АББА на 9 май в Троян

* Концертът „АББА симфони“ на Плевенската филхармония с Люси Дяковска и Милица Гладнишка ще звучи в празничната вечер на троянския площад – 19:00 ч. * Зам.-кметът Тодорова: „Един истински европейски подарък за жителите и гостите на града“
 
Предстоящо
 
ЗА 9 МАЙ, Деня на Европа, Община Троян е подготвила „един истински европейски подарък за жителите и гостите на града“, както го определи ресорният зам.-кмет Вероника Тодорова. В празничната европейска вечер, начало 19:00 ч., на централния троянски площад ще бъде представен „на живо“ музикалният проект на Плевенската филхармония „АББА симфони“, включващ песни на вечната и обичана в цял свят шведска четворка в изцяло нов симфоничен аранжимент. Солисти са плевенчанката Люси Дяковска, позната от немската поп банда No Angels и Милица Гладнишка, актрисата, която великолепно пее джаз, под диригентската палка на младия, изключително талантлив и вече познат на троянската публика Георги Милтиядов, който е и автор на аранжиментите и пианист. 

„ПЛЕВЕНСКАТА филхармония се доказа през последните години като един от първите оркестри в България, готови да разчупят музикалната си програма и репертоар – редом със сериозните класически концерти те реализират и съвременни проекти (като настоящия)“, допълни г-жа Тодорова. Напомняйки, че титулярният диригент маестро Найден Тодоров по уважителни причини, назначен е за служебен министър на културата, няма да води оркестъра. 
 
Парад на знамената, Троян, 9 май 2014 г.
НА ТОЗИ специален ден в Троян по традиция се провеждат още две събития – ученическото Кмет за един ден (изявени троянски ученици „изземват“ управлението на Община Троян) и Парад на знамената (дефиле на троянските мажоретки със знамената на 28-те държави членки на ЕС, инициатива на местното сдружение „Комитет за побратимяване“, осигурило и европейските знамена, които са декор на всички големи празненства в Троян).

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |