Приемът за Училищна Телерик Академия в Троян е отворен

* ИТ инициативата е за ученици от 3. до 12. клас, кандидатстването е онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия, срокът –
 до 2 октомври
Който се учи, той ще сполучи
УЧИЛИЩНА Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 3. до 12. клас, обяви нов прием за школите си през учебната 2022/2023 г. Обученията ще се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на м. октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Инициативата се подкрепа от Фондация „Америка за България“, а в Троян нейни партньори да СУ „Васил Левски“ и Община Троян.

НАД 2900 ученици в 140 школи в 47 населени места от цялата страната ще имат възможност да се обучават безплатно на програмиране и дигитални технологии. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия, срокът е до 2 октомври. „Щастлив съм, че нашите школи са трамплин към постигането на равен достъп до технологично обучение на ученици от цяла България и в програмите ни им показваме необятния свят на програмирането и дигиталните технологии. За тази цел през учебната 2022/2023 г. разширяваме мащаба“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

КАНДИДАТСТВАНЕ и приемен тест. Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест, което трябва да се извърши до 2 октомври. От тази учебна година обученията за 12. клас ще се провеждат само в онлайн формат и ученици от цялата страна могат да кандидатстват за една от три програми – „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Уеб програмиране“. Обученията за 5-7. клас развиват ключови дигитални умения, а учениците могат да се запишат в програма „Дигитални науки“.

Т21, по информация на Училищна Телерик Академия
 
Допълнителна информация на сайта на Училищна Телерик Академия –  telerikacademy.com/school; и на имейл: madlen@telerikacademy.com.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |