Още четири проекта с шанс за финансиране

* Община Троян има одобрени за държавно финансиране 25 проекта и ще се възползва от възможността да кандидатства с още четири, сред тях – продължението на улицата до Новата поликлиника и ролбанът за летен биатлон

Отличници
 
В КРАЯ на миналата година (2023 г.) с приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. бяха одобрени за финансиране 25 проекта на Община Троян на обща стойност 34, 2 млн. лв. Средствата ще бъдат предоставени на бенефициента (Община Троян) след сключване на споразумение за всеки проект с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Срокът за реализация, т. е. за усвояване на средствата, е 2024-2026 г. Като само за настоящата 2024 г. предвидената субсидия по тези проекти е в размер на 17 млн. лв.

А ДОБРАТА
новина от „последния час“ е, че с Постановление на МС №13 от 29 януари 2024 г. за изпълнение на държавния бюджет на Република България за 2024 г. се дава възможност на общините, които не са достигнали лимита си за общата максимална стойност на разходите за годината (лимитът на Община Троян е 30 млн. лв.), да кандидатстват с нови проекти за допълнително финансиране по Инвестиционната програма за общински проекти.

ОБЩИНА ТРОЯН
ще се възползва от тази възможност и подготвя за внасяне четири нови проектни предложения: 1. Изграждане на трасето за летен биатлон (ролбан) – до новото стрелбище край Мотополигон Троян в началото на града, с което ще бъде оформен комплексът за летен биатлон; 2. Продължение на ул. „Минко Радковски“ от Новата поликлиника до жк „Черногор“; 3. Проектиране на цялостното обновяване на административната сграда на ул. „Георги С. Раковски“, бившето Данъчно (сградни инсталации, достъпна архитектурна среда - асансьор, обновяване на помещенията); 4. Доизграждане на Здравната служба в с. Голяма Желязна.

Т21, 
по информация на Станислава Вачева, PR на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |