денис Ризов - един от журито
РОК АКАДЕМИЯТА ще доведе в Троян още имена от българските музикантски среди. Член на журито е атрактивният Денис Ризов -  бас китаристът на „Ахат”, телевизионен и музикален продуцент, набрал още популярност с шоуто си по БНТ „Денис и приятели”. Неотдавнашното гостуване на момчетата от „Аntidot” в „Денис и приятели” вече направи успешна реклама на „Рок академия – Троян”. Сред оценителите е и Валентин Митачков, мениджър в MD Studio, където са записвали Милена, P.I.F., братя Мангасарян, Safo. Групата, спечелила първо място в конкурса за авторска песен, ще получи право на професионален звукозапис в MD Studio. За подгласниците - участие в предаването на Васко Кръпката „Карай да върви, това е блус”, което вече 5-та година е в ефира на телевизия „Скат”, и предметни награди. 

АФИШЪТ на рокаджийското шоу включва концерт на Васко Кръпката и неговият „Подуене блус бенд”. На троянската открита сцена ще се качат също ироничните момчета от „Обратен ефект”, чиито хитове отпреди десетина и повече години - „Моля ви, мадам”, „За Марчето”, „Карагьоз”, няма как да бъдат забравени. Свой концерт ще имат и троянските рокаджии от „Аntidot”: Емилиян Ангелов (вокал), Боян Ненков (китара, бек вокал), Христо Иванов (бас), Ивайло Иванов (барабани). Ще чуем и актуалния Христо Младенов – троянският глас в тазгодишното риалити „Гласът на България” по бТВ. На откритата сцена ще се качи и… публиката, защото на два пъти  ще има обявен по един час караоке. Наградата за смелчаците е безплатна бира (освен, разбира се, славата и любовта на публиката). За събота вечер се предвижда дискотека на открито.

Троянският "Antidot"
ВОДЕЩ на тридневния рокаджийско-бирен купон ще бъде известният радиоводещ Симеон Чешмеджиев от Z-Rock - втората станция за рок музика в радиоисторията на България (след легендарното радио „Тангра”), част от bTV Radio Group. 

БРАНДЪТ на Троян (бранд - марка, набор от възприятия в съзнанието на потребителя), който за пръв път ще бъде представен пред по-широка публика, има своята премиера - логото вече е принтирано върху тениските на участниците от рок бандите и ще поеме към техните градове. И понеже, както вече казахме, по време на академията ще бъде даден стартът на туристическия сезон в Троянско, може би на Лято 2013 ще му върви по… бира, рок и много гости.

Нели Генкова

ПРОГРАМАТА на Рок академия - Троян 2013 - виж ТУК 

Още по темата:

30 коментара:

Анонимен каза...

Браво, Боби. Запази си духа и давай смело напред ;)
Успехи!

Анонимен каза...

Видяхте ли , че и Боби Ненков работи за Троян . Вече затвори устата на шепата си зложелатели които го оплюха под статията за измамника Маргинов , че взимал по двадесет лева и не ги връщал . Е сега кредиторите му ще идат на концерт и парите които са му дали все едно са си купили билет . Даже 20 лева са ниска цена на билета .

пАтРиОтЪ каза...

Браво на всички млади и амбициозни хора, които не се предават и въпреки всичко работят за запазването на някакъв социален живот в гр. Троян! Благодаря ВИ, че ВИ има! Успех !

Анонимен каза...

Браво на Общината, че търси мнението на младите и дава шанс на идеите им. Свежа като замисъл идея. Успех на Академията.

Анонимен каза...

Дано стане традиция.

Анонимен каза...

Дано площадът не осъмва като след гром и лом!

Иванко каза...

За първи път не виждам дежурните злобари във форума. Ето това е рок. Завиждам ви /неблагородно/и дано стане традиция.

Анонимен каза...

Не бързай, 7-ми, все ще се появи някой да спази традицията на "оплюването".
И от мен УСПЕХИ, Боби!
Дано да се оживи малко и нашият град. Браво, че има останали млади хора, които да вършат такива свежи неща, както казва 3-ти - да има социален живот в града!

Анонимен каза...

Злобари ли ? А това,че тоя келеш ми дължи пари е злоба така ли?Дължи и на много други хора,но разбира се няма никакви намерения да ги върне !

Анонимен каза...

...А това се доказва в съда драги ми господинчо,ако имаш претенций защо не се оповаваш на законите,а само плюеш по форумите и наляво и надясно,то така е най-лесно май....не стига че се опитва да направи нещо за града ни,ами пък и веднага почнахме да намираме кусури!!!!!!Аман от злобари!!!!!

Анонимен каза...

Както 10-и казва има си съд,за да съди и да решава кой крив,кой прав.А колкото до фестивала-подкрепям това начинание,дано стане традиция,браво и спех,дано не вали. :)

Анонимен каза...

Викаш вземал се на сериозно,че прави нещо за Троян?Той така се беше вземал на сериозно и с едни други "далавери", все с един и същ край.Но виж ,пак го отнесоха други хора. Такъв човек се нарича мошеник.А относно "правенето",има един човек,който все стои в сянка,но да ти кажа доста по направи за Троян.И от не от сега,не само в музикален аспект!Но не се пъчи никъде.Така,че не ми излизай с този модерен напоследък лаф,прикривайки се зад национални интереси .

Анонимен каза...

Кой е взел пари някакви, не разбрах. Понеже чета за Боби, си мисля, че за него се говори, обаче понеже го и познавам пък, си мисля, че няма как да е той. Просто познавам момчето ...

Анонимен каза...

Ей ама то тва злобата и завистта край нямат. Не се гледа доброто и хубавите неща , които се правят ..ами се гледат неуспехите и ако може пък да се спомогне за да се провали нещо май ще е най - добре ... Аман от злобари ;]

Анонимен каза...

Всеки гледа в чуждата паница ..а в своята много малко се осещат да погледнат .. защото надали тези , които плюят по нечии адрес са перфектни и безгрешни ама това не се вижда .. ;)

Анонимен каза...

10 човека се изказват положително и един веднага плюе,ако е такова съотношението на мнения и за депутатите,то тогава те ще са перфектни за народа.

Анонимен каза...

номер 10 каза: "Той така се беше вземал на сериозно и с едни други "далавери" -хахаххахх,я ни светни бе,какви са тия "други далавери",че нещо не му виждам богатството,относно "далаверите" се сещам за едни не толкова сенчести и пъчещи се господа и дами,които бяха на ключови постове-кой в община,кой в парламент,кой в полиция,кой в болница и съшите тези значително забогатяха и си оправиха родовете и то видимо...и кво стана, траем и мълчим, като задници и всичките продължават да крадат и грабят и да дебелеят.А ти поплювко смешен,заминавай в съда с обвиненията си,защото в противен случай излиза че клеветиш.Успех на Рок-Академия Троян,тя е едно от хубавите неща,които са на път да се случат!

Анонимен каза...

Много "браво" за Боби, само дето Общината опъва каиша - и като организация и финансово!

Анонимен каза...

Ама хич не разбирам защо Боян стана "главен герой" във форума. Нито е негова идеята за рок-феста, нито има кой знае каква роля в организацията, нито е единствен в групата...Не му вдигайте толкова акциите. На него и без друго не му липсва самочуствие.

Анонимен каза...

Дано се посъберат повечко тийнейджъри да полюпят семки,та да отчетем като успешно мероприятието.

Анонимен каза...

Ами 20-ти, то си зависи от младите хора. За тях се прави.

Анонимен каза...

Аз пък си мислех,че се прави с идеята,Троян да посъбере хора от други градове,обединени от рок музиката?Както беше в Ловеч например.4-5 хиляди човека имаше,от цяла България.Хотели пълни,кръчми пълни,народа щастлив,че местната икономиката цели 5 дни е на високи обороти.Ясно ми е вече целият шум тук за какво беше...

Анонимен каза...

Браво, Браво, Браво ! Радва ме всяка музикална изява, която не е чалгия-цигания! Успех!

Анонимен каза...

А знаете ли, че първият рок фестивал в Троян се е състоял през далечната 1988година и в него участваха някои от най-известните групи! Социален живот...

Анонимен каза...

Знам ,Троян бе част от Рок Маратона на България. Само,че сега като гледам на какво прилича рок музиката, разбирам защо чалгата залива отвсякъде.

Анонимен каза...

Сега точно рок-музиката е точно,каквато никога не е била и това че гледаш само назад,не означва че няма друга посока,а именно сега и напред!!!!

Анонимен каза...

Дано Донка плати достатъчно пари на Боби да може да си върне борчовете .

Анонимен каза...

Боби е пич и тия дето плюете сте толкова завистливи и злобни,че ако си прехапете езиците ще се гътнете от собствената си отрова!!!!!!!!!!!!Нещастници,ако го нямаше той,шяхте да си стоите тука и да си се радвате на Веселин Маринов и компания на всеки фестивал и всяко събитие,никой не е застрахован и безгрешен,само който не прави нищо,той не бърка!!!!!

Силвия каза...

Незнам кой е Боби и какви са заслугите му за това събитие,но определено е добре да има такова.Знам мои колеги и приятели,които в петък тръгнаха от София за Троян заради това - така,че вероятно града ще се напълни и с туристи дошли за" рок и бира",освен,че за младите в града ще е някакво разнообразие и социален живот.Дано е имало успех и да стане традиция!

Анонимен каза...

Кой е тоя Боби, да го ева!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |