Балканджийският усет за красота

* Лидия от Пловдив: „В Троян видях един прекрасен център без мегаломания и провинциално мислене. Явно още при соца архитектът, който го е проектирал, е бил изключителен“
Читателите ни пишат
Със сигурност това читателско писмо, което получихме миналата седмица по пощата, е искрено, надяваме се – и обективно. Радваме се, че Троян изглежда по този начин в очите на нашите гости. И благодарим за хубавите думи на авторката – Лидия Сиракова от Пловдив. Т21
Троян центъра, поглед от високо, изт. фейсбук
УВАЖАЕМА РЕДАКЦИЯ, обръщам се към епистоларния жанр заради проблеми с компютъра. Имам това неизпълнено желание в моя „bucket list“ (списък с желания – бел. ред.) – да напиша писма до вашия вестник и до кмета, в които лично да изразя възхищението си от град Троян и неговото стопанисване.

НА 70 ГОДИНИ съм, пътешественик в България и Европа, но специално у нас обликът на градовете в момента е отчайващо нелицеприятен. В Троян обаче видях един прекрасен център без мегаломания и провинциално мислене. Явно още при соца архитектът, който го е проектирал, е бил изключителен. Не видях в центъра нови къщи на парвенюта, всичко реставрирано професионално, с много вкус и усет. Иван Хаджийски – моят любим и ненадминат народопсихолог, би се гордял със своите потомци.

СИГУРНО и балканджийският усет за красота – премерена и пестелива – си е казал думата, но и вие заедно с кмета и всички отговорни за настоящето на града сте си казали думата. За сравнение – потресена съм от моя роден град, алпинариумът в центъра почти е превърнат в тоалетна. Много ми е болно за „тази северна приказка в стил барок“ – Русе.

НАЙ-ДОБРАТА ми приятелка Стефана Димитрова неслучайно е от Троян – изключителен ерудит, стои на върха на стълбицата на Маслоу, от приличните хора, които вече рядко се срещат. Желая на всички да продължавате да работите за вашия магичен град.

С уважение: Лидия Сиракова, Пловдив

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |