Иван Краев – оправдан, решението окончателно

* Собственикът на бензиностанции „Йоана”, нарочен от Комисията Кушлев, бе обявен за невинен от Върховния касационен съд * „Уверих се, че и в България има справедливост и безпристрастни съдии”

ТРОЯНСКИЯТ БИЗНЕСМЕН ИВАН КРАЕВ, собственикът на бензиностанции „Йоана” – първият в страната, срещу когото бе заведено дело в съда по сигнал на т. нар. Комисия Кушлев (Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност) – миналата седмица е бил оправдан по всички обвинения, научи Т21. Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

С ДРУГИ ДУМИ – оказа се, че догадките ни са били основателни и делото, което влезе в съда преди три години, е имитативно; спретнато, за да оправдае „очакванията” на обществото и високите заплати на хората на проф. Стоян Кушлев (виж бр.41 от м. октомври 2006 г. на Т21 – бел. Т21). Несполучлив опит да се „накисне” един неголям бизнесмен, за когото е повече от ясно, че нито е „приватизатор”, нито мафиот, нито пък незаконно забогатял. Но за сметка на това е лесна мишена – за разлика от истинските престъпници, натрупали и трупащи несметните си богатства на гърба на всички ни.

ИМА И ДРУГ ТЪНЪК МОМЕНТ – законът, по който бе създадена комисията и който бе известен като Законът Петканов (по името на бившия вътрешен, а после и правосъден министър в Кабинета Станишев проф. Георги Петканов – бел. Т21), бе така направен, че да „лови” само когото трябва. И за да попаднеш под ударите му, условието бе да си имал някакво доказано предишно престъпление. Тоест – ако си заграбил и грабиш милиарди, но си се уредил с чисто съдебно досие, законът и Комисията Кушлев не те ловят. Но ако имаш старо прегрешение, пък било то и за присвояване (по-точно – закупуване на по-ниски цени) на 17 куб. м бетон на стойност 754 лв., както в случая с г-н Краев, дупе да ти е яко.

ДА ПРИПОМНИМ ОДИСЕЯТА на Иван Краев. На 9 октомври 2006 г. делото за конфискация на имуществото му, образувано по сигнал на Комисията Кушлев и опиращо се на данните, събрани от нея, се гледа за пръв път от Ловешкия окръжен съд (ЛОС). След няколко заседания, въпреки очакванията на обвиняемия за оправдателна присъда, ЛОС отсъжда конфискация на имуществото му (Иван Краев е собственик на 5 бензиностанции – по две в Троян и Свищов и една в Левски – бел. Т21). Ловешката присъда е обжалвана във Великотърновския апелативен съд и той я отхвърля. После се стига до Върховния касационен съд в София, който на свое вътрешно заседание (без дори делото да влезе в съдебната зала) потвърждава решението на великотърновските съдии и оправдава напълно и окончателно г-н Краев.

ПОТЪРСИХМЕ ИВАН КРАЕВ ЗА КОМЕНТАР на случилото се. „Пет години мъки – само аз и семейството ми си знаем какво преживяхме. Но накрая се уверих, че и в България има справедливост и безпристрастни съдии”, коментира бизнесменът.

Т21

23 коментара:

Анонимен каза...

Браво, добре си е плащал ,та е най-изряден сред крадците. Как дядо от село не забогатя от гледане на животни, а този направи четери бензиностанции.

Анонимен каза...

Абе изряден - нали го съдиха преди години за кражба на едни бетони. Плащаше яко и явно това го отърва. Бизнесмен - голяма смешка! Сега плаща на кмета да не стъпва друга верига бензиностанции. И на Енкин плащаше.

Анонимен каза...

Мили завистливи българи. Нека ви припомня следното: По-добре на хората в устата отколкото в краката. Човека си е оправил живота и хич не му дреме какво се дискутира за него.

Анонимен каза...

Към № 3. Браво, на овчедушието. Затова сме на това положение. В държавата ни ще живеят само крадци, защото откраднаха всичко от народа. Но ще започнат да се изяждат един по един.А какво те топли това, че той се е оправил? А ти има ли какво да ядеш?

Анонимен каза...

Имам, Да! Гледам също така да не надничам в на хората паничките, а да си гледам моята работа. Мен не ме интересува Краев и Краев не се интересува от мен. Нямам бизнес с него. Ако имах, щех да се интересувам. Не ме топли това, че се е оправил. Радвам се за него и работя по това и аз да си оправя живота. По-малко завист и повече работа!!!

Анонимен каза...

Също така с това, че живеят само крадци и окрали народа и т.н. Това е тъпо мислене. Какво ти е крива държавата или богатите хора. Какво са виновни те, за нечии неуспехи. Не всички са откраднали. Вярно е, че сме изостанала държава и че закони не се спазват, но има хора които работят и живеят добре.

Анонимен каза...

Евала комшу нека си лаят...

Анонимен каза...

Какво по-точно работят?Сигурно в случая дядо му е оставил петролен кладенец!?Не ви разбирам благородството на фона на българската и в частност троянска управия.Така ще си тънем в "европейското" си мислене вовеки.

АРВи каза...

№ 5, моето мнение изцяло се покрива с Вашето. Колкото по-вече богати хора, толкова по-добре. Дали са крали или не, от положението на което се намирам в момента не мога съдя и да виня забогателите хора, защото не разполагам с нужната необходима информация.
Разбира се, че не одобрявам крадците и съм крайно против тях.
Работа е нужна и кански усилия от всеки, който иска да просперира. Не е необходимо да съдим, да виним и да се оплакваме,а да работим непрекъснато, всеки където му е призванието.

Анонимен каза...

в края на краищата човекът храни барем 10 семейства в тоя смотан град и не ги е изритал на улицата като оня гей банев
и за оная стена дето го преследват човека... не си я е занесъл в хола и не си е купил самолет с парите за нея, за разлика от банев, а я е направил вместо кмета и ако реката доде, не дай боже, само тя е надеждата на блока отдолу

Анонимен каза...

10""в края на краищата човекът храни барем 10 семейства"...с по 200 евро на месец за 24 часови смени дано само не им преядат семействата на работниците му.То за това ще има не 5 ами и 10 бензиностанции.Аман от тез измислени БГ "бизнесмени" и овчици дето им се радват на подаянията и им се възхищават на постиженията.Няма страна в ЕU където да взимат за същата работа под 1500 евро месечно и то за 8 часови смени.То и за това тук ще са 5% милионери и 95% цървули дето им работят само за физическото оцеляване.

Анонимен каза...

Къде ще ти дават 1500 евро да вливаш бензин 11-ти? Ти наясно ли си с нещата изобщо? 200 евро за малоумна работа е напълно достатъчно. Даже тия дето чистят улиците вършат повече работа!!!

Анонимен каза...

Той всеки си плаща по един или друг начин ве,оня можал - крал,синът му имал - срал.Файда от цялата работа като няма кой да го наследи и продължи ...

Анонимен каза...

Към 11: Само за справка,защото 200евро ти се виждат малко за работа която всеки може да върши - един учител с две висши образования също взима горе-долу толкова /и то ,ако си намери работа/. Така,че взимай 200-та евро и бъди доволен,че ако се обяви мястото за свободно ще се явят най-малко 50кандидати.

Анонимен каза...

Ужасена съм от смелостта на неграмотни и незапознати хора, които пишат ли, пишат в този форум! Междувпрочем това явление е повсеместно, за жалост. Затова сме с такива "умни" управляващи, и местни и национални!
Поздравявам г-н Иван Краев и му пожелавам да не го застига хорската тъпота и завист!
Весели празници на всички!!!

Анонимен каза...

А за какво го поздравяваш? Че плаща малко на работниците си, че плаща на кмета да не стъпва голяма верига,че е бил съден в миналото си за кражба, че продава на ниски цени горива?

Анонимен каза...

Към 12 Нямаш на представа колко съм наясно с нещата.Само преди седмица бях на гости в Австрия на мой приятел работещ от две години точно вливач на бензин на една шелка и познай точно това му е чисто месечната заплата ,като австрийските му колеги взимат дори повече.Не забравяй ,че над 20 пъти е разликата и в почасовото заплащане на труда между България и по-богатите страни от ЕС. Така ,че там и за по малоумни работи се плаща дори и повече.
Към 14 всеки сам си избира за колко да работи и къде да работи това си е негов проблем.Лично моето семейство отдавна сме се изнесли там където ти оценяват трудът реално така ,че да водиш достоен живот и без да си принуден да възхваляваш разни ''БИЗНЕСМЕНИ'' които ти плащат само за физическото оцеляване. Жалко за робското мислене 14 и 15.Жалко и за хубавия град защото точно благодарение такива тарикати хората в него взимат едни от най ниските заплати дори и в БГ и почти се обезлюди.Нямам нищо против господинът от снимката, намерил вратички забогатял но пък чак толкова да му се възнасяте.Номер 16 точно в десятката си!!!Жалкото е ,че хората не виждат истината или не искат да е видят само и само да не си загубят доходната работа за 7-8 Евро на ден.Далеч съм от мисълта ,че някога в БГ ще постигнем Европейски стандарт но след 20 години демокрация да се работи за заплати от преди десети ноември пък и да си благодарен за това ,си е чиста гавра с хората.
И понеже всичко започна от това колко не съм наясно с нещата за колко работят малоумните бензинджии в нормалните страни по европа ,пожелавам Весели коледни празници и нека всички да имат настроение и възможността да ги посрещнат като истински европейци.

Анонимен каза...

Учителите взимат ли колкото бензинаджиите в Австрия? Образованието там цени ли се? 20 пъти разлика - идеално, значи там трябва да взимам по 40 000 евро на месец. Къде е това, за да си стягам багажа :) 17-ти да си жив и здрав и ти пожелавам весели празници.

Анонимен каза...

Абе заплеси четете какво ви пишат хората ,20 ПЪТИ Е ПОЧАСОВОТО ЗАПЛАЩАНЕ.При двеста евро месечно тук нали излиза ,че се работи за около 1 евро на час.Нима не е възможно в Германия Австрия,Норвегия,Франция, Дания ,Швеция и други по-богати държави както е написъл човека да се взима по 20 евро на час .Това са около 2000 евро месечно.Та един най- обикновен шофьор на камион взима доста над тази заплата на запад.

Анонимен каза...

Не знам колко е "малоумна"е тази работа,както един малоумник писа по-горе,но май забравя че е една от най-отровните.
Това да изкараш 24 часа вдишвайки изгорели газове,пари от бензин,нафта и газ,как му се струва на тоя не малоуник?
Виж ги само моля ти се какви коли карат петролните бизнесмени и кви къщи строят,пък тогаз говори простотии.
И вземи направи една справчица какви пари получават хората работещи за тия уроди!
То впрочем т'ва важи за всички ташак троенски бизнесмени!

Анонимен каза...

20 евро, но не са вливане на бензин. Да, работата е малоумна защото не трябва да ходиш 5 години в университет а може да си завършил детска градина.

Анонимен каза...

Който не му изнася да напусне,и да си направи своя бензиностанция>>>>>>>па да видим колко ще дава на работниците си ,осигоровки и многото изисквания на разли4ните ИНСТИТУЦИЙ ???

Анонимен каза...

ДО 22 Да бе то по европата сигурно няма институции и изисквания .Дори много по големи данъци се плащат от тук да не говорим ,че вече има много държави в които горивата са по евтини от тук.Интересно от къде взимат пари за големите заплати на работниците си.Като ги пишете тези работи хубаво да мислите май.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |