Гонят Пеевски от „Атака”?

* В съобщение от пресцентъра на партията, изпратено до Т21 от депутата Кирил Киров, инж. Илиян Пеевски е обвинен в предателство, следствие на „упражнено политическо влияние от страна на ГЕРБ”
 
Тема с продължение
Илиян Пеевски, Волен Сидеров, Кирил Киров
ОТ ДЕПУТАТА на партия „Атака” в Ловешкия избирателен район Кирил Киров получихме по електронната поща пресъобщение (подписано от Миглена Александрова от пресцентъра на ПП „Атака”), от което разбрахме, че местният атакистки лидер инж. Илиян Пеевски от 1 април т.г. е свален от двата ръководни поста – областен координатор за Ловеч и председател на Общинския сбор на „Атака” в Троян.

В ПРЕССЪОБЩЕНИЕТО се казва още, че г-н Пеевски „от 1 април 2013 г. не представлява никой друг освен себе си и собствените си амбиции”. Дава се и едно твърде обобщено и не съвсям ясно обяснение защо най-активната и популярна атакистка фигура в Ловешко и Троянско отпадна от кандидатдепутатската листа на „Атака” за Парламентарни избори 2013, провели се на 12 май: „Заявяваме, че г-н Пеевски не бе включен в предизборната  листа на „Атака” в региона, тъй като не притежава необходимите качества”.

ЗА ДВЕТЕ СКОРОШНИ политически декларации – личната на инж. Илиян Пеевски и на Общинския сбор на „Атака” – Троян (публикувани и в Т21), в които много остро бяха  атакувани както партийната политика в момента, така и лично лидерът Волен Сидеров и ловешкият депутат Кирил Киров, няма коментар по същество. Но явно във връзка с тези две декларации се заявява, че „неговите (на Илиян Пеевски) твърдения по отношение на партията и ръководството й, са израз на личната му неудовлетвореност и емоционално състояние”.

НАКРАЯ доскорошният лидер на „Атака” в Троян и Ловеч се обвинява в предателство, като в прав текст се твърди, че реакцията му срещу партията „е следствие на упражнено политическо влияние от страна на ГЕРБ”.

Т21
Бележка на редакцията 

НАПРАВИХМЕ справка в действащия устав на ПП „Атака” – има го в официалния партиен сайт – и от там научихме, че лидерите на местните партийни структури (областни координатори и общински председатели) се определят от националния лидер (председателя на партията); „Председателят на общинския сбор се определя от председателя на партията” (чл. 20, ал. 2) и „Областните координатори се определят от председателя на партията и са отговорни само пред него” (чл. 28, ал. 1).

С ДРУГИ ДУМИ - ако разпространените в публичното пространство два документа, носещи датата 1 април 2013 г., с които Волен Сидеров оттегля назначенията на доскорошния си троянски съратник от началническите партийни постове в Ловеч и Троян, не са първоаприлска шега (виж по-горе), инж. Илиян Пеевски не може и не бива да се счита за изразител на позицията на „Атака”.

ЛОГИКАТА пък сочи, че оттук до изключването от партийните редици има една крачка и тя едва ли ще закъснее. Но има един тънък момент – изключването (според чл. 24, ал. 3) се взема от „Общинския сбор на организацията, в която членува изключваният”, което в конкретния случай трудно би се случило. Обаче съществува и втора опция – натирването на провинилия се партиен другар да стане с решение отгоре; „Решение за изключване може да вземе и Централният сбор. Решението на Централния сбор е окончателно” (чл. 24, ал. 4).


Още по темата:

36 коментара:

Анонимен каза...

А ТАКА ДЕ

Анонимен каза...

АТАКА, вече не е АТАКА, а Ю Р У Ш !!! ;)))

Анонимен каза...

Пеевски отдавна си е подал оставката и отдавна е зам.председател на Атака в Троян. Май турските мекерета от Юруш на Сидер ефенди ше требе да изволнят цялата Атака в Троян. Некой каза, че вчера маминото дупетатче и още един калпак от дупетатите на Юруш цял ден правили опити да му правят преврат ма никой не им се вързал па си заминали кат насрани.

бай Бочо каза...

Юруш на Сидер ефенди (Атака на Сидеров) хахахахахахаха добре казано

Анонимен каза...

Бедни ми бедни Илияне,Киро динята така да те отсвири ;-)

Анонимен каза...

Този недоносник (дипотатина) да изгони Илиян ,човека който дигна аТака през 2009 до 9000гласа......

Анонимен каза...

Вдигнал на баба си хурката....:):):)

Анонимен каза...

7ми тогава защо на последните избори имат под 5000гласа???
Илияне ако съм на теб минавам в ДПС като знак на протест,може пък и областен управител да те направят,вижте какво става с "кадрите" на герб-всичко минава в ДПС или БСП !

Анонимен каза...

бедни ми ,бедни пеевски!не знаеш ли,че политиката на една партия се определя ОТГОРЕ?ами,че тя партия''ИБРИК'' е на сидеров бе ,АЛАНКООЛУ!къде си тръгнал да плуваш в лаината?

Анонимен каза...

6-ти номер е ИП.
Пак пише ужким от чуждо име.

Анонимен каза...

Пеевски, все още не си отговорил на зададения ти въпрос от коментарите след статията "Мама си има депутат". Въпросът беше такъв:

Защо досега си си траел, че Сидеров е предател. Защо не протестира по-рано? А вместо това го възхваляваше и боготвореше. И чак когато те изхвърли от кандидатската листа, ти чак тогава "откри", че той бил предател.

Анонимен каза...

Когато плуваш в море от лайна, не прави вълни!

Анонимен каза...

Къде се е чуло и видяло,уклейката да изяде щука?

Анонимен каза...

На депутатът още му детска физиономията, става за Владо Кузов, после да напудри носа с батковците от партията и да почнат да бият стюардеси и пенсионери по магистралите с лидера си.

Анонимен каза...

Тази партия е пълна с хора, които имат право на бърза помощ?

И. Тодоров каза...

Илиян Пеевски ТРЯБВА да отговори на въпроса на 11-ти, логично е и така трябва. И все пак трябва да се има предвид, че "Атака" е лидерска партия /макар и с осран до перчема лидер, който освини идеята на тази партия/. Според мен обаче е по-важно друго - в случая Пеевски постъпи с достойнство,като патриот. Реши, че не му прилича чалмата и го доказа по категоричен начин.

Анонимен каза...

От друга страна, ако Илянката беше влязъл сега в парламента, вече да е разгромил окончателно МинАк и неговите хора... С други думи за Троян вече щяха да са дошли русите...

Анонимен каза...

Да бе,да.....На Илиан му биха шута доста преди изборите ,а Волен се прегърна с Доган след изборите

Анонимен каза...

18-ти, на Илиян не са му били шута - той си го "би" сам, заради едно нещо, непонятно за много хора в този наш "град", наречено ДОСТОЙНСТВО. Ако Илиян беше поредния послушко от Троян, сега щеше да е депутат, на мястото на продавача на дини! На него му беше предложено именно това второ място, което този младеж от Ловеч зае. Но Илиян показа и доказа, че е един от малкото хора останали в Троян, за които собствената чест и вярата на други хора в тях са по-важни от това, да получиш цената на един пъпеш!
Колкото повече хора разберат смисъла на неговата постъпка, толкова по-добре. Но не съм оптимист, че останаха много хора, които могат и искат да разберат!!!

Анонимен каза...

19-ти,България се нуждае от културни,интелигентни ,знаещи и можещи...,не от самовлюбени,отричащи всичко и незнаещи нищо хора,чийто приоритет е ненавистта и омразата,хора не можещи да съставят едно изречение без да обидят,поругаят някого...

Анонимен каза...

Този, който славослови Пеевски напомня подозрително стила в който Пеевски славеше Сидеров...

Анонимен каза...

20-ти, съгласен съм за омразата и оплюването, но тук става въпрос за конкретно действие и конкретна постъпка. А това от какво се нуждае България и това с какво разполага, са две мнооого различни неща.

Анонимен каза...

21-ви, хубаво е човек да може да прави разлика между славословене и правене на изводи от конкретни факти, ако и това да не му се нрави много!

Анонимен каза...

Г-н Пеевски е един от най-добрите общ.с. в Троян,винаги е давал предложения от който доста добри ,но не ги е поднасял правилно и въпреки всичко е достоен човек,сбърка че не мина от ДПС НО НЕ Е КЪСНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Един достоен човек никога не говори от първо лице,не обижда колегите си и не използва обидни изречения спремо тях ,не плюе постоянно по всичко и не работи в стил ,,всичко знам и всичко мога,,

Анонимен каза...

След много години на промени, г-н Пеевски се опита да ни промени. Аз ти благодаря! Сега за партиите. Всички са НУЛА. Трябва да мислим какво ново можем да направим, защото няма изход.

Анонимен каза...

Един достоен човек казва това, което счита за истина, а не това което е удобно, или другите желаят да чуят. Освен това не краде и не лъже. Такъв човек има принципи и морални ценности.

Мойте почитания г-н ИП !

Анонимен каза...

Сега достойно-истината за Илиян Пеевски:Първо-дребен пор.Невчесан и необръснат.Нечистоплътен.Това показва освен липса на елементарно уважение към хората с които контактуваш,неуважение към себе си.Злобно съскащ,плюещ,подскачащ и повишаващ тон при всеки опит да се поведе разговор.Сипещ личностни обиди-истини.Това правя сега и аз защото нали-да съм "достоен човек".Липса на елементарно възпитание.Липса на каквото и да е търпение.Граничи с болестно състояние.
За идеите и морала му няма да говоря,видя се какви са идеите и морала на партията и вожда,дето ги хвалеше години....След толкова години на АБСОЛЮТНА подчиненост на Сидеров и хвалене до потичане на лигите,изведнъж-к'во стана?А така!Какво да прави сега?Ами естествено,ще се отрече от същия този прехвален от него лидер. То е ясно че повече Атака няма да я бъде, ами овреме да се ослуша и огледа какво ще прави след 2 години.Че той без да е в общинския съвет няма какво да прави.Голяма скука ще го налегне.Просто си подготвя почва.

Анонимен каза...

28ми Да не си му ял рязания к.р ,та казваш че е нечистоплътен

Анонимен каза...

28-ми,напълно те подкрепям.Направи абсолютно точен анализ на Пеевски...

Анонимен каза...

Поздрави за Илиян. Много е точен. Подкрепете го и се гордейте че имате такъв съгражданин.
А.Г. (Нептун) Варна

Анонимен каза...

От чистоплътни и излъскани управници сме на този ред!

Анонимен каза...

Г-н Пеевски председател на ДАНС?????????????????????????или аз грешно съм чул........................

Анонимен каза...

31. Анонимен каза...
Поздрави за Илиян. Много е точен. Подкрепете го и се гордейте че имате такъв съгражданин.
А.Г. (Нептун) Варна


А.Г.,сигурно означава акушер-гинеколог?!

Анонимен каза...

Абе тоя И.П. още ли трови въздуха :):):)

Анонимен каза...

35-ти,напръцкал си се нещо, за да питаш кой трови

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |