Един наш е водач, един е втори и трима са трети

* Тихомир Лилов води листата на ВМРО, Свилен Андреев е втори при ДБ, а Николай Тодоров, Иван Миховски и Младен Мондешки – на трета позиция при ПП, ГЕРБ и ДПС * 28 партии и коалиции са регистрирани за
 участие в 11-ти изборен район Ловеч
 
Тихомир Лилов (ВМРО)
Парламентарни избори 2022 Листите
 
28 СА ПАРТИИТЕ и коалициите в нашия 11-ти избирателен район Ловеч, регистрирали се за участие в извънредните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г., сочи официалната информация от Районната избирателна комисия (РИК) - Ловеч. За сравнение – почти толкова, 27, бяха участниците и в предишните извънредни парламентарни избори в края на миналата година (14 ноември 2021 г.).

СЕРИОЗНА бройка, като със сигурност сред участниците има маргинални/фиктивни играчи, които не търсят резултат и представителство в бъдещото 48-мо Народно събрание, нито имат шанс за това, а изпълняват някакви други цели – да кажем поръчково „отвличане“ на гласове срещу заплащане или „начесване“ на егото на някой измислен „лидер“. Личат и липси – например на твърде активната и шумна доскоро, а и парламентарно представена допреди година ПП „Воля“ (Марешки). Но това не е толкова важно. В случая ще обърнем внимание на троянците в листите, доколкото ги има, защото то според нас е важно. И не че земляк депутат е надеждна гаранция за по-сериозен ангажимент и съпричастност с местните каузи и повече работа на полза роду (Трояну), но не е и без значение.

ЕДИНСТВЕНИЯТ троянец, водач на кандидатдепутатска листа в 11-ти избирателен район Ловеч за изборите на 2 октомври т. г., е инж. Тихомир Лилов. Троянският войвода и председател на общинската партийна структура оглавява листата на ПП „ВМРО-Българско национално движение“.

Свилен Андреев (ДБ)
ЕДИН троянец е втори в своята листа – бившият депутат Свилен Андреев в листата на коалиция „Демократична България (ДА България, ДСБ, Зелено движение)“. Любопитното е, че и водачът на листата на ДБ – Божидар Божанов, бившият рейтингов министър на електронното управление в правителството на Кирил Петков, също има троянски корени; в профила си в Туитър той написа: „Водач съм в Ловеч, където ще помогна коалицията да реализира мандат. Там съм по мое предложение - баба ми и нейният род са от Троян и околните махали. Имам ярки спомени от детството по баирите около Троян, а в мазето още има от сливовата ракия на прадядо ми. Тук имаме силен местен кандидат на второ място - Свилен Андреев, с когото на практика сме съводачи на листата и който се надявам да влезе в парламента за втори път“.  

Николай Тодоров (ПП), Иван Миховски (ГЕРБ), Младен Мондешки (ДПС)
ТРИМА наши съграждани са на трета позиция – общинският съветник Николай Тодоров в листата на ПП „Продължаваме промяната“, неколкократният бивш депутат инж. Иван Миховски в листата на коалиция „ГЕРБ-СДС“ и общинският съветник Младен Мондешки в листата на ДПС. Тук интересното е, че става дума за кандидати на партии/коалиции, борещи се за сериозно представителство и лидерство в новия парламент, тъй че залогът при тези трима троянски кандидати е много голям. И със сигурност ще станем свидетели на здраво „натискане“ в посока на преференциалното гласуване, даващо възможност на кандидат от по-задна позиция в листата да изскочи непосредствено след водача и евентуално да получи заветния депутатски мандат.

Т21
 
Бел. ред. А защо силната троянска организация на БСП няма свой човек в кандидатската листа на социалистите, вече стана дума (виж „БСП Троян изтегли своя човек от листата“).

Още по темата:

3 коментара:

Илиян Пеевски каза...

Голямото постижение на троЕнските политици е, че минаха и задминаха нивото на троЕнските медии. Друго - няма! До един - кандидати на провалени, бандитски и антибългарски слугински на чужди господари партии. Нищо лично, но тези кандидати са се запътили да доунищожат България в името на някакви извратени евроатлантически ценности. Ето за това жалките троЕнски медии ще ви занимават персонално с Иванчо и Драганчо и дали имат троЕнски корени, за да покрият погрома над държавата ни от техните партии и чужди кукловоди. Само предателството за Северна Македония е достатъчно тези да не получат и един глас.Отделно опитите за унищожение на българския лев. Отделно баснословните външни заеми. Отделно погрома над земеделие и промишленост. Отделно погромът над енергетиката. Отделно жестоката инфлация и срива на еврото /лева/, от които няма кой да спре галопиращите цени и т.н.. Важното е кой е първи, втори или трети в листата.....
Няма животно, което да се спъне два пъти в един и същи камък!

Донка Михайлова каза...

Ей,Пеевски я по кротко,да ти се не развият болчетата на "реното",или пък някоя смрадлива циганка да дойде и да те посочи ,че си я бил или пък си и направил дете! И цялата "атланта"-свидетели! Внимавай много!!! Няма да повтарям. ;)))

Донка Михайлова каза...

.....ша кажа на бати и на тати....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |