Еника и Йордана – първенците на випуска

* Кметът Донкта Михайлова връчи грамотите на първенците на випуска в двете големи троянски училища СУ „Васил Левски“ и СУ „Св. Климент Охридски“ – Еника Шопова и Йордана Лучева * „Вярвам, че тяхното поколение ще бъде по-успешно от нашето“
Отличници
Кметът Донка Михайлова връчва грамотите на първенците на випуск 2024 в троянските СУ „Васил Левски“ и СУ „Св. Климент Охридски“ – Еника Шопова и Йордана Лучева
КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова уважи церемониите по връчването на дипломите на випускниците на двете големи троянски училища СУ „Васил Левски“ и СУ „Св. Климент Охридски“ и лично връчи грамотите на двамата първенци на випуска – съответно Еника Шопова и Йордана Лучева. Две талантливи, работливи и целеустремени троянски момичета, поели уверено своя път напред: Еника – която излиза от троянското си училище с отлично овладени три чужди езика и нейната посока е филологията; и Йордана – математичката на випуска, изкарала 6.00 на изпита по математика в Софийския университет (една от само тримата с подобен абсолютен резултат), която ще продължи с точните науки. Поздравления и попътен вятър и от нас!

ЗАСЛУЖАВАТ внимание и двата коментара на кмета в профила й във фейсбук след връчването на грамотите на Еника и Йордана. След церемонията в СУ „Васил Левски“ (18 юни) г-жа Михайлова сподели, че също е била първенец на випуска в това училище: „Тази вечер връчих награда на първенеца на випуска и златна медалистка Еника Шопова на училището, в което преди доста години аз бях първенец на випуск и златна медалистка (заедно с проф. Тодор Дудев и д-р Румяна Кожухарова) – СУ „Васил Левски”. Пожелах на зрелостниците смели мечти и да носят Троян в сърцата си. Вярвам, че тяхното поколение ще бъде по-успешно от нашето“. А след церемонията в СУ „Св. Климент Охридски“ (19 юни) припомни една нелека, но спечелена училищна битка (срещу чиновниците от РУО Ловеч): „Преди четири години заедно с ръководството на СУ „Св. Климент Охридски” водихме тежка битка, за да запазим три паралелки на училището. Днес учениците на „спасената” паралелка получиха документа си за зрелост. С директорката Иванка Цекова си казахме, че битката ни е имала смисъл. С вълнение връчих грамотата на кмета на първенеца на випуска. Да е добър пътят, който поемат!“.

ЕТО и кратки извадки от речите на първенците на випуска Еника Шопова и Йордана Лучева, произнесени на церемониите по връчването на дипломите в двете най-големи троянски училища.

Еника Шопова
• Еника: 
„Благодаря Ви много! Голяма е честта да съм носител на тази награда. Зад нея стоят много труд, много усърдие, много отдаденост, но преди всичко напътствията и подкрепата на моите учители. Благодарим Ви, скъпи учители! Без Вас ние нямаше да постигнем всички тези успехи! Вие ни дадохте ценни уроци, които ще ни служат цял живот“.

Йордана Лучева
• Йордана: 
„Докато се готвим да се впуснем в света отвъд класните стаи, искам да припомня ценностите, на които бяхме научени от нашите учители – упорита работа, постоянство, състрадание и креативност. Те ни изградиха като личности и ще продължат да ни водят към успехи в бъдещето. Благодаря Ви от името на целия випуск!“.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |