Пролетната изложба се открива на Велики четвъртък

* Ще могат да се видят най-нови творби на членовете на ДТХ, джаз на живо на откриването
 13 април, четвъртък, 18:00
Предстоящо Серяковата къща
ТРАДИЦИОННАТА пролетна изложба на Дружеството на троянските художници (ДТХ) в галерия „Серякова къща“ ще се открие по традиция на Велики четвъртък (13 април, 18:00 ч.). Ще бъдат показани най-нови творби на членове на ДТХ – живопис, икони, керамика и др. Пак по наложила се традиция на троянската галерия вернисажът ще бъде съпътстван/украсен с джаз на живо, този път в изпълнение на триото Велека Цанкова (вокал), Станислав Арабаджиев (пиано) и Даниеле Фебо (бас).

И ПО НЯКОЛКО думи за гостуващите музиканти: Велека е от новите лица на българската джаз сцена, завършила е джаз пеене в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ (2018 г.), участва в различни музикални проекти; Станислав също е възпитаник на НМА (2014 г.), специалност джаз пиано, свирил е с имена като Милчо Левиев, Венци Благоев, Христо Йоцов, Камелия Тодорова и др., а със своето джаз трио прави поредица от концерти с Васил Петров; Даниеле е сред най-активните участници на днешната българска джаз сцена, завършил е джаз бас в Рим и НМА, специалност контрабас, освен изпълнител е композитор и аранжьор.

ПРОЛЕТНАТА
изложба на ДТХ в Серяковата къща ще продължи един месец – до 13 май. Заповядайте!

По информация на галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |