Велосипедист отне предимство и бе блъснат от автомобил

* ПТП-то станало на 13 януари сутринта в района на новия мост до бензиностанция „Лукойл“, шофьорът и колоездачът са леко пострадали * На виновника с колелото е съставен акт
Сблъсъци
Снимката е илюстративна, от фейсбук
НА 13 ЯНУАРИ, петък, около 7:30 ч. сутринта, на главната ул. „Васил Левски“ в Троян в района на новия мост до бензиностанция „Лукойл“ лек автомобил блъснал 54-годишен велосипедист. В резултат от ПТП-то леко са пострадали колоездачът и 70-годишният шофьор, които били откарани във Филиала за спешна медицинска помощ, прегледани и освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол и на двамата участници в пътния инцидент са отрицателни.

ПО ИНФОРМАЦИЯ
от полицията виновен за сблъсъка е мъжът с колелото, който отнел предимството на автомобила. На нарушителя е съставен акт и наложена глоба по Закона за движение по пътищата.

Т21
Бележка на редакцията

Случилото се, което не е прецедент, поставя за пореден път един болен троянски, а и не само троянски, въпрос, свързан с безопасността на движението – поведението на велосипедистите и пешеходците, които като че ли се усещат над нещата и понякога са неоправдано толерирани. Всеизвестно е, примерите са многобройни и ежедневни, че немалко от велосипедистите пренебрегват изискванията за безопасност на движението – карат, дори в тъмните часове на денонощието, без светлоотразителни стикери и фарове, не ползват вечер и при намалена видимост задължителните светлоотразителни жилетки, джиткат в пешеходни зони, не познават и не спазват правилата и знаците за движение и т. н. Подобно, представляващо предизвикателство за безопасността, е поведението и на немалко пешеходци – да споменем само безразборното и извън пешеходните пътеки пресичане на улиците. Затова е редно за пореден път да напомним, че отговорността не е само на шофьорите, случилото се на 13 януари го доказва.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |