Свлачище затвори Троянския проход, изграждат диги на река Черни Осъм

* Леките автомобили се пренасочват към Шипченския проход, а тежкотоварните – през Прохода на републиката * 3 септември, 11:00 ч. – Троянският проход отново е проходим за МПС
 
Из ведро Актуализиран
 
Троянският проход от юг (откъм Кърнаре), 2 септември 2022 г.
ТРОЯНСКИЯТ проход (Беклемето, Троян - Кърнаре) временно е затворен за движение, причината е свлечена на шосето скална маса след сериозните валежи от тази нощ, съобщиха от държавната Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която отговаря за републиканската пътна мрежа. Леките автомобили се пренасочват към Шипченския проход, а тежкотоварните – през Прохода на републиката. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съветват от АПИ. Няма информация за предприетите действия в проблемните участъци и кога се очаква отваряне на прохода.
ВНИМАНИЕ! В 11:00 ч. днес,  3 септември, от АПИ съобщиха, че свлачищата са разчистени и Троянският проход (част от второкласния републикански път II-35, Плевен - Ловеч - Троян - Беклемето - Кърнаре, осъществеващ най-пряката пътна връзка на Централна Северна България с Южна България и Пловдив) отново е отворен за движение на МПС. Не е ясно дали остава в сила забраната, въведена на 20 април т. г. и неотменена изрично до този момент, за преминаване през Беклемето на тежкотоварни камиони над 12 тона. 
***

Река Черни Осъм в района на с. Черни Осъм днес, 2 септември 2022 г.
Наводненият имот в с. Черни Осъм (прочутата бара на Хасъмски)
ОБИЛНИТЕ и продължителни важежи в голямата част от община Троян са довели до излизане на река Черни Осъм от коритото й на няколко места в селата Черни Осъм и Орешак, съобщи кметът на общината Донка Михайлова. Леко е пострадала стопанска постройка в началото на с. Черни Осъм, други материални щети и пострадали хора и животни няма. На място са пристигнали екипи на РУ на МВ и Пожарната и с помощта на техника на Общинско предприятие „Комунални услуги - Троян“ в рисковите участъци се изграждат диги.

Т21
Снимки: Община Троян, Катя Захариева, Камен Хасъмски

2 коментара:

Дон Педро каза...

А как пътуващите от Югоизточна България за Централна северна България да разберат, че Троянския проход е затворен??? Никаква информация от АПИ !!!

Наблюдател каза...

Троянския проход е последното място откъдето биха минали

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |