Троянците мачкат в Швеция – Тачо сребърен, Владо с бронз

* Три медала за България, от които два троянски в първия ден на зимното Световно първенство за военни в шведския курорт Боден * Четвърти медал за България от смесената щафета при ориентировачите, пак с троянска заслуга * Любопитно: Петима троянци в 9-членната българска делегация
СП за военни, Боден, Швеция Актуализиран
Вицешампионска титла за Станимир Белъмъжев (вляво) – момент от награждаването в средната дистанция на 20 км, СП за военни, Боден, Швеция, 29 март 2023 г.
ТРИ медала за България, от които двата троянски в първия ден на започналото днес, 29 март, 55-то зимно Световно първенство за военни, чийто домакин е курортът Боден, Швеция (първенството ще продължи до 1 април).

ЗВЕЗДАТА на световното ски ориентиране и №1 в своя спорт у нас за всички времена Станимир (Тачо) Беломъжев грабна среброто в средната дистанция на 20 км . Троянецът остана на 39 сек. след победителя – шведа Рамос Уикбом. „Тачо направи силно бягане, но една грешка по трасето го вкара в нов сняг и това му коства 50 сек. и златото“, коментира по телефона за Т21 бащата и личен треньор на големия шампион, а за това състезание и ваксмайстор на българския отбор Иван Беломъжев. Другият троянски медал е на лидера на българския биатлон днес и най-добър български биатлонист в историята Владимир Илиев – бронз в първия старт на първенството в дистанцията на 10 км; победител тук е Андрей Расторгуев от Латвия. Третият медал за България е от женското ориентиране – бронз на Антония Григорова в средната дистанция на 14 км, изостанала с 3:08 сек., буквално на сантиметри, от победителката Евелина Уикбом от Швеция.
 
НА 30 МАРТ, в смесеното щафетно бягане при ориентировачите българското дуо Станимир Беломъжев и Антония Григорова донесоха още един, четвърти, медал за страната ни. Нашата щафета завърши трета и заслужи бронзовото отличие, като допусна пред себе си единствено двете щафети на домакина Швеция. 

ОТ БЕЛОМЪЖЕВ старши научихме още една троянска новина от СП в Боден – че в 9-членната българска група (четирима ориентировачи, трима биатлонисти и двама ваксмайстори) 5-мата са троянци: звездната двойка на българския биатлон Владо Илиев и Милена Тодорова, двамата Беломъжеви и Милен Лалев-Мената, бивш национал по ориентиране (съдържател на култовото троянско заведение „АртЪТ“), а сега ваксмайстор на биатлонистите.

ДУМАТА е само една –браво! И чакаме следващите медали. Айде, наш`те!

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |