Карлово поиска помощ от Троян

* Набират се доброволци за разчистване на засегнатите терени, Община Троян обяви дарителска кампания за консервирани храни и минерална вода; за контакти – 0670/6-80-50 * „Троянци винаги са откликвали с готовност на призивите за помощ. Нека бъдем съпричастни и сега!“, призовават от общинската администрация
След наводненията
Гледка от хеликоптер към залятото с. Каравелово, сн. БТВ
ОБЩИНА КАРЛОВО е поискала помощ от Троян във връзка с наводненията и нанесените тежки щети на няколко селища в Карловско. Кметовете на двете общини – Донка Михайлова (Троян) и Емил Кабаиванов (Карлово), са в постоянна връзка и координация, съобщиха от общинската администрация. Очакванията на карловци са Троян да се отзове с доброволци, които да помогнат при разчистване на засегнатите терени. И също – за изпращане на консервирани храни и минерална вода.

ОТ ОБЩИНА ТРОЯН обявиха, че в рамките на два дни – днешния и утрешния, 5-6 септември – всеки, който желае и има възможност да помогне на бедстващите от наводненията в съседно Карлово, може да се отзове. Подготвените пакети с хранителни продукти трябва да бъдат оставени при дежурния в Общината (за контакти – тел. 0670/6-80-50). Към Карлово ще бъдат пренасочени и продукти, останали след Великденската дарителска кампания. Хранителните пакети, заедно със закупен от Община Троян камион с минерална вода, ще бъдат скоростно извозени към наводнените селища.

Под вода са къщи и стопански постройки из цялата община
Вече помагат и военните
Под вода има и автомобили
ТРАГЕДИЯТА в близката ни община провокира отделни хора да заявят в социалните мрежи желание за включване с доброволен труд. В разчистването на щетите ще се включат и доброволци от Доброволното формирование в Троян, а Община Троян има готовност да осигури необходимия транспорт за всички желаещи да помогнат на пострадалите, се казва в съобщението.

„МОЛИМ доброволците да се свържат с нас на посочения телефон (0670/6-80-50), за да можем да предвидим необходимите автомобили и да им осигурим вода и хранителни пакети. Троянци винаги са откликвали с готовност на призивите за помощ. Нека бъдем съпричастни и сега!“, четем още в съобщението.

Т21, по информация на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |