Какво каза собственикът на вендинг автомата с бръснарските ножчета

* „Вендинг автоматът бе подлаган на множество вандалски кражби и повреди в механизмите за продажба“ * „Няма убедителни доказателства, че момчето е пострадало точно от нашия вендинг автомат“ * „Фирмата в най кратки срокове ще отстрани този вендиг автомат и ще го замени с по-модерен“ * „Бихме искали лично да се срещнем с пострадалото момче, за да изразим нашите извинения“
 
Право на отговор
 
Фирмата собственик се възползва от правото си на отговор след публикацията на Мая Люцканова за „опасен вендинг автомат в центъра на Троян“ (виж „За кървавата цена на кутийка сок в центъра на Троян“ – бел ред.). Случаят с 12-годишното дете, пострадало от въпросния вендниг автомат, доби широк обществен отзвук, светкавично реагираха и от Община Троян – с прекратяване на лиценза и сезиране на полицията (виж „Общината отне лиценза за кървавия вендинг автомат и сезира полицията“ – бел. ред.). Но в становището на собствениците на машината, което публикуваме по-долу, се твърди, че фактите са представени „много тенденциозно и с огромна доза неистини“ и дори се допуска, че авторката най-вероятно е „посъветвана или „надъхана“ от някого да опипва почвата и общественото мнение с подобни гадни и долнопробни импровизации с цел облагодетелстване“. Изразяват и готовност за среща с пострадалото момче и неговите родители, за да поднесат своите „извинения и загриженост, ако случката наистина е такава, както се описва“. И обещават подмяна на вендинг автомата „с по-модерен и по-защитен от съществуващия“. Т21
СМЯТАМЕ, че статията („За кървавата цена на кутийка сок в центъра на Троян“ – бел ред.) е написана много тенденциозно и с огромна доза неистини, затова бихме дали кратко обяснение.

ПОРАДИ зачестилите кражби в началото на м. август на стоки от въпросния вендинг автомат на централния площад в Троян, предимно от най-скъпите артикули „Кока Кола“ и енергийни напитки, се създаде впечатление, че това се прави не от непоносима жажда на човек, изпаднал в беда, а преднамерено и целенасочено с цел кражба на най-скъпите артикули.

ВРЪЗКАТА
с подобен случай от миналата година, по същото време, когато вендинг автоматът бе подлаган на множество вандалски кражби и повреди в механизмите за продажба и след намесата на експерт от Детска педагогическа стая извършителя бе разкрит в рамките на една седмица… непълнолетно момче от София, явно не е случайна… Заключението от преписката на прокуратурата бе, че поради непълнолетната възраст на извършителя и „незначителните“ щети, равняващи се на почти 41 кенчета „Кока Кола“, производството се прекратява.Това показа, че въпреки видеокамерите и въпреки надписите за видеонаблюдение за бруталните вандали, макар и на 12 години, няма пречки, задръжки  и прегради.
    
ПОРАДИ тази причина след консултации с други колеги с вендинг автомати и публикации в интранет за „защитни прегради“ срещу вандализъм в машината бе изградено временно залепено допълнително видимо защитно съоръжение – „преграда“, състоящо се от 9 метални режещи елемента, достъпни на пазара, което да защитава от преднамерено навлизане от „клиентската“ част на вендинг автомата в „складовата“ му част.

ЗАЩИТНОТО съоръжение е изградено така, че да е видимо и да създава предупредителна среда и респект с вида си. Въпреки всичко повече от половината елементи на „защитната“ преграда бяха счупени с цел кражба на стоката от „складовата“ чат на машината, което само по себе си е „кражба с взлом“, а това обстоятелство рязко увеличава  вината на извършителя, който и да е той. Като се добавят елементи на умисъл, прилагане на физическа сила, специални умения и старания за взлом и проникване в „забранена“ зона, която допълнително е обезопасена и обозначена с две предупредителни табели с надписи.
     
ИЗРАЗЯВАМЕ искрените си съжаления за пострадалото момче. Но тъй като към момента няма убедителни доказателства, че момчето е пострадало точно от нашия вендинг автомат, не може да се говори за каквато и да е вина и умисъл. Децата и възрастни от Троян от три години ползват тези машини, но никой не е се е оплаквал от подобни контузии. Машините работят добре, но биват умишлено дефектирани, като им се пускат фалшиви или неистински монети, които задръстват канала за монети, след което всички останали клиенти не могат да си вземат стоката, а са пуснали монети. Всички тези негативи се поемат от фирмата, а вината е на тарикати, вандали и търсачи на безплатно кенче… без да се интересуват за останалите хора, които разчитат да си купят нещо дори в 2:00 през нощта.

В СТАТИЯТА (на г-жа Люцканова) много несправедливо, макар и индиректно, се обиждат редица личности както от Община Троян, така и от бизнеса, от „Спешна помощ“, най вероятно и от други сфери. Ако някой е искал да получи минутка слава срещу вълна от помия, излята върху родния ни град, явно го е постигнал, но той вече не трябва да се нарича „троянец“. В статията се говори за машина „убиец“, „гилотина“ и разни други, но остава един въпрос – защо не са сигнализирани органите на реда или на тел. 112, щом в центъра на Троян има такова „страшно“ и „ужасно“ нещо. Къде е „гражданската отговорност“ на тази баба и грижата за всички останали деца на града??? Или разбирайки истината за деянието на внучето си, е гледала бързо-бързо да си го покрие обратно в София, а после най-вероятно „посъветвана“ или „надъхана“ от някого да опипва почвата и общественото мнение с подобни гадни и долнопробни импровизации с цел облагодетелстване. Без да се интересува, че може да отнеме хляба, авторитета или да разруши бизнеса на много хора в града.

ВЪВ ВЕНДИНГ автомата като елементи на защитната преграда са използвани „бръснарски ножчета“, но в случая това са технически елементи на защитна ограда, а дали ще е бодлива тел, режещи елементи, ножици, кинжали, сърпове или други, е технологично решение от ЗОР с единствено  предназначение: Да се създаде видима  защитена зона забранена за навлизане.

ОЧАКВАМЕ, че развихрилите се дебати в социалните мрежи ще поемат в правилната посока и ще създадат по-справедлива социална представа за действителните причини и следствия на тази изключително неприятна случка. Бихме искали лично да се срещнем с пострадалото момче и неговата баба или родители, за да изразим нашите извинения и загриженост, ако случката наистина е такава, както се описва.

СЪЩО
така фирма „Балкан БФ“ ще предприеме действия и в най кратки срокове ще отстрани този вендиг автомат и ще го замени с по-модерен и по-защитен от съществуващия, за да може постоянните ни клиенти да продължат да получават вкусни храни и охладени напитки 24 часа в денонощието 365 дни в годината. За разлика от София, Троян не е наситен с денонощни магазини и по тази причина истинските троянци,  възрастни и деца, си ги пазят и грижовно ползват.

16 август 2023 г., Троян
От фирмата собственик на вендинг автомата

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |