Моите момчета!

* Не искаха нищо, просто искаха да помогнат и се радваха, че помагат; попитах ги за имената им – Николай, Георги, Иван и Иво
Добрата новина
Моите момчета!
СЛУЧИ ми се насред пътя – в събота привечер, 29 юли, до бензиностанция „Петрол“ на ул. „Карцов“ в горния край на Троян. Белята не бе голяма, но неприятна и трябваше да се реши на място – скъса се ауспухът на „Пежо“-то ми и трябваше да се „върже“ някак си, за да се прибера. И още по-неприятна в почивния ден, когато (и) майсторите си почиват. Но явно имах късмет, яви ми се в лицето на група млади, усмихнати, чевръсти и изключително сърдечни троянски цигани, които по време на аварията бяха на пейките в чудесния парк срещу бензиностанцията.

МОМЧЕТАТА дойдоха, упътиха ме къде да спра безопасно, вдигнаха автомобила на крик, донесоха инструменти, тел и т. н. и буквално за минути закрепиха ауспуха – така че да не трака и да мога безопасно да продължа. Не искаха нищо, просто искаха да помогнат и се радваха, че помагат. Единият от мургавите момчета обаче ме позна и каза: „Напишете в „Троян 21“, че не сме лоши хора!“. Не сте, момчета, и ви благодаря от сърце – добри хора сте, сгряхте ме, дори повече, дадохте ми вяра (в доброто).

НЕ МИ ПОИСКАХА нищо, както казах, просто искаха да помогнат. Но аз не можех само с благодарност, дадох им 20 лв., жена ми, тя бе с мен в перипетията, се сети и за един пъпеш, бе толкова ароматен, че колата ухаеше, дадохме им и него, дано ви е било сладко, момчета. Попитах ги за имената им – Николай, Георги, Иван и Иво. Моите момчета!

29 юли 2023 г., Троян
Генадий Маринов, гл. ред. на „Троян 21“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |